Homoseksualnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo je falio da se kao straight tinejdzer sa sela smrtno zaljubim u jednog vrsnjaka - njeznog i i lijepog pedera iz grada, ipak, ta cudnovata i saznatljiva nit nas je na trenutak snazno povezala ali sam morao da zurim na autobus. Svi mi imamo pomalo homoseksualnog, muskog i zenskog u sebi, to vrijedi i za nas urbane seljake. Takve stvari treba njegovati i cuvati, ne treba ih se stidjeti.

"Značaj Kinseya kao važeće ikone seksualne revolucije, pratile su neprestane kontroverze oko njega samog i njegovog istraživanja.

Iako su obe knjige koji je izdao postale apsolutni bestseleri, objavljivanje “Seksualnog ponašanja žene“ na vrhuncu McCharitionizma samo je podstaklo bes javnosti.

Bio je optuživan kako od popularnih medija tako i od strane naučne zajednice.

Rockefeller Fondacija ukinula mu je finanasiranje 1954. na kongresnom saslušanju.

Decenijama nakon smrti, Kinsey je i dalje na meti socijalnih i religijskih konzervativaca u čijim je očima vodeći podstrekač liberalnih promena u seksualnoj kulturi, koje oni toliko preziru."

dakle, pećinko..kojoj ti grupaciji konzervi pripadaš, socijalnih ili religijskih?
antiglobalistickih i antikapitalistickih.

Mogao bi malo manje da veruješ maloumnoj propagandi hrišćanskih organizacija u SAD-u. Te nebulozne priče od onih koji su od malena naplašeni božijom kaznom , pa su usled takvog straha spremni da lažu i izmišljaju ne vodeći računa da li to što tvrde ima ikakvog smisla. A da nema smisla sasvim je jasno. Svako ali baš svako u SAD- ma ko želi da napravi neki projekt ( u Kinsijevom slučaju oformi institut i vrši istraživanja) mora da konkuriše za sredstva od raznih fondacija , tako je i Kinsi konkurisao kod Rokfeler fondacije gde je uspeo .No to nije dugo trajalo, možda zbog pritiska javnosti a verovatno zbog vlastite konzervativnosti Rokfelerovi su već 1954. godine raskinuli saradnju. Međutim to za ove hrišćanske fanatike nije dovoljno, jer zna se odakle sve zlo sveta potiče, potiče od Jevreja a Kinsi je jedan običan pijun u paklenoj mreži tih Jevreja iz senke. Onaj ko veruje u paranoičnu sliku sveta, tom nije ništa nelogično mrsomuđenje , to bezglavo lupanje o Kinsiju kao izvršiocu nečasnih jevrejskih namera uništenja tradicionalnih vrednosti a usput je i sam pedofil, homoseksualac, možda i kanibal.

Medjutim,to nije sprecilo americku "javnost" da prigrli sumanuta Menegelovska istrazivanja sarlatana Kinsija u vidu skupine koja sebe naziva americko udruzenje psihijatara ciji se "naucni" stavovi oblikuju po sintagmi "para vrti gde burgija nece".

Kad smo kod onog sto je prirodno ili prirodom uslovljeno funkcionisanje ljudskog drustva kroz neku zajednicu, ako se ne varam, jedan od najstariji vidova organizovanja bila je primitivna horda.

Sacinjavalo ju je deset ili više ljudi koji su zajednički obavljali sve društvene procese neophodne za egzistenciju. Nije postojala porodica u današnjem smislu reči. Nije bilo polnih zabrana među članovima grupe, što znači da su one bile endogamnog karaktera.

Predstavlja vezu izmedju prirodnog stanja i stanja kulture. Rec se takodje koristi i da definise grupu koja se bavi lovom ili sakupljanjem na odredjenoj teritoriji.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Horda

http://www.answers.com/topic/primitive-horde

Danasnji pojmovi kao sto su brak, porodica, nacija nisu oduvek prirodno bili prisutni u ljudskoj zajednici, vec su stvoreni tek kroz evoluciju kulturnih obrazaca. Rod, klan, pleme, matrijarhat, patrijarhat, pokazali su se samo kao prolazni aspekti ljudske zajednice.

