Hotel Park postaće Hajat

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.314
Hotel Park postaće Hajat, evo kako će izgledati

Danas u 13.30 sati, pred novinarima i u pristustvu gradonačelnika Novog Sada, pokrajinskog premijera i državnog sekretara Ministarstva turizma i omladine, potpredsednik za razvoj kompanije Hyatt International Group Takuja Aojama i direktor kompanije "Inobačka" Vukajlo Babić potpisali su Ugovor o izgradnji i razvoju hotela "Hyatt Regency Novi Sad".

52789-h.jpg

Hyatt Regency Novi Sad projektovan je da, rekonstrukcijom i dogradnjom postojećeg hotela "Park", bude savremen premium hotel smešten u zelenoj oazi, kraj Futoškog parka.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj hotelsko-poslovni kompleks jedna je od najvećih investicija u Novom Sadu – 107 miliona evra.

52789-hajat6.jpg

Čitav kompleks baziran je na korišćenju tzv. zelene energije (obnovljivi izvori energije), u skladu sa LEED standardima i Carbon-free sistemom, koje su najnovije svetske preporuke kada je u pitanju energetska efikasnost i očuvanje životne sredine – dodaju investitor Inobačka i Hyatt.

52789-hajat-4.jpg

Otvaranje hotela je planirano u 2026. godine, a u njemu bi trebalo da bude najveći kongresni centar, izgrađen na 1.900 m2 za gotovo 1.000 ljudi.

Prostor oko sadašnjeg hotela će se potpuno ozeleniti, postojeća vegetacija u Futoškom parku će biti obnovljena i osvežena kako bi se povećala emisija kiseonika u gradu, a drvo Ginko Biloba, koja je pod zaštitom, biće centralno mesto ovog novog projekta i njegov zaštitni znak – ističu u zajedničkom saopštenju i dodaju:

Posebna pažnja pridaće se i očuvanju banjskog dela i SPA centra, kako bi on ostao autentičan i u duhu Jodne banje, koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela u Futoškom parku i jedan je od zaštitnih znakova Grada Novog Sada još iz 19. veka.

Znači tu da uzmemo sobu..? :mrgreen:
nije nesto sto se meni svidja :)

Ako ti ne bude bili skupo.
Inače kad su prodali hotel prošle godine rekoše da će tu biti neka IT firma. Ovo mi se više sviđa. :)
i meni se svidja sto navodno nece dirati park...ili bar sto ce ga obnoviti mada po projetku vidim puno parkinga :think:
ostao mi je u lepom secanju park...jedno vreme sam zivela tu odmah iza...svaki dan sam prolazila kroz njega...cak sam jedno malo mace i usvojila odatle :)

Tu gde je parking na slici i sada je, a ima i manji iza sa leve strane, ali će taj izgleda izbaciti koliko vidim. To znači da će parking mesta biti zapravo manje. Na leto tamo bude problem za parkiranje jer je pored bazen.

Danas u 13.30 sati, pred novinarima i u pristustvu gradonačelnika Novog Sada, pokrajinskog premijera i državnog sekretara Ministarstva turizma i omladine, potpredsednik za razvoj kompanije Hyatt International Group Takuja Aojama i direktor kompanije "Inobačka" Vukajlo Babić potpisali su Ugovor o izgradnji i razvoju hotela "Hyatt Regency Novi Sad".

:bravo: :bravo: :bravo:

Gledam sad još neke slike toga i učinilo mi se da nešto nije u redu. Ajd' što se meni učinilo, ja sam nebitan, ali isto su primetili i arhitekti:

Društvo arhitekata o hotelu "Hyatt Regency": Gde su nestali bazen i dečija bolnica?​

Društvo arhitekata Novog Sada oglasilo se povodom projekta hotela "Hyat Regency Novi Sad", kompleksa koji će se nalaziti na mestu hotela "Park". U DaNS-u su uputili apel kolegama koje su uključene u poslove projektovanja i modelovanja ovakvih objekata da se služe istinitim i realnim prikazima iz okruženja i prostora u kome projektuju.
Javnost je upoznata sa projektom na kojem se vidi hotel okružen drvećem. Međutim, u takvoj slici izostale su okolne zgrade, postojeći bazen.

