Homoseksualnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel treba da ti se crta?
to sto se neko poziva na nervno rastrojstvo ne mora da znaci da je zaista biop u takvom stanju. a i da je bio u takvom stanju zaista to nikako ne bi trebala da bude olaksavajuca okolnost.
:roll:
Tebe u stvari muči ono "olakšavajuća okolnost". Tebi u stvari treba krivac i odmazda. Pošto ne možemo Boga da zadavimo, zadavićemo čoveka.
Neuračunljivost je činjenica. Pitanje, šta uraditi sa tom činjenicom, je nešto drugo. A to, šta bi ti uradila kad bi bila neka vlast, je treće pitanje.

kada su deca u pitanju da se ja pitam ne bi postojale nikakve olaksavajuce okolnosti....
Pa od toga "da se ja pitam" dolaze mnoge loše ideje. Pravda je slepa. I ja isto možda tako mogu da mislim kao ti jer sam roditelj, ali suština dobrog pravosuđa je da ogoli činjenice do tačke da ne ostane mesta za emocije, već da se odluka donosi na osnovu čistog razuma. Inače, ja sam pristalica "norveškog sistema", gde je ultimativni cilj pravosuđa korekcija (ako je uopšte moguća) - a ne osveta.

Pa od toga "da se ja pitam" dolaze mnoge loše ideje. Pravda je slepa. I ja isto možda tako mogu da mislim kao ti jer sam roditelj, ali suština dobrog pravosuđa je da ogoli činjenice do tačke da ne ostane mesta za emocije, već da se odluka donosi na osnovu čistog razuma. Inače, ja sam pristalica "norveškog sistema", gde je ultimativni cilj pravosuđa korekcija (ako je uopšte moguća) - a ne osveta.

a ukoliko korekcija nije moguca?
elem mozda bas zbog stanja kolektivne emotivne utrnulosti kada su u pitanju timonstruozni zlocini i dolazi do neadekvatnih kazni za ta dela usled cega imamo veliki broj povratnika.

a ukoliko korekcija nije moguca?
Ode priča van teme, ali nema veze.
Sve površno sagledavaš i misliš da su svi koji donose neke odluke plitke pameti i glupi. I sad se ti pojaviš i iz prve ruke imaš rešenje.
Ukoliko korekcija nije moguća u svakom slučaju sledi izolacija.
Ne postoji savršen sistem borbe protiv osoba koje čine nasilje. Ni u preventivnom smislu, ni u sprečavanju ponavljanja dela.
Sve što ti sada predlažeš ljudi su ili radili ili razmišljali o tome i na kraju došli do ovoga što je sada, a i dalje nije idealno. Razvoj mera borbe protiv nasilja je u stalnom procesu razvoja i svi možemo da nađemo mnoštvo primedbi na postojeći sistem. A nekima se čini da je rešenje jednostavnije nego što jeste.

elem mozda bas zbog stanja kolektivne emotivne utrnulosti kada su u pitanju ti monstruozni zlocini i dolazi do neadekvatnih kazni za ta dela usled cega imamo veliki broj povratnika.
Ako kažeš da se radi o kolektivnoj emotivnoj utrnulosti, onda se mora priznati da je zakon u skladu sa tim kolektivom. Šta je onda zamerka?

Ode priča van teme, ali nema veze.
Sve površno sagledavaš i misliš da su svi koji donose neke odluke plitke pameti i glupi. I sad se ti pojaviš i iz prve ruke imaš rešenje.
aman. :dash:
ja upravo ne saagledavam stvari povrsno i trudim se da sama izvedem zakljucak. zbog cega bih se ja po difoltu morala slagati sa onima kojidodnose odluke? ja samo iznosim moje misljenje nije mi neophodno sa se ti ii biloko slozi pa makar bio i na polozaju koji mu omogucava da donosi odluke.

Ukoliko korekcija nije moguća u svakom slučaju sledi izolacija.
Ne postoji savršen sistem borbe protiv osoba koje čine nasilje. Ni u preventivnom smislu, ni u sprečavanju ponavljanja dela.
Sve što ti sada predlažeš ljudi su ili radili ili razmišljali o tome
a sta ja to predlazem?

Ako kažeš da se radi o kolektivnoj emotivnoj utrnulosti, onda se mora priznati da je zakon u skladu sa tim kolektivom. Šta je onda zamerka?
zamerka je upravo ta sto se zbog pomenutog izricu sramno male kazne za monstrume koji se posle opet nadju na lobodi i predstvaljaju opasnost za svoju okolinu. ime ugrozavaju zivote drugih ljudi.

aman. :dash:
ja upravo ne saagledavam stvari povrsno i trudim se da sama izvedem zakljucak. zbog cega bih se ja po difoltu morala slagati sa onima kojidodnose odluke? ja samo iznosim moje misljenje nije mi neophodno sa se ti ii biloko slozi pa makar bio i na polozaju koji mu omogucava da donosi odluke.
Sagledavaš površno, jer bi pre toga trebala da se upoznaš za razlozima zašto su određene odluke donešene. Kad sagledaš sve aspekte onih koji su doneli odluku, onda možeš i da kritikuješ tu odluku. Ovako je kritikuješ na slepo.
Naravno da ti iznosiš svoje mišljenje, samo je itekako bitno na čemu se zasniva nečije mišljenje. Sve izgleda jednostavno dok se ne udubiš u materiju. Pa pokušaj da se udubiš. Ili se iznošenje mišljenja svodi na ispiranje usta.

zamerka je upravo ta sto se zbog pomenutog izricu sramno male kazne za monstrume koji se posle opet nadju na lobodi i predstvaljaju opasnost za svoju okolinu. ime ugrozavaju zivote drugih ljudi.
Gle sad. Pa ti si napisala da je društvo emotivno utrnulo. Ako je emotivno utrnulo, onda je logično da u skladu sa tim donosi određena rešenja i zakone. Ili misliš da bi trebalo da bude onako kako nije logično.
Ako postaviš za premisu da je društvo emotivno utrnulo, onda logički zaključak mora da bude u skladu sa tim.

Sagledavaš površno, jer bi pre toga trebala da se upoznaš za razlozima zašto su određene odluke donešene. Kad sagledaš sve aspekte onih koji su doneli odluku, onda možeš i da kritikuješ tu odluku. Ovako je kritikuješ na slepo.
Naravno da ti iznosiš svoje mišljenje, samo je itekako bitno na čemu se zasniva nečije mišljenje. Sve izgleda jednostavno dok se ne udubiš u materiju. Pa pokušaj da se udubiš. Ili se iznošenje mišljenja svodi na ispiranje usta.

Gle sad. Pa ti si napisala da je društvo emotivno utrnulo. Ako je emotivno utrnulo, onda je logično da u skladu sa tim donosi određena rešenja i zakone. Ili misliš da bi trebalo da bude onako kako nije logično.
Ako postaviš za premisu da je društvo emotivno utrnulo, onda logički zaključak mora da bude u skladu sa tim.

Treba da se covek u sve ovo udubi, sto sam i uradio.

Sve ovo sto se desava sa LGBT nema veze sa logikom vec silom. Odluke se donose na silu. Sva sreca ipak je ovo Srbija i nadam se da nikada tako nesto nece ovde proci. Takodje vecina kolega je na stanovistu da se radi o psihickom poremecaju. Tako da ... Samo vi nastavite dalje sa vasim aktivnostima koje ovde nece proci.

Nego nema nam doce da odgovori na moja prosta pitanja . Razvalio ga Tandoori pa još uvek ne može da se oporavi :hahaha:

Razvalio u cemu? Ovde svratim povremeno da vidim sta se desava, ali ne tako cesto, jer imam svoj zivot, zanimaju me i druge teme na forumu, a vi ocigledno da me cekate svaki dan i visite na ovoj temi po ceo dan. Kakva opterecenost.

Inace procitao sam sada na brzinu. Slatko me je nasmejao. Prvo sto se poziva na tzv zvanicne stavove iza koje stoji LGBT gestapo pri APA pa samim time sve pada u vodu. Spremicu odgovor, kao sto sam i do sada. Bice zanimljivo, a i dodacu da se vidi kako lobi deluje. Veoma ste agresivni.

Lepo je sve nabacati, ali treba i razumeti i objasniti sto sam vise puta ovde uradio.

Poslednja izmena od moderatora:
Tesko je ziveti u saznanju da sa tobom nesto nije u redu. Razumem vase ovakve postove, gde vam jedini izlaz iz vaseg mraka predstavlja vredjanje drugoga. Samo napred.