Kao sa oblicima drustvenog organizovanja, isto je i sa svim drugim kulturnim i civilizacijskim dostignucima, produktima, vrednostima, normama. Izgled ljudske zajednice se menjao kroz vekove i milenijume. Nekada smo ziveli po pecinama, a sve ono sto danas shvatamo "zdravo za gotovo" jednom je predstavljalo "neprirodni" novitet.

Pitanje je kuda dalje? Svakako u neku promenu, jer je to imanentna osobina drustva. Da li cemo teziti pokusaju da putem tolerancije svakome omogucimo, uprkos osobenostima, da pronadje svoje mesto u drustvu kroz ostvarivanje prava koja uzivaju i drugi, i time stvorimo uslove za oslobadjanje najboljih ljudskih potencijala, ili zelimo neuroticno zatvaranje u ustaljene norme i vrednosti koje je realan zivot mozda vec doveo u pitanje?

• Podržavam
Reactions: !JO
Medjutim,to nije sprecilo americku "javnost" da prigrli sumanuta Menegelovska istrazivanja sarlatana Kinsija u vidu skupine koja sebe naziva americko udruzenje psihijatara ciji se "naucni" stavovi oblikuju po sintagmi "para vrti gde burgija nece".

teme o homoseksualnosti sam uvek na diskusijama posmatrao kao mamac.
Po pravilu, krene diskusija - kad eto ti likova koji počinju da iskaču i trzaju se ko šarani..da ne kažem somovi

Kao da su jedva čekali da se tema na bilo koji način dovede u kontekst sa amerikancima i globalizacijom.

"A-HAaa !!! Amerikanci, a? nasedate na NJIHOVO đubre? ha ha ha.."

I tako, po n-ti put, ispostavi se da neku ljudi ne mogu da prežale što su rođeni u jednoj sitnoj zemlji (a ne u nekoj velikoj i moćnoj)
po n-ti put krenu da mašu svojim sitnim orasima, nadajući se da će da naprave ne znam kakvu buku.
Velike zemlje imaju velike nauke.
Velike zemlje imaju mnogo naučnika, koji su upravo i pobegli iz svojih malih zemalja da se upravo u velikim zemljama razviju i razmašu (ko je pomenuo teslu..? not me..)
Velike zemlje plivaju u moru naučnih istraživanja i koriste ih onako kako žele.

Neka saznanja budu međutim toliko značjna i velika, da ih ni jedan sistem ne može da obuzda ili zataška.
Svetska javnost jeste bila šokirana načinom kako je npr Mengele dolazio do svojih otrkića, ali nauka širom sveta nije prezala da te iste rezultate iskoristi kao platformu za svoja dalja istraživanja u cilju poboljšanja kvaliteta života

Zašto?
Zato što su ljudi gladni znanja.

Ima toliko pitanja na koja je neophodno (već jednom) odgovoriti.
Ljude zanima da znaju da li je homoseksualnost bolest ili hir
Zanima ih da znaju zašto njihovog do juče divnog komšiju i uglednog građanina - uzbuđuje seks sa maloletnom decom.
Zanima ih da znaju zašto se muževima ne diže na žene.

Mnoge žene misle da je orgazam mit. Zašto?
Da li je normalno želeti seks 15 puta mesečno, ili nije..Koliko je normalno?

Da li masturbacija ima neke veze sa kičmom.
Šta znači to što neke žene postižu orgazam samo dok se samozadovoljavaju, a sa muškarcima ne mogu nikako?

Šta znači to što ima muškaraca koji žive zajedno i nikada nisu imali nikakav seks, ali ih je društvo ipak prezrelo i odbacilo?

I, kako ljudi ne znaju odgovore, tako se i plaše.
A ono čega se plaše, to mrze.
A ono što mrze, uvek je zgodno da se izudara kada se (nema love, kada se nema sreće td)

E da, generalizacije i etiketritanja takođe dobro dođu, jer ..džak za udaranje mora uvek da bude dobro obeležen, kako se ne bi slučajno zamenio sa pravim problemom.

