Homoseksualnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Urodjen- vremenom se dolazi do saznanja; mnogi homoseksualci su u pubertetu- pocetku seksualnosti- imali devojke i momke ali vremenom su shvatili da su seksualno orjentisani prema istim polom- hm...
Čovek je psihodinamičko biće, a to znači da je podložan promeni. I te promene umeju da budu nasledne, ali ne uvek.
Treba razlikovati isključivo homoseksualnu osobu od biseksualne kod koje u nekom momentu prevagne jedna vrsta seksualnosti. Tome može da bude uzrok kako okolina tako i nasledni faktor. Međutim, može se desiti da osoba koja je kod sebe suzbijala određenu vrstu seksualnosti prevagne baš na tu stranu. Slađe je zabranjeno voće. Ali nema jasnih pravila koja su odmah očigledna. Svaki slučaj je za sebe.

... da, ljubav je neplodna- ali je ljubav! Dok kod hetero analni odnos nije ljubav, nego prljav seks... osim toga taj "bioloski problem" imaju i mnogi hetero parovi.
Treba ostati pri tome da je u pitanju ljubav. Homoseksualnost se ogleda upravo u ljubavi, mada većina homoseksualnost doživljavaju kao seksualni čin koji nam je najupadljiviji i koji je samo jedna od manifestacija ljubavi. Ovo ne važi samo za homoseksualce već i za heteroseksualce koji seksualni čin čvrsto vezuju za ljubav i obratno. Iz tih razloga i takvog vaspitanja dolazi do nerazumavanja i konflikata, kako sa okolinom tako i sa samim sobom. A i o toj temi postoje stručne knjige dostupne široj javnosti i pisane razumljivim stilom.

Nemoj previše da smatraš. Nešto se i zna. A u vremenu kada su informacije dostupne ne bi trebalo da se toliko vodi polemika. Ima onih koji su se bavili istraživanjima da ne bi samo smatrali. Šta misliš, gde su odrasli oni koji su gay? U kakvoj to sredini? Pa kakav sredina ima odnos prema gayevima niko ne bi bio gay. A gayeve odgajaju heteroseksualni parovi.

Gay pingvini u prirodi umeju da uzmu kamen koji imitira jaje i čuče na njemu. Ako im se podmetne jaje, odgajiće normalnog pingvina kao i ostali roditelji.
Kod ljudi je problem. U našim glavama, idejama, stereotipima, predrasudama. Teško razumemo ono što nam je nepoznato i neuobičajeno.

ovo xza kamen ne verujem.
ako im se podmetne odgajice ga jer imaju prirodan ocinski nagon.
ako im se ne podmetne nece traziti jaje koje je odbaceno kako bi ga odgajali. postoje li gej pingvini zenke ili su samo muski primerci u pitanju?
p.s. glupo je poistovecivati ljude sa zivotinjama.

Ti ovde reč "prirodno" upotrebljavaš u kontekstu "uobičajeno".

Da li su ljudi rođeni kao hermafroditi "prirodni"?

zavisi sta se pod prirodom podrazumeva. ako gledamo na prirodu kao na sav poznat (i nepoznat) svet onda se moze reci da je sve prirodno. i onaj pedofil je prirodan. ako me shvatas.
ako gledas na prirodu kao prirodan poredak funkcionisanja poznatog zivog sveta onda ti je jasno gde su granice.
hermafrodit u tom slucaju nije prirodan i potrebne su korekcije kako bi se doveo u normalno (prirodno) stanje. zar ne?
elem opet cu ponoviti sto se teme tice. homoseksualnost kao seksualno oppredeljenje ne treba da bude problem. svako ima pravo da upraznjav seks onako kako zeli (da, cak i heteroseksualni parovi ao zele analni seks u redu je da ga upraznjavaju u svoja 4 zida). sve je u redu dok ne predje u ekstrem i svoj zivot podredis svojoj seksualnoj devijaciji. i to je cak u redu sve dok je tvoj zivot tvoj zivot i ne mesas druge u to - ocekivati da drugi ljudi da takav model porodice (rc je o usvajanju dece) prihvate kao ravnopravan sa porodicama gde postoje i mama i tata je apsurd.

...hoces da pitas, i zasto kod hetero jeste?

e pa sad ako to ne znas :( ... ja nemam volju da te poducavam:mrgreen:

Pitaj nekog drugoga...:manikir:
istina je da ne znas kako bi objasnila da ista stvar kod jednih nije a kod drugih jeste prljava
taj otvor nije predvidjen za seks, to mu nije funkcija bez obzira da li si hetero ili ne.
mozda bih ja mogla tebe da poducim?

!JO mislis li i da je oralni seks prljav i ako je odgovor potvrdan da li samo kod hetero ili i kod homo parova?
Evo uvoda u prljavi lezbejski sex:

mud_wrestling.jpg

ovo xza kamen ne verujem.
ako im se podmetne odgajice ga jer imaju prirodan ocinski nagon.
ako im se ne podmetne nece traziti jaje koje je odbaceno kako bi ga odgajali. postoje li gej pingvini zenke ili su samo muski primerci u pitanju?
p.s. glupo je poistovecivati ljude sa zivotinjama.
Jeste glupo porediti ljude i životinje. Životinje su prirodnije i spontanije u svojim nagonima. Životinje nemaju trač rubrike,predrasude, ogovaranja, sujetu, stereotipe i što je najvažnije, ne racionalizuju.

A sve je to, opet pominjem, stanje uma, psihička devijacija, pogrešan sistem vrednosti. Zašto bi smo sada pravili izuzetke? Ovi sa tom, tom, tom i tom devijacijom proglasiti nenormalnim, a ove sa tom i tom proglasiti normalnim. To tako ne ide.
Tebi je u glavi samo yebanje.
Ovim citatom ti je dat odgovor:
Na kraju, homoseksualizam je fenomen koji me ne fascinira mnogo i ne zaokuplja moju pažnju. Ja ne umem da prezirem činