Homosexualizam izmisljeno zlo ili...

Taisa:
Poštovana gospo,
Da li mi možeš odgovoriti na pitanje, zašto, ukoliko je tačno ovo gore što si napisala, prilikom davanja (dobrovoljnog) krvi, moraš da popuniš upitnik i obavezno odgovoriš na pitanja, da li si imao/la seksualni odnos sa osobom istog pola i da li si bio/la u kontaktu sa homoseksualnom osobom.
To nije upitnik ni iz 80-tih ni iz 90-tih nego sadašnji i ovdašnji (bgd).
Možda ova država i ovdašnje zdravstvo nije u toku sa najnovijim medicinskim otkrićima, za razliku od tebe koju NASA izveštava o svim ispravljenim zabludama medicine.

E, aј мани се сарказма! Јефтин је.
То што си попиздела на мене јер, уз сву доброту коју проповедаш, не можеш да поднесеш да неко упути замерку на твоје лоше формулисану тему на Филозофији, па се сад искаљујеш кад год видиш ник Хелен - то те неће проћи колико год да се истресаш...и колико год себе убеђивала да зрачиш божанском добротом... Ситна си, помири се са тим.
Што се мене тиче - креши се без кондома колико ти драго убеђена да је хомосексуалност нездрава јер се хомосексуалним односом добија СИДА....а ово што учимо деценијама да треба да се штитимо и у хетеросексуланом односу - то је све завера НАСЕ и Ватикана... ништа ти ту не веруј, него ајд лепо... :wink:

А и било је два Тита...јеси знала за то?

Hellen:
Што се мене тиче - креши се без кондома колико ти драго убеђена да је хомосексуалност нездрава јер се хомосексуалним односом добија СИДА....а ово што учимо деценијама да треба да се штитимо и у хетеросексуланом односу - то је све завера НАСЕ и Ватикана... ништа ти ту не веруј, него ајд лепо... :wink:
Postoje osnovane sumnje da je HIV medijski napravljen virus.
Ali da bi u tu priču poverovala moraš se baviti medicinom i znati bar ono najosnovnije o HIV-u i SIDA.
Ali korišćenje kondoma svakako podržavam, ne samo zbog HIV-a, u čije postojanje sve manje verujem, već zbog ostalih manje spominjanih stvari zbog kojih glava može da zaboli. :D

Рекох на претходној страни - не знам како је настао тај вирус (НАСА је у последњем извештају пропустила да ме обавести о томе :lol: ), нити је за здравље нас обичних смртника то релевантно... Битно је да знамо како да се заштитимо. И наравно, да не ширимо дезинформације о томе.

Hellen:
E, aј мани се сарказма! Јефтин је.
То што си попиздела на мене јер, уз сву доброту коју проповедаш, не можеш да поднесеш да неко упути замерку на твоје лоше формулисану тему на Филозофији, па се сад искаљујеш кад год видиш ник Хелен - то те неће проћи колико год да се истресаш...и колико год себе убеђивала да зрачиш божанском добротом... Ситна си, помири се са тим.

А и било је два Тита...јеси знала за то?

Meni se zaista niko ne obraća takvim rečima, zato ako nemaš argumente nemaš prava da vređaš. Nadam se da će te još neko opomenuti, jer se tako ne možeš obraćati osobama koje ni u jednoj rečenici nisu koristile takvu terminologiju.
Tebi je možda to kao "dobar dan", ali meni je zaista degutantno. Sa takvim osobama niti se družim niti poslovno komuniciram, znači nikako ne komuniciram! :!:

LePiaf:
Homoseksualnost je izmishljena, HIV je "medijski napravljen virus"...
Ko je otvorio Olimpijadu lupetanja?
Pre nego udješ uraspravu informiši se...isto važ i za tetka Helenu.
I da, Pjaf, niko nije rekao da je homoseksualizam izmišljen, već da postoji šansa da se kod neformiranih, labilnih ličnosti usadi kao ravnopravna sa heteroseksualizmom...pročitaj moj post sa predhodne strane...iznela sam medicinske podatke i istraživanja- nisam ništa izmišljala...a mogla bih isto i za HIV, ali nećeš razumeti, pa me mrzi da gubim vreme.

