Da prijatelj mi je, kao i jos mnogo cestitih Hrvata... i pokusao je da mi objasni mentalitet svog naroda... Nije lepo menjati teze... Lepo procitaj sta sam napisao pa onda izvodi svoje zakljucke... Ali kome ja pricam... Jos uvek ne razlikujes č i ć...
Drugo... auto su mi razbili u Dubrovniku 31. januara 2007. godine na parkingu ispred ulaza u stari grad... i jos su me terali da platim parking... na moju pricu o odseti su se slatko nasmejali...
Sada i pre deset godina... kada u Srbiji vidis HR tablice 1. ne zanima te; 2. iako te zanima, pomislis da je neki Srbin iz HR; 3. ako i nije Srbin, onda te ne zanima; A kod vas... cim vidite BG tablice, prvo ne verujete svojim ocima, a odmah potom pomislite da je neki srbo-cetnik dosao da vas provocira... Ali jedno vam priznajem... sto se vodjenja nacionalne politike tice sijete nas 3 koplja... Televizija strogo kontrolisana, svi ostali mediji uglavnom isto... Ne prodje jedan dnevnik na HRT da ne pljunete po nama i ne pomenete domovinski rat... Privatne TV jos gore... Secam se samo onih emisija o rekonstrukciji zlocina... Ne poricem zlocine, ali jako mi je interesantno bilo kako je u svakom zlocinu bio neki srbo-cetnik terorista i u svakoj rekonstrukciji je imao sajkacu, bradu do kolena, neki noz od pola metra i oznake nase Vojske... Nisam verovao svojim ocima... Sta da ocekujemo od vase dece koja gledaju sve to... Nije ni cudo sto im je Tompson idol i sto pevaju "Srbe na vrbe" na Trgu bana Jelacica... A drzava se pravi luda...
U Srbiji kad bi neko na TV rekao hrvato-ustase ili slicno... zloupotrebio nacionalna obelezja susedne zemlje... mislim da bi stampa o tome pricala danima, a predsednik bi vam se izvinio (posto to mnogo voli)... A vi prebiste skoro na smrt onog austrijanca na Zeljeznickom kolodvoru pre pa godina samozato sto je nosio jaknu sa srpskim oznakama... Losa njegova procena, mislio je da ste prijatelji... Sta bi sa onom voditeljkom radio emisije koja je pustila pesmu Miroslava Ilica u program isto pre neku godinu... Pojede je mrak, odmah otkaz... Ne secas se...
Da li je ikada pustena jedna jedina srpska pesma na HRT??? Ali vam je omladina zatrovana najgorom muzikom ikada napravljenom na ovim prostorima, na zalost iz Srbije... Trseti Karleusa i Mile Kitic na sve strane... Njima niste odoleli...
Da zakljucim... Ima vlike razlike u Srbiji i u Hrvatskoj... vi ste u necemu bolji, a u necemu mi... Nista nije crno belo, ali nemojmo da se lazemo kad obojica najbolje znamo svoje mane... samo je pitanje da li zelimo da ih priznamo... Ja nemam problem da kritikujem bilo sta iz moje zemlje... Istina mi je najdraza...