hrabrost ili...?

ona je ogolila svoju privatnost da bi se predstavila kao medicinsko cudo sto je uspela ostati u drugom stanju, da bi promovisala svoj privatan izbor kao legitiman

uci ce u medicinske knjige, ali zeli da udje u svest ljudi

Nije medicinsko čudo što je ona ostala u drugom stanju već to što se odrekla terapije da bi to dijete preživjelo .Znači kenjate opet a to da se odrekne sebe zbog djeteta može samo MAJKA .
I to je to ,ja joj skidam kapu

Poslednja izmena:
Nije medicinsko čudo što je ona ostala u drugom stanju već to što se odrekla terapije da bi to dijete preživjelo .Znači kenjate opet a to da se odrekne sebe zbog djeteta može samo MAJKA .
I to je to ,ja joj skidam kapu

nije se ona odrekla sebe, ona je znala svoju dijagnozu i prognozu, i sta bi joj ta terapija donela
ona se nicega nije odrekla, pa je u tom smislu ne mozes zvati MAJKOM

dvoje... aaa da, sori ne pricamo o ganglijama

jedna da drzi usi da ne otpadnu,a drugoj jos nisu nasli funkciju :lol:

jedini doprinos koji vi mozete dati drustvu i jedina uloga koju igrate u drami zivota je niz manje vise sitnih nerviranja koje priredjujete ljudima oko sebe...vasa zelja za moci koja je sama sebi cilj i koja se svodi na igru bez granica je neukusna i beznacajna ...ipak, buduci da ste majke, ta komicna trapava lakrdija od vasih zivota mogla bi da preraste u groznu tragediju ...ne morate mi se zahvaljivati:sad2:

jedini doprinos koji vi mozete dati drustvu i jedina uloga koju igrate u drami zivota je niz manje vise sitnih nerviranja koje priredjujete ljudima oko sebe...vasa zelja za moci koja je sama sebi cilj i koja se svodi na igru bez granica je neukusna i beznacajna ...ipak, buduci da ste majke, ta komicna trapava lakrdija od vasih zivota mogla bi da preraste u groznu tragediju ...ne morate mi se zahvaljivati:sad2:

a kad ces ti postati majka,to sam te vec pitala
tj koliko imas dece

...a ne razmisljate mozda o tome da je to zelio njen muz :think:?!
Da je mozda prestankom svog, zivot podarila nekom drugom?

Nije mi jasan aspekt vaseg gledista?

U kojim to vi uslovima danas radjate...u neimastini, u najvisoj stopo nezaposlenosti, u nikakvim uslovima zdravstvenog osiguranja...misilm, o cemu vi pricate?
Socijalna strana drustva nikada nije bila ugorzenija, a vi nastavili da zivite...bez pitanja...KAKVA je perspektiva vase djece :think:?!

Ne postoji razlog radi kojeg bi covjek trebao misliti na zivot...
izvini, Borise, nisam primetila po tvojim postovima ovde da si majka?
jesi li u medjuvremenu zatrudneo, porodio se i iskusio majcinstvo?
uz duzno postovanje svim muskarcima i zenama koje nisu radjale, ali i ti, i gospodjica andrevak, i ovi pobrojani na datu temu mozete da date samo misljenje, nikako realan odgovor
odgovor mogu da daju samo zene koje su majke i koje znaju sta to znaci
pa, nek se nadje uvredjen ko hoce, ovo nije nikakva diskriminacija, isto bi bilo i kad bi pitanje bilo
kako te vozi heroinski trip
kako je skakati padobranom
kako je biti silovan
na to mogu da odgovore samo oni koji su se bar priblizili datom iskustvu
ostali mogu samo da palamude
btw, tvoja pitanja nemaju bas nikakve veze sa mojim postom i iznesenim misljenjem na temu, niti sa onime sto sam rekla andrei
u kakvim se uslovima radaju deca, kakva im je perspektiva i da li je to zeleo neciji muz (ovo sam morala da procitam dva puta, da se zaista uverim da si napisao to sto si napisao) su pitanja za drugu temu
ja sam samo rekla da ne bih radjala dete koje ce da raste bez majke, jer mi je to najtuznije nesto na svetu
da, odrasce i to dete, ljubice ga, maziti, uciti ga da hoda i govori, bice neko uz njega kad je bolesno, pravice mu neko rodjedanske torte, ispratice ga prvi dan u skolu....ali to nikada nece biti njegova mama
a, ja to svom detetu namerno nikada ne bih mogla da ucinim

ma da sve ste mi vi velikomucenice....ta briga, ljubav, prevazilazenje sopstvene sebicnosti, pozrtvovanje inace nije postojalo u vasim zivotima ranije bas prolazite kroz pakao treba se sa tim izboriti.... jel se kajes...citajuci tvoje iskustvo sa decom najbolje ih je nemati:sad2:

ne znak ko se ovde izjasnjava kao velikomucenica, al znam ko je na forumu stekao status najvece glupacice. jel te zanima?
kad budes rodila, javi se da kazes sta imas
a, sad budi ljubazna pa navedigde sam ja to navela iskustva sa svojom decom, koja si ti procitala i kako si iz toga izvukla zakljucak da ih je najbolje nemati,
onda mozemo da pricamo
ili priznaj da lazes
od mene si jedino na temu dece mogla da procitas lepe stvari
da ne govorio os vom blogu koji je nekada postojao, pod imenom "V"i koji govori o porodjaju i mom detetu i koji je sve, samo ne stav da decu ne treba imati

