Homoseksualnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Očekivao sam da razgovaram sa nekim ko je razumniji i ko malo bolje shvata. Moram li da crtam?
A da nije potreba za emotivnom vezom sa osobom istog pola veštački stvorena? Da nam nisu Amerikanci bacili neki virus koji to izaziva?
da jeste vestacki stvorena. po hiljaditi put ne omalovazavaj sagovornika. nije kulturno.
partnera bira ego, moram li ja da crtam? ako je ego u suprotnosti sa sustinom onda dobijamo ovakve probolematicne veze. covekov stav pa i po pitanju odabira partnera se stvara tokom zivota, dakle jeste vestacki stvoren.
A ti si ta koja određuje svrhu nagona. Glumiš Boga? Čovek se u emotivnoj i nagonskoj sferi upravlja prema šptrebi a ne prema svrsi. Ili ni to nije normalno?
prirodni nagon je nagon za potomstvom. i partner sera u normalnim okolniostima na osnovu kriterijuma koji garantuju idepalno potomstvo. zene privlace snazne ruke, siroka ledja, muzevni muskarci koji garantuju snagu te stoga ipotomstvo koje je jako. sa druge strane takav muskarac garantuje da ce biti dobar otac i suprug i da ce biti sposoban da ocuva porodicu. muskarca privlace lepe grudi, obline, siri bokovi koji su pokaatelji buduceg dobrog potomstva, garancija da ce zena dobro radjati.
e sad ako nekog privuce osoba istog pola - ja se zaista pitam sta nijeu redu u takvoj psihi koja potire prirodni nagon zelje za potomstvom. takav um jeste devijantan. moje licno misljenje (ovo moram stalno a ponavljam kako me ne bi pitali izigrvam li boga :roll:)

Da, objasni mi kako se gradi... Homoseksualizam se pokaže pre nego se super-ego i izgradi. I kako objašnjavaš da se izgradi suprotno od stava društva u kome živi? Nešto ti teorija ne stoji.
itekako stoji procitaj gore napisano pa razmisli. kod takvih ljudi verovatno postojineka frustracija, trauma koja, neadekvtan odgoj i sl koji su doveli do izgradnje takvog stava kad je odabir partnera u pitanju.

Kako nezdrava? Češće obolevaju od nekih bolesti?
nezdrava sto se tice psihe deteta.
Kod osobe koja je prihvatila sebe kao homoseksualca i traži dete, ego nije u suprotnosti sa nagonom.
jeste. sam odabir partnera gde njega privlaci atributi koji ne ukazuju na potomstvo (sto je prirodno) potire ili bolje da kazem nadjacava zelju za potomstvom. ti razlozi zbog kojeg neko bira partnera istog pola ne ukljucuju aspekt potomstva, a takav covek koji se uzivotu vodi nekim drugim nagonima a ne prirodnim po meni nebi trebalo da odgaja decu. to govori da je njemu potomstvo na mestu iza tih razloga ma koji oni bili.

Poslednja izmena:
Opa!!! Podmićivanje, ucene, kriminal... Pa to su krivična dela. Znači ti to znaš, a ne prijavljuješ. Samim tim si saučesnik tih krivičnih dela. Ili se radi o klevetanju? Da ipak posetiš ti psihića? Ne bi bilo na odmet.

I moraš li da svaki put dokazuješ svoju glupost?
Moja izjava je bila odgovor na tvoj pametni i logični zaključak da moraš biti ono što braniš. Nikakav drugi princip iz tvoje tvrdnje se ne može izvući sem ovoga koji navodim. Ali dobro, mogo je ovo komplikovano za tebe.

