Hrvati, epilog bez uzroka

kapetanmark

Veoma poznat
Banovan
Poruka
14.509
Autorska tema

U hrvatskoj, politiku, svakodnevni zivot i buducnost kroji epilog, ili nesto sto se poslednje dogodilo. Tako i oko Oluje imamo pricu da su mucenici hrvati oslobodili svoju napacenu zemlju od visegodisnjeg srpskog cetnickog zuluma. Doduse u Oluji imaju i pocetak bar donekle a on glasi , Srbi su podigli balvan revoluciju, digli su se u teroriste. I to je to.
A zasto su se podigli Srbi? Zato sto im je bilo potaman i iz cista mira? To se naravno ne pominje.

U mnogim pricama ti Srbi su bili cetnici, i ako to njihovi pretci nijesu bili , vec su bili pripadnici lickih dalmatinskih partizanskih brigada. Ono sto svakome upada u oci je da je hrvatska politika ustrojena upravo sa epilogom koji su hrvati nametnuli, u toj politici nema mjesta za bilo kakvu raspravu o uzroku. Jer ce sam postati neispravna.
Dakle, gde se istina nasilno prekraja i namece jedna jedina. Ona nepromenjiva. Na tom ce se graditi citava buducnost nadolazecih Hrvata. Od domovinskog rata, bolje receno od epiloga. Jer ako vec nigde nema potrebe za uzrokom pa zasto onda to traziti u Domovinskom ratu??? Naravno da ne.
Dakle, imamo Hrvatsku posle domovinskog rata. Ono prije je bila hrvatska koja je sanjala tisucu ljeta san o tom domovinskom ratu i slobodi. To je dovoljno, nema potrebe zalaziti dublje, sanjali su slobodu tisucu godina i to je to.
Godinama ce se sve vise zaboravljati sve, ali ce samo jedno ostajati uzviseno i kao da se jedino to izdesavalo. SLOBODARSKI DOMOVINSKI RAT. hrvati su dobri momci a srbi iskljucivo zli cetnici. Borba protiv cetnika.

Jer bilo kakava rasprava o uzroku srusice svu kulu sagradjenu na epilogu! Zato tako krhku i lomljivu, treba je zauvek stititi od uzroka!

U ovom razmisljanju o epilogu bez uroka, o kraju bez pocetka, o tome sto je hrvatska upravo to danas, uklapa se i jedna prica koja se u hrvatskoj odigrala i dan danas se prepricava. Prica hrvatskog novinara Viktora Ivancica i danas je aktuelna.
U toj prici , upravo je satkano sve ono sto nedvosmisleno ukazuje da uzrok mora biti odstranjen kao kancerogeno tkivo!

Koga je briga za uzrok? Epilog je bitan. On sve pokazuje a nista ne otkriva! jer ako bi poceli da se otkrivaju...


Tako je najbolje da kada se prica o domovinskom ratu o nastanku Hrvatske, moze se pomenuti tisucljetnji san , ne ulazeci puno u te tisuce, i naravno epilog Domovinskog rata, i jedan jedini uzrok. Cetnici. Digli su se ti zli cetnici bez ikakvog razloga jer Boze moj to su cetnici.

Jer ako pocenet sa pitanjima onda sledi totalni zbunjujuci haos. A kome je to potrebno?!?!?!
Taj haos na kraju rusi hrvatsku kulu od karata satkanu na epilogu.

učiteljica Smilja je stala isprid ploče i rekla je: „Dico, danas ćemo učit o domovinskom ratu! Moran odma na početku izrazit ushit, sriću i zadovoljstvo šta je to ušlo u nastavni plan i program trećaša


Nikad nije previše rano da mi ka ponosni Hrvati usvojimo to gradivo!" Onda je uča pljesnila sa rukama i pitala je: „Jel možda neko od vas zna šta je to bija domovinski rat?" Svi rulja u razredu su šutili i vrtili su sa glavušama kao da nemaju blage. Uča je pitala: „Šta? Baš niko?" Onda sam ja dignijo ruku. Uča je rekla: „Izvoli Robi!" Ja sam rekao: „Jel to bija rat di su naši uz pomoć saveznika satrali Njemce i ustaše?"