Teško ti je živeti u saznanju da samnom nešto nije u redu :eek: Šta je s tobom doco da se nisi propederisao, šta tebi ima da bude teško zbog mene ?

Jedno je sigurno, dosla su poslednja vremena, gde se normalni proglasavaju za nenormalne, a nenormalni za normalne.

Čini mi se da si promašio forum , o poslenjim vremenima i ostalim verskim trabunjanjima treba pisati na religiji, ovo je psihologija i tema o homoseksuanosti.

Poslednja izmena:
Razvalio u cemu? Ovde svratim povremeno da vidim sta se desava, ali ne tako cesto, jer imam svoj zivot, zanimaju me i druge teme na forumu, a vi ocigledno da me cekate svaki dan i visite na ovoj temi po ceo dan. Kakva opterecenost.

Inace procitao sam sada na brzinu. Slatko me je nasmejao. Prvo sto se poziva na tzv zvanicne stavove iza koje stoji LGBT gestapo pri APA pa samim time sve pada u vodu. Spremicu odgovor, kao sto sam i do sada. Bice zanimljivo, a i dodacu da se vidi kako lobi deluje. Veoma ste agresivni.

Lepo je sve nabacati, ali treba i razumeti i objasniti sto sam vise puta ovde uradio.

Tvoje razumevanje problema homoseksualinosti smo već videli , naročito je bila interesantna podmetnuta rečenica koja nije postojala u istraživanju , pa onda bajate informacije koje predstavljaš kao najnovije , elementarno saplitanje oko osnovnih termina , manipulacija istorijskim činjenicama, pozivanje na pisanje žute štampe itd.
Znam da je Tandorijev klistir bio dubok i bolan pa ti je bilo potrebno dosta vremena da se oporaviš ali sad kad si se povratio s nestrpljenjem očekujem tvoj nastup.

Poslednja izmena:
Tvoje razumevanje problema homoseksualinosti smo već videli , naročito je bila interesantna podmetnuta rečenica koja nije postojala u istraživanju , pa onda bajate informacije koje predstavljaš kao najnovije , elementarno saplitanje oko osnovnih termina , manipulacija istorijskim činjenicama itd.
Znam da je Tandorijev klistir bio dubok i bolan pa ti je bilo potrebno dosta vremena da se oporaviš ali sad kad si se povratio s nestrpljenjem očekujemo tvoj nastup.

Nista ja ne podmecem niti su bajate informacije. Vi stvarno visite ovde po ceo dan? Nije ti palo na pamet da je u njegovoj verziji ta recenica izbacena? Ne bi bilo prvi puta, a desava se cesto.

Nastavi da likujes, ali kao sto rekoh spremam odgovor, a to sto ovde koji nekulturno diskutuju ne razumeju, a pokusavaju da tumace tako sto samo ponovo sto je neko rekao nisam im ja kriv. Kao sto je i on uradio.

Istorija je cudna, a cinjenicno ukazuje da je homoseksualnost psihicki poremecaj. Vasi ideolozi rade, ali ipak sada informacije su dostupne.

Nista ja ne podmecem niti su bajate informacije. Vi stvarno visite ovde po ceo dan? Nije ti palo na pamet da je u njegovoj verziji ta recenica izbacena? Ne bi bilo prvi puta, a desava se cesto.

Nastavi da likujes, ali kao sto rekoh spremam odgovor, a to sto ovde koji nekulturno diskutuju ne razumeju, a pokusavaju da tumace tako sto samo ponovo sto je neko rekao nisam im ja kriv. Kao sto je i on uradio.

Istorija je cudna, a cinjenicno ukazuje da je homoseksualnost psihicki poremecaj. Vasi ideolozi rade, ali ipak sada informacije su dostupne.

Tako si i meni spremao odgovor pa mi nikada nisi odgovorio , a ja postavio jednostavna pitanja :(
I pokušaj da budeš razumljiviji , ove rečenice su beslovesne. Počeo doca da muca:hahaha:

Poslednja izmena:
Tako si i meni spremao odgovor pa mi nikada nisi odgovorio , a ja postavio jednostavna pitanja :(
I pokušaj da budeš razumljiviji , ove rečenice su beslovesne. Počeo doca da muca:hahaha:

Dobio si odgovor, ali treba razumeti. Mnogo ste smesni. Pogledajte nacin na koji vodite dijalog.