Ali Ko će da odgovori na ova pitanja? Pop? Ili mali sprski nacionalista koji nije izašao iz svoje pećine, jer se boji da će ako izađe odma američki grizli da ga poyebe u dupe?
(Odakle mu takva slika uopšte? Mama mu je nije čitala pred spavanje, that's for sure.
Biće da je to delo nekoga ko je zaista nekom prilikom yeben u dupe, pa mu se nije svidelo, te je kao svoj sveti zadatak postavio sebi da u to ime prepadne i svoje dete.)

Samo čekam kada će na temu o homoseksualnosti da isuku nekog buđavog popa (koji je jel'te bogomdani ekspert za pitanja seksa) i da zamagle domom tamjana sve ono što je svim "šarlatanima" očigledno.

To bi isto bilo, kao kada bi neko ko ceo život jede samo suve šljive, krenuo da priča o ishrani čoveka, te šta je pravilno a šta nije.
Homoseksualci postoje od kako je sveta i veka, što kod ljudi što kod životinja, i to je svakom ko ima najmanje dve ganglije u mozgu jasno.

Ono što nije jasno je, kako rešiti sukob između prirodnih normi i društvenih standarda, jer su ovi drugi dabome, u najmanju ruku - zaiebani.
Kako osloboditi straha sitne ljude, koji drhte po svojim pećinama?

Kako im objasniti da je seks nešto što spada u kategoriju "Lepog" a ne lošeg, a ne kazne ("iebaću ti mater")

Kako im objasniti da je dr Kinsi (a i neki tamo Frojd i ostali) posvetio ceo svoj život ljudskoj seksualnosti, jer je želeo da reši najpre svoje, lične probleme?
Da su se ti ljudi suočili sa mnogim pećinarima, ali da je istina radila za njih? (Da nije, niko je ne bi ni spoznao)

Pa kroz istraživanja otkrio da ljudi o svemu tome zapravo ne znaju skoro ništa?
Da su zarasli u paučini tabua, kaveza, pretpostavki i predubeđenja prenošenih s kolena na koleno od baba i dedova po seksualno-edukativnom sistemu "ako oćeš žensko digni joj levu nogu"..

Kako jednom zatucanom srboratniku, amerofobu obajsniti da je Sparta bila sačinjena od homoseksualaca?
Ili nekom naci-huliganu objasniti da je to što obožava dedu solunca, nekog vladiku, neke popove, očeve, svoje "br'tee" huligančiće sa kapuljačama sa kojima se grli i ljubi - slika koja govori više od reči?

Ne treba tu nikakav Kinsi da bilo šta potvrdi ili ustanovi.
Ne trebaju im ni amerikanci.
Njima izgleda zaista treba američki grizli, da se suoče sa svojim strahom konačno
I da vide da taj strah nema veze sa njihovim (ili bilo čijim ) dupetom, već sa nečim drugim.