Učiteljica Smilja je mene blido pogledala. Onda je ona stavila ruke na kukove i pitala je: „A molinte lipo, od koga si to čuja?" Ja sam rekao: „Od mog dida sa Šolte!" Uča je rekla: „E pa dida ti se malo zajeba, mladiću! Biće čovik ostarija, pa je mrvicu propuva!" Ja sam rekao: „Sori, učiteljice, al moj dida nije propuva!" Uča je rekla: „Okej, ako nije propuva, onda je mislija na neki drugi rat!" Ja sam pitao: „Na koji drugi rat?" Uča Smilja je rekla: „Na drugi svjecki rat! Ti je rat bija prije domovinskog rata!" Ja sam pitao: „Pa koga su onda naši satrali u domovinskom ratu?" Uča je rekla: „Satrali su Srbe i četnike!" Ja sam pitao: „A ko su nam bili saveznici?" Uča je rekla: „Njemci!"

Ja sam zblantao se u uču Smilju sa lakšom zbunjozom. Samo onda je moj drug Dino rekao: „Čekajte malo, učiteljice, zar oni već nisu bili satrani u drugom svjeckom ratu?" Onda je onaj Kane Šteta rekao: „E stvarno, jebate! Ako su naši satrali Njemce i ustaše u drugom svjeckom ratu, a posli toga je doša domovinski rat, kako su ih onda mogli imat za saveznike?" Ona tuljanica Niveska je uletila: „Možda ih nisu satrali sve! Nego su neke satrali, a neke su ostavili da in posli budu saveznici!" Ona Nela Svinjogojstvo je pitala:
„Kako su birali koje će satrat, a koje će ostavit za saveznike?" Onaj Rino Sajla je rekao: „Možda su in dali igrat na par-dišpar?"

Učiteljica Smilja je dvaput pljesnila sa rukama i rekla je:
„Dico, molinvas lipo nemojte konplicirat život! Ovo je tribalo bit jednostavno gradivo, da skužimo ko je agresor a ko žrtva, a ne da sad tu idemo do stoljeća sedmog..." Samo onda je ona balibanica Lidija uletila: „A di su onda bili Srbi i četnici?" Uča je pitala: „Kad?" Balibanica Lidija je rekla: „Pa u drugom svjeckom ratu!" Uča Smilja je počeškala se po bradi i malo je dumala. Onda je ona rekla: „Četnici su bili skupa sa Njemcima i ustašama! A Srbi su bili skupa sa našim Hrvatima, znači protiv Njemaca, ustaša i četnika!" Onda je mala Teica pitala: „Zašto onda moja mama govori da su mog dida u domovinskom ratu uhapsili Taljani?"

Učiteljica Smilja je okrenila se prema njoj i rekla je: „Teice, dušo, didu ti nikako Taljani nisu mogli uhapsit u domovinskom ratu! Možda su ga jedino mogli uhapsit u drugom svjeckom ratu!" Kane Šteta je pitao: „A jesul Taljani bili Njemci, ustaše ili četnici?" Uča Smilja je podviknila: „Taljani su bili Taljani! Samo su bili u kompi sa Njemcima, ustašama i četnicima! A to znači protiv Hrvata i Srba!" Ona pederica Sandra je pitala: „A jesul onda posli u domovinskom ratu bili u kompi sa Hrvatima i Srbima?" Moj drug Dino je njoj rekao: „A glupa si ka tava, Sandra! Kako će bit u kompi sa Hrvatima i Srbima ako su Hrvati bili protiv Srba!" Pederica Sandra je pitala: „Kad?" Dino je rekao: „Pa u domovinskom ratu!" Kane Šteta rekao
: „Možda je po Taljana išlo sa Srbima, a po sa Hrvatima!" Nela Svinjogojstvo je pitala: „Kako su birali koji će sa kojima? Jesul igrali na par-dišpar?"

