HP LaserJet 1015 neće da štampa crno-belo

Da, u pitanju je crno beli printer.
Ovo pitanje sam postavio zbog moderatora sa domaćeg foruma koji je pitanje postavio na forumu na kojem je on moderator.
Ispostavilo se da je on navedeno pitanje postavio zbog njegovog prijatelja koji mu je saopštio pogrešan model printera.

Kada moderator bude napisao koji je printer u pitanju, onda ću ja napisati na ovom forumu pa ćemo da mu pomognemo.

Da, u pitanju je crno beli printer.
Ovo pitanje sam postavio zbog moderatora sa domaćeg foruma koji je pitanje postavio na forumu na kojem je on moderator.
Ispostavilo se da je on navedeno pitanje postavio zbog njegovog prijatelja koji mu je saopštio pogrešan model printera.

Kada moderator bude napisao koji je printer u pitanju, onda ću ja napisati na ovom forumu pa ćemo da mu pomognemo.
ala se vas obojica razumete u printere -ma nema vama pomoći... nikako

Где и му пронашао колор кетриџ...:confused:

HP LaserJet 1015 ...је црно-бели принтер и има само тонер за црну боју...:think:

Da li je punjenje fabričko ili divlje?
Naime odavno proizvodjači limitiraju fabričke kertridže čak do 70% kapaciteta i potkradaju kupce
Kontrolni program javlja kako je kertridž prazan i kako mora da se menja
Vi uzmete kertridž u ruke i zaljučite da ima još, vratite i opet isto

Naravno da u Lajnuksu (ako je Windows Vindouz onda je Linux - Lajnuks) nema ovog obaveštenja
pošto nema instaliranu fabričku aplikaciju za lažnu uzbunu i oslanja se na generičke ili kompatibilne drajvere u sebi

Tako da u Windowsu imate problem da odštampate dokument sa preostalih 20% popunjenosti kertridža
a u Linuxu može da se desi da dobijete pola dokumenta kad se kertridž fizički isprazni

MOJ SAVET:
Bez obzira na ova dva momenta izbegavajte "jeftine" štampače - tj pljuckavce
Uredjaj jeste jeftin ali kertridži nisu, pa sve da i ne štampate esto vi morate jednom nedeljno da odštampate makar test stranu
da se kertridž i glava štampača ne bi zapekli od nekorišćenja gde je samo prvi problem rešiv.

Crno beli laserski štampači sa prah kertridžima su odavno postali povoljni
a količina tj kapacitet punjenja nedvosmisleno kazuje da je finalna štampa mnogostruko jeftinija
To znači da ćete zaboraviti kad ste ga pa kupili a možete da ga koristite ormalno i posle dve godine nekorišćenja

Kod svih štampača fabrički kertridž koji dolazi u štampač, bilo kod pljuckavaca bilo kod praškastih
su popunjeni na standardnih 50% kapaciteta

pa opet praškasti tj pravi laserski može da ispiše mnogo više stranica...

eto toliko

Back