Hranite se kao biblijski preci

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sad će meni bmxa objasniti kako je zdravije jesti Roštilj nego Salatu , Boraniju, Pasulj :D
Unfortunately, the one (barely) significant finding was that vegetarians had more breast cancer in the Health Food Shoppers study. See Table 7 below. That study did not adjust for having children which is protective against breast cancer, and vegetarian women tend to have fewer children.

Kako znash da je platjena? Kako znash da one koje protaznitaju veganstvo ni su platjene? O raku se zna utoliko shto se vodi statistika,
ako statistici ne mozhesh verovati, tj ako lazhu, onda sve tvrdnje baci u vodu… osim toga rak je nastao u 20. veku, pre toga
ga nije bilo, a ljudi su oduvek jeli meso...
ovo je sajta VMA

Leto je godišnje doba kada se više vremena provodi u prirodi, što predstavlja priliku za spremanje i konzumiranje hrane u tim uslovima. Omiljeni način pripreme namirnica u prirodi je grilovanje, odnosno korišćenje roštilja. Među stanovništvom vlada mišljenje da je pripremanje mesa na roštilju posebno zdravo, jer se na taj način smanjuje unos masnoće. Međutim, piroliza, odnosno izlaganje namirnica životinjskog porekla (mesa i ribe) visokim temperaturama krije opasnost od sinteze policikličnih aromatičnih ugljenih hidrata (PAH), od kojih se najčešće prisutni benzantracen i benzo(a)piren. Ove supstance se naročito intenzivno stvaraju ukoliko se roštilj priprema na ćumuru. Danas se zna da PAH izazivaju i podstiču procese kancerogeneze u ljudskom odrganizmu i mogu povećati rizik za nastanak različitih malignih bolesti.

ovo je sajta VMA

Leto je godišnje doba kada se više vremena provodi u prirodi, što predstavlja priliku za spremanje i konzumiranje hrane u tim uslovima. Omiljeni način pripreme namirnica u prirodi je grilovanje, odnosno korišćenje roštilja. Među stanovništvom vlada mišljenje da je pripremanje mesa na roštilju posebno zdravo, jer se na taj način smanjuje unos masnoće. Međutim, piroliza, odnosno izlaganje namirnica životinjskog porekla (mesa i ribe) visokim temperaturama krije opasnost od sinteze policikličnih aromatičnih ugljenih hidrata (PAH), od kojih se najčešće prisutni benzantracen i benzo(a)piren. Ove supstance se naročito intenzivno stvaraju ukoliko se roštilj priprema na ćumuru. Danas se zna da PAH izazivaju i podstiču procese kancerogeneze u ljudskom odrganizmu i mogu povećati rizik za nastanak različitih malignih bolesti.
Znash kako, isto to se mozhe retji za ishranu samo biljakama. Nedostatak mesa, dovodi do slabljenja organizma, pa tako i povetjanog rizika od
raznih bolesti. https://www.bbc.com/news/health-49579820

Kako prepoznati kiselost organizma?​

Ljestvica pH se kreće od 0 do 14. Manji broj znači veću razinu kiselosti. Savršen, neutralan balans je na brojci 7; to je razina koju vaše tijelo nastoji zadržati da bi ispravno funkcioniralo. No, često događa da tijelo prelazi u stanje kiselosti, što može imati štetne posljedice naročito ako znamo da povećanje razine kiselosti organizma može biti okidač za nastanak tumora.

Kako se zaštititi od kiselosti organizma?​

Shvatili ste da vam je tijelo previše kiselo. Što možete učiniti? Nekoliko stvari!
Prvo bi trebali razmisliti o promijeni režima prehrane. Jedna od najpopularnijih dijeta u borbi protiv kiselosti organizma je alkalna dijeta.

Znash kako, isto to se mozhe retji za ishranu samo biljakama. Nedostatak mesa, dovodi do slabljenja organizma, pa tako i povetjanog rizika od
raznih bolesti. https://www.bbc.com/news/health-49579820
eno ga Đoković je baš ono slab jbg.. ne može ni 6 sati da jurca po terenu i udara lopticu
e da .. i Majk Tajson je je bio slab.. baš baš slab.. pozdrav brt nemam više vremena

tajson.jpg

Ја пишем само о карциному.
Храна није узрок, не основни за настанак карцинома.
Наравно да није. Сваки дан тело створи одређену нову количину ћелија, неке су ок а неке нису, поједине сам организам елиминише а неке прескочи онда те лоше почне да се множе. Е ту настаје заплет, ако је организам у снази он добија а ако је заузет онда ћелије рака расту и то је то. Лутрија.