sevilja:
Pre nego udješ uraspravu informiši se...isto važ i za tetka Helenu.
I da, Pjaf, niko nije rekao da je homoseksualizam izmišljen, već da postoji šansa da se kod neformiranih, labilnih ličnosti usadi kao ravnopravna sa heteroseksualizmom...pročitaj moj post sa predhodne strane...iznela sam medicinske podatke i istraživanja- nisam ništa izmišljala...a mogla bih isto i za HIV, ali nećeš razumeti, pa me mrzi da gubim vreme.
Jbg, ne chitam "Tabloid".
A ti nisi ni ovoliko morala da mi se obracash. Poshto ni ja zapravo ne postojim, vec me je stvorio internet.

Julian_Duranona:
Kao primer za ono sto hocu da kazem cu upotrebiti Forum, a podaci koji se odnose na druge vidove eksponiranja su proporcionalni onome sto se ovde desava -

Naime, samo na ovom podforumu se najmanje jedanput mesecno pojavi tema ovakvog sadrzaja i homofobicnog naslova, gde bivamo obavesteni o nadolazecem zlu koje nam se kezi sa svih strana.
Jedino sto primecujem je eksponiranje u osudi homoseksualnih odnosa. A pomirljive reakcije onih koji se ne slazu sa tim osudama ne idu u pravcu velicanja takvih odnosa i samo su odgovor na temu.
Ne secam se da je neko otvorio topic da bi afirmativno govorio o narecenom.

Nadam se da shvatas da je eksponiranje onih kojima su homoseksualne veze trn u oku daleko upecatljivije od eksponiranja ovih drugih.

potpisujem... :wink:

sevilja:

Evo kako medicinska nauka definiše homoseksualizam:

Prema definiciji homoseksualna osoba je ona koja iz navike ili prema sopstvenom izboru postiže seksualno zadovoljenje sa osobom istog pola.
Ova definicija isključuje slučajne, više ili manje eksperimentalne aktivnosti izmedju osoba istog pola, što se vidi u adolescenciji, a isključuje i homoseksualne aktivnosti u situacijama kad nedostaje osoba suprotnog pola.(npr. u zatvorima)

U genezi homoseksualizma igraju ulogu brojni etiološki faktori. To su, pre svega, konstitucionalni, hereditarna endokrina abnormalnost , naročito prenatalno, u intrauterinom periodu, u prva tri meseca trudnoće kad se dešava androgenizacija mozga, zatim u falusnom stadijumu razvoja kad ne dodje da adekvatnog razrešenja edipalne situacije, greške roditelja u procesu seksualnog vaspitavanja ( ponavljanje da nisu dobili dete ženskog pola ili zabrana ranih heteroseksualnih kontakata).

Danas su biohemijsko genetska istraživanja dominantna u analizi problema homoseksualnosti, ističu se promene nivoa prenatalnih seksualnih hormona ( kod žena povećanje androgenih hormona i smanjenje kod muškaraca)......
.......................................................................................................................
Tekst je poduži, prekucala sam samo osnovno.
Ovako homoseksualizam definiše medicina i danas. Dakle, nisu mi nejasni pokušaju ljudi da homoseksualizam okarakterišu kao abnormalnost.
Naravno, postoje i kontratekstovi.
Ali, jasno je da i sredina može imati uticaj na stvaranje takve orijentacije.
Pre nekog vremena je Patak postavljao sličnu temu, tad sam smatrala da je homoseksualizam isključivo urodjen, ali sam revidirala stav, jer sam se od tad prilično edukovala.
Nije lako razumeti psihodinamska objašnjenja, ali su vrlo logična.
Dakle, postove poput postova postavljača teme ne bih smatrala paranojom.

izvini molim te..ali kakve veze ima ovo s temom i sa medijima...ili zbilja vjerujes da labilne osobe kako ih ti nazivas svoju sexualnu opredjeljenost biraju pod utjecajem medija?