Poslednja izmena:
činjenica je da u ljudima postoji deo biseksualnosti
mi kao vrsta i nemamo neku naročitu autonomnu svest o polu
mislim naravno vuče ans reproduktivni nalog jer bez njega nema ni evolucije ni sveta
ali da skrajnemo to, uglavnom težimo zadovoljstvo
od čistog fizičkog zadovoljstav koje ne bira kakva je rupa u pitanju, odnosno kakv je ud u pitanju; do mentalnog zadovoljstav koje pothranjuje neke ideje koje smo mi kao jako mali stvorili u našim glavicama
i sda može da pobedi bilo koja od tih opcija
kažem, veruje da uglavnom bitku dobija taj reproduktivni nagon
ali čista reprodukcija ne govori ništa o seksualnosti
o tim našim željama
oblikuje nas društvo i generaln stav i filozofija u životu i ta nivo šrokoumnosti odnosno obrnuto
(ne mislim na trendi openmajndid, neko da odsustvo straha da uopte razmišljamo i želimo nešto drugo, što nije taj klasični hetero par)
uglavnm ljudi ne stignu do tog dela svoje ličnosti, tih 10 20 posto drugog ja
jednostavno ništa ih ne povede na taj put u celokupnom postojanju, ne pojavi se ni kao mogućnost
neki požele ali ubiju te želje; neki probaju pa se pokaju; a neki bogami probaju - pa im se osladi
i šta? ništa prosto su anšli svoj izvor zadovoljstva i ako su ga ukomponovali u neki svoj generalan život super
tako da je prosto odraz svega što je život činio od nas
nije tu stvar ni u stanovištu rođeni-takvi ni u onome postali-******
iznedrenje tog dela sebe ne znači ama baš ništa
* da čuveni primer antičke grčke. nihovom ustrojstvu jednostavno je pasovalo da se muškarci druže sa muškarcima i da se pritom logično intimiziraju. ska čast sitnim ženama koje su rađale ratnike, ali njihov život su bili muškarci. fizički. socijalno. to je ta okolnost. a nije teško naći zadovoljstavo.

Poslednja izmena:
teme o homoseksualnosti sam uvek na diskusijama posmatrao kao mamac.
Po pravilu, krene diskusija - kad eto ti likova koji počinju da iskaču i trzaju se ko šarani..da ne kažem somovi

Kao da su jedva čekali da se tema na bilo koji način dovede u kontekst sa amerikancima i globalizacijom.

"A-HAaa !!! Amerikanci, a? nasedate na NJIHOVO đubre? ha ha ha.."

I tako, po n-ti put, ispostavi se da neku ljudi ne mogu da prežale što su rođeni u jednoj sitnoj zemlji (a ne u nekoj velikoj i moćnoj)
po n-ti put krenu da mašu svojim sitnim orasima, nadajući se da će da naprave ne znam kakvu buku.
Velike zemlje imaju velike nauke.
Velike zemlje imaju mnogo naučnika, koji su upravo i pobegli iz svojih malih zemalja da se upravo u velikim zemljama razviju i razmašu (ko je pomenuo teslu..? not me..)
Velike zemlje plivaju u moru naučnih istraživanja i koriste ih onako kako žele.

Neka saznanja budu međutim toliko značjna i velika, da ih ni jedan sistem ne može da obuzda ili zataška.
Svetska javnost jeste bila šokirana načinom kako je npr Mengele dolazio do svojih otrkića, ali nauka širom sveta nije prezala da te iste rezultate iskoristi kao platformu za svoja dalja istraživanja u cilju poboljšanja kvaliteta života

Zašto?
Zato što su ljudi gladni znanja.

Ima toliko pitanja na koja je neophodno (već jednom) odgovoriti.
Ljude zanima da znaju da li je homoseksualnost bolest ili hir
Zanima ih da znaju zašto njihovog do juče divnog komšiju i uglednog građanina - uzbuđuje seks sa maloletnom decom.
Zanima ih da znaju zašto se muževima ne diže na žene.

Mnoge žene misle da je orgazam mit. Zašto?
Da li je normalno želeti seks 15 puta mesečno, ili nije..Koliko je normalno?

Da li masturbacija ima neke veze sa kičmom.
Šta znači to što neke žene postižu orgazam samo dok se samozadovoljavaju, a sa muškarcima ne mogu nikako?

Šta znači to što ima muškaraca koji žive zajedno i nikada nisu imali nikakav seks, ali ih je društvo ipak prezrelo i odbacilo?

I, kako ljudi ne znaju odgovore, tako se i plaše.
A ono čega se plaše, to mrze.
A ono što mrze, uvek je zgodno da se izudara kada se (nema love, kada se nema sreće td)

E da, generalizacije i etiketritanja takođe dobro dođu, jer ..džak za udaranje mora uvek da bude dobro obeležen, kako se ne bi slučajno zamenio sa pravim problemom.

