HR: Odbio da leči pacijenta Srbina

Ne mogu da ti objasnim zašto ja ne smatram da su svi hrvati ustaše iz prostog razloga što ti to jednostavno ne bi razumeo, a i što bi se ja baktala sa tvojim fix idejama!
Ne mislim ja da su svi Hrvati ustase ali velika vecina jeste! I ja bih te zamolio da mi objasnis zasto nas toliko mrze..

P.S. Uopste nije pogresno sluziti se principom kolektivne odgovornosti jer je sama biblija i hriscanska vera zasnovana na tome! Ti nasledjujes greh svojih roditelja a svi smo nasledili greh adama i eve!

Ne mislim ja da su svi Hrvati ustase ali velika vecina jeste! I ja bih te zamolio da mi objasnis zasto nas toliko mrze..

P.S. Uopste nije pogresno sluziti se principom kolektivne odgovornosti jer je sama biblija i hriscanska vera zasnovana na tome! Ti nasledjujes greh svojih roditelja a svi smo nasledili greh adama i eve!

Pa ti si bolji majstor za vizionarenje od Roske što gleda u onu svoju staklenu kuglu.
Prvo bi trebalo da znaš da je retko koji ustaša još uopšte i živ jer mu je sada otprilike minimum 75-80 godina.
Drugo, neko ko podržava ustaštvo a u nekoj je zreloj dobi kada može da zna šta je taj ustaški pokret sve uradio i šta je zagovarao,taj nije ustaša to je čovek sa dijagnozom jer jedino bolestan čovek takvo nešto može da podržava.
Eto to je neko moje mišljenje, a ti sam sa sobom raščisti svoje nedoumice ili svoje sumlje.

PARALELA ili tek nešto drugo što bih ja prevela i kao srpska ČOVEČNOST...na prvom mestu :;)

Dve bruke hrvatskog zdravstva
Komšije ljute što je dete živo
Utorak - 08.09.2009
Četvorogodišnja Iris Opačić iz Novih Ravljana u Hrvatskoj, koja je rođena s teškim deformitetima mokraćnog sistema, operisana je u beogradskoj privatnoj klinici „Medikal centar“ uz pomoć ljudi dobre volje širom bivše Jugoslavije, pošto Hrvatska nije htela da da novac za njenu operaciju u inostranstvu.

Po povratku s operacije, njeni roditelji su naišli na osude sugrađana zbog toga što su spas za svoje dete potražili baš u Srbiji!

Suočeni s teškim deformitetom svog deteta koje je detinjstvo provodilo u bolnici, roditelji su se obraćali svim institucijama hrvatske države, pa čak i premijerki Jadranki Kosor, ali su svuda nailazili na zatvorena vrata. Odgovor je bio da je istu operaciju moguće obaviti i u Hrvatskoj, a tamošnji lekari su, umesto jedne, rešenje videli u pet-šest povezanih operacija. Onda su čuli za svetski poznatog urologa Savu Perovića, koji s velikim uspehom obavlja zahvate na mokraćno-reproduktivnim organima. Iako je, kako nam je rekao otac Miroslav, operacija u Beogradu bila šest puta jeftinija nego u Rimu, Opačići su se našli pred velikim problemom kako obezbediti 6.000 evra, koliko je trebalo za ovaj zahvat. U pomoć su im preskočili hrvatski glumci Tarik Filipović i Vedran Mlikota, a Goran Navojec je pozvao beogradskog kolegu Dragana Bjelogrlića i zamolio ga za pomoć. Fejsbuk grupa „pomozimo malenoj Iris“, sa više od 6.000 članova, takođe je prikupila značajna sredstva pa je pre dve sedmice doktor Perović obavio zahvat koji je roditeljima vratio nadu u budućnost svoga deteta. Detetu je prilikom operacije iz polnog organa izvađen kamenac veličine badema, zbog kojeg je trpela velike bolove koji lekari u Hrvatskoj nisu ni registrovali.
- Kada sam naišao na lečnika koji je mogao pomoći mom detetu, nije me zanimalo o kojoj se zemlji radi. Operacija u Beogradu je bila najjeftinija i zbog toga smo tamo i otišli - kaže Miroslav i dodaje da je naišao na fenomenalan pristup lekara i osoblja „Medikal centra“, kao i svih u glavnom gradu Srbije s kojima je bio u kontaktu. Umesto radosti zbog toga što je devojčici vraćena nada u normalan život, u rodnim Novim Ravljanima, malom mestu u okolini Bjelovara, dočekalo ih je podozrenje pojedinaca zbog toga što su dete vodili baš u Srbiju.
- Bilo je mnogo nerazumevanja, ali mi nastavljamo svoju borbu s birokratijom. Podnosimo žalbe fondu zdravstva i tražimo da nadoknade troškove operacije. Dosad nismo uspeli u tome, ali se ne predajemo - kaže Miroslav. Njegova supruga Sanja je mnogo oštrija pa je hrvatskim medijima rekla da ih zbog toga što su potražili pomoć u Srbiji svi osudili, komšije im se ne javljaju, a i rodbina im je okrenula leđa, tako da su ostali sami.

