Hrvati žele lik Nikole Tesle na kovanicama?

Ako ti volis da budes licemeran onda budi, ja probam da ne budem licemeran.
Slušaj, Hrvatska ima svako pravo staviti koga kod želi na svoje kovanice. To je pravo svake zemlje. Tesla je rođen na hrvatskoj zemlji (nijedan Habsburgovac nije nikada zanijekao činjenicu da je Vojna krajina utemeljena na hrvatskoj zemlji, a Leopold I. je 1705. godine to izričito napisao u dokumentu upućenom Hrvatskom saboru) i na području današnje Hrvatske. Nije se rodio prije 1000, ni prije 2000 godina, nego u pretprošlom stoljeću i kao kandidat je sasvim validan pri izboru. To je sve, a ostalo je nebitno.

Od mene sigurno ne, za ceo srpski narod ne mogu da govorim.

Ne bi nikad stavio na kovcanicu nekog osmanskog Muslimana, jer smo Muslimane isterali iz Srbije.
Ništa ti ne brini. Kovanica eura će biti lijepo dizajnirana. Oko lika Nikole Tesle bit će šahovnica. Nego, zar ti nije drago da Hrvati odaju počast jednom Srbinu? Ne iznenađuje te takva reakcija "ustaša"?

Ništa ti ne brini. Kovanica eura će biti lijepo dizajnirana. Oko lika Nikole Tesle bit će šahovnica. Nego, zar ti nije drago da Hrvati odaju počast jednom Srbinu? Ne iznenađuje te takva reakcija "ustaša"?
Da su nacisti pobedili u 2.Sv. Ratu vi bi umesto Tesle na lepo dizajniranu "Evropsku" Reichsmark-u stavili Starcevica, da odate Srbima postu

Da ja znam da je to iz dobrih namera, ne bi nista imao protiv.
Ah da, ti si jedan od onih što u svemu vide alternativne motive. Nema tu ničeg posebnog izuzev marketinga. Tesla je slavna svjetska osoba, a Hrvatska se može promovirati preko njega. Stavljanjem njegova lika na euro, Hrvatska stvara još jedan od svojih potencijalno jakih brendova, od kojeg će imati ekonomske koristi. To je valjda jasno. Ako bi postojao kakav alternativni motiv, onda je to zatvaranje usta onima koji smatraju da su Hrvati ultranacionalisti. Stavljanjem jednog domaćeg Srbina na kovanicu eura, Hrvatska se ujedno reklamira kao tolerantna, progresivna, demokratska i kulturna zemlja.

Poslednja izmena:
Da su nacisti pobedili u 2.Sv. Ratu vi bi umesto Tesle na lepo dizajniranu "Evropsku" Reichsmark-u stavili Starcevica, da odate Srbima postu
Nije kreativno ni originalno ponavljati se. Starčević je već na najvećem apoenu novčanice hrvatske kune.

kuna-1000-1a.jpg

Back