Hrvati žele lik Nikole Tesle na kovanicama?

posle sat vremena si uspeo da procitas samo prvi red?
koliko si pametan, cudi me da si i to uspeo
VAS KRALJ franjo josif pisao i govorio rvatski?

Краљ се није ни звао Фрањо Јосип. Можда су га тако звали у нашој литератури. Он се вероватно не би одзвао на то име.

E druže,a šta će ti takav nickname? Odakle vama "tisućuljetna" kultura? hahahahahahah

U nekadašnje vreme kada se baš nije moglo toliko lupetati, lagati i svakakve fabrikate i falsifikate predstavljati kao originale napravljen je kompromis da eto hrvati, pošto ništa nemaju opipljivo imaju kao kulturu

Nije bilo važno što ne postoji ni jedan hrvatski kulturno istorijski spomenik , ni to što je većina "kulturnjaka" bila propali germanski razni umetnici u pokušaju i zgubidani i kako bi ih sklonili bečkih ulica slali su ih u Agram uz obavezu da svoja imenai prezimena sloveniziraju i time stvore "kulturu"

U osnovi pametni potezi ... nesretni Adolf Hitler da je rođen vek ranije verovatno bi završio kao slikar u Agramu i nazvao se Andrija Hitlerović i bio bi značajni horvacki slikar , možda bi nažvrljao i neku hrvatsku verziju o prodoru Hrvata na istok , ali za to je već bilo podosta kandidata

Kasnije kad je dozvoljeno lupetati , kad su Italijani, Mađari i ini pripretili da ako žele neku državu onda moraju da paze šta svojajtaju ta se "kultura" zamenila pričom o hiljadugodišjem čekanju na državu i kraljevima koji, aj što nemaju grobove, već nemaju ni traga da su kovali novac ( ups dadoh im ideju da "otkriju" neki važan artefakt)

Kod njih je sve hiljadugodišnje , a u osnovi samo jednu nulu treba odbiti. Nula ko nula, u njihovoj percepciji može se postaviti gde oni žele

ja imam neki osecaj da ste bili KONJUSARI, a ne MONARSI
Teslin ujak, gospićki proto Petar Mandić, je 2. svibnja 1885., Kraljevskoj zemaljskoj vladi (Kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije) u Zagrebu, Odjelu za bogoštovlje i nastavu, podnio molbu da mu se izda kopija svjedočbe zrelosti za Nikolu Teslu. Ujak Mandić piše da je Tesla "otišao u New York u Americi, da se u telefonskoj struci usavrši, a nuždne su mu tamo svjedočbe o svršenim ovdje u nas naukama". Ta je zamolba u Zagrebu pozitivno riješena dne 1. lipnja 1885.
mandic_petar1885.jpg

Pravoslavni prota iz Hrvatske piše 1885. svojoj vladi u Zagrebu na latinici čistim hrvatskim jezikom sa sve hrvatskim nazivima mjeseci, isto tako je i Tesla govorio hrvatski.
Znači nikakav njemački ili mađarski, nedaj Bože crkvenoslavenski koji se koristio tada još kod Srba.
Niti su austrijska ili mađarska vlada bili zaduženi za njega .

Teslin ujak, gospićki proto Petar Mandić, je 2. svibnja 1885., Kraljevskoj zemaljskoj vladi (Kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije) u Zagrebu, Odjelu za bogoštovlje i nastavu, podnio molbu da mu se izda kopija svjedočbe zrelosti za Nikolu Teslu. Ujak Mandić piše da je Tesla "otišao u New York u Americi, da se u telefonskoj struci usavrši, a nuždne su mu tamo svjedočbe o svršenim ovdje u nas naukama". Ta je zamolba u Zagrebu pozitivno riješena dne 1. lipnja 1885.
Pogledajte prilog 969631
Pravoslavni prota iz Hrvatske piše 1885. svojoj vladi u Zagrebu na latinici čistim hrvatskim jezikom sa sve hrvatskim nazivima mjeseci, isto tako je i Tesla govorio hrvatski.
Znači nikakav njemački ili mađarski, nedaj Bože crkvenoslavenski koji se koristio tada još kod Srba.
pusadzijo, ti to meni ozbiljno?
provociras ovde srbe
ja provociram tebe
PS: stalno govoris o pusenju po amsterdamskim parkovima
po kojem parku si ti to pusio?

Pogledajte prilog 969631
To je srpski jezik.

pusadzijo, ti to meni ozbiljno?
provociras ovde srbe
ja provociram tebe
PS: stalno govoris o pusenju po amsterdamskim parkovima
po kojem parku si ti to pusio?
Opet ti o tom činu. Već si toliko vješt da jednom rukom kuckas poruke na telefonu dok drugom draškas jajca mušteriji i istovremeno oralno obrađuješ.
Profić sa C ocjenom, zbog zubala koje ti često ispada kod oralne obrade.

Back