Ipak, što je najvažnije, Iris se posle operacije dobro oseća, već je išla na kontrole u Beograd i polako kreće na staze normalnog detinjstva. U poređenju s tim, države i njihove granice čine se potpuno beznačajnim.

Bjelogrlić: Pomogao sam kao čovek i Beograđanin
Poznati srpski glumac i producent Dragan Bjelogrlić odmah je reagovao na poziv kolege Navojeca, koji ga je zamolio za pomoć.
- Uradio sam to s ljudskog stanovišta, ali sam to shvatio i kao gest gostoprimstva moga grada, utoliko više što je devojčica iz Hrvatske - kaže Bjelogrlić. On dodaje da posebno treba istaći dobročinstvo njegovog prijatelja i vlasnika hotela „Moskva“ Mileta Dragića, pošto su Opačići za sve vreme boravka u Beogradu imali besplatan smeštaj u tom hotelu.

-------------

:klap::klap::klap::klap::klap:

.............naspram ovoga , a već viđenog i iz nalova teme ::neutral:

-------

Doktor Esad odbio da leči šlogiranog pacijenta samo zato što je bio Srbin!
Esad Mujkanović, lekar opšte prakse u domu zdravlja u Otočcu u Hrvatskoj, odbio je da pruži pomoć pacijentu Bošku Radiću iz obližnjeg mesta Vrhovine samo zato što je Srbin!
Radić je u dom zdravlja u Otočcu u nedjelju dovezen sa simptomima moždanog udara, ali je Mujkanović odbio da mu da nalog za bolnicu u Ogulinu, uz obrazloženje da je previše pojeo i da mu nije ništa.
Lekara je pozvao i načelnik opštine Vrhovine Milorad Delić s molbom da Radića pošalje u bolnicu u Ogulin, ali je ovaj i to odbio. Kad su čelnici opštine Vrhovine došli u dom zdravlja u Otočcu, Mujkić je počeo da ih vređa, a malo je falilo i da ih fizički napadne.
- Govorio nam je: "Dosta je bilo vašeg četnikovanja u Vrhovinama... gamad vrhovljanska... skinuću vam ja kokarde sa glave obojici... šta ćete kad ste rođeni kao četnici svi... hoćete li možda zapevati 'Vojvodu Sinđelića' ovde?" Na kraju nas je oterao rečima: "Marš van" - izjavio je zamenik načelnika Vrhovina Miroslav Mašić.
Načelnik opštine Vrhovine Milorad Delić rekao je da će se zbog ponašanja lekara žaliti ministru zdravstva i vladi Hrvatske i da će obavestiti i delegaciju Evropske komisije u toj državi.

Lekar Enes Mujkanović nije želeo da komentariše skandal koji je izazvao, rekavši da ga nije briga za novinare.

---------------

:dash::dash::dash::dash::dash:

http://www.alo.rs/vesti/19058/Komsije_ljute_sto_je_dete_zivo

Esad Mujkanović, lekar opšte prakse u domu zdravlja u Otočcu u Hrvatskoj, odbio je da pruži pomoć pacijentu Bošku Radiću iz obližnjeg mesta Vrhovine samo zato što je Srbin!
Radić je u dom zdravlja u Otočcu u nedjelju dovezen sa simptomima moždanog udara, ali je Mujkanović odbio da mu da nalog za bolnicu u Ogulinu, uz obrazloženje da je previše pojeo i da mu nije ništa.
Lekara je pozvao i načelnik opštine Vrhovine Milorad Delić s molbom da Radića pošalje u bolnicu u Ogulin, ali je ovaj i to odbio. Kad su čelnici opštine Vrhovine došli u dom zdravlja u Otočcu, Mujkić je počeo da ih vređa, a malo je falilo i da ih fizički napadne.
- Govorio nam je: "Dosta je bilo vašeg četnikovanja u Vrhovinama... gamad vrhovljanska... skinuću vam ja kokarde sa glave obojici... šta ćete kad ste rođeni kao četnici svi... hoćete li možda zapevati 'Vojvodu Sinđelića' ovde?" Na kraju nas je oterao rečima: "Marš van" - izjavio je zamenik načelnika Vrhovina Miroslav Mašić.
Načelnik opštine Vrhovine Milorad Delić rekao je da će se zbog ponašanja lekara žaliti ministru zdravstva i vladi Hrvatske i da će obavestiti i delegaciju Evropske komisije u toj državi. Lekar Enes Mujkanović nije želeo da komentariše skandal koji je izazvao, rekavši da ga nije briga za novinare.-odma mu treba dati otkaz mamu mu *****

Back