ako je to tako i ako je to moguce..onda homoseksualci ne bi ni postojali...posto je ipak negativna klima svuda na svijetu i medijski utjecaj koji tu klimu isto tako podrzava mnogo jaci od pozitivnog.. znaci okrenemo plocu..pa negativnom propagandom ljecimo homoseksualitet...jesi to tako zamislila?
mediji nisu zasluzni za stvaranje homoseksualiteta nego samo za sirenje cinjenica koje oduvijek postoje..a koje malim ljudima ranije nisu bile dostupne..to sto je nase drustvo postalo libelarnije i sto sve vise ljudi otvoreno razgovara o svojoj opredjeljenosti..jeste zasluga medija...ali isto tako se otvoreno razgovara o tucanju u guzu, pijenju mokrace pri spolnom odnosu,,,itd.itd. sto je isto tako nekima prije 100 god. bilo nezamislivo a isto tako je postojalo...samo je sada eto zahvaljujuci modernoj komunikaciji i liberalizaciji drustva postalo nasa svakodnevnica..nema toga ni vise ni manje nego nekada...samo se eto vise o tome prica..

otkacena slavonka:
izvini molim te..ali kakve veze ima ovo s temom i sa medijima...ili zbilja vjerujes da labilne osobe kako ih ti nazivas svoju sexualnu opredjeljenost biraju pod utjecajem medija?

ako je to tako i ako je to moguce..onda homoseksualci ne bi ni postojali...posto je ipak negativna klima svuda na svijetu i medijski utjecaj koji tu klimu isto tako podrzava mnogo jaci od pozitivnog.. znaci okrenemo plocu..pa negativnom propagandom ljecimo homoseksualitet...jesi to tako zamislila?
mediji nisu zasluzni za stvaranje homoseksualiteta nego samo za sirenje cinjenica koje oduvijek postoje..a koje malim ljudima ranije nisu bile dostupne..to sto je nase drustvo postalo libelarnije i sto sve vise ljudi otvoreno razgovara o svojoj opredjeljenosti..jeste zasluga medija...ali isto tako se otvoreno razgovara o tucanju u guzu, pijenju mokrace pri spolnom odnosu,,,itd.itd. sto je isto tako nekima prije 100 god. bilo nezamislivo a isto tako je postojalo...samo je sada eto zahvaljujuci modernoj komunikaciji i liberalizaciji drustva postalo nasa svakodnevnica..nema toga ni vise ni manje nego nekada...samo se eto vise o tome prica..

Znaš kako, medicinom se bavim sigurno više nego ti....što svakako ne mora biti merilo da znam više, ali podaci koje sam iznela su Američki i daju odredjene odgovore na Julijanov post....sigurna sam da će on razumeti.
Američka klasifikacija deli homoseksualce na urodjene i stečene. Ok?
Pročitaj ponovo tekst koji sam napisala ( prekucala) pa će ti se možda ka'sti samo zašto sam to povezala sa medijima.
Amerikanci veoma uspešno leče stečene homoseksualce.
Dakle, informiši se bolje, makar koliko ja, pa možemo u diskusiju.

Sevilja, razumeo sam sta pise u tvom postu, ali ne vidim kakve to veze ima sa onim sto sam napisao. Tacnije, nemam pojma kakve veze ima moje poredjenje eksponiranja ovih i onih sa navedenim uzrocima pojave homoseksualnih sklonosti.
Ako si htela da mi skrenes paznju na to da je jedno eksponiranje u redu, a drugo nije, onda kapiram sta si htela da kazes. Mada mi uopste nije bio cilj da trazim uzroke, vec da komentarisem eksponiranje. Uzroke smo vec trazili u brojnim temama pre ove.
Uzgred, bilo bi lepo da navedes izvor iz kojeg si navela ovaj citat.

Naime, samo na ovom podforumu se najmanje jedanput mesecno pojavi tema ovakvog sadrzaja i homofobicnog naslova, gde bivamo obavesteni o nadolazecem zlu koje nam se kezi sa svih strana.
Jedino sto primecujem je eksponiranje u osudi homoseksualnih odnosa. A pomirljive reakcije onih koji se ne slazu sa tim osudama ne idu u pravcu velicanja takvih odnosa i samo su odgovor na temu.

