Hrvati potiču od Indijanaca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Han van Zem

Buduća legenda
Poruka
29.859
ZAGREB - Akademski slikar Alfred Fredi Krupa tvrdi da poseduje nalaz da su Hrvati koji su kao doseljnici stigli u Ameriku u 16. veku pomešali sa indijanskim plemenom iz koje je nastala neobična rasa Koratan indijanci iz koje su zatim nastali Kroatani koji su se opet mešali sa drugim plemenima iz kojih je nastala rasa Melungeon, kojoj pripadaju Barak Obama, Abraham Linkoln, pokojni kralj rokne rola Elvis Prisli.


Ovu šokantnu tezu izneo je kralovački akademski slikar plemićkog porekla Alfred Fredi Krupa koji je bio u dugogodišnjoj potrazi za svojim poreklom, a ovu tezu zasnovao je na nalazu koji je navodno dobio direktno iz SAD, piše zagrebački Jutarnji list.


Kako navodi ovaj mediji nalaz se temelji na 13 CODIS markera koji su korišteni u forenzičkoj genetici, koji koristi FBI, čime je kako je rekao došao do krunskog dokaza da su Hrvati učestvovali u kolonizaciji i naseljavanju Amerike u 16.veku.


Krupa priču započinje 1521. kada su Osmanlije harale Evropom i posle pada Beograda, iz Dubrovnika isplovila malena flota od dva broda krcata Hrvatima koji su se navodno iskrcali na obalma današnje Severne Karoline.


Analizu njegova DNK odradila je kompanija DNA Konsultants iz Feniksa koja je analizirala Krupino genetsko poreklo iz koga je utvrdila da u njemu postoje velike migracije gena evropskog i azijskog porekla, a na prvom mestu se nalazi Melugenska rasa.


Kako piše Jutarnji list njemu se pre nekoliko dana javio mobilnim telefonom Adam Eterovich istraživač i istoričar hrvatskog porekla koji živi u SAD i rekao mu da postoje dokazi koji ne mogu da se pobiju da među Melugenonima, neobičnom rasom nastalom mešanjem indijanskih domorodaca sa crnom i belom rasom postoji i hrvatski gen.


- Rekao mi je i da mu je žao što ta tema, veoma intrigantna i misteriozna i da ona nikada nije zaživela u Hrvatskoj, za razliku od drugih zemlja gde se naučnici upiru da bi verifikovali učestovanje brojnih nacionalnosti u kolonizaciji amerike. Eterovich mi je rekao da je svo vreme čekao da će se pojaviti neko iz Hrvatske sa tim genom kako bi mogao da dokaže svoje tvrdnje, kaže za Jutarnji Krupa koji je još ranije dokazao plemićko poreklo svoje porodice.Ostrvo Kroatan prestonica hrvatskih indijanaca
Neki istoričari tvrde kako je u okolini današnje savezne države Severna Karolina u 16.veku postojao lokalitet, pa čak i ostrvo naselbina koji su naseljavali hrvatski indijanci Kroatan.

http://www.kurir-info.rs/krupa-hrvati-poticu-od-indijanaca-clanak-289251Najrealnija teorija do sada. :D
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top