:hahaha:

Mnogo ste dokoni. Ne brini kada postavis smislena pitanja odgovoricu ti. :D

Teško ti je živeti u saznanju da samnom nešto nije u redu :eek: Šta je s tobom doco da se nisi propederisao, šta tebi ima da bude teško zbog mene ?

Čini mi se da si promašio forum , o poslenjim vremenima i ostalim verskim trabunjanjima treba pisati na religiji, ovo je psihologija i tema o homoseksuanosti.

Ne nego takve kao ti sazaljevam.

Praviti obmanu od svog zivota je strasno. Ubedjivati sebe svakoga dana da je sve u redu. Da je to normalno itd.

Postavio sam dosta toga, pocevsi od teksta koji velica pedofiliju i sa ceznjom gleda da anticki period. Postavio sam kako su vasi ideolozi koristili laz da bi naterali ljude da se osecaju neprijatno ako bilo sta kazu protiv vas. Jasno je napisano o vasoj agresivnosti, koja se i ovde ispoljava, o tome kako uticete na drustvo preko svojih lobija, propagandista itd., kako ne dozvoljavate strucnjacima da kazu istinu, da ste proglaseni zdravima na osnovu istrazivanaj osvedocenog pedofila i jos mnogo toga.

A bice jos.:D

Samo, ja stvarno nemam vremena da zivim zivot na ovoj temi kao vi.

Poslednja izmena od moderatora:
Dobio si odgovor, ali treba razumeti. Mnogo ste smesni. Pogledajte nacin na koji vodite dijalog.

Konkretno meni nisi odgovorio , nemoj sad da vrdaš.

Mnogo ste dokoni. Ne brini kada postavis smislena pitanja odgovoricu ti. :D

Pitanje je sasvim smisleno i jednostavno , evo ponoviću :

Znači do sedamdesetih je sve bilo u redu, homoseksualnost se smatrala bolešću , uzrok je sredina - psihičke prirode , uspešno se lečila a onda su došli gey psiholozi i sve preokrenuli . Odredili da je homoseksualnost nasledna , da to nije bolest i da se ne može izlečiti. Postavio bih ti pitanje zar zaista misliš da su nekakvi gey psiholozi sve ovo preokrenuli , zar zaista misliš da su oni toliko jaki te su bili u mogućnosti to da učine ?

Na ovo pitanje može da se odgovori sa da ili ne , može i nešto šire. Jednostavno je a ti ga izbegavaš.

Njegova verzija? A čija je to verzija? O ćemu pričaš?
Uzeo si tekst sa nekog sajta i preveo sa engleskog i to dosta loše, pa si onda usled očiglednog nepoznavanja engleskog jezika pogrešno preveo neke stvari i ubacio rečenicu koja ne postoji u istraživanju. Evo vidi:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/412551-Homoseksualnost?p=23359114&viewfull=1#post23359114
Iz ovoga se jasno vidi da si diletant i da uopšte ne razumeš gomilu stvari o kojima pričaš. Sad možeš da se ljutiš koliko hoćeš ali to su činjenice.

I homoseksualnost nije nikakav psihički poremećaj. Nikakve činjenice nisi izneo koje govore u prilog tome, osim propagande američkih hrišćanskih fundamentalista. Član ti Tandori Mašala ti je postavio odredjena istraživanja, pa ti izvoli i ospori ih ako si stručnjak kao što tvrdiš.

A koji su ti to naši i vaši? Jel imaš neke zamišljene sagovornike u glavi ili prosto voliš da se ljudima obraćaš u množini?

A koji su ti to naši i vaši? Jel imaš neke zamišljene sagovornike u glavi ili prosto voliš da se ljudima obraćaš u množini?

Nešto tu nije u redu :think:

Nego da se vratimo temi , homoseksualnosti. Pošto je medicinski aspekt razmatranja ove pojave ovde obrađen , možemo konstatovati da ta pojava ne ostavlja nikakve medicinsko funkcionalne posledice po pojedinca i okolinu pa se može zaključiti da sa tog stanovišta ne može biti reči o nekakvom poremećaju. Sve ovo znači da otpori i negativna slika prema takoj pojavi potiču uglavnom iz tradicije (morala) i religioznih svetonazora .

