Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
images

posle filma "kill bill". ocekivao sam jos jedno odlicno ostvarenje ali ovaj film je i vise od toga pravo remek delo. odlican scenario odlicna gluma. ono sto je najsjajnija tacka u ovom filmu jesu dijalozi. ono sto je svakako zanimljivo je to sto je tema pljacka koja se u filmu uopste ne prikazuje. ovaj film je svakako u top 3 filmova koji sam gledao svaka preporuka pravim ljubiteljima filmova. 10/10:worth:
Kajtel,Rot,Medsen i Busemi su pokidali tu..

Napokon odgledao ...ali samo jednom ,pa kontam da me zato nije bas preterano odusevio ...

Ne znam ...mozda jednostavno nisam bio dovoljno pripremljen za gledanje ovakvog filma jer su mi misli delimicno bile usmerene ka novoj radnoj nedelji ,a delimicno ih okupirao dremez posle bogatog nedeljnog rucka ...

Sta da vam pricam ...sve ce vam biti jasno ako vam kazem da je najveci utisak na mene ostavio jedan prdez ...uzas !

Nadam se samo da vas necu razocarati ovakvim komentarom ...ali uzmite mi kao olaksavajucu okolonost da nisam bas ljubitelj azijatskog nacina razmisljanja i odnosa prema raznim ( nasim ) tabuima ...tako da ovaj film nece preskociti 13 Beloved niti Oldboy-a na mojoj top listi ,kao ni neke klasicne azijske horore .

Treba ga definitivno pogledati ,jer ovde zasluzuje da se o njemu prica ( i pise ...stagod ) ali ja ( za sada - dok ga ne repriziram ...mozda ) zavrsavam sa pricom o njemu ...

3 Extremes

A gledao sam i ovo go*no ...pokusavao da gledam ,tj.
Na kraju sam bio ljut na sebe jer mi je promakla cinjenica da je i ovo maslo Dzeka Kecama ...da sam to znao zasigurno ne bih trosio svoje vreme na ovakvo djubre ...

The Woman

PS.
Film dobija neki smisao jedino ako mu pristupite kao npr. nekom crtanom filmu za decu do 6 godina ,a pritom zanemraite da je u pitanju horor koji obiluje prolivanjem krvi i prosipanjem ljudskih creva ...znaci - nemoguce mu je naci smisao niti svrhu postojanja !

Obavezno preskociti !!!

contagion-Film-Poster.jpg

"contagion' je dokaz kako jedan komercijalan film , sa sve Hollywoodskom A listom i malo character developmenta, ipak mozhe da bude interesantan i inteligentan. Svidjaju mi se tehnicki aspekti, fotografija,rezhija ,montazha i muzika(NIN?)...

previshe likova, glumci su dobri , iako ovo po pravilu nije bio film koji ja treba da gledam jer glume Marion Cotillard koju sam nenormalno zamrzila otkad se probila, Kate Winslet , Jude Law i ajd da kazhem Gwyneth Paltrow. Otkrila sam da Kate Wnslet mnogo volim kad kod ostane u 21. vijeku i nabaci losh Americki naglasak. Ovi ostali su dobri,Law je odvratan, podsijetio me dosta na ove forumske i blogerske hejtere i teoriste zavjere :lol: al to mu je uostalom i uloga....gwyneth, marion ,matt damon :heart: i laurence fishburn :heart: svi dobri.

Odlicne su one scene u kazinu, dobar kraj. Sve u svemu, izuzetak pravilu da film sa previshe poznatih glumaca uvijek bude teshko smecje. Soderbergh izglea zna da se sa tim izbori (ocean's i traffic su primjer)
Ozbiljna mana...previshe likova. Kao svi Soderberghovi filmovi, al drug s kojim sam gledala i koji nije neki zadrti filmofil, brkao je sve plavushe u filmu :lol: .
moze da se gleda.triler. 'fala bogu da se ovoga dohvatio soderbergh...a ne emerich ili neki takav mozak.
7/10

i

Poslednja izmena:
Nije mi jasno kako je izasao DVD Rip pre premijere? :confused:
Eee moj Urose,cudni su putevi piratski.Ja sam tamo negde 99-te na kaseti gladao film(mislim da je Igra jelena)piratsku verziju sa odliscnom slikom.Da bi mozda godinu dana kasnije video reklamu na RTS- da se daje u bioskopu i kod mene je bila reakcija :eek: .Iako i na IMDB pise 2000 godina,on se "cudom" pojavio te 99-te.Skorasnji slucaj je sa nekim filmom u kom igra mislim Antonio Banderas,premijera tek trebala da bude a on uveliko na torentima

