Na sudnjem danu ce biti svi prisutni, i svi ljudi i svi Boziji poslanici, pa i Muhamemd i Isus.
Sudit ce samo Bog...a ono sto u bibliji pise da ce suditi Isus i apostoli.....to nije sudjenje nego svjedocenje, oni ce svjedociti protiv Izraelcana.
Samo Bog sudi, i donosi presude.
ateisti vjerovatno svi, hriscani i zidovi koji su bili na pravo putu, i slijedili Mojsija i Isusa onako kako je ispravno bilo... nikakav Boziji sin, niti BOg, nego kao poslanika, i to prije pojave Muhamemda, takvi idu u Raj, Bog to kaze u Kuranu.
BOg kaze u Kuranu:
(Oni koji su vjerovali, pa i oni koji su bili jevreji, i sabejci, i kršćani – oni koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili – ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati.)
a sto se tice Krscana i zidova od Muhamemda pa do sad...nuzno je da se slijedi zadnji poslanik kojeg Bog najavljuje u Bibliji i prijeti zidovima i krscanima da ce biti pozvani na odgovornost ako ga ne budu slijedili.
Znaci Bozanska i Biblijska naredba zidovima i krscanima je da se slijedi Muhamemd,....znaci svi ga moramo slijedili jer je zadnji poslanik od Boga sa zadnjom vazecom objavom
pa ko god ga od nas muslimana, zidova, krscana odbije nema nam ulaska u Raj
EBU HUREJRE ABDURRAHMAN prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve selleme, rekao: "
Svi moji sljedbenici će ući u Džennet, osim onih koji ne htjednu." Neko reče: "A ko će odbiti da uđe u Džennet, Allahov Poslaniče?" "Ko mi se bude pokoravao, taj će ući u Džennet, a ko mi se suprotstavi, odbit će!", odgovori on. (
Sahih, vjerodostan)
Bog se obraca vama hriscanima u Kuranu pa kaze:
14. Mi smo zavjet prihvatili i od onih koji govore: “Mi smo kršćani”- ali su i oni dobar dio onoga čime su bili opominjani zaboravili, zato smo među njih neprijateljstvo i mržnju do Sudnjega dana ubacili; a Allah će ih, sigurno, obavijestiti o onome što su radili.
15. O sljedbenici Knjige, došao vam je poslanik Naš da vam ukaže na mnogo šta što vi iz Knjige krijete, i preko čega će i preći. A od Allaha vam dolazi svjetlost i Knjiga jasna*
16. kojom Allah upućuje na puteve spasa one koji nastoje steći zadovoljstvo Njegovo i izvodi ih, po volji Svojoj, iz tmina na svjetlo i na Pravi put im ukazuje.
17. Nevjernici su oni koji govore: “Bog je – Mesija, sin Marijin!” Reci: “Ko može spriječiti Allaha da, ako hoće, uništi Mesiju, sina Marijina, i majku njegovu, i sve one koji su na Zemlji? Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih; On stvara što hoće, i Allah sve može.
18. I jevreji i kršćani kažu: “Mi smo djeca Božija i miljenici Njegovi.” Reci: “Pa zašto vas onda On kažnjava zbog grijehova vaših?” A nije tako! Vi ste kao i ostali ljudi koje On stvara: kome hoće On će oprostiti, a koga hoće, On će kazniti. Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih, i Njemu će se svi vratiti.
19. O sljedbenici Knjige, došao vam je poslanik Naš – nakon što je neko vrijeme prekinuto slanje poslanika – da vam objasni, da ne biste rekli: “Nije nam dolazio ni onaj koji donosi radosne vijesti, ni onaj koji opominje!” Pa, došao vam je, eto, onaj koji donosi radosne vijesti i koji opominje. A Allah sve može.
82. Ti(Muhammede) ćeš, sigurno, naći da su vjernicima(muslimanima) najljući neprijatelji jevreji i mnogobošci; i svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji oni koji govore: “Mi smo kršćani”, zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole.
83. Kada slušaju ono što se objavljuje Poslaniku(Muhammedu), vidiš kako im liju suze iz očiju jer znaju da je to Istina, pa govore: “Gospodaru naš, mi vjerujemo, pa upiši i nas među one koji su posvjedočili.
84. Zašto da ne vjerujemo u Allaha i u Istinu koja nam dolazi, kada jedva čekamo da i nas Gospodar naš uvede s dobrim ljudima.”
85. I Allah će im, zbog onoga što govore, kao nagradu Rajske bašče dati, kroz koje će rijeke teći, u kojima će vječno boraviti; a to će biti nagrada za sve one koji dobra djela čine.
86. A oni koji ne budu vjerovali i dokaze naše poricali biće stanovnici u Paklu.
Sudbina je Bozansko znanje o buducim dogadjajima zapisano na materijal
a covjek ima  slobodnu volju i Radi sta mu je volja ali stvar je samo u tome da Bog zna sta ces uraditi, ali te ne tjera na to. to upamti.
Zato sto na zemlji ta uzivanja su stetna, na buducem svijetu nisu steta, i daleko su veca uzivanja u Raju nego na zemlji.
Naprimjer, ovdje je alkhol zabranjen jer je stetan, tamo u Raju pica i vina su dozovljena jer nisu steta, ne opijju da te boli glava, imaju ogroman ukus i miris koji prija i godi covjeku, i ugodno djeluje na covjeka i nema nikakvih posljedica.
Seks ovdje van braka je zabranjen, u Raju seks je samo izmedju supruznika, a ne svako sa svakim.
Pa ti Bog kaze, ostavi se grijesenja sad na ovom svijetu da bi te zamijeno sa boljim uzivanjem na buducem svijetu, to je mamac i motivacija za ostavljanje grijesenja.
Pa sigurno ce uzivati i oni na neki nacin...ali ti mladici su rajski mladici, nisu bii na zemlji,  koji imaju zaduzenje posluge u Raju, da sluzi ostalim ljudima koji su usli u Raj....nesto poput konobara.
Hurije su Rajske i ovozemaljske zene u Dzennetu ogromne ljepote, dolazi od rijeci Al hawra sto znaci zbunjenost i zadivljenost.....jer ce ljudi biti zbunjeni, zadivljeni njihovom ogromnom ljepotom gdje je velika naznaka na njihove oci, da su im velike i zadiviljuce.
Itekako ce ljudi imati tjelsne potrebe cak jace nego na zemlji, za jelo, pice i seks...znai pojacanja ce strast biti ali ce zato to lahko moci zadovoljiti...sve to radi uzivanja i nagrade.
Hoce uzivati i u hrani u picu, i zene i muskarci.
Ista kao i muskarci, samo sto ce oni dobiti zgodne i atraktivne muskarce
znaci udat ce se za zgodnog muskarca, savrsenog izgleda , koji ce biti 33 godine.
Boze dragi kako komplicirate svoju vjeru, to je zapanjujuce.
Vi hriscani ste sami sebi prijetnja, netrebaju vama ni ateisti, ni zidovi ni muslimani da budu prijetnja, kad ste vi sami sebi sa ovakvim ucenjima....sto vise nelogicnije sve dublje sam sebi jamu kopas.
u islamu je to tako jednostavno , milina jedna
Otac---Bog
Sin ---je poslanik Boziji
Sveti duh--- Andjeo gabriel.
stvar rijesena, nema komplikacija, i silovanje svog i tudjeg mozga.