Hrvati žele lik Nikole Tesle na kovanicama?

A ovo za Teslu, prvo mi nije bilo pravo ali onda sve više je. Pa ušao je na euro kao Srbin iz Hrvatske. Šta Srbi iz Hr isto nisu građani EU. Srbija ko Srbija nema veze s njim. Jer ulaze, kao što kažeš, države a ne narodi.
Da ti kažu nešta "hrvatski Srbi" mi tkz. rvatski Srbi s vama nemamo nikakve veze kao ni sa tom EU koju mi ne volimo i ne podržavamo isto kao i tu vašu okupatorsku Ustašku državu.
Tesla je Krajinski Srbin i Srbin iz Velike Srbije i Srbin iz srpskih zemalja, ajde Zdravoooooo

Da ti kažu nešta "hrvatski Srbi" mi tkz. rvatski Srbi s vama nemamo nikakve veze kao ni sa tom EU koju mi ne volimo i ne podržavamo isto kao i tu vašu okupatorsku Ustašku državu.
Tesla je Krajinski Srbin i Srbin iz Velike Srbije i Srbin iz srpskih zemalja, ajde Zdravoooooo
Baš zato će krasiti naše euro kovanice.
Sad kada ste zapizdili imamo nacionalni koncenzus oko kovanica.
Tesla i niko drugi...

Yebate, ukopavamo dedu neki dan kad ono tri groba do Arsen. Skroman grob, kremiran. Ima čovjek stila i veličinu i u smrti. A zato se Bandić kopao odma na ulazu - "veličina".

A ovo za Teslu, prvo mi nije bilo pravo ali onda sve više je. Pa ušao je na euro kao Srbin iz Hrvatske. Šta Srbi iz Hr isto nisu građani EU. Srbija ko Srbija nema veze s njim. Jer ulaze, kao što kažeš, države a ne narodi.
Zašto ti nije bilo pravo iz prve? Ozbiljno, zanima me. Meni je to baš vrlo cool.
Evo gledam neke intervue s Rimcem, nema da ne spomene Teslu.
Ako ga Srbija može prisvajati - a sa Srbijom je Tesla imao sigurno manje veze - zašto ga ne bi prisvajala Hrvatska.
I to što je to službeno bila AU - kakve veze ima? Kao da se Srbija odriče svih koji su rođeni na prostoru Srbije za vrijeme Otomanskog Carstva.
I neka Vučić onda službeno promijeni državu rođenja, nije rođen u Srbiji nego u SFRJ

Zašto ti nije bilo pravo iz prve? Ozbiljno, zanima me. Meni je to baš vrlo cool.
Evo gledam neke intervue s Rimcem, nema da ne spomene Teslu.
Ako ga Srbija može prisvajati - a sa Srbijom je Tesla imao sigurno manje veze - zašto ga ne bi prisvajala Hrvatska.
I to što je to službeno bila AU - kakve veze ima? Kao da se Srbija odriče svih koji su rođeni na prostoru Srbije za vrijeme Otomanskog Carstva.
I neka Vučić onda službeno promijeni državu rođenja, nije rođen u Srbiji nego u SFRJ
U pravu si sto posto. Moja prva reakcija je bila, a u k bit će sad sranja sa Srbima i kao prošle godine se napokon oko oluje krenula opuštati situacija (što je naravno meni drago). Međutim na drugu loptu taj potez savršeno ima logike:

Tesla je Srbin iz Hrvatske, čovjek je sam rekao to da se ponosi i jednim i drugim. I Srbi iz Hrvatske kao dio Hrvatske, doslovno njeni dioničari imaju Teslu na novčićima. I u tom smislu mogu biti zadovoljniji nego da ga nemaju. To je u suštini vraćanje na povijesni ekvilibrijum Preradovića, Borojevića, Runjanina i drugih, yebena poetika.

Ja bi zapravo samo htio da se nastavi onako kako je govorio ludi Zoka u Brezovici "srpski braća i sestre" i Porfirije. Meni to godi. Nije to bratstvo i jedinstvo nego je to "return to the mean".

aleksadnar-vucic-kolinda-grabar-susret-most-foto-beta-domagoj-opacak-1466419079-933277.jpg
Ovo je bilo neko bolje vrijeme dok na Pantovcaku nije ordinirao ustasa.

Tesla se rodio i pohađao škole u Hrvatskoj vojnoj krajini kako je bio službeni naziv vojne krajine u Hrvatskoj.
Znači iako krajina nije bila pod nadležnošću hrvatskog Sabora znalo se čiji je to teritorij i zbog toga je nakon ukidanja vojne krajine vraćen Hrvatskoj.
Tesla je znao da živi na hrvatskom području u Hrvatskoj vojnoj krajini, učio hrvatski jezik kao nastavni predmet u školi, nosio hrvatsku putovnicu u džepu, svu administraciju obavljao u Zagrebu sa zemaljskom hrvatskom vladom.

Austrijska uprava u krajini sama tiskala godišnjake realke koju je u to vrijeme pohađao Nikola Tesla.
rakovac1871-72spomenica.jpg

rakovac_real_schule1869_1870.jpg

tesla_matura1873 (1).jpg

Ауторска
Све се ово догађа ових дана а јавност Србије није довољно активна да ово спречи.Имају судови и разне правне институције по ЕУ па шта смо предузели да ово спречимо?
Тачно је да се НБС буни али да ли је то довољно?
Најстрашније од свега је понашање многих Срба којим ово ништа не значи чак и да нема везе са Србијом.Стварно ако нисмо свесни својих непријатеља шта нас може спасити од пропасти и урушавања Српске историје и науке као и културе'"
Наша је дужност да сачувамо истину јер без ње шта смо допринели будућности свог рода?
Ако не сачувамо Николу Теслу од данашње политике усташа у Хрватској онда знајте да смо и њега сместили у Јасеновац као саставни део судбине његове родбине а то ће постати нормално и за цео Свет.

Ауторска
Све се ово догађа ових дана а јавност Србије није довољно активна да ово спречи.Имају судови и разне правне институције по ЕУ па шта смо предузели да ово спречимо?
Најстрашније од свега је понашање многих Срба којим ово ништа не значи чак и да нема везе са Србијом.Стварно ако нисмо свесни својих непријатеља шта нас може спасити од пропасти и урушавања Српске историје и науке као и културе'"
Наша је дужност да сачувамо истину јер без ње шта смо допринели будућности свог рода?
Ако не сачувамо Николу Теслу од данашње политике усташа у Хрватској онда знајте да смо и њега сместили у Јасеновац као саставни део судбине његове родбине а то ће постати нормално и за цео Свет.

Nikola Tesla, otac Srbin, majka Hrvatica, rođen na teritoriji današnje Republike Hrvatske, Amerikanac po izboru, državljanstvu.

Ауторска

Može li informacija više o ubistva porodice Nikole Tesle? Ko, kada?

Back