Ali Ko će da odgovori na ova pitanja? Pop? Ili mali sprski nacionalista koji nije izašao iz svoje pećine, jer se boji da će ako izađe odma američki grizli da ga poyebe u dupe?
(Odakle mu takva slika uopšte? Mama mu je nije čitala pred spavanje, that's for sure.
Biće da je to delo nekoga ko je zaista nekom prilikom yeben u dupe, pa mu se nije svidelo, te je kao svoj sveti zadatak postavio sebi da u to ime prepadne i svoje dete.)

Samo čekam kada će na temu o homoseksualnosti da isuku nekog buđavog popa (koji je jel'te bogomdani ekspert za pitanja seksa) i da zamagle domom tamjana sve ono što je svim "šarlatanima" očigledno.

To bi isto bilo, kao kada bi neko ko ceo život jede samo suve šljive, krenuo da priča o ishrani čoveka, te šta je pravilno a šta nije.
Homoseksualci postoje od kako je sveta i veka, što kod ljudi što kod životinja, i to je svakom ko ima najmanje dve ganglije u mozgu jasno.

Ono što nije jasno je, kako rešiti sukob između prirodnih normi i društvenih standarda, jer su ovi drugi dabome, u najmanju ruku - zaiebani.
Kako osloboditi straha sitne ljude, koji drhte po svojim pećinama?

Kako im objasniti da je seks nešto što spada u kategoriju "Lepog" a ne lošeg, a ne kazne ("iebaću ti mater")

Kako im objasniti da je dr Kinsi (a i neki tamo Frojd i ostali) posvetio ceo svoj život ljudskoj seksualnosti, jer je želeo da reši najpre svoje, lične probleme?
Da su se ti ljudi suočili sa mnogim pećinarima, ali da je istina radila za njih? (Da nije, niko je ne bi ni spoznao)

Pa kroz istraživanja otkrio da ljudi o svemu tome zapravo ne znaju skoro ništa?
Da su zarasli u paučini tabua, kaveza, pretpostavki i predubeđenja prenošenih s kolena na koleno od baba i dedova po seksualno-edukativnom sistemu "ako oćeš žensko digni joj levu nogu"..

Kako jednom zatucanom srboratniku, amerofobu obajsniti da je Sparta bila sačinjena od homoseksualaca?
Ili nekom naci-huliganu objasniti da je to što obožava dedu solunca, nekog vladiku, neke popove, očeve, svoje "br'tee" huligančiće sa kapuljačama sa kojima se grli i ljubi - slika koja govori više od reči?

Ne treba tu nikakav Kinsi da bilo šta potvrdi ili ustanovi.
Ne trebaju im ni amerikanci.
Njima izgleda zaista treba američki grizli, da se suoče sa svojim strahom konačno
I da vide da taj strah nema veze sa njihovim (ili bilo čijim ) dupetom, već sa nečim drugim.

Sve je to sjajno jos samo da stavis licnu zrtvu na oltar naucnih "saznanja":whistling:

Uvek je ova rasprava besmislena, jer se oni koji imaju zdravorazumsi stav prema toj pojavi, i trude se da vide siri kontekst u kome se ona namece, izblate se i napljuju onako kako je uradio zoro, ili se pak pobijaju kvazinaucnim argumentima i filozofskom retorikom dovodjenja svega u pitanje
Istom metodom bi mogli dokazati da mi sami i ne postojimo, ali to nebi odgovaralo realnoj, zivotnoj istini, a setimo se samo svih "naprednih" ideja i shvatanja koja su posle par decenija ili godina dozivela svoj krah i pokazala svoju pravu sustinu
Verujem da ce tako biti i sa ovom temom, a jedino vreme moze da pokaze ko je u pravu.

Uvek je ova rasprava besmislena, jer se oni koji imaju zdravorazumsi stav prema toj pojavi, i trude se da vide siri kontekst u kome se ona namece, izblate se i napljuju onako kako je uradio zoro, ili se pak pobijaju kvazinaucnim argumentima i filozofskom retorikom dovodjenja svega u pitanje
Istom metodom bi mogli dokazati da mi sami i ne postojimo, ali to nebi odgovaralo realnoj, zivotnoj istini, a setimo se samo svih "naprednih" ideja i shvatanja koja su posle par decenija ili godina dozivela svoj krah i pokazala svoju pravu sustinu
Verujem da ce tako biti i sa ovom temom, a jedino vreme moze da pokaze ko je u pravu.

