nepametuj i nepravi invalide jezike od aramejskog, hebrejskog i arapskog naspram grckog, kad je recimo arapski jezik daleko usavrseni nego sto grcki moze ikada biti.
to sto si ti umislio i krscani kao ti da je Biblija prva pisana na grckom a ne na jeziku Isusa to je onda vas problem, koji nema smisla cak.
zamisli se da je Muhamemd arap a mi da imamo samo prvi Kuran na kineskom , nigdje veze s vezom.
Druže lupaš gluposti, gubiš se totalno. Jel ti pratiš o čemu pišemo? Poenta je da je Indžil izvedeno od grčke reči Evangelion što znači dobra vest. Reč Indižil nema nikakvo etimološko značenje na arapskom. Zašto Isus koji je poslan Jevrejima nosi knjigu sa nazivom grčkog porekla?
Bog nas je o tome informisao u Kuranu
a dok u Bibliji nagovjestava se dolazak Duha istine poslije Isusa, a jos Biblija kaze da Duh istine je Prorok Istine.
znaci svi dokazi ukazuju na Muhammeda
Da svi dokazi to ukazuju onda bi hrišćani masovno prelazili na Islam. Činjenica je da se u Novom Zavetu ne spominje ikakav Ahmed ili Muhamed, niti je Muhamed sam rekao da ga je Isus najavio kao nekakvog Duha. Dakle izmišljaš novotarije koje nisu deo Kur'ana i izvornog Islama, kršiš učenje Kur'ana gde se ne spominje ikakav Duh. Da je Muhamed znao da ga je Isus najavio kao Duha onda bi to i rekao, a ne bi spominjao nekakvog Ahmeda.
Ti sve vreme ovde u propagandističke svrhe ideš protiv Islama i Kur'ana, izmišljaš novotarije i stvari koje Muhamedu i prvim muslimanima nisu pale na pamet. Možda misliš da poznaješ bolje Islam i Božiju poruku od Muhameda? Kako ćeš pred Allaha tako nadmen i ''sveznajuć'' opet te pitam?
Što se tiče Duha kojeg Isus najavljuje već sam ti rekao više puta:
1. Isus se oprašta od svojih učenika i obećava im da će im poslati svoju zamenu u vidu Duha koji će nastaviti da ih vodi posle njega. Muhamed to ne može biti jer se rodio 500 godina nakon njihove smrti.
2. Isus opisuje Duha kao nekoga koga svet ne može da vidi i pozna i koji će boraviti u apostolima. To je očigledan dokaz da Duh nije nikakvo fizičko biće, nego energija i nadahnuće.
3. Da je u pitanju Sveti Duh to potvrđuju i Dela apostolska, odnosno događaji nakon Isusovog odlaska, jer tamo on preduzima ulogu daljnjeg vodiča apostolima umesto Isusa.
Čak na početku prvog poglavlja to i piše:
A On im reče: Nije vaše znati vremena i leta koje Otac zadrža u svojoj vlasti;
Nego ćete primiti silu kad siđe Duh Sveti na vas; i bićete mi svedoci u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje.
Dakle ama baš ništa ne ukazuje da je Isus najavio Muhameda, a logika i sam tekst ukazuju da je u pitanju Sveti Duh, bestelesna, natprirodna energija. Naravno ti si previše indoktriniran da bi razumeo i prihvatio ovo kao istinu ili si možda svestan da je ovo istina i logično objašnjenje, ali te je sramota da priznaš, pa bi radije i dalje da praviš budalu od sebe.
kakve tokmaci i budale mogu na ovom svijetu sve hodati
ako je tako odakle tolike ogromne infomracije u detalje o Muhammedu
i ne samo to nego cak imamo zapisano iz vremena Muhammeda o Muhammedovom zivotu iz nemuslimanskih izvora ,Sebeos, armenski historicar, pisao o Muhammedu mozda oko 20 godina poslije smrti Muhammeda.
Znači ovde promovišeš bivše Hrišćane koji nisu videli logiku u Hrišćanstvu kao neke pametne i mudre ljude, a oni koji dovode u pitanju zvaničan islamski narativ su budale?
Koji je to zapis o Muhamedovom životu iz njegovog vremena?
Sebeos je pisao o Muhamedu kao da je i sam musliman, tako da je to verovatno falsifikat, isto kao što je falsifikat zapis o Isusu Josifa Flavija.
Činjenica je da u prvih nekoliko decenija Islama nema ni jednog Muhamedovog pomena u islamskim izvorima, a prvi islamski zapisi o njegovoj biografiji se pojavljuju 100 i kusur godina nakon njegove smrti.
Inače islamski učenjak kojeg spominjem je Sven Kalisch. Čovek je bio toliko ubeđen da je Muhamed izmišljen da je žrtvovao i svoju reputaciju i sve poslovne funkcije koje je obavljao u islamskoj zajednici. A mogao je da ćuti, da se pravi lud, da uzima pare od muslimana, da piše knjige, drži predavanja, da bude popularan, jer svi znamo kolike bliskoistočni muslimani imaju fetiše na bele konvertire i koliko ih cene, uzdižu, daju im pažnje i prostora, ali Sven očigledno nije takav čovek.