Uča Smilja je zveknila sa dnevnikom po klupi i viknila je: „Jel više bilo dosta?!" Ja sam njoj rekao: „Ovo gradivo je zapopizdit teško, učiteljice! Ja ne kužim ništa živo!" Uča je dreknila: „Zato šta smo sve zakonplicirali sa tvojin didom i drugim svjeckim ratom! Odsad se držimo samo domovinskog rata i gotovo! Jel to svima jasno?!" Mi smo svi u razredu umirili se i začepili smo labrnje. Uča je podviknila: „I da se više uopće ne spominju Taljani i Njemci, pošto su to sad naši dragi turisti! Jel i to jasno?" Mi smo svi šutili i klimali smo sa glavušicama. Uča je rekla: „Okej! Znači, vratimo se na početak! U domovinskom ratu su Srbi i četnici išli okupirat našu zemlju, a onda su..." Dino je uletijo: „...a onda su ih Hrvati i ustaše satrali! Jel tako?"

Učiteljica Smilja je značajski se okrenila prema njemu. Ona je zarežala: „Otprilike!" Ja sam uletijo: „Za razliku od drugog svjeckog rata, di su Hrvati i Srbi satrali četnike i ustaše! Jel tako?" Uča je značajski zapiljila se prema meni i zarežala je: „Otprilike!" Onda je Dino uletijo: „Šta znači da će u sljedećem ratu Hrvati i četnici satrat Srbe i ustaše!" Uča je iskobečila oči i zinila je sa ustima. Onda je tuljanica Niveska rekla: „A zašto Hrvati uvik moraju pobjedit? Možda će baš Srbi i ustaše satrat Hrvate i četnike!" Samo uča je na nju arlauknila: „Niveska, kakvo je to nedomoljubno ponašanje?! Za koga ti navijaš? Neću da čujen takve stvari u ovom razredu!"

Tuljanica Niveska je u roku odma zablindirala gubicu. Moj drug Dino se mrgaški smjehuckao. Učiteljica Smilja je naperila kažimprst prema njemu i rekla je: „A ti se, pametnjakoviću, ne keseri! Otkud tebi pravo da govoriš da će bit novog rata? Je li, klipsone?!" Dino je raširijo ruke i rekao je: „
Pa ubra san da je to princip lige prvaka! Igra svak protiv svakoga i na kraju se zbroje punti!" Ja sam rekao: „Naravska stvar! A nemoš prekinit natjecanje napola!" Uča je podviknila: „E pa slušajte me dobro, papani, to van je malo degenerična logika! Prvo i prvo, više nikad ne smi bit rata! A drugo i drugo, ako ga i bude, onda je turbo nemoguća kombinacija da Hrvati skupa sa četnicima ratuju protiv Srba i ustaša! Gotova priča!" Onda sam ja rekao: „A zašto onda na Šolti mom didi ka Hrvatu jebu četničku mater?" Uča je zableušila se u mene sa težim ošamutom. Ekipa u razredu su isto gledali sa čudilom. Ja sam rekao: „I to samo zato šta je bija u partizanima!"

Onda je Rino Sajla pitao:
„Ko su sad partizani, jebate noj?" Kane Šteta je rekao: „Nikad čuja!" Nela Svinjogojstvo je rekla: „Biće neki turisti, ka Njemci i Taljani!" Učiteljica Smilja je i dalje stajala ukipana isprid ploče sa namušenom facom. Onda je balibanica Lidija nju pitala: „Stvarno, učiteljice, a ko su bili partizani?" Uča je gledala koljački prema meni i podviknila je: „Jel vidiš sad šta si napravija, debilu? Jesmol mi na ovom satu tribali govorit o domovinskom ratu il o partizanima?" Ja sam rekao: „Moj dida kaže da su partizani bili odlučujući faktor u domovinskom ratu!" Uča se napečila: „A po čemu to, majketi?" Ja sam rekao: „Po tome šta su nedostajali!".


eto sta biva, kad se usudis dirnuti u uzrok...

dakle, u hrvatskom bitisanju ne postoji ta rjec.
Samo epilog.
Otuda , postoji samo ovcara, a prolece i rano leto 91ve do 200 ubijenih srpskih civila kada nije stradao ni jedan hrvatski civil, to ne postoji. ne postoji otpustanje srba sa posla. ne postoji tomislav mercep u tom periodu.
ne postoji nista, postoji samo ovcara, i pravdonosna oluja.

u suprotnom , ebacete te dida sa solte! 

kapetanmark

Veoma poznat
Banovan
Poruka
14.509
tako danas bez uzroka bez pocetka , u bosnjackom pasaluku imamo sve SAME ANTIFASISTE
svi do jednoga! doduse sa fatihama al ko jos mari za tu sitnicu...

ni kod njih nema drugog sv rata
nema ni toga da su muslimani od svih NARODA u jugi dali NAJMANJE PARTIZANA ISPOD 3% A NAJVISE SS JEDINICA PREKO 20 000 MUSLIMANA U ss
ostali su bili u ustaskom cvecu, e nema ni toga!