Poslednja izmena:
little.jpg

Little children (2006)

Jednom rechju MAJSTORIJA, Tod Fild jednom rechju MAJSTOR!
Mnogo mi se dopao ovaj fazon njegovog pripovedanja kroz ceo film. Eventualno mu se malchice moze prigovoriti shto podseca na fazon iz Desperate Housewives, e sad ko je od koga skidao i da li je uopshte doshlo do toga ili je sve sluchajno, ne'm pojma, ali je gotivno.
Atmosfera i predstava jednostavno hipnotishu, donekle evocira utiske iz "Who's afraid of Virginia Wolf'', jer praktichno svaki od likova sa filma zivi ili pokushava da zivi u nekoj fantaziji koje jednostavno ne funkcionishe. Gluma fenomenomenalna, svi do jednog su pokidali, Dzenifer Koneli, jes da ona kod mene uvek ima prodju, moz' i da cuti ceo film vole cu je, ali ovde aposlutno av av av aauuuuuuuuuuuuuuuuu... :lol:

fantastican film ,mislim da sam ga preporucio some time back :)))

Eee moj Urose,cudni su putevi piratski.Ja sam tamo negde 99-te na kaseti gladao film(mislim da je Igra jelena)piratsku verziju sa odliscnom slikom.Da bi mozda godinu dana kasnije video reklamu na RTS- da se daje u bioskopu i kod mene je bila reakcija :eek: .Iako i na IMDB pise 2000 godina,on se "cudom" pojavio te 99-te.Skorasnji slucaj je sa nekim filmom u kom igra mislim Antonio Banderas,premijera tek trebala da bude a on uveliko na torentima

Pa da, pirati su cudo! :D

La haine- Добар филм, занимљива тема, одлична глума. Можда сам очекивао мало више после свих хвалоспева које сам годинама слушао о овом филму.
La ceremonie- Прилично добар и морбидан Шабролов филм са феноменалном Сандрин Бонар (ако се тако изговара) и непревазиђеном Изабел Хуперт, која је рођена за морбидне улоге, жена на ивици нерава. На моменте, успорен, али филм који генерално оставља јак утисак. Има доста елемената који се поклапају са The unfaithful wife, али се овде прича одвија у другачијем правцу. У сваком случају препоручујем га сваком љубитељу филма.

kako-su-me-ukrali-nemci-e1319382457812.jpg

khm...
film od velikana, toliki marketing i tolika pricha o tzv. disidenstvu 'hocu da me neko voli ' na nivou nekog pubertetlije,al kazhu da su stari ljudi i djeca na istom nivou po mnogim stvarima...to je ono sto me nervira...provlachi se ta pricha 'odbacenost" , "samo sam hteo da me neko voli" , "disident,buntovnik", vidi se da je pisan film iz dushe, mozda je zato takav ego trip... radivojevic je jedan od najvecih srpskih reditelja i rijetko pozitivan lik,ako ne i najvecji,ali bude malo pretjerano u nekim momentima...
ovo ostalo je sve na svom mjestu, interesantna pricha, nazvala bih ga srpski "Tree Of Life" na neki nachin :D...taman je misha za region ono sto je Malik za svijet...i zato mu se neke stvari oprashtaju...recimo, segmenti sa cveletom su meni licno, isforsirani, film traje jedno 20 minuta duzhe nego sto bi trebalo i treba mu dati shansu i ima pet-sest scena koje bi se mogle nazvati zakljucnim, od kojih jedna, subjektivno recheno, najbolja (, nije zavrsetak filma
kad njeamc umre, recituje onu pjesmu,kamera se odaljava od drveta...bjutiful
...Film se svejedno, dobro zavrshava,simbolicno,ako ne i predvidljivo malo,al ok...od scene kad
njemac umire
do kraja, ima niz forsiranih momenata....

Nije bez problema,al dobar film uprkos svemu.Dal zbog imena autora , ili zbog trenutne konkurencije, I shall not know, al kad se pocetna ljutnja slegla ( maksimalno patetichna scena kad cvele pada...ah!) zbog samobitnosti i ocigledne egotripa (sto ne ocekujem od coeka na tom nivou, koji je rezhirao jednn od mojih omiljenih filmova), film je dobar,shkolski(mozda i malo staromodan,al na dobar nachin) i bitan.... objektivna slika istorije...na istorijskom planu ne zakazuje, vec na nekim drugima...

...fantasticna dzokicka u ulozi majke,al sjajna... par duhovitih momenata...ovo ostalo(rezija,fotografija,montazha) ne bih da komentarishem, ja sam zadovoljna i mislim da bi bilo neukusno :D

7/10

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back