Normalno, ti za sebe misliš da si pametan i razuman. I to je i dalje normalno, bez obzira što nisi. I zato te niko pametan zbog toga ne osuđuje. Samo ti piši to što misliš. Šta te košta? :)
Не пратиш догађаје Муѕјаку, сами психијатри и психолоѕи су се на то жалили 92. кад су се те ствари дешавале.
Ово остало ти је млатарање ко и обично.
Иѕлечићемо те, беѕ бриге.

ne moze da ima ista prava sto se rodfiteljstva tice jer odgajanje dece u takvim brakovima, ukoliko je moje misljenje sto se psihe tice ispravno, je rizicno.
Ukoliko je ispravno. Dobro, bar si se ogradila.
A misliš da odgajanje dece heteroseksualnim porodicama (pazi naglasak na ...seksualnim :)) nije rizično. Misliš da su majka i otac uvek najbolji izbor za dete? Zapanjila bi se koliko nisu. Mnogo se više pažnje posveti podobnosti onih koji usvajaju. A prirodni roditelji dobijaju mogućnost odgajanja bez obzira na svoju podobnost. Ako već hoćeš nešto humano, onda bi pre trebalo oduzimati decu nekim pravim roditeljima, nego uskraćivati prava homoseksualcima koji bivaju izabrani kao podobni. Šteta što ne mogu statistički da ti dokumentujem ovo. Ali vreme će pokazati.

Ukoliko je ispravno. Dobro, bar si se ogradila.
A misliš da odgajanje dece heteroseksualnim porodicama (pazi naglasak na ...seksualnim :)) nije rizično. Misliš da su majka i otac uvek najbolji izbor za dete? Zapanjila bi se koliko nisu. Mnogo se više pažnje posveti podobnosti onih koji usvajaju. A prirodni roditelji dobijaju mogućnost odgajanja bez obzira na svoju podobnost. Ako već hoćeš nešto humano, onda bi pre trebalo oduzimati decu nekim pravim roditeljima, nego uskraćivati prava homoseksualcima koji bivaju izabrani kao podobni. Šteta što ne mogu statistički da ti dokumentujem ovo. Ali vreme će pokazati.
mislim da sam vec napisala.....da ima jako puno porodica sa poremecenim odnosima gde su deca zapostavljana, neadekvatno odgajana i zlostavljana. stanje je sto se toga tice alarmantno. i trebalo bi raditi na otklanjanju tih problema a ne dodatno rizikovati davanjem dece na odgoj osobama upitnog psihickog stanja. ukoliko bi ti zahtevi homoseksualnih parova biliodobreni sto s usvajanja dece tice (a negde vec jesu) bojim se da je to samo padanje dublje u dekadenciju a ne poboljsanje stanja u drustvu.

da jeste vestacki stvorena. po hiljaditi put ne omalovazavaj sagovornika. nije kulturno.
partnera bira ego, moram li ja da crtam? ako je ego u suprotnosti sa sustinom onda dobijamo ovakve probolematicne veze. covekov stav pa i po pitanju odabira partnera se stvara tokom zivota, dakle jeste vestacki stvoren.
Ako je nešto veštački stvoreno, postavlja se pitanje ko je stvorio.
Da li ti uopšte znaš razliku izmeđi IDA, EGA i SPER-EGA? Da li znaš njihove funkcije?

prirodni nagon je nagon za potomstvom. i partner sera u normalnim okolniostima na osnovu kriterijuma koji garantuju idepalno potomstvo. zene privlace snazne ruke, siroka ledja, muzevni muskarci koji garantuju snagu te stoga ipotomstvo koje je jako. sa druge strane takav muskarac garantuje da ce biti dobar otac i suprug i da ce biti sposoban da ocuva porodicu. muskarca privlace lepe grudi, obline, siri bokovi koji su pokaatelji buduceg dobrog potomstva, garancija da ce zena dobro radjati.
Sve si ovo lepo o slikovito objasnila. Zadivljen sam. :D