Nadam se da shvatas da je eksponiranje onih kojima su homoseksualne veze trn u oku daleko upecatljivije od eksponiranja ovih drugih

Zbog ovog teksta tvojom rukom napisanog, ja sam samo pokušala da ti obrazložim zašto je više onih koji reaguju homofobično, kako ti kažeš. Ja to ne bih nazivala homofobijom, ali jel'te, tvoje mišljenje je tvoja stvar.
A prekucan tekst je iz udžbenika za psihijatriju za Med. fakultet, sastavljen od velikog broja lekcija različitih Američkih psihijatara. Mogu da ti navedem neka imena, ako želiš i neke knjige iz kojih su preuzimani tekstovi:
American Handbook of Psychiatry, Basic Book, New York
Human Sexual Respons, Little, Brown Comp., Boston
Williams Wilkins- Manic Illnes, Philadelphia...............
....ima mnogo autora.....
Meni ne smetaju homoseksualci, ali mi smeta prezentovanje homoseksualizma kao normalne pojave.
Zato sam i odreagovala na tvoj post, jer ne kapiram sta treba lepo o tome da se priča.
E sad, nazovi me staromodnom, uskih shvatanja, ograničenom, kako god, ali sa nekim mojim medicinskim znanjem se naprosto kosi priča o normalnosti homoseksualizma.
Niko od homoseksualaca nije prokomentarisao tekst koji sam postavila. Zašto?
Zašto ne opovrgnu nauku kad je to sve ok? Zato što se zna da su radjena ispitivanja na biohemijskom, molekularnom nivou koja dokazuju abnormalnosti.
I ne samo da biohemijsko-molekularni nivo dokazuje abnormalnost ( on je realno najvažniji), već i mnogi drugi parametri.
Ali, globalizacija i propagiranje kojekakvih trendova radi svoje...

sevilja:
Zbog ovog teksta tvojom rukom napisanog, ja sam samo pokušala da ti obrazložim zašto je više onih koji reaguju homofobično, kako ti kažeš. Ja to ne bih nazivala homofobijom, ali jel'te, tvoje mišljenje je tvoja stvar.
Uopste nisam postavljao pitanje zasto je vise onih koji reaguju homofobicno. Znam odgovor - to je zbog toga sto je vise heteroseksualnih ljudi, a ne zato sto su oni upoznati sa naucnim radovima koje si iznela.
Ponavljam, govorio sam samo o eksponiranju.

Meni ne smetaju homoseksualci, ali mi smeta prezentovanje homoseksualizma kao normalne pojave.
Zato sam i odreagovala na tvoj post, jer ne kapiram sta treba lepo o tome da se priča.
Niti sam prezentovao, niti mislim da je to normalna pojava. Ne znam odakle ti to.
Takodje ne znam odakle si videla da tvrdim da treba lepo da se prica o ovome. Naprotiv, napisao sam:
A pomirljive reakcije onih koji se ne slazu sa tim osudama ne idu u pravcu velicanja takvih odnosa i samo su odgovor na temu.
Mrzi me da po stoti put iznosim svoj stav o celoj stvari. Samo ne zelim da dozvolim da na osnovu moje tvrdnje (da se ljudi koji misle da je pojava homoseksualnosti zlo koje ce nas sve obuzeti ako se svim silama ne odupremo, vise eksponiraju od samih homoseksualaca), iskonstruise cela jedna prica koju sam navodno ispricao.

Ok, homoseksualnost kao urođena i kao stečena.
Kakva je medicinska statistika: koja od ove kategorije je brojčano dominantnija?
Dalje, u kategoriji stečenog h. koji su još mogući razlozi?
Greška u vaspitanju (uticaj porodice) je navedena u tekstu, sevilja je izvela uticaj medija kao takođe bitan. Koliko je zaista bitan, pogotovo ako, kao u tekstu, isključimo eksperimentisanje?

Ja ne vidim ni da je nešto pozitivna klima po tom pitanju, a uticaj medija kao dominantan uzrok mi je poprilično SF.