Pa dobro. Ne treba rigidno shvatati ovakve diskusije samo u smislu toga ko je u pravu. Cak i kad zauzimamo razlicite pozicije u misljenju, to ne iskljucuje sansu da nesto ipak naucimo jedni od drugih, ili makar steknemo bolji uvid u razmisljanje druge strane. U tom smislu te recimo niko ne sprecava da nas, za razliku od necije upotrebe kvazinaucnih argumenata koje spominjes, uputis na naucna otkrica.

Kad smo kod zdravorazumskog stava prema toj pojavi, ono sto je bila sustina mojih poruka je da su homoseksualci potpuno isti ljudi kao i ti ili ja, samo sto poseduju dominantu seksualnu usmerenost prema sopstvenom, umesto ka suprotnom polu. Meni se tako nesto cini kao sasvim trivijalna razlika, i da se oko toga previse dize frka. Jer oni su u svakom drugom pogledu, osobinama, zivotnim sadrzajima, stremljenjima, interesovanjima, zeljama, snovima, potrebama, strahovima, obicna ljudska bica kao i mi.

Dakle, ja ne vidim zasto neko razlicit samo u takvoj jednoj pojedinost, recimo ne bi imao pravo na brak, potomstvo, porodicu, javno iskazivanje svoje naklonosti prema osobi koju, i seksualno, voli? Zasto kada neko zeli da ukaze na to, ispadne da se homoseksualnost kao obrazac ponasanja agresivno namece i tim povodom izbije pravo ratno stanje?

Meni se cini da su pojedini ljudi previse seksualno optereceni, kad samo na osnovu prirode necije seksualnosti zanivaju svoj pogled na drustvo. Kako bi se ti osecao da ti neko osporava odredjena prava koja trenutno uzivas, samo na osnovu neke tvoje specificne osobenosti, s kojom si se mozda rodio? Zasto i kad je neko u manjini ne bi uzivao ista prava kao i vecina. Sta u svemu tome ima nezdravorazumski?

Rigidnim ih prave oni koji velicaju sve sto se ustanovi ili ustvrdi na Zapadu ili Americi, kao da apsolutno sve sto dolazi iz tog pravca mora imati racionalnu, humanu i notu opsteg dobra
A nismo li svedoci da je prilicno suprotno. Da je bar u Americi sve, ali apsolutno sve komercijalizovano i da ne postoji stav ili zakon ili politika iza koje ne stoje snazni lobiji neke industrije ili interesne grupe
Setimo se samo proglasavanja pandemije pticijeg gripa, ko je na tome zaradio basnoslovne pare i sta je ispalo na kraju

Gotovo svakog dana smo svedoci da Amerika uz fabrikovanje optuzbe, koje se kasnije ispostave kao netacne, rusi cele drzave samo da ostvari svoj ekonomski interes
I sami smo dobrim delom bili subjekat takve politike.
Zasto onda slepo verovati da sve sto odatle dolazi ima duboki humani smisao

Dakle, ja licno ne verujem u nesto sto se bez pravog razloga agresivno namece kao norma koja mora da vazi u celom svetu
Zasto tako agresivno ne namecu prava homoseksualaca svom savezniku Saudijskoj Arabiji, na primer?
Mislim da je odgovor sasvim jasan.

Kad smo kod zdravorazumskog stava prema toj pojavi, ono sto je bila sustina mojih poruka je da su homoseksualci potpuno isti ljudi kao i ti ili ja, samo sto poseduju dominantu seksualnu usmerenost prema sopstvenom, umesto ka suprotnom polu. Meni se tako nesto cini kao sasvim trivijalna razlika, i da se oko toga previse dize frka. Jer oni su u svakom drugom pogledu, osobinama, zivotnim sadrzajima, stremljenjima, interesovanjima, zeljama, snovima, potrebama, strahovima, obicna ljudska bica kao i mi.