e sad ako nekog privuce osoba istog pola - ja se zaista pitam sta nijeu redu u takvoj psihi koja potire prirodni nagon zelje za potomstvom. takav um jeste devijantan. moje licno misljenje (ovo moram stalno a ponavljam kako me ne bi pitali izigrvam li boga :roll:)
E sad jebg. :D
Ne mešaj nagon za potomstvom, roditeljstvom... sa privlačnošću.
Jeste devijacija. Ali devijacija ne znači i bolesno. A ko kažš da je bolesno, ne znači da može i da se izleči. Itd... Možeš recimo da kažeš da je nepoželjno. Ali sa mnogo štošta nepoželjnog čovek ume da se rodi, pa se oko toga ne diže ovolika dževa. A da se ne diže, ne bi bilo ni ovako interesantno. Na ovakvim stvarima se ljudska glupost najbolje pokazuje (ovo ne shvataj lično ;)).

itekako stoji procitaj gore napisano pa razmisli. kod takvih ljudi verovatno postojineka frustracija, trauma koja, neadekvtan odgoj i sl koji su doveli do izgradnje takvog stava kad je odabir partnera u pitanju.
Ne mora da postoji, ali može i da postoji. To nije apsolutno uslovljeno. Ipak se radi o istraženoj oblasti, tako da bi pre nego što nešto izjaviš mogla da se informišeš. A time se ne bave šarlatani, veruj mi na reč. :D

nezdrava sto se tice psihe deteta.
A u čemu se sastoji psihičko zagađenje? Misliš da to ne može biti gore u heteroseksualnoj porodici? To nisu argumenti.

jeste. sam odabir partnera gde njega privlaci atributi koji ne ukazuju na potomstvo (sto je prirodno) potire ili bolje da kazem nadjacava zelju za potomstvom. ti razlozi zbog kojeg neko bira partnera istog pola ne ukljucuju aspekt potomstva, a takav covek koji se uzivotu vodi nekim drugim nagonima a ne prirodnim po meni nebi trebalo da odgaja decu. to govori da je njemu potomstvo na mestu iza tih razloga ma koji oni bili.
Ti ne razumeš da se čoveku ne diže na ženu!!! Niti bi žena bila sa takvim. Ne shvataš da to nije stvar odluke. Ti ljudi ne znači da nemaju želju za potomstvom. Taj nagon je recimo ostao na liniji uobičajene prirodne manifestacije. Ali isto tako imaš heteroseksualne osobe koje nemaju nagon za roditeljstvom. Jednostavno ne žele decu, ali žele partnera. I to je devijacija i nije uobičajena prirodna manifestacija. E sad što ti misliš da nije normalno da u prirodi postoje odstupanja, moraćeš oko toga da se raspraviš sa Bogom.
Ili da pobijemo sve što odstupa od idealnog. Pa ko Hitler lepo sve da očistimo i imamo jednu zdravu populaciju. I nema da se pari ko sa kim stigne, već ima da se vrši selekcija. Kad pogledaš i takav sistem može da se usvoji. To je stvar svesne odluke. Da se čovečanstvo u jednom momentu žrtvuje zarad zdravlja budućeg potomstva i populacije. To čovek može. Zato ima svest i razum. Ali hajde onda da se složimo oko odluke. Stavimo na sto argumente za i protiv, pa odlučimo. I ne zezam se kada ovo pišem.

srljas u ekstem...relano gledajuci na stvari.
covek kog a ne privlace atrubuti koji asociraju dobro potomstvo ima neku psihicku deivijaciju.
covek koji nema zelju za potomstvom takodje ima neku psihicku devijaciju
covek koji zlostavlja, ne brine, ili lose brine o svom detetu takodje ima psihiocke smetnje
ljudi sa psihickim smetnjama ne bi trebalo da odgajaju decu bez obzira na seksualnu orijentaciju.

