Hormoni i psiha

Feniksptica

Zainteresovan član
Poruka
113
Svojevremeno sam se pitala,zasto su deca istih roditelja bas toliko razlicita.Ne samo izgledom,nego i osobinama i karakterom,gde cak i genetsko nasledje drugacije reaguje.Naleteh na knjigu "Zenski mozak" i dosta odgovora sam tu pronasla.Othranila sam troje dece i takodje sam se prisecala sebe u trudnocama,pogotovu u zadnjem trimestru i cini mi se tacno.Takodje smo nas tri sestre i sve smo jako razlicite.Dajem link za knjigu,a zanima me sta vi kazete na to https://www.scribd.com/document/97189740/Louann-Brizendine-Ženski-mozak

Svojevremeno sam se pitala,zasto su deca istih roditelja bas toliko razlicita.Ne samo izgledom,nego i osobinama i karakterom,gde cak i genetsko nasledje drugacije reaguje.Naleteh na knjigu "Zenski mozak" i dosta odgovora sam tu pronasla.Othranila sam troje dece i takodje sam se prisecala sebe u trudnocama,pogotovu u zadnjem trimestru i cini mi se tacno.Takodje smo nas tri sestre i sve smo jako razlicite.Dajem link za knjigu,a zanima me sta vi kazete na to https://www.scribd.com/document/97189740/Louann-Brizendine-Ženski-mozak
Geni su "čudo".U smislu toga koliko deca istih roditelja mogu biti različita. Ženski mozak je već Izmišljotina.Postoje žene sa "muškim" mozgom i muškarci sa "ženskim". To je već glupost i ide se u preterivanja. Razlikujemo se biološki, dok je mozak samo ljudski organ.'il ga "imaš", i' l ga "nemaš" 🍄
Žena jeste hormonsko biće, pre bih rekla da oni imaju snažan uticaj na psihu i njen život uopšte.Zato smo često nejasne i same sebi, kamoli muškarcima.

Svaka tebi čast na troje dece, ovo ozbiljno.
Nego, gde knjigu da čitam online, a takvi naslovi i naslovi tipa samopomoći i Lajf kouča i ostalih profitera ovih vremena...nije mi jasno ko kupuje to smeće.
Ili barem reci svojim rečima tebi najupečatljivije i o čemu želiš da razgovaraš.

Geni su "čudo".U smislu toga koliko deca istih roditelja mogu biti različita. Ženski mozak je već Izmišljotina.Postoje žene sa "muškim" mozgom i muškarci sa "ženskim". To je već glupost i ide se u preterivanja. Razlikujemo se biološki, dok je mozak samo ljudski organ.'il ga imaš, i' l ga nemaš 🍄
Tako je.

Svaka tebi čast na troje dece, ovo ozbiljno.
Nego, gde knjigu da čitam online, a takvi naslovi i naslovi tipa samopomoći i Lajf kouča i ostalih profitera ovih vremena...nije mi jasno ko kupuje to smeće.
Ili barem reci svojim rečima tebi najupečatljivije i o čemu želiš da razgovaraš.
pa...ja imam Hashimoto,a koliko sam shvatila,dosta ljudi ga ima...i skoro sam shvatila da je to u stvari STANJE...zasto stavljaju pod "imunobolesti"nisam bas shvatila,..mislim da ni oni sami nemaju pojma..elem...stanje u kojem organizam ne luci hormon srece..e sad..hm..cinjenica jeste da se ja stalno nesto ono..ajmoajmo i da mogu zaspati stojecki hahahaha... ali sam se pocela interesovati jos ranije za hormonsku ulogu u organizmu bas zbog bolesti..I sad,obzirom da sam ovde,u forumu,pomislih da mozda neko nesto vise zna o temi,pa da cemo kroz razgovor mozda doci do nekakvih zakljucaka..sta znam.U knjizi postoji shema mozga sa hormonima i objasnjeno je koji je hormon za cega..cek da probam copy paste

1586967381798.png
1586967381798.png

tu cak ima i objasnjenje(u knjizi "muski mozak") da je ovisnost o dopaminui,koji se luci kod seksa,u stvari ovisnost o seksu i zato neki imaju problem.Ne znam,pazi,pomislih da mozda neko ima slicno razmisljanje,da se preko ponasanja moze uticati na hormone(cinjenica jeste da sam srecna osoba,a to postizem upravo nacinom zivota ,ponasanjem,razmisljanjem,itd...ne time sto je sve kako se meni dopada itd

Back