Dakle, ja ne vidim zasto neko razlicit samo u takvoj jednoj pojedinost, recimo ne bi imao pravo na brak, potomstvo, porodicu, javno iskazivanje svoje naklonosti prema osobi koju, i seksualno, voli? Zasto kada neko zeli da ukaze na to, ispadne da se homoseksualnost kao obrazac ponasanja agresivno namece i tim povodom izbije pravo ratno stanje?

Meni se cini da su pojedini ljudi previse seksualno optereceni, kad samo na osnovu prirode necije seksualnosti zanivaju svoj pogled na drustvo. Kako bi se ti osecao da ti neko osporava odredjena prava koja trenutno uzivas, samo na osnovu neke tvoje specificne osobenosti, s kojom si se mozda rodio? Zasto i kad je neko u manjini ne bi uzivao ista prava kao i vecina. Sta u svemu tome ima nezdravorazumski?
posto je rec o seksualnoj osobenosti...da se ne ponavljam objasnila sam.
elem da li se ovako nesto desilo u heteroseksualnom braku?
http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2012&mm=02&nav_id=584724
upravo zbog ovakvih slucajeva treba dobro razmisliti pre nego sto se dozvole homoseksualni brakove i usvajanje dece od strane homoseksualnih partnera. zar nije dozvoljno slucajeva poremecenih porodicnih odnosa i nakaradnog odgoja? umesto da radimo na tome da se slucajvi nakaznog roditeljstva iskorene treba da idemo jos dublje u degradaciju po tom pitanjui da otvaramo nova polja gde ce necije izopaceno shvatanje zivota da dodje do izrazaja? mislim da ima daleko vecih problema sto se tice porodice i odgoja dece i trebalo bi tim da se bavimo a ne da rizikujemo dozvoljavanjem nakaznih brakova.

Rigidnim ih prave oni koji velicaju sve sto se ustanovi ili ustvrdi na Zapadu ili Americi, kao da apsolutno sve sto dolazi iz tog pravca mora imati racionalnu, humanu i notu opsteg dobra
A nismo li svedoci da je prilicno suprotno. Da je bar u Americi sve, ali apsolutno sve komercijalizovano i da ne postoji stav ili zakon ili politika iza koje ne stoje snazni lobiji neke industrije ili interesne grupe
Setimo se samo proglasavanja pandemije pticijeg gripa, ko je na tome zaradio basnoslovne pare i sta je ispalo na kraju

Gotovo svakog dana smo svedoci da Amerika uz fabrikovanje optuzbe, koje se kasnije ispostave kao netacne, rusi cele drzave samo da ostvari svoj ekonomski interes
I sami smo dobrim delom bili subjekat takve politike.
Zasto onda slepo verovati da sve sto odatle dolazi ima duboki humani smisao

Dakle, ja licno ne verujem u nesto sto se bez pravog razloga agresivno namece kao norma koja mora da vazi u celom svetu
Zasto tako agresivno ne namecu prava homoseksualaca svom savezniku Saudijskoj Arabiji, na primer?
Mislim da je odgovor sasvim jasan.

Lepo je sto si sposoban da toliko duboko proniknes u razlicite svetske zavere i intelektualno ih raskrinkas. :) Ali kako stvarno stoje stvari u pogledu konkretnog pitanja?

