Hrvati, epilog bez uzroka

Hrvati su po svojoj prirodi iskonski socijalistički samoupravljači, pa su zbog toga bili ljuti na Srbe zbog nerazmjernog broja Srba u miiciji, na sudu i sličnim dobro plaćenim mjestima na kojima se radilo uglavnom ništa. Znači Srbi izazvali Hrvate???
Hrvati su wannabe zapadnjaci i forsiraju zapad maksimalno, slično kao što Bošnjaci forsiraju arapsku kulturu jer misle da ih to čini većim muslimanima.
Srbi su pravi slovenski narod i kulturno i mentalitetski.

Kakva je točno slabenska kultura? Kako bi u tom pogledu opisao ostale slavenske narode?
Na Balkanu su kulturno najslovenskiji Srbi, pogotovo dinarski Srbi koji su uglavnom izolovani sačuvali najviše slovenske kulture od okolnih uticaja. Istočni Sloveni su najviše sačuvali slovensku kulturu a zapadni (pogotovo Česi) su copy/paste zapada. Hrvati isto imaju solidno sačuvane slovenske kulture ali imam utisak da se stide toga i žele putem Čeha...

Kakva je točno slabenska kultura? Kako bi u tom pogledu opisao ostale slavenske narode?

Primera radi, jedino se u srpskom biću zadržalo sećanje na staru slovensku religiju, to jest u formi slave koju nema niti jedan drugi slovenski narod. Svi mi znamo ko su bili ti bogovi i kakva je to religija bila, ali osim Srba niko drugi to ne čuva kao integralni deo svoje kulture i tradicije sve do današnjih dana.

Na Balkanu su kulturno najslovenskiji Srbi, pogotovo dinarski Srbi koji su uglavnom izolovani sačuvali najviše slovenske kulture od okolnih uticaja. Istočni Sloveni su najviše sačuvali slovensku kulturu a zapadni (pogotovo Česi) su copy/paste zapada. Hrvati isto imaju solidno sačuvane slovenske kulture ali imam utisak da se stide toga i žele putem Čeha...

Najslovenskiji srbska zabit je Dalmacija I2+I1+Ra1 ~ 75%
Hrvati su po svojoj prirodi iskonski socijalistički samoupravljači, pa su zbog toga bili ljuti na Srbe zbog nerazmjernog broja Srba u miiciji, na sudu i sličnim dobro plaćenim mjestima na kojima se radilo uglavnom ništa. Znači Srbi izazvali Hrvate???

Да било их је у СУП-у скоро па и преко 50%, али ти Титови Срби у органима управе СР Хрватске су били задрте титове југословенчине које су се стидиле тога што су Срби, а Хрвати једноставно нису желели да раде у СУП-у.
Њих је тек Фраљо пробудио из сна о братству и јединству.
To sam zaboravio da napišem a vrlo je zanimljivo ovo. Osamdesetih kad sam kao klinac često išao sa roditeljima kod prijatelja u SR Hrvatsku, naslušao sam se baš ovakvih priča od Srba. Da su im susedi Hrvati zavideli na vrednoći i imetku.
I onda su krivca tražili u "srpskoj hegemoniji" itd. Kad se sabere na ovo i vekovna mržnja prema Srbima onda je jasno zašto je planulo a Srbi nisu hteli nespremni da čekaju kao '41.

Meni su u Pirovcu 89. meštani dobacili "mali četnik" a ja sam kao klinac mislio da su četnici izginuli u filmovima Veljka Bulajića

највеће усташе су биле рвацке БАБЕ! ово се не шалим проверено!
оне мрке погледе са стиснутим уснама из 80-их, када смо ишли по родбини, неће заборавити никад.
презир и омаловажавање се могло сећи ножем по зраку!
углавном нам се нису ни обраћале већ су нам увређено окретале леђа!
не зна се које су бабе биле горе оне пургерке или оне из мањих места.

највеће усташе су биле рвацке БАБЕ! ово се не шалим проверено!
оне мрке погледе са стиснутим уснама из 80-их, када смо ишли по родбини, неће заборавити никад.
презир и омаловажавање се могло сећи ножем по зраку!
углавном нам се нису ни обраћале већ су нам увређено окретале леђа!
не зна се које су бабе биле горе оне пургерке или оне из мањих места.

Razumljivo, zglajznuli im muževi na Blajburgu...

Back