Profi sportisti su dopingovani, neki ispod, neki nemaju sreće na doping kontroli. Ishrana im uopšte nije reper ili uzorak za ostatak populacije.

Nego, ko se seća Nevena i istraživača koji je stalno putovao Afrikom i jeo skakavce i ostale insekte i larve?

Nije to hrana za mene, fala i 'đenja : )

Muka mi je od vegetarijanske propagande… Djokovitj je poznato kolabirao usred mecheva dok nije pocheo normalno da jede...
https://www.totallyveganbuzz.com/news/mike-tyson-ditches-veganism/
Nije, u početku je jeo normalno, ali mu je kasnije dr. Ćetojević preporučio da izbaci gluten iz ishrane jer je to bio razlog njegovih zdravstvenih problema na terenu. Novak je onda odlučio da potpuno iz ishrane izbaci sve što ima gluten u sebi, ali je postepeno izbacio i sve mesnate i mlečne proizvode. U Monaku je otvorio i luksuzni restoran sa takvom ishranom, a napisao je i knjigu na tu temu. Mislim da jedino nije izbacio ribu iz ishrane.

Mislim, ipak se tu o višem cilju radi. Valja planetu spasiti od klimatskih promena koje su prirodne koliko i smena dana i noći.
Da vam neko kaže da skakavce treba jesti da bi se noć izbegla, jasno bi vam bilo da priča gluposti.
Prirodne su bile, sad smo mi to pojacali do stepena da postaju neprirodne. Recimo po analizama nikad u poslednjih pola miliona godina nije bilo toliko ugljen dioksida u atmosferi....

Prirodne su bile, sad smo mi to pojacali do stepena da postaju neprirodne. Recimo po analizama nikad u poslednjih pola miliona godina nije bilo toliko ugljen dioksida u atmosferi....
Pola miliona godina su merili nivo ugljen dioksida u atmosferi?
Pošumljavati i pošumljavati sve što se pošumiti može, a ne praviti ljude ludima i uvaljivati im skakavce u hranu.

...a da ipak razgledas mogucnost da se radi o pogresnom prevodu...!? :kafa:

Kako mislis nije imao sto jesti kada je gravitirao na istom regionu kao i svi ostali jevreji...!?

Hmmm,mogao je naci divljeg meda a ni jednu drugu hranu...!?

A stro ne bi bilo : proucavajte pravilno Bibliju kako ne biste jeli ono sto je zabranjeno jesto samo zato sto vas primrzelo istrazivati ono sto na prvi pogled deluje kontradiktorno ( bubinje su bile zabranjene za jelo i to pod smrtnom pretnjom,isto kao i sva ostala necista mesa)...

...tako je,isto kao sto je slucaj i kad neko tvrdi da je Jovan jeo zabranjeno jelo a da su mu jevreji, ukljucujuci i samog Isusa - sve to progledali kroz prsti...
Po Bibliji su insekti svi zabranjena hrana? Jel može neki citat?

Pola miliona godina su merili nivo ugljen dioksida u atmosferi?
Pošumljavati i pošumljavati sve što se pošumiti može, a ne praviti ljude ludima i uvaljivati im skakavce u hranu.
vade se primerci iz dubine zelje ili leda pa se ispituju, a inace to sa posumljivanjem i nije neka korist, naime, ne znam dali su ti rekli ali drvo uvece trosi isto (a nekad i malo vise) kiseonika nego sto ga proizvodi danju. Naime drvece slicno kao i ljudi "disu" danju uz suncevu svetlost ispustaju kiseonik, ali uvece , ugljen dioksid.

vade se primerci iz dubine zelje ili leda pa se ispituju, a inace to sa posumljivanjem i nije neka korist, naime, ne znam dali su ti rekli ali drvo uvece trosi isto (a nekad i malo vise) kiseonika nego sto ga proizvodi danju. Naime drvece slicno kao i ljudi "disu" danju uz suncevu svetlost ispustaju kiseonik, ali uvece , ugljen dioksid.
Ma da. Od prirode nikakva korist.
Kada napraviš neravnotežu u prirodi svojim delovanjem, onda se trudiš da što je više moguće sve vratiš u prvobitno stanje. Ili makar više ništa ne diraš pa će priroda svojim mehanizmima da se oporavi.
Blesave ideje su do ovde i dovele, pa mi je muka od novih blesavih ideja, jer znam da će samo još gore napraviti.