DANAS SU LEPO ONI ANTIFASISTI!
i kraj!
koga jos briga za to pre

a da naravno, a oni koji su najvise cinili TE PARTIZANCICE , e ti su ti danas navjise FASISTI!

pa kako to? otkudo tolika renesansa?
eto tako!

i nemoj puno da pitas...
 

Mej bregami

Buduća legenda
Poruka
30.503
Autorska tema

U hrvatskoj, politiku, svakodnevni zivot i buducnost kroji epilog, ili nesto sto se poslednje dogodilo. Tako i oko Oluje imamo pricu da su mucenici hrvati oslobodili svoju napacenu zemlju od visegodisnjeg srpskog cetnickog zuluma. Doduse u Oluji imaju i pocetak bar donekle a on glasi , Srbi su podigli balvan revoluciju, digli su se u teroriste. I to je to.
A zasto su se podigli Srbi? Zato sto im je bilo potaman i iz cista mira? To se naravno ne pominje.

U mnogim pricama ti Srbi su bili cetnici, i ako to njihovi pretci nijesu bili , vec su bili pripadnici lickih dalmatinskih partizanskih brigada. Ono sto svakome upada u oci je da je hrvatska politika ustrojena upravo sa epilogom koji su hrvati nametnuli, u toj politici nema mjesta za bilo kakvu raspravu o uzroku. Jer ce sam postati neispravna.
Dakle, gde se istina nasilno prekraja i namece jedna jedina. Ona nepromenjiva. Na tom ce se graditi citava buducnost nadolazecih Hrvata. Od domovinskog rata, bolje receno od epiloga. Jer ako vec nigde nema potrebe za uzrokom pa zasto onda to traziti u Domovinskom ratu??? Naravno da ne.
Dakle, imamo Hrvatsku posle domovinskog rata. Ono prije je bila hrvatska koja je sanjala tisucu ljeta san o tom domovinskom ratu i slobodi. To je dovoljno, nema potrebe zalaziti dublje, sanjali su slobodu tisucu godina i to je to.
Godinama ce se sve vise zaboravljati sve, ali ce samo jedno ostajati uzviseno i kao da se jedino to izdesavalo. SLOBODARSKI DOMOVINSKI RAT. hrvati su dobri momci a srbi iskljucivo zli cetnici. Borba protiv cetnika.

Jer bilo kakava rasprava o uzroku srusice svu kulu sagradjenu na epilogu! Zato tako krhku i lomljivu, treba je zauvek stititi od uzroka!

U ovom razmisljanju o epilogu bez uroka, o kraju bez pocetka, o tome sto je hrvatska upravo to danas, uklapa se i jedna prica koja se u hrvatskoj odigrala i dan danas se prepricava. Prica hrvatskog novinara Viktora Ivancica i danas je aktuelna.
U toj prici , upravo je satkano sve ono sto nedvosmisleno ukazuje da uzrok mora biti odstranjen kao kancerogeno tkivo!

Koga je briga za uzrok? Epilog je bitan. On sve pokazuje a nista ne otkriva! jer ako bi poceli da se otkrivaju...


Tako je najbolje da kada se prica o domovinskom ratu o nastanku Hrvatske, moze se pomenuti tisucljetnji san , ne ulazeci puno u te tisuce, i naravno epilog Domovinskog rata, i jedan jedini uzrok. Cetnici. Digli su se ti zli cetnici bez ikakvog razloga jer Boze moj to su cetnici.