al mogu da budem hrabra pa da pokusam da budem ko pre, bez obzira na to kakva sam bila nekad na ovom forumu, ili na sta se sveo forum
a, mozes i ti
hrabrost je biti drugaciji i pokazati da si drugaciji
i ne spustati se na nivo mediokriteta
zakljucan profil, bez licnih kontakata i samo se kaze ono sto se ima
i svima sikter :)

ne znak ko se ovde izjasnjava kao velikomucenica, al znam ko je na forumu stekao status najvece glupacice. jel te zanima?
kad budes rodila, javi se da kazes sta imas
a, sad budi ljubazna pa navedigde sam ja to navela iskustva sa svojom decom, koja si ti procitala i kako si iz toga izvukla zakljucak da ih je najbolje nemati,
onda mozemo da pricamo
ili priznaj da lazes
od mene si jedino na temu dece mogla da procitas lepe stvari
da ne govorio os vom blogu koji je nekada postojao, pod imenom "V"i koji govori o porodjaju i mom detetu i koji je sve, samo ne stav da decu ne treba imati

...mogla si da kazes i da sam vanzemaljac jednako bih se potresla
kada bi mogla da sagledas postupak ove zene u kontekstu njenih okolnosti onda bi i nju i njen postupak ma kako on u tvojim ocima i u tvojim okolnostima izgledao ruzan, glup, strasan, apsurdan smatrala dobrim i pravilnim...sta god da je ucinila opravdala bi je, njeni postupci bili bi ti razumljivi, prihvatljivi i shvatila bi da su u kontekstu njenih okolnosti bili jedini moguci...ljudi su neverovatno skloni da precenjuju sebe a da prema drugim ljudima nastupaju u ulozi strogih i pravednih sudija...najtuznije u svemu je sto ova zena ni za sta nije kriva a posluzila je mnogima da iznesu svoje logicne, iscrpne i ubedljive argumente protiv nje a u svoju korist

Poslednja izmena:
kada bi mogla da sagledas postupak ove zene u kontekstu njenih okolnosti onda bi i nju i njen postupak ma kako on u tvojim ocima i u tvojim okolnostima izgledao ruzan, glup, strasan, apsurdan smatrala dobrim i pravilnim...sta god da je ucinila opravdala bi je, njeni postupci bili bi ti razumljivi, prihvatljivi i shvatila bi da su u kontekstu njenih okolnosti bili jedini moguci...ljudi su neverovatno skloni da precenjuju sebe a da prema drugim ljudima nastupaju u ulozi strogih i pravednih sudija...najtuznije u svemu je sto ova zena ni za sta nije kriva a posluzila je mnogima da iznesu svoje logicne, iscrpne i ubedljive argumente protiv nje a u svoju korist
molim, odgovori na ono za sta si me optuzila
navedi gde sam pisala da je najbolje nemati decu
btw, ja nisam ni pljuvala tu zenu, procitaj moj post, pa komentarisi,gde sam rekla da je njen postupak ruzan, glup, apsurdan, strasan????
takodje, navedi mi gde mi je ta zena posluzila da iznesem argumente u svoju korist???
koji bre argumenti, cija korist???
meni je te zene nemerljivo zao, jer mogu da zamislim sta je prolazila gledajuci svoje dete i znajuci da ga nece gledati dok odrasta, ali nikada necu razumeti, opravdati i prihvatiti njen postupak, niti ga smatrati hrabroscu, ni dobrim, ni pravilnim
to je moje misljenje na koje imam pravo
kao sto ti imas pravo na svoje
ali nemas pravo da zene koje drugacije misle, a pri tome su majke, znaci relevantnije da na datu temu govore, nazivas okotom
jel ces tome nauciti svoju decu jednom kad ih budes imala?
a, poruka koju si citirala, nije namenjena tebi, vec marlonu, nemam pojma sta hoces sa njom

Poslednja izmena:
Ма, да, ја писала да ми је речено да можда не бих преживела трећу трудноћу, и зато немамо троје деце, кажу, то је зато што сам имала већ двоје.
Да ми је речено да нећу преживети прву, не бих ни тад рађала, само тешко да би ме неко назвао којекако,вероватно би народ рекао :,,Ок, ни не треба да родиш, да би умрла ти. ''
И ја бих тако саветовала сваку своју пријатељицу.
А поново, није она умрла зато што је родила дете, знала је да ће умрети, свакако.

al mogu da budem hrabra pa da pokusam da budem ko pre, bez obzira na to kakva sam bila nekad na ovom forumu, ili na sta se sveo forum
a, mozes i ti
hrabrost je biti drugaciji i pokazati da si drugaciji
i ne spustati se na nivo mediokriteta
zakljucan profil, bez licnih kontakata i samo se kaze ono sto se ima
i svima sikter :)
oh kako ljubazno, a ja se poradovala sto si dosla..
cc, umrecu naivna..:roll:

..ja moram opet da napishem,
ova zena je donela odluku da zatrudni, a ne da bude majka..
..to je jedina odluka koju je svesno izabrala..
..i skoro da sam sigurna da je, kroz devet meseci shvatanja shta je bila cena i shta ce sve da izgubi kada bude umrla, svojevoljno,
umrla nespokojnija i nesrecnija nego shto bi umrla da nije rodila dete..

..onaj ko ima dete zna razliku izmedju dve crte na testu i bebe u naruchju..
..i odricanja od jednog ili drugog..

..i mislim da je to glavni razlog zashto zene sa decom ne razumeju njenu odluku..

Back