.. zašto uvek pretpostavljaš svoju superiornost u odnosu na sagovornika ..?
.. zašto ne pitaš .. da li si nešto čitala o tome .. umesto što se postavljaš patronizirajuće ..?
.. taj s kim pričaš na netu .. može biti neko s objavljenim naučnim radovima .. (.. što pretpostavlja dosta prethodnog čitanja ..)
.. da .. čitala sam .... i ne samo čitala .. nego proveravala izvore ..
Zato što u odnosu na nekoga i jesam superioran. A to nije uvek. Mogu to da vidim po načinu zključivanja.
Ako si čitala, džaba si čitala. Ljudska pamet nije samo skup informacija, već i to kako će da ih obradi.
Možda sagovornik ima objavljeni naučni rad, Ali ti nisi taj sagovornik. Ako mi dokažeš da imaš odbranjen naučni rad, momentalno ću da promenim odnos prema nauci.
Moja superiornost je samo prisvajanje od strane moga ega osobina za koje nisam zaslužan, već koje sam dobio rođenjem i okolnostima. Mogu da se razmećem (što je nisko i što činim), a i ne moram. Pamet ljudska ne govori o ljudskim vrednostima. Tako da možeš da imaš više ljudskih vrednosti od mene bez obzira na moju uslovnu pamet. Iza moje intelektualne maske može da stoji jedna sitna duša vredna sažaljenja.
Meni je žao ako ti je povređena sujeta, ali taj problem moraš da rešiš sa sobom, a ne sa mnom.
.. nauka izlazi u susret raznim nenormalnostima ..
.. recimo .. onima koji imaju poremećaj identiteta .. žensko su a osećaju se kao muško .. i obrnuto .. odsecaju i zamenjuju delove ..
.. problem s ideologijom je sledeći .. za to ne smeš reći da je poremećaj .. ne smeš svojoj deci objasniti da je to poremeća .. u nekim zemljama .. jer ti mogu oduzeti dete .. kao neprimernom roditelju ..
Tačno je da izlazi u susret, pored ostalog za to i služi. Nije normalno ni kada se čovek rodi sa fizičkim deformacijama, nedostatkom udova i slično.
Treba li roditelji da uče decu da ih zovu - ej ti poremećeni? Niko nije sasvim idealan a samim tim smo manje ili više poremećeni u nekom segmentu. Nekad se to vidi, a nekad ne. Nekad se nasledni poremećaj ispolji u poznijim godinama, a ume da se završi i letalno.
.. jedan čoek nedavno tražio da mu amputiraju levu nogu .. imao je osećaj da mu donosi nesreću ..
..pa sad .. ako tražiš da ti odseku nogu .. onda si poremećen .. a ako tražiš da ti odseku onu stvar .. onda nisi ..
..hau jes nou ..
Tvoje intelektualne sposobnosti upravo potvrđuješ pravljenjem ovakvih paralela. Svaki pokušaj objašnjenja deluje beznadežno pred ovim.
.. dakle .. moj glavni problem LGBT ideologijom je .. to što je cilj te ideologije mozgoispiranje .. zabrana kritičkog mišljenja ..
.. što vodi u najcrnji fašizam do sad ..
.. et .. to je moj problem s tim ..
Pre liči na fašištičku ideologiju insistiranje na koncepciji idealnog ljudskog bića.
.. pa .. ako bi se ukazala mogućnost da izlečimo vitiligo .. da li bismo to učinili ..?
.. ako bi se našao način da izlečimo daltonizam ..?
Nemaš pravo nikoga da izlažeš nasilnom lečenju. To je i stav društva i moj stav.
.. dakle .. trea li poremećaje regulisati . ako bi se našao način ..?
.. zavisi .. ako su ljudi srećni sa svojim poremećajem .. neka im ga ..
Upravo u drugoj rečenici pogađaš suštinu.
Evo da ti dam primer. Pretpostavimo da imaš dečka ili si udata i mnogo voliš svog partnera sa kojim živiš.
Sad pravimo paralelu sa homoseksualcem. On isto tako voli svoga partnera.
Sad ponovo na tebe. Društvene norme kažu da veza sa tvojim partnerom nije normalna jer bi trebao da bude suprotnog pola. Zaista ga puno voliš, ali imaš mogućnost da se prilagodiš ljudskim normama jer mogu da ti promene emocije i znaš da će nestati ljubavi prema tvome partneru. Nestaće i tvoja sreća i ljubav koju već duže vreme gradite. Kako ti osmatraš svoga partnera, tako homoseksualna osoba posmatra svoga.
Kod homoseksualnosti muškaraca nije genitalno-analni snošaj to što je bitna karakteristika. To je posledica proizašla iz njihove ljubavi i želje za bliskošću.
Još da napomenem nešto što mnogi ne znaju. Žalja muškarca da ima analni nadražaj nema veze sa homoseksualnošću. Takvu želju može da ima muškarac kome se drugi muškarci seksualno gade. Neki su čak zbog te želje sami pomislili da su homoseksualni, a nisu. Da sad ne navodim detaljnije razlike i psihološke karakteristike.
.. ne govorimo o varijaciji nego o poremećaju ..
A šta ti definišeš kao poremećaj?
Ja ću da se složim sa ovim, ali možda ne mislimo na isto. Pa mi definiši šta je poremećaj po tebi.
.. nije strano ni da pijani muževi ubijaju žene .
.. i to u daleko većem procentu nego što ubijaju homiće ..
.. dakle .. da .. hmiće ubijaju .. ali .. to je irelevantna info .. jer ih ne ubijaju u većem procentu u odnosu na dpripadnike drugih grupacija ..
Možda bi ih bilo više ubijenih kada bi ljudi znali koji su (ovo se donekle šalim, a donekle je i istina - ne mislim da je to značajan razlog).
Ali evo i ovo govori o nivou tvoga zaključivanja. Prvo bi trebalo da ti objašnjavam statistiku. Takav procenat ne bi značio ništa u takvom obliku.
Ali ostavimo i to po strani. Šta hoćeš sada da kažeš, da pošto na jednoj strani ima mrtvih, treba da bude i na drugoj. Tebe se ne tiče koji su motivi ubiti nekoga koga ubica ne poznaje i koji ga ničim nije izazvao i sa kojim inače ne dolazi u kontakt, sem što je ukapirao da je homić. Ili recimo da bude pretučen. Da li se pitaš da je mali procenat nasilja nad homićima baš zato što su svesni rizika pa u javnosti prikrivaju svoju orjentaciju?
.. mislim o tome ovako .... društvo u komebi žvel mozgoisprani ljudi ne možebiti savršeno .. po mojim kriterijumima ..
.. možda je tebi ideal hakslijev vrli novi svet .. ali za mene je to noćna mora ..
Pa upravo se ti zalažš za mozgoispiranje... i stvaranje čiste rase... arijevske (normalno).