Jer ako pocenet sa pitanjima onda sledi totalni zbunjujuci haos. A kome je to potrebno?!?!?!
Taj haos na kraju rusi hrvatsku kulu od karata satkanu na epilogu.

učiteljica Smilja je stala isprid ploče i rekla je: „Dico, danas ćemo učit o domovinskom ratu! Moran odma na početku izrazit ushit, sriću i zadovoljstvo šta je to ušlo u nastavni plan i program trećaša


Nikad nije previše rano da mi ka ponosni Hrvati usvojimo to gradivo!" Onda je uča pljesnila sa rukama i pitala je: „Jel možda neko od vas zna šta je to bija domovinski rat?" Svi rulja u razredu su šutili i vrtili su sa glavušama kao da nemaju blage. Uča je pitala: „Šta? Baš niko?" Onda sam ja dignijo ruku. Uča je rekla: „Izvoli Robi!" Ja sam rekao: „Jel to bija rat di su naši uz pomoć saveznika satrali Njemce i ustaše?"


Učiteljica Smilja je mene blido pogledala. Onda je ona stavila ruke na kukove i pitala je: „A molinte lipo, od koga si to čuja?" Ja sam rekao: „Od mog dida sa Šolte!" Uča je rekla: „E pa dida ti se malo zajeba, mladiću! Biće čovik ostarija, pa je mrvicu propuva!" Ja sam rekao: „Sori, učiteljice, al moj dida nije propuva!" Uča je rekla: „Okej, ako nije propuva, onda je mislija na neki drugi rat!" Ja sam pitao: „Na koji drugi rat?" Uča Smilja je rekla: „Na drugi svjecki rat! Ti je rat bija prije domovinskog rata!" Ja sam pitao: „Pa koga su onda naši satrali u domovinskom ratu?" Uča je rekla: „Satrali su Srbe i četnike!" Ja sam pitao: „A ko su nam bili saveznici?" Uča je rekla: „Njemci!"

Ja sam zblantao se u uču Smilju sa lakšom zbunjozom. Samo onda je moj drug Dino rekao: „Čekajte malo, učiteljice, zar oni već nisu bili satrani u drugom svjeckom ratu?" Onda je onaj Kane Šteta rekao: „E stvarno, jebate! Ako su naši satrali Njemce i ustaše u drugom svjeckom ratu, a posli toga je doša domovinski rat, kako su ih onda mogli imat za saveznike?" Ona tuljanica Niveska je uletila: „Možda ih nisu satrali sve! Nego su neke satrali, a neke su ostavili da in posli budu saveznici!" Ona Nela Svinjogojstvo je pitala:
„Kako su birali koje će satrat, a koje će ostavit za saveznike?" Onaj Rino Sajla je rekao: „Možda su in dali igrat na par-dišpar?"

Učiteljica Smilja je dvaput pljesnila sa rukama i rekla je:
„Dico, molinvas lipo nemojte konplicirat život! Ovo je tribalo bit jednostavno gradivo, da skužimo ko je agresor a ko žrtva, a ne da sad tu idemo do stoljeća sedmog..." Samo onda je ona balibanica Lidija uletila: „A di su onda bili Srbi i četnici?" Uča je pitala: „Kad?" Balibanica Lidija je rekla: „Pa u drugom svjeckom ratu!" Uča Smilja je počeškala se po bradi i malo je dumala. Onda je ona rekla: „Četnici su bili skupa sa Njemcima i ustašama! A Srbi su bili skupa sa našim Hrvatima, znači protiv Njemaca, ustaša i četnika!" Onda je mala Teica pitala: „Zašto onda moja mama govori da su mog dida u domovinskom ratu uhapsili Taljani?"

Učiteljica Smilja je okrenila se prema njoj i rekla je: „Teice, dušo, didu ti nikako Taljani nisu mogli uhapsit u domovinskom ratu! Možda su ga jedino mogli uhapsit u drugom svjeckom ratu!" Kane Šteta je pitao: „A jesul Taljani bili Njemci, ustaše ili četnici?" Uča Smilja je podviknila: „Taljani su bili Taljani! Samo su bili u kompi sa Njemcima, ustašama i četnicima! A to znači protiv Hrvata i Srba!" Ona pederica Sandra je pitala: „A jesul onda posli u domovinskom ratu bili u kompi sa Hrvatima i Srbima?" Moj drug Dino je njoj rekao: „A glupa si ka tava, Sandra! Kako će bit u kompi sa Hrvatima i Srbima ako su Hrvati bili protiv Srba!" Pederica Sandra je pitala: „Kad?" Dino je rekao: „Pa u domovinskom ratu!" Kane Šteta rekao
: „Možda je po Taljana išlo sa Srbima, a po sa Hrvatima!" Nela Svinjogojstvo je pitala: „Kako su birali koji će sa kojima? Jesul igrali na par-dišpar?"