Ti ne razumeš da se čoveku ne diže na ženu!!! Niti bi žena bila sa takvim. Ne shvataš da to nije stvar odluke. Ti ljudi ne znači da nemaju želju za potomstvom.
ne derti se i ne nerviraj se. opusteno.
ne dize mu se na zenu jer ga ne privlace atributi koji garantuju potomstvo, sto znaci da mu je seksualno zadovoljenje ili bilo sta da je razlog takvog odabira partnera ispred potomstva. deca treba da su na prvom mestu.

mislim da sam vec napisala.....da ima jako puno porodica sa poremecenim odnosima gde su deca zapostavljana, neadekvatno odgajana i zlostavljana. stanje je sto se toga tice alarmantno. i trebalo bi raditi na otklanjanju tih problema a ne dodatno rizikovati davanjem dece na odgoj osobama upitnog psihickog stanja. ukoliko bi ti zahtevi homoseksualnih parova biliodobreni sto s usvajanja dece tice (a negde vec jesu) bojim se da je to samo padanje dublje u dekadenciju a ne poboljsanje stanja u drustvu.
Pa o tome i pišem. Kod usvajanja se ne daje dete upitnog psihičkog stanja. Dobro oni njih iztestiraju, izprocenjuju i izmaltretiraju. Taj ko to prođe stvarno zaslužije da mu se da dete na usvajanje. A uvek neka doza rizika u nekom smislu postoji, samo je pitanje koliki je rizik. A o tome se ne govori i ne odlučuje proizvoljno, već vrše istraživanja. Mnogo ti olako shvataš stručne odluke. Izgleda da si ih povezala sa načinom donošenja političkih odluka. Ako ćeš verovati, razlika je drastična.
Pored toga, razmišljano je već i proučavano, da li je bolji kolektivni uzgoj dece u domovima ili u homoseksualnoj porodici. Ne znam otkud sebi daješ pravo da o tome donosiš sudove, a da se nisi time bavila niti čitala studije o tome.

kazi ti meni muzjace. sad ostavi po strani to sto zagovaramo razlicite stavove. ako mozes objektivno da odgovoris.
sta mislis sta je razlog sto nekog privuku atributi istog pola, sta je u korenu te privlacnosti?
kao sto vidis covek i u odabiu partnera reaguje nagonski...sta je to kod homoseksualnih osoba sto ih usmerava na osobe istog pola?

Pa o tome i pišem. Kod usvajanja se ne daje dete upitnog psihičkog stanja. Dobro oni njih iztestiraju, izprocenjuju i izmaltretiraju. Taj ko to prođe stvarno zaslužije da mu se da dete na usvajanje. A uvek neka doza rizika u nekom smislu postoji, samo je pitanje koliki je rizik. A o tome se ne govori i ne odlučuje proizvoljno, već vrše istraživanja. Mnogo ti olako shvataš stručne odluke. Izgleda da si ih povezala sa načinom donošenja političkih odluka. Ako ćeš verovati, razlika je drastična.
Pored toga, razmišljano je već i proučavano, da li je bolji kolektivni uzgoj dece u domovima ili u homoseksualnoj porodici. Ne znam otkud sebi daješ pravo da o tome donosiš sudove, a da se nisi time bavila niti čitala studije o tome.
ja mislim da tu itekakomesa prste politika.....
imam pravo da iznesem svoj stav zar ne?

srljas u ekstem...relano gledajuci na stvari.
covek kog a ne privlace atrubuti koji asociraju dobro potomstvo ima neku psihicku deivijaciju.
covek koji nema zelju za potomstvom takodje ima neku psihicku devijaciju
covek koji zlostavlja, ne brine, ili lose brine o svom detetu takodje ima psihiocke smetnje
ljudi sa psihickim smetnjama ne bi trebalo da odgajaju decu bez obzira na seksualnu orijentaciju.
Ovo boldovano i ja tvrdim.
Zaboravio sam odmah da napišem pa sam sada dodao.
ne derti se i ne nerviraj se. opusteno.
ne dize mu se na zenu jer ga ne privlace atributi koji garantuju potomstvo, sto znaci da mu je seksualno zadovoljenje ili bilo sta da je razlog takvog odabira partnera ispred potomstva.
Šta znači to "ispred potomstva"? U kom smislu ispred?
Da li to znači da ako neko ima roditeljski nagon koji je izražen, njemu mora da se diže na ženu?
deca treba da su na prvom mestu.
Ko odlučuje šta treba a šta ne treba? A i da se složimo šta "treba". Šta ako nije tako kako treba. Da se žalimo Bogu?

