HRONIKA

Novosadska hronika

KLUB „KONTRAST” POPRIŠTE KRVAVE MASOVNE TUČE

U sveopštoj tuči koja se u noći između subote i nedelje dogodila u klubu “Kontrast” teško su povređeni Bojan Č. (1987) i Nemanja Đ. (1984) koji su zadržani na Neurohirurgiji novosadskog Kliničkog centra.

Prema informaciji koju smo dobili od načelnika Urgentnog centra Zorana Đermanova, mladići nisu životno ugroženi. On je takođe naveo da je u Urgentnom centru osim ove dvojice mladića zbrinuto još 12 osoba, jedna je upućena na Kliniku za uho grlo i nos, druga na Kliniku za očne bolesti, dok je deset osoba nakon ukazane pomoći pušteno kući.

Prema priči devetnaestogodišnje devojke, koja je ove noći bila u “Kontrastu”, tuča je izbila oko četiri sata ujutro, lokal je potpuno demoliran, bacane su čak i baklje, a u obračunu su stradale i devojke.

- Nismo primetili ko je započeo tuču, ali su skoro svi gosti učestvovali u njoj, a tukli su čak i devojke – kaže naša sagovornica i dodaje da su ona i jedna od njenih drugarica prošle nepovređene jer su legle pod sto.

Kako je ispričala, jednu od njenih drugarica od povreda je spasao dečko koji je legao preko nje, dok je druga koja je pokušala da nađe spas ispod šanka povređena. NJu su napolje izneli lekari Hitne pomoći, a u tuči su joj nestale cipele, a stradala joj je i garderoba. Naša sagovornica kaže da je videla još jednu poveđenu devojku koja je imala nekoliko posekotina na glavi.

- Nisam sigurna kako je tuča stala jer nisam smela da gledam, ali mislim da se to desilo u trenutku kada su u lokal uletela četvorica muškaraca, skinuli su majice i počeli da bacaju stolice – rekla je ova devojka koja je nakon što je tuča prekinuta izašla napolje da vidi šta joj je sa povređenom drugaricom, zatim se vratila u lokal da potraži cipele i kako kaže, na podu su nepomično ležala četiri mladića, a osim razbacanih stolica, stolova, čaša, bilo i jakni i patika. Policiju je kaže videla tek kada se tuča završila.

Kako smo nezvanično saznali, u ovom lokalu tuče nisu retka pojava, ali je ovo, kažu, najmasovnija i najteža do sada.

Baklje ?
Mislim d anavijači ZVEZDE nemaju nikakve veze sa tim...
Nisu ni bili taj dan u NS... nisu demolirlai ni prostorije FIRME dan ranije :-)

Učesnici tuče, koja je u noći između subote i nedelje izbila u klubu “Kontrast”, identifikovani su, i kako stoji u saopštenju iz novosadske policije, u toku je utvrđivanje pojedinačne aktivnosti. U saopštenju je navedeno da su tri osobe zadobile teške telesne povrede, dok je veliki broj gostiju lakše povređen, a oštećen je i veći deo inventara.
Kako smo saznali u “Kontrastu”, nije reč o “običnoj” tuči, već o divljaštvu grupe navijača Fudbalskog kluba “Crvena zvezda” koji su oko tri sata ujutro “uleteli” u klub. Kako nam je rečeno, oko 13 navijača sa kapuljačama i bakljama u lokal je ušlo jer ih je pustio jedan od radnika obezbeđenja.

Jedna grupa je stala na sredinu lokala, a druga u jedan ćošak, namerno su se pokoškali između sebe, a zatim su počeli da vitlaju stolicama i stolovima i povređuju goste. Jedan od navijača stao je iza šanka i na posetioce bacao flaše, čaše i pepeljare.

Reagovalo je i obezbeđenje lokala, a u tuči su zatim učestvovali i gosti, ali je veliki broj ljudi iz cele ove priče izašao kao “kolateralna šteta”. Kako smo saznali u “Kontrastu”, ne veruju da je napad bio usmeren baš na ovaj lokal već je jednostavno reč o navijačkom divljaštvu, te da su akteri navijači iz Novog Sada i Beograda. Saznali smo takođe da su dva teško povređena mladića koji su smešteni na Neurohirurgiji Kliničkog centra, zapravo vođe ove grupe navijača, te da su oni, kao i ostali navijači imali karakteristične tetovaže na telu.

Kako nam je rečeno u ovom lokalu, štete nije mala, uništeno je dosta stolova i stolica, kao i ostalog inventara, ali to neće uticati na rad, tako da je već ovog vikenda otvoren za posetioce.
Da podsetimo, u tuči su teško povređeni Bojan Č. (1987) i Nemanja Đ. (1984) koji su zadržani na Neurohirurgiji novosadskog Kliničkog centra. Prema informaciji koju smo dobili od načelnika Urgentnog centra Zorana Đermanova, mladići nisu životno ugroženi. On je takođe naveo da je u Urgentnom centru osim ove dvojice mladića zbrinuto još 12 osoba, jedna je upućena na Kliniku za uho grlo i nos, druga na Kliniku za očne bolesti, dok je deset osoba nakon ukazane pomoći pušteno kući.

PRETUČEN VOZAČ GSP-a

Vozač GSP-a na liniji 55, Tomo Đokić pretučen je u petak na autobuskom stajalištu kod "Arome" u Futogu. Dvojica zasad nepoznatih napadača, koji su bili jedini putnici u autobusu, udarili su vozača metalnom šipkom u glavu i pokušali da mu otmu 700 dinara pazara.