Po pitanju prisustva homoseksualnosti nista se u sustinskom smislu ne razlikuju zemlje koje je formalno ili de facto tolerisu, od onih drugih. Samo sto recimo u Massachusettsu ljudi zive u drustvu koje prihvata neke svoje osobenosti, tj. da je inherentno i konstantno jedan deo populacije preovladjujuce homoseksualan, pa su u skladu s tom realnocu uskladili pojedine norme i zakonsku regulativu. Na osnovu adekvatnijeg zadovoljenja potreba veceg broja zitelja, odnosi u drustvu dugorocno gledano postaju harmonicniji i zdraviji. U drustvima koja nisu gay-friendly, opstaje po mom misljenju nezrela, neuroticna atmosfera koja diktira jednu laznu realnost, u kojoj gay osobe deo zivota vode u ilegali, stupaju u brakove koji su farsa, u kojima takodje ostvaruju potomstvo.
Zasto je druga opcija bolje od prve?

posto je rec o seksualnoj osobenosti...da se ne ponavljam objasnila sam.
elem da li se ovako nesto desilo u heteroseksualnom braku?
http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2012&mm=02&nav_id=584724
upravo zbog ovakvih slucajeva treba dobro razmisliti pre nego sto se dozvole homoseksualni brakove i usvajanje dece od strane homoseksualnih partnera. zar nije dozvoljno slucajeva poremecenih porodicnih odnosa i nakaradnog odgoja? umesto da radimo na tome da se slucajvi nakaznog roditeljstva iskorene treba da idemo jos dublje u degradaciju po tom pitanjui da otvaramo nova polja gde ce necije izopaceno shvatanje zivota da dodje do izrazaja? mislim da ima daleko vecih problema sto se tice porodice i odgoja dece i trebalo bi tim da se bavimo a ne da rizikujemo dozvoljavanjem nakaznih brakova.

Eto onoga o cemu pricam - pol i seksualnost kao fetis. Pa sta ako neko nema jasno i jednom za svagda definisan pol? Zasto je to toliki problem? Pol i seksualnost su samo neke od osobina jednog ljudskog stvora. Za one koji kojim slucajem nisu sposobni da razmisljaju iznad nivoa svojih genitalija, ne sumnjam da takve osobine predstavljaju mozda dominantu ili jedinu karakteristiku na osnovu kojih tumace ljude i drustvo.

I kakva je tacno tvoja teza, nisam razumeo. Treba da ga teraju da bude decak, kao sto se kod nas cini sa takvom decom? Poremećaj polnog identiteta ili hermafroditizam su dobro poznate pojave. Eto dobre prilike da mi bude objasnjeno, da li su i oni koji su se fizicki rodili kao hermafroditi, takodje to izabrali, i time sebe svesno otpisali kao uzivaoce odredjenih prava? Slucajevi poremecaja polnog identiteta su u toj meri cesti, da verujem da je svako od nas poznavao makar jednu takvu osobu. Moji licni prijatelji su bracni par, od kojih jedno ima taj poremecaj. Nisu mi poznati detalji, verovatno se u stvari radi o hermafroditu. Ali znam da su to jako dobri i sasvim normalni ljudi, koji su se odavno iselili iz ove zemlje. Mozda je to bio jedan od razloga.

koliko sam upoznata ti i ja ne razgovaramo jos od proslog puta kada sam ti uputila uvredu....ne secam se tacno koja je bila :lol:

ne bih se umeo setiti..
uvrede se od mene odbijaju kao ping-pong loptice od betonskoga zida..
kao hokejaš od blokeja..
kao dete od sise..

uvreda je jedna obična šumeća tableta, koja se dezintegriše u moru moga ..ovog.. kako se zove..

........

livada..trava..krava..tele..

INTELEKTA!

Homoseksualnost?

Bog je Androgen, pardon :)

A na kraju, ISUS rece (u svetoj knjizi lepo pise) "PREDAMNOM STE SVI ISTI"...ajd sad, pa onaj ko ne tolerise, ko izigrava pametnjakovica i pljuje po Homoseksualcima nek objasni ovo , PREDMNOM STE SVI ISTI... Ako cemo po Religiji a ako im se ne dopada i mrsko im je da to objasnjavaju, onda neka mi objasne....ODAKLE MEDJU ZIVOTINJAMA HOMOSEKSUALNOST?

A na kraju, neka zivi kako se kome svidja, sve dotle dok ne dira druge, ne tuce i ubija, krade itd...sve je ok :), jer ja licno protiv Homoseksualizma nemam nista. AMIN

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back