Poslednja izmena:
Šta znači to "ispred potomstva"? U kom smislu ispred?
Da li to znači da ako neko ima roditeljski nagon koji je izražen, njemu mora da se diže na ženu?
Ko odlučuje šta treba a šta ne treba? A i da se složimo šta "treba". Šta ako nije tako kako treba. Da se žalimo Bogu?

da zali se cika bozi ako si od onih koji veruju u cika bozu a ne u boga...:roll:
po svim standardima deca treba da su na prvom mestu. samo tako se stvara podloga za normalno funkcionisanje porodice.

Ona se meša u sve. Ali ne možemo sve negirati zato što se ona u sve meša. Naravno, ovo mešanje kod nas ima negativan kontekst.

a mislis da negde ima pozitivan pojoedinca?
ta politika koja se mesa u kontrolu populacije na globalnom nivou nikako nije pozitivna za jedinku, (mozda je pozitivna na globalnom nivou)
nesto slicno j i pomenuti hitler mislio da radi.

kazi ti meni muzjace. sad ostavi po strani to sto zagovaramo razlicite stavove. ako mozes objektivno da odgovoris.
sta mislis sta je razlog sto nekog privuku atributi istog pola, sta je u korenu te privlacnosti?
kao sto vidis covek i u odabiu partnera reaguje nagonski...sta je to kod homoseksualnih osoba sto ih usmerava na osobe istog pola?
Pa ne čitaš ono što ti pišem, a baš sam se potrudio. Imaš moj post u kome to objašnjavam: #1605

A evo ti izvadak iz tog posta:
Kao što ti imaš potrebu za muškarcem kao objektom ljubavi jer ti je takva psihološka struktura, isto tako se desi da muškarac poseduje takvu strukturu kao što je kod tebe pa i on voli muškarce. On nije nesvestan stava okoline prema tome, veoma često se i stidi toga, prikriva, ne miri se sam sa sobom. A onda, u jednom momentu, ipak sebe prihvati i ostaje mu da odluči da li će to večito skrivati od okoline, ili javno to pokazati i skinuti teret konstantnog straha da bude raskrinkan.

da zali se cika bozi ako si od onih koji veruju u cika bozu a ne u boga...:roll:
po svim standardima deca treba da su na prvom mestu. samo tako se stvara podloga za normalno funkcionisanje porodice.
Opet ti "treba". Pusti više tu političku floskulu.
Ko određuje te standarde? Ili je to spada u subjektine odluke? Ali i kada bi postojali propisani standardi, šta kada se odstupa od standarda? Koja je svrha utvrđivanja odstupanja? Samo zato da bi ispirali usta?

ne, ne, ne, ne...
mene na muskarcu privlaci ono sto garantuje zdravo potomstvo (ako idemo do pocetnog uzroka)
a sta muskarca privlaci na muskarcu? dakle sam koren takvog odabira....kazes da poznajes istrazivanja na temu, trebalo bi da postoji i ovakvo. ukoliko ne postoji samo potvrdjuje moju sumnju da su ta istrazivanja politickiobojena sto je ujedno i razlog sto nemam volju da ih citam.
ovo sto si naveo samo potvrdjuje da je takva psiholoska struktura ostecena. a po hiljaditi put (ja mislim da) ljudi lupitnog psihickog stanja ne bi trebalo da odgajaju decu.