Uča Smilja je zveknila sa dnevnikom po klupi i viknila je: „Jel više bilo dosta?!" Ja sam njoj rekao: „Ovo gradivo je zapopizdit teško, učiteljice! Ja ne kužim ništa živo!" Uča je dreknila: „Zato šta smo sve zakonplicirali sa tvojin didom i drugim svjeckim ratom! Odsad se držimo samo domovinskog rata i gotovo! Jel to svima jasno?!" Mi smo svi u razredu umirili se i začepili smo labrnje. Uča je podviknila: „I da se više uopće ne spominju Taljani i Njemci, pošto su to sad naši dragi turisti! Jel i to jasno?" Mi smo svi šutili i klimali smo sa glavušicama. Uča je rekla: „Okej! Znači, vratimo se na početak! U domovinskom ratu su Srbi i četnici išli okupirat našu zemlju, a onda su..." Dino je uletijo: „...a onda su ih Hrvati i ustaše satrali! Jel tako?"

Učiteljica Smilja je značajski se okrenila prema njemu. Ona je zarežala: „Otprilike!" Ja sam uletijo: „Za razliku od drugog svjeckog rata, di su Hrvati i Srbi satrali četnike i ustaše! Jel tako?" Uča je značajski zapiljila se prema meni i zarežala je: „Otprilike!" Onda je Dino uletijo: „Šta znači da će u sljedećem ratu Hrvati i četnici satrat Srbe i ustaše!" Uča je iskobečila oči i zinila je sa ustima. Onda je tuljanica Niveska rekla: „A zašto Hrvati uvik moraju pobjedit? Možda će baš Srbi i ustaše satrat Hrvate i četnike!" Samo uča je na nju arlauknila: „Niveska, kakvo je to nedomoljubno ponašanje?! Za koga ti navijaš? Neću da čujen takve stvari u ovom razredu!"

Tuljanica Niveska je u roku odma zablindirala gubicu. Moj drug Dino se mrgaški smjehuckao. Učiteljica Smilja je naperila kažimprst prema njemu i rekla je: „A ti se, pametnjakoviću, ne keseri! Otkud tebi pravo da govoriš da će bit novog rata? Je li, klipsone?!" Dino je raširijo ruke i rekao je: „
Pa ubra san da je to princip lige prvaka! Igra svak protiv svakoga i na kraju se zbroje punti!" Ja sam rekao: „Naravska stvar! A nemoš prekinit natjecanje napola!" Uča je podviknila: „E pa slušajte me dobro, papani, to van je malo degenerična logika! Prvo i prvo, više nikad ne smi bit rata! A drugo i drugo, ako ga i bude, onda je turbo nemoguća kombinacija da Hrvati skupa sa četnicima ratuju protiv Srba i ustaša! Gotova priča!" Onda sam ja rekao: „A zašto onda na Šolti mom didi ka Hrvatu jebu četničku mater?" Uča je zableušila se u mene sa težim ošamutom. Ekipa u razredu su isto gledali sa čudilom. Ja sam rekao: „I to samo zato šta je bija u partizanima!"

Onda je Rino Sajla pitao:
„Ko su sad partizani, jebate noj?" Kane Šteta je rekao: „Nikad čuja!" Nela Svinjogojstvo je rekla: „Biće neki turisti, ka Njemci i Taljani!" Učiteljica Smilja je i dalje stajala ukipana isprid ploče sa namušenom facom. Onda je balibanica Lidija nju pitala: „Stvarno, učiteljice, a ko su bili partizani?" Uča je gledala koljački prema meni i podviknila je: „Jel vidiš sad šta si napravija, debilu? Jesmol mi na ovom satu tribali govorit o domovinskom ratu il o partizanima?" Ja sam rekao: „Moj dida kaže da su partizani bili odlučujući faktor u domovinskom ratu!" Uča se napečila: „A po čemu to, majketi?" Ja sam rekao: „Po tome šta su nedostajali!".


eto sta biva, kad se usudis dirnuti u uzrok...