Šuma nije samo drveće koje udiše jedno, a izdiše drugo. To je čitav organizam koji savršeno funkcioniše. Ovako kako si ti objasnio ispada da bi se čovek noću u šumi mogao ugušiti. Prošetaj nekada noću šumom, pa prenesi utiske.

Ma da. Od prirode nikakva korist.
Kada napraviš neravnotežu u prirodi svojim delovanjem, onda se trudiš da što je više moguće sve vratiš u prvobitno stanje. Ili makar više ništa ne diraš pa će priroda svojim mehanizmima da se oporavi.
Blesave ideje su do ovde i dovele, pa mi je muka od novih blesavih ideja, jer znam da će samo još gore napraviti.

Šuma nije samo drveće koje udiše jedno, a izdiše drugo. To je čitav organizam koji savršeno funkcioniše. Ovako kako si ti objasnio ispada da bi se čovek noću u šumi mogao ugušiti. Prošetaj nekada noću šumom, pa prenesi utiske.
Pre 400.000 godina nije bilo ni 8 milijardi ljudi koji tebaju svaki dan da doruckuju, rucaju, veceraju, s vremena na vreme se okupaju, operu sudove, zimi se ugreju, u toku dana izvrse nuzde i vece i manje.
I mi smo jedan veliki organizam koji savrseno radi sve to

Niko ne zna koliko je kada ljudi bilo na zemlji.
pa na pocetku pre 7000 godina kad je bog stvorio svet bilo je 2.
Prema popisima i statisikama, procenjuje se da ih je danas oko 8 milijardi. Znaci svake godine imamo plus 1,1 milion novih dusa na zemlji.
trebamo da smislimo kako da obezbedimo hranu, vodu, ogrev stanove za novih 1.1 miliona dogodine, pa jos 1.1 sledece godine.... treba iskrciti sume da bi imali njive, i gradove, treba vise zivine, stoke, treba vise reka ipotoka za vodu za pice...

Исто тако ћеш наћи неког другог кардиолога, научника који тврди супротно. Око сваке намирнице имаш супротстављене ставове.
Твоје је у шта ћеш да верујеш.
Ја верујем свом телу, мислим да оно најбоље осећа шта му је када потребно.
Da. Verovati telu.
U Bibliji piše, ovo neka vam je gadno.
Ali mi osećaj gađenja imamo i u sebi. Žene koje imaju iskustvo trudnoće najbolje znaju do koje mere čovek može da bude povezan sa telom. Prosto ti se nešto jede ili ne jede i može biti ne znam koliko zdravo ali ti je tog trenutka gadno. Gadno je samo zato što ti nije tada potrebno.
I svi mi to imamo uvek, samo što jedemo intelektom umesto da slušamo telo.

pa na pocetku pre 7000 godina kad je bog stvorio svet bilo je 2.
Prema popisima i statisikama, procenjuje se da ih je danas oko 8 milijardi. Znaci svake godine imamo plus 1,1 milion novih dusa na zemlji.
trebamo da smislimo kako da obezbedimo hranu, vodu, ogrev stanove za novih 1.1 miliona dogodine, pa jos 1.1 sledece godine.... treba iskrciti sume da bi imali njive, i gradove, treba vise zivine, stoke, treba vise reka ipotoka za vodu za pice...
Pre 400.000 godina, pa pre 7.000 godina..
De se dogovori.
Ne zna se ni koliko je ljudi živelo na planeti pre 700 godina a kamo li dalje od toga. Takođe se ne zna ni kakvim su životom živeli. Postoje samo tumačenja i pretpostavke.

To o čemu ti pričaš su programi koji se učitavaju sa ciljem da se ljudi filuju krivicom i stidom i da budu poslušni.

Back