DukeofSerbia:
Не код нас, али у неким земљама утицај медија је јак.
Upravo tako.
Ja sam letos prisustvovala gay paradi u Nemačkoj, a i proputovala sam prilično zemalja Evrope, znam šta pričam.
Ali najviše mi se svidja kad o tome krenu da raspravljaju oni koji ne bi umeli korektno ni da definišu homoseksualizam...jer Bože moj, pa to je tako cool i in i kako uopšte odbacivati nešzo što je moderno i o čemu se svakodnevno trubi kao da je u pitanju npr. dnevni unos vode.

Julian_Duranona:
Uopste nisam postavljao pitanje zasto je vise onih koji reaguju homofobicno. Znam odgovor - to je zbog toga sto je vise heteroseksualnih ljudi, a ne zato sto su oni upoznati sa naucnim radovima koje si iznela.
Ponavljam, govorio sam samo o eksponiranju.

Niti sam prezentovao, niti mislim da je to normalna pojava. Ne znam odakle ti to.
Takodje ne znam odakle si videla da tvrdim da treba lepo da se prica o ovome. Naprotiv, napisao sam:

Mrzi me da po stoti put iznosim svoj stav o celoj stvari. Samo ne zelim da dozvolim da na osnovu moje tvrdnje (da se ljudi koji misle da je pojava homoseksualnosti zlo koje ce nas sve obuzeti ako se svim silama ne odupremo, vise eksponiraju od samih homoseksualaca), iskonstruise cela jedna prica koju sam navodno ispricao.
Izvinjavam se, tvoj tekst je ostavio na mene takav dojam.

medved_bg:
Ok, homoseksualnost kao urođena i kao stečena.
Kakva je medicinska statistika: koja od ove kategorije je brojčano dominantnija?
Dalje, u kategoriji stečenog h. koji su još mogući razlozi?
Greška u vaspitanju (uticaj porodice) je navedena u tekstu, sevilja je izvela uticaj medija kao takođe bitan. Koliko je zaista bitan, pogotovo ako, kao u tekstu, isključimo eksperimentisanje?

Ja ne vidim ni da je nešto pozitivna klima po tom pitanju, a uticaj medija kao dominantan uzrok mi je poprilično SF.
Suviše je to ozbiljna i obimna tema da bi se ovako preko postova prepucavali.
Zaključke nisam donela ja lično, već renomirani stručnjaci-psihijatri u kombinaciji sa molekularnim biolozima i biohemičarima.
A kako si ti shvatila reč ''eksperimentisanje'' ? U kom kontekstu, kakvi su ti eksperimenti pali na pamet? Kako misliš da nauka bilo šta dokazuje?

sevilja:
Upravo tako.
Ja sam letos prisustvovala gay paradi u Nemačkoj, a i proputovala sam prilično zemalja Evrope, znam šta pričam.
Ali najviše mi se svidja kad o tome krenu da raspravljaju oni koji ne bi umeli korektno ni da definišu homoseksualizam...jer Bože moj, pa to je tako cool i in i kako uopšte odbacivati nešzo što je moderno i o čemu se svakodnevno trubi kao da je u pitanju npr. dnevni unos vode.

neznam...izgleda da neke stvari jednostavno razlicito dozivljavamo...ja jos u njemackoj nisam niti srela niti cula nekoga tko homosexualnost vidi kao cool ili kao nesto moderno...ok dozvoljavaju i akceptiraju se njihove parade ali vecinom se posmatraju sa podsmjehom..ne dize se velika prasina oko toga..cak ni u medijima...spomene se tu i tamo i to je sve...za 1 maj..redovno marsiraju i nacisti kroz moj grad..pa nikome nista..odrze svoj skup i sutra se toga vise nitko ni nesjeca..tako je i sa gay paradama..imaju svoja prava kao i svi ostali gradjani ove drzave..niti manje... niti vise...i uopce se ne osjecam ni najmanje ugrozena nekom tkz. medijskom propagandom u tom smijeru..niti ju vidim...niti mislim da ima bilo kakvog utjecaja na razvoj moga djeteta...

Back