dakle, u hrvatskom bitisanju ne postoji ta rjec.
Samo epilog.
Otuda , postoji samo ovcara, a prolece i rano leto 91ve do 200 ubijenih srpskih civila kada nije stradao ni jedan hrvatski civil, to ne postoji. ne postoji otpustanje srba sa posla. ne postoji tomislav mercep u tom periodu.
ne postoji nista, postoji samo ovcara, i pravdonosna oluja.

u suprotnom , ebacete te dida sa solte!
Kad na satiričnom serijalu gradiš temu, ono sve počelo 4.8.1995. kad su zli Hrvati iz čista mira protjerali Srbe.
Baš nedavno pričao Srbin i dokumentarcu kako je počela balvan revolucija 1990. kod njega.
Najprije su neki nepoznati iz Srbije kao čuvali selo, pričali kako im je dnevnica 100dm, plaće su tada bile oko 600dm.
Uglavnom, nakon nekoliko dana kad su domaći vidjeli da ovi ubiru novac za sjedenje u hladu i oni su se prijavili za barikade, kao laki novac, mislili su.
Samo ubrzo je to dobilo svoju dinamiku i izraslo u pravi rat, gdje su na kraju morali sve napustiti.
 
Poruka
4.644
Kad na satiričnom serijalu gradiš temu, ono sve počelo 4.8.1995. kad su zli Hrvati iz čista mira protjerali Srbe.
Baš nedavno pričao Srbin i dokumentarcu kako je počela balvan revolucija 1990. kod njega.
Najprije su neki nepoznati iz Srbije kao čuvali selo, pričali kako im je dnevnica 100dm, plaće su tada bile oko 600dm.
Uglavnom, nakon nekoliko dana kad su domaći vidjeli da ovi ubiru novac za sjedenje u hladu i oni su se prijavili za barikade, kao laki novac, mislili su.
Samo ubrzo je to dobilo svoju dinamiku i izraslo u pravi rat, gdje su na kraju morali sve napustiti.

Реци ми, ко сада живи у РСК?
Осим међеда, куна, дивљих вепрова и курјака?
Протерали сте СРБЕ тј СЕБЕ да бисте се и сами протерали у Ирску да перете СУЂЕ!
Очистили сте Лику, Банију, Корду, па и пола Славоније и здипили за Ирску и Норвешку!
...

Срби су вам били највреднији и најбогатији грађани РХ, толико сте љубоморни и злобни били да то нисте могли гледати више, а како сте сами неспособни за стварање, већ само разарање, по разарању, сте побегли у ЕУ да тамо будете слуге.
 

cronnin

Veoma poznat
Moderator
Poruka
10.813
učiteljica Smilja je stala isprid ploče i rekla je: „Dico, danas ćemo učit o domovinskom ratu! Moran odma na početku izrazit ushit, sriću i zadovoljstvo šta je to ušlo u nastavni plan i program trećaša

Па добро, то је лепа лекција за тај узраст. Нема пуно дубиоза и лако се научи.

"У рату који називамо Домовинским, наши бранитељи су довршили оно што смо планирали тјеком постојања наше прве неовисне државе, Хрватске. Очистили смо нашу СР Хрватску од Срба."
 

Mej bregami

Buduća legenda
Poruka
30.503
Реци ми, ко сада живи у РСК?
Осим међеда, куна, дивљих вепрова и курјака?
Протерали сте СРБЕ тј СЕБЕ да бисте се и сами протерали у Ирску да перете СУЂЕ!
Очистили сте Лику, Банију, Корду, па и пола Славоније и здипили за Ирску и Норвешку!
...

Срби су вам били највреднији и најбогатији грађани РХ, толико сте љубоморни и злобни били да то нисте могли гледати више, а како сте сами неспособни за стварање, већ само разарање, по разарању, сте побегли у ЕУ да тамо будете слуге.
Srbi su bili na najnerazvijenijem području, seljaci i stočari. Sirotinja!
Već šezdesetih počinjenje seoba mladih iz tih krajeva u veće gradove i industrijska središta.
Bolje i poluprazna područja nego slučaj Srpska ili Srbija na rubu Zagreba i Rijeke.
 