a mislis da negde ima pozitivan pojoedinca?
ta politika koja se mesa u kontrolu populacije na globalnom nivou nikako nije pozitivna za jedinku, (mozda je pozitivna na globalnom nivou)
nesto slicno j i pomenuti hitler mislio da radi.
Da li nekada primetiš da ti zaključak nije dobar kada ti neko skrene pažnju?
Imaš puno logičkih nedoslednosti, bez želje da ovo bude uvredljivo. Prosto se pitam da li čovek može da shvati svoju ograničenost. Ako će ti biti lakše, ja jesam ograničen i svestan sam toga. Evo već u ovako krakoj izjavi postoji nedoslednost i nelogičnost, a to se ponavlja. Evo da objasnim:
Kada kažeš da "kontrola populacije na globalnom nivou nikako nije pozitivna za jedinku" - ne možeš onda reći: "mozda je pozitivna na globalnom nivou".
Ako nešto nije pozitivno za većinu, pa čak ni za jednu jedinku, onda ne može biti pozitivno na globalnom nivou, odnosno za skup jedinki.
Da ne tupim daljim ulaženjem u logičko razmatranje, mogućnosti i razradu ovoga.

Da li nekada primetiš da ti zaključak nije dobar kada ti neko skrene pažnju?
Imaš puno logičkih nedoslednosti, bez želje da ovo bude uvredljivo. Prosto se pitam da li čovek može da shvati svoju ograničenost. Ako će ti biti lakše, ja jesam ograničen i svestan sam toga. Evo već u ovako krakoj izjavi postoji nedoslednost i nelogičnost, a to se ponavlja. Evo da objasnim:
Kada kažeš da "kontrola populacije na globalnom nivou nikako nije pozitivna za jedinku" - ne možeš onda reći: "mozda je pozitivna na globalnom nivou".
Ako nešto nije pozitivno za većinu, pa čak ni za jednu jedinku, onda ne može biti pozitivno na globalnom nivou, odnosno za skup jedinki.
Da ne tupim daljim ulaženjem u logičko razmatranje, mogućnosti i razradu ovoga.
ne rauzmem, moguponovo da postavim taj post jer mislim tako.
hoces primer?
neko se igra sa kontrolom populacije. misli da je ukoliko ubaci virus u neku zajednicu i time pomru nejaki ucinio dobrus stvar za svetsku populaciju, jerje smanjio broj naseljenika planete zemje koja je prenaseljena. e sad ako si ti licno u toj zajdnici i zakaci te virus...da li je to dobro za tu konketnu jedinkukoja ce umreti za dobrobit covecanstva?
ocigledno ne mozes da shvatis sta zelim da kazem.
i skreces temu na prepucavanje jer ne moze da objasnis sta je u korenu odabira istopolnog partnera i to isto potrkepis merodavnim argmentom a tvrdis da si upoznat sa istrazivanjima.
da li su istrazivanja vrsena uopste u tom pravcu ili ne?

ne, ne, ne, ne...
mene na muskarcu privlaci ono sto garantuje zdravo potomstvo (ako idemo do pocetnog uzroka)
Majke ti? :D Jesi li nosila njegov DNK na analizu? I kad si videla rezultate odmah si se zaljubila. Ili misliš da emocije treba da podredimo razumu? Ili je to negde između... možda između nogu? :)

a sta muskarca privlaci na muskarcu? dakle sam koren takvog odabira....kazes da poznajes istrazivanja na temu, trebalo bi da postoji i ovakvo. ukoliko ne postoji samo potvrdjuje moju sumnju da su ta istrazivanja politickiobojena sto je ujedno i razlog sto nemam volju da ih citam.
ovo sto si naveo samo potvrdjuje da je takva psiholoska struktura ostecena. a po hiljaditi put (ja mislim da) ljudi lupitnog psihickog stanja ne bi trebalo da odgajaju decu.
Zašto me ne citiraš. Sad ne znam na koji se moj post odnosi. I gledaj kako pišeš reči i rečenice, ne mogu uvek da rastumačim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back