"Ovakvim prikazom 'ogromne šume' oko budućeg hotela, briše se postojanje celokupnog kompleksa bazena 'Sajmište', kompleks dečije bolnice, Stomatološki fakultet, kao da oni ne postoje. Cilj našeg posla (urbanističkog, arhitektonskog, dizajnerskog) je da radimo stručno, odgovorno i sa istinitim i transparentnim informacijama, i to je najmanje što od naših kolega i očekujemo", naveli su u DaNS-u.

hajat_redzensi.jpg

Stvarno nema ni velikog bazena ni dečije bolnice. Za one koji ne žive ovde - oni se nalaze tamo gde je drveće u gornjem delu slike.
Šta je sad to??

Dve godine stojala je ruševina, a sad se nešto kao pokrenulo:

Na prostoru Hotela Park dve poslovne zgrade i hotel Hajat: Zgrade sa deset spratova i nova stabla​

Objavljen je urbanistički projekat za uređenje prostora na mestu Hotela Park kojim se planira izgradnja novih zgrada, garaža, ali i ozelenjavanje prostora na području parcele.

Kompleks "Trinity park" nastaće na prostoru hotela Park rušenjem postojećih zgrada i izgradnjom novih.
Nakon rušenja starog hotela, izgradiće se dve komercijalno-poslovne zgrade i jedan hotel.

Ukupna površina parcele biće 23.962 metara kvadratnih. Sve tri zgrade imaće deset spratova.
Osim zgrada praviće se nadzemna garaža od dva sprata, portirnica, podzemna garaža i merno-regulaciona stanica i priključno-razvodno postrojenje. Kolski pristup kompleksu biće na dva mesta iz Ulice Novosadskog sajma. Glavni ulaz u hotel je sa severne strane, a sa iste strane ulazi se i u jednu poslovnu zgradu. U drugi poslovni objekat ulaziće se sa zapadne strane.
Podzemnoj garaži pristupaće se iz Ulice Novosadskog sajma.

"U okviru utvrđene podzemne građevinske linije obezbeđeno je 194 parking mesta i prostor za pomoćne i tehničke prostorije", piše u projektu.

Ukupan broj parking mesta biće 489. Pet odsto parking mesta namenjeno je osobama sa invaliditetom, a postaviće se i punjači za električne automobile.
U hotelu će biti dva restorana, kafe, sale za konferencije i svečanosti, spa, zatvoreni bazen i drugi prostori. Hotel će imati 245 soba.
Minimalno 25 odsto parcele će biti ozelenjeno i to autohtonim drvećem i perenama.
Ravni krovovi projektovani su kao krovni vrtovi. Na terasi, do koje se dolazi sa prvog sprata, projektovani su otvoreni bazeni i otvorene bašte s pratećim sadržajima.

"U cilju izgradnje novog objekta C, i promene parternog rešenja, neophodno je poseći izvestan broj stabala", navodi se u urbanističkom projektu.

Seča će se kompenzovati sadnjom novog drveća, a broj novih stabala biće veći za 20 odsto od broja posečenih. Kako se navodi u dokumentaciji, prilikom izbora biljnih vrsta vodilo se računa da to ne budu invazivne vrste.

U neposrednoj blizini glavnog ulaza u hotel, a izvan Urbanističkog projekta, nalazi se stablo ginka koje je zaštićeno kao spomenik prirode.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...ade-sa-deset-spratova-i-nova-stabla.html#comm

E sad da vidimo kako će sve to da izgleda:

1745422151060.png

Hoćemo li mi stvarno ostati bez bazena i ostalih sportskih objekata koji se nalaze tu gde je predviđena ta tamna zgrada??

Poslednja izmena:

Back