Poruka
4.644
Srbi su bili na najnerazvijenijem području, seljaci i stočari. Sirotinja!
Već šezdesetih počinjenje seoba mladih iz tih krajeva u veće gradove i industrijska središta.
Bolje i poluprazna područja nego slučaj Srpska ili Srbija na rubu Zagreba i Rijeke.

aha, kako da ne svaki sa po 500 ovaca i 1000 jutara zemlje, a vi rvati radnička sirotinja!
 

FDDD

Iskusan
Poruka
5.400
Срби су вам били највреднији и најбогатији грађани РХ, толико сте љубоморни и злобни били да то нисте могли гледати више, а како сте сами неспособни за стварање, већ само разарање, по разарању, сте побегли у ЕУ да тамо будете слуге.
To sam zaboravio da napišem a vrlo je zanimljivo ovo. Osamdesetih kad sam kao klinac često išao sa roditeljima kod prijatelja u SR Hrvatsku, naslušao sam se baš ovakvih priča od Srba. Da su im susedi Hrvati zavideli na vrednoći i imetku.
I onda su krivca tražili u "srpskoj hegemoniji" itd. Kad se sabere na ovo i vekovna mržnja prema Srbima onda je jasno zašto je planulo a Srbi nisu hteli nespremni da čekaju kao '41.


Meni su u Pirovcu 89. meštani dobacili "mali četnik" a ja sam kao klinac mislio da su četnici izginuli u filmovima Veljka Bulajića
 

FDDD

Iskusan
Poruka
5.400
Srbi su bili na najnerazvijenijem području, seljaci i stočari. Sirotinja!
Nije tačno. Znam i bio sam u zapadnoj Slavoniji, Srbi poljoprivrednici bili su jako imućni i vredni. Bolje su stajali nego susedi Hrvati.
Bolje i poluprazna područja nego slučaj Srpska ili Srbija na rubu Zagreba i Rijeke.
Pa i vi ste slučaj. Slučaj na slučaj. Nema kraja, igranka bez prestanka
 

MOST6

Elita
Banovan
Poruka
20.103
Па добро, то је лепа лекција за тај узраст. Нема пуно дубиоза и лако се научи.

"У рату који називамо Домовинским, наши бранитељи су довршили оно што смо планирали тјеком постојања наше прве неовисне државе, Хрватске. Очистили смо нашу СР Хрватску од Срба."
:eek: Nitko u srednjem vijeku nije mogao učiti djecu o Domovinskom ratu! Ti si šenuo. :lol: :hahaha:
 

kapetanmark

Veoma poznat
Banovan
Poruka
14.509
Ne sme se hrvat pitati za partizane i ko su oni bili. Jer procentualno Hrvatska je dala ispod 14 %partizana, od tog je ogromna većina bila iz like dalmacija, dakle I u tom broju je veliki broj srba pa se pravi procenat hrvata u partizanima debelo smanjuje od tih zabeleženi 14 %.
Van like dalmacije, je bio ustasluk.

E kad ih upitas za partizane i činjenicu da je 75 % srba bilo u njima (na početku rata i više, na I zasedanju avnoja 92 %) I kako to da sad su ti srbi u liči i dalmaciji (potomci tih partizana) ODJEDNOM ČETNICI, dolazi do kolapsa....


Onda se zamuckuje koluta očima, tuc muc...


Dakle uzrok kod hrvata ili ti početak, je nebitna stvar.
 

Cro_čvarak

Ističe se
Poruka
2.898
To sam zaboravio da napišem a vrlo je zanimljivo ovo. Osamdesetih kad sam kao klinac često išao sa roditeljima kod prijatelja u SR Hrvatsku, naslušao sam se baš ovakvih priča od Srba. Da su im susedi Hrvati zavideli na vrednoći i imetku.
I onda su krivca tražili u "srpskoj hegemoniji" itd. Kad se sabere na ovo i vekovna mržnja prema Srbima onda je jasno zašto je planulo a Srbi nisu hteli nespremni da čekaju kao '41.


Meni su u Pirovcu 89. meštani dobacili "mali četnik" a ja sam kao klinac mislio da su četnici izginuli u filmovima Veljka Bulajića
Pa ima nešto u ovome, Hrvati nisu bili Sebe jer su smatrali da su povlašteni i imaju bolje plaće 🤔
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.