Hotel Park postaće Hajat

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
64.605
Hotel Park postaće Hajat, evo kako će izgledati

Danas u 13.30 sati, pred novinarima i u pristustvu gradonačelnika Novog Sada, pokrajinskog premijera i državnog sekretara Ministarstva turizma i omladine, potpredsednik za razvoj kompanije Hyatt International Group Takuja Aojama i direktor kompanije "Inobačka" Vukajlo Babić potpisali su Ugovor o izgradnji i razvoju hotela "Hyatt Regency Novi Sad".

52789-h.jpg

Hyatt Regency Novi Sad projektovan je da, rekonstrukcijom i dogradnjom postojećeg hotela "Park", bude savremen premium hotel smešten u zelenoj oazi, kraj Futoškog parka.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj hotelsko-poslovni kompleks jedna je od najvećih investicija u Novom Sadu – 107 miliona evra.

52789-hajat6.jpg

Čitav kompleks baziran je na korišćenju tzv. zelene energije (obnovljivi izvori energije), u skladu sa LEED standardima i Carbon-free sistemom, koje su najnovije svetske preporuke kada je u pitanju energetska efikasnost i očuvanje životne sredine – dodaju investitor Inobačka i Hyatt.

52789-hajat-4.jpg

Otvaranje hotela je planirano u 2026. godine, a u njemu bi trebalo da bude najveći kongresni centar, izgrađen na 1.900 m2 za gotovo 1.000 ljudi.

Prostor oko sadašnjeg hotela će se potpuno ozeleniti, postojeća vegetacija u Futoškom parku će biti obnovljena i osvežena kako bi se povećala emisija kiseonika u gradu, a drvo Ginko Biloba, koja je pod zaštitom, biće centralno mesto ovog novog projekta i njegov zaštitni znak – ističu u zajedničkom saopštenju i dodaju:

Posebna pažnja pridaće se i očuvanju banjskog dela i SPA centra, kako bi on ostao autentičan i u duhu Jodne banje, koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela u Futoškom parku i jedan je od zaštitnih znakova Grada Novog Sada još iz 19. veka.
 
Znači tu da uzmemo sobu..? :mrgreen:
nije nesto sto se meni svidja :)

Ako ti ne bude bili skupo.
Inače kad su prodali hotel prošle godine rekoše da će tu biti neka IT firma. Ovo mi se više sviđa. :)
i meni se svidja sto navodno nece dirati park...ili bar sto ce ga obnoviti mada po projetku vidim puno parkinga :think:
ostao mi je u lepom secanju park...jedno vreme sam zivela tu odmah iza...svaki dan sam prolazila kroz njega...cak sam jedno malo mace i usvojila odatle :)
 
Tu gde je parking na slici i sada je, a ima i manji iza sa leve strane, ali će taj izgleda izbaciti koliko vidim. To znači da će parking mesta biti zapravo manje. Na leto tamo bude problem za parkiranje jer je pored bazen.
 
Danas u 13.30 sati, pred novinarima i u pristustvu gradonačelnika Novog Sada, pokrajinskog premijera i državnog sekretara Ministarstva turizma i omladine, potpredsednik za razvoj kompanije Hyatt International Group Takuja Aojama i direktor kompanije "Inobačka" Vukajlo Babić potpisali su Ugovor o izgradnji i razvoju hotela "Hyatt Regency Novi Sad".

:bravo: :bravo: :bravo:
 
Gledam sad još neke slike toga i učinilo mi se da nešto nije u redu. Ajd' što se meni učinilo, ja sam nebitan, ali isto su primetili i arhitekti:


Društvo arhitekata o hotelu "Hyatt Regency": Gde su nestali bazen i dečija bolnica?​


Društvo arhitekata Novog Sada oglasilo se povodom projekta hotela "Hyat Regency Novi Sad", kompleksa koji će se nalaziti na mestu hotela "Park". U DaNS-u su uputili apel kolegama koje su uključene u poslove projektovanja i modelovanja ovakvih objekata da se služe istinitim i realnim prikazima iz okruženja i prostora u kome projektuju.
Javnost je upoznata sa projektom na kojem se vidi hotel okružen drvećem. Međutim, u takvoj slici izostale su okolne zgrade, postojeći bazen.

"Ovakvim prikazom 'ogromne šume' oko budućeg hotela, briše se postojanje celokupnog kompleksa bazena 'Sajmište', kompleks dečije bolnice, Stomatološki fakultet, kao da oni ne postoje. Cilj našeg posla (urbanističkog, arhitektonskog, dizajnerskog) je da radimo stručno, odgovorno i sa istinitim i transparentnim informacijama, i to je najmanje što od naših kolega i očekujemo", naveli su u DaNS-u.


hajat_redzensi.jpg


Stvarno nema ni velikog bazena ni dečije bolnice. Za one koji ne žive ovde - oni se nalaze tamo gde je drveće u gornjem delu slike.
Šta je sad to??
 

Back
Top