Poslednja izmena:
Treba da se covek u sve ovo udubi, sto sam i uradio.
Znači udubio si se... pa onda nema problema... što to odmah nisi kazao? :eek:

Sve ovo sto se desava sa LGBT nema veze sa logikom vec silom. Odluke se donose na silu. Sva sreca ipak je ovo Srbija i nadam se da nikada tako nesto nece ovde proci. Takodje vecina kolega je na stanovistu da se radi o psihickom poremecaju. Tako da ... Samo vi nastavite dalje sa vasim aktivnostima koje ovde nece proci.
Sila bajo, kava logika. Otkud u zemlji Srbiji logika?
Samo mi nije jasno šta to neće proći?
A i to za poremećaj. Ako su kolege na stanovištu... onda je to poremećaj. I nije samo to poremećaj. Pa ko je ovde uopšte normalan? Ovde je normalnost samo kratka epizoda pojedinaca i to samo kad spavaju. Pa laka ti noć. Možda ti se posreći da doživiš epizodu normalnosti.
A i kako biti normalan kad LGBT lobi vreba na svakom ćošku, u svakoj instituciji, uvukli se u sve pore društva. Ja ne znam kako ćemo dupe sačuvati? :confused:
Sad čovek mora i od svoje dece da zazire. Nikad se ne zna. Otvori četvore oči i kaži kolegama da i oni otvore. :eek: Inače, samo tren nepažnje i ti postade homić i nosiš njihovu zastavu. Sutradan se gledaš na snimku parade i ne znaš otkud ti tamo. I otkud nepoznati tip pored tebe u krevetu?

Poslednja izmena:
v192807p0.jpg

To je jedan slatki čiko što ne može da podnese da su muškarci u gaćama na javnom mestu jedan pored drugog :lol:

Evo resih da otvorim ovu temu.....

Ovo je opsta tema na kojoj ce se pisati o ovome na bilo koji nacin!

Sloboda misljenja bi trebalo da je zagarantovana......

Postujte tudje misljenje i njegovo shvatanje.....

Ako mislite da je bolest, obrazlozite zasto mislite,dajte neke dokaze argumente

Ako mislite suprotno isto!

Nekoliko ovakvih tema je propalo,izbrisano ili zakljucano jer se uvek javljao neki problem semanticke prirode, ili je nepravilno postavljen naziv teme ili je naziv teme aludirao na nesto drugo ili je naziv teme vredjao necije stanovise i seksualni identitet.....

Prema tome ovo je opsta tema bez ikakvih planova,marketinga i promovisanja ili medijskog lincovanja..........

Kao sto homoseksualci zele slobodu da rade sta zele i sta hoce tako i ostali zele slobodu da bas to ne urade i da kazu zasto nece to da rade i tako da misle. Imaju pravo i da kazu da je to i bolest.....Nije to diskriminacija.....Diskriminacija je kada nesto ne smes da kazes jer ako kazes onda je diskriminacija...pa cekajte sta je onda diskriminacija a sta sloboda ako je vecina stvari diskriminacija??? Pa onda je diskriminacija jer ne mozes 70% stvari da pomenes javno!!!!!!

U sledecem postu lepim jedan clanak u kome jedan doktor tvrdi da je homoseksualizam bolest i on tvrdi da zna kako se to leci
Nije bolest, zabeležena je kod većine životinjskih vrsta. Jeste retka pa je samim tim i čudna, ali je savršeno normalna. Moje mišljenje je da svako radi šta hoće dok ne povređuje nekog drugog. Nisu naš problem homoseksualci, već silovatelji i pedofili. Tako da ljude treba pustiti na miru.

Nije bolest, zabeležena je kod većine životinjskih vrsta. Jeste retka pa je samim tim i čudna, ali je savršeno normalna. Moje mišljenje je da svako radi šta hoće dok ne povređuje nekog drugog. Nisu naš problem homoseksualci, već silovatelji i pedofili. Tako da ljude treba pustiti na miru.

пуштио би ја њега ал нећ он мене.
а ко што сви знају животиње нису болесне нит силују нит стартују младунчад.
добри ти бркови, мора да их воли твоја девојчица...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back