HP ili HP :)

Daredevil42195

Početnik
Poruka
11
Mišljenje o ovim laptopovima?Sutra kupujem pa mi treba brz odgovor.Dvoumim se između ova dva modela(polovna, radili oko 10dana i sve je ispravno 100% tako kaže prodavac, a ima i slikane provere).Uglavnom ne radim ništa posebno na laptopu, treba mi za faks(prezentacije, internet, filmovi, serije...).Hvala unapred

HP EliteBook 8470p 400evra

Intel i5-3320M 2.60GHz
8gb ddr3 ram memorija
14.1 wide ekran HD
Intel HD4000 grafika
256gb SSD disk - radio ukupno 7 dana kao i ceo laptop
dvd rezac
Kamera
wireless
citac kartica
citac SD kartica
HDMI - display port
FIREWIRE
OSVETLJENJE TASTATURE
3G MODEM -samo ubacite sim data karticu i imate internet bilo gde u svetu.
Baterija preko 4h, original punjac
Licencirani Win7 sa originalnom nalepnicom na kucistu laptopa.Garancija do aprila 2016.

HP 13-b081no 450evra

Intel i5-4210u 1.70GHz -2.40GHz
8gb ddr3 ram memorija
13.3 wide ekran HD ready
Intel HD4400 grafika -gura igrice i sve programe
750gb hard disk - radio ukupno 10 dana kao i ceo laptop
Kamera
wireless
citac kartica
HDMI
Baterija preko 4h, original punjac
Licencirani Win8 sa originalnom nalepnicom na kucistu laptopa.
Celo kuciste je aluminijumsko, sa vrhunskim Beatsaudio sistemom ozvucenja.10dana radio.Garancija 30dana.

To je sve ok ali mi čudno da su vraćeni. Pogotovo ovaj drugi što je radio samo 10 dana a ima garanciju "čak" 30 dana. Već i to je dovoljno da izbor padne na prvi model sa garancijom od 10-ak meseci

Za potrebe koje si naveo, biće ok i bilo koji polovnjak od 70e, sa dual corom i bar 2 Gb Ram ( realno 4 ).

HP u principu više košta nego što nudi. Kao odnos cena-kvalitet više nude manje zvučne marke ( Lenovo moj izbor ).

Poslednja izmena:
Paaaaaa nadam se da je sve čisto, prilično je proveren prodavac,videćemo.Kako da testiram laptop,na šta pažnju da obratim?Pošto znam da je dozvoljeno sve moguće testove uraditi pre kupovine.
Kupujem trenutno malo jači laptop, jer planiram bar 3godine da ga koristim.Čuo sam da su Lenovo i Toshiba najbolji, ali eto trenutno su ovi HP u ponudi zajedno sa slabijim modelima Lenova i Dell-a.Ne razumem se previše, ali gledao sam da bude i5 procesor i 8gb rama.
Hvala na odgovoru! :)

Paaaaaa nadam se da je sve čisto, prilično je proveren prodavac,videćemo.Kako da testiram laptop,na šta pažnju da obratim?Pošto znam da je dozvoljeno sve moguće testove uraditi pre kupovine.
Kupujem trenutno malo jači laptop, jer planiram bar 3godine da ga koristim.Čuo sam da su Lenovo i Toshiba najbolji, ali eto trenutno su ovi HP u ponudi zajedno sa slabijim modelima Lenova i Dell-a.Ne razumem se previše, ali gledao sam da bude i5 procesor i 8gb rama.
Hvala na odgovoru! :)

Mislim da ne možeš mnogo.
Fizički - vidi da li su šarke klimave ( siguran signal izdrndanosti) , pogledaj šrafčiće da li su oguljeni ( što bi značilo da ga je otvarao amater) , da li je tač ped "uglancan" ( ako jeste - znači da su ga trljali ko Samanta Džons klitoris )

Hardverski - idalno bi bilo da poteraš neku ozbiljnu igru na njemu ali pošto nisam gemblao igraju 10 godina , ne mogu ti pomoći. Možda da poneseš na flešu neki ultra HD film.

Najbolja provera su grafički zahtevne ige i multitasking, Otvori mu pretraživač i otvori 30 stranica , u pozadini neka ide film, pusti i neki mp3 plejer, otvori Vord, Skajp...vidi šta sve može da gura istovremeno a da ne štuca. Ako odgovara tvojim potrebama - znači da je ok

Back