Blic piše da je Đokić prevezen u Klinički centar, gde su lekari utvrdili da ima podlive ali da je prošao bez preloma.

http://www.radio021.info/

Ranjen bivši pripadnik JSO

Autor: H. Dunđerov | 18.12.2007 - 06:57

pucnjava_v.jpg

NOVI SAD - Branko Bokan i Branko Perišić uhapšeni su zbog sumnje da su akteri preksinoćne pucnjave u centru Novog Sada, u kojoj je sa više hitaca ranjen Petar Divljaković, nekadašnji uticajni pripadnik JSO. Pucnjava je počela u kafeu „Flajing dačmen“, a zatim se naočigled prolaznika nastavila Bulevarom oslobođenja.

Bokan, Perišić i Divljaković su se u nedelju uveče sastali u kafeu „Flajing dačmen“, kako bi raščistili poslovne probleme.
.banner_text_link{text-align: right}.banner_text_link a{font-size: 12px;color: #ccc}.banner_text_link a span{font-size: 10px;}.banner_text_link a:hover{color: #666}- Sva trojica su policiji poznata od ranije. Najčešće su dovođeni u vezu sa reketiranjem i uterivanjem dugova. Ranjeni Divljaković bio je istaknuti pripadnik kaznenog voda „crvenih beretki“, a njegov nadimak Pera Divljak pominje se i u pojedinim transkriptima Haškog tribunala - kaže izvor „Blica“ blizak istrazi.
U jednom trenutku, negde nakon 23 sata, njihovo „raščišćavanje računa“ pretvorilo se u pucnjavu, koja je podigla na noge centar Novog Sada.
- Sva trojica su sedela za istim stolom. Počela se svađa, a onda je odjeknuo pucanj. Sedeo sam u blizini. Drugar me je odmah povukao na pod. Video sam samo da sva trojica, jedan za drugim istrčavaju iz lokala. Svi sa pištoljima u rukama - ispričao je neposredno nakon okršaja jedan od očevidaca.
Nakon ispaljenog prvog metka, koji srećom nije pogodio nikog od gostiju lokala, već je završio u frižideru sa tortama, sva trojica, Bokan, Perišić i Divljaković istrčali su na ulicu.
- Pucnjava u kojoj je ispaljeno desetak hitaca nastavila se duž narednih nekoliko desetina metara, do zgrade „Rajfajzen banke“. Za sada je poznato da je Bokan bio naoružan „tetejcem“, dok je Divljaković pucao iz „magnuma“. Ko je ispalio prvi metak i kako se dalje odvijala pucnjava, biće utvrđeno veštačenjem oružja - kaže naš izvor.
Prodavačica iz obližnje radnje priča da je pucnjava trajala nekoliko minuta.
- Koliko je tačno pucnjeva bilo, ne znam. Izašla sam iz prodavnice i videla jednog momka kako leži na ulici, dok je drugi seo u automobil i pobegao ka centru. Ubrzo je stigla Hitna pomoć i odvezla ranjenog, a tu su se stvorili i policajci - priča prodavačica iz obližnje radnje.
Policija koja se pojavila na licu mesta odmah je uhapsila Perišića, dok je Bokan uspeo da pobegne, ali je uhvaćen u toku noći. Njihova saslušanja, kako kažu u istražnom odeljenju Okružnog suda, očekuju se danas.

Divljaković operisan
Petar Divljaković, kako saznajemo u Kliničkom centru Vojvodine, odmah po prijemu je operisan zbog više prostrelnih rana, nakon čega je smešten na odeljenje abdominalne hirurgije. Njegovo stanje juče je bilo bez promena.

Ovih dana svaki spor se rešava pesnicom ili metkom ...
Juče sam mrtav hladan odkulirao 80 minuta od Veriga do Surabaje ... zbog neke saobraćajke
Nisam se ni iznervirao ...

Ima link ...
Ali ja "BIJO" tamo ...
80 minuta ... prva...kvačilo...prva...kvačilo ... kočnica...prva...
uvaj se ubacuje - nije problem ...
ovaj svira...sviraj sviro mami svojoj
ovaj izlazi i psuje ... pjačam muziku i pokažem mu srednji prst...
Opušteno ... sam sebe sam iznenadio ... bilo mi neprijatno od samog sebe :-)

PRETUČEN VOZAČ GSP-a

Vozač GSP-a na liniji 55, Tomo Đokić pretučen je u petak na autobuskom stajalištu kod "Arome" u Futogu. Dvojica zasad nepoznatih napadača, koji su bili jedini putnici u autobusu, udarili su vozača metalnom šipkom u glavu i pokušali da mu otmu 700 dinara pazara.

Blic piše da je Đokić prevezen u Klinički centar, gde su lekari utvrdili da ima podlive ali da je prošao bez preloma.

http://www.radio021.info/

koliko god se trudio moj mozak ovu informaciju ne može do kraja da obradi i shvati...:?

:shock:

А ја баш често седим у Дачмену са кумом. Нисам мислила да је то опасно место. :?

Svi su bez para, i najlakse im je da kupe tetejac, ili neki skorpion, ili da ukradu za 300-400 maraka i da pocnu da pucaju, i jednostavno da izadju iz togsivila na bilo koji nacin... :lol:

Svi su bez para, i najlakse im je da kupe tetejac, ili neki skorpion, ili da ukradu za 300-400 maraka i da pocnu da pucaju, i jednostavno da izadju iz togsivila na bilo koji nacin... :lol:

a šta država nudi

:shock:

А ја баш често седим у Дачмену са кумом. Нисам мислила да је то опасно место. :?

jel ti treba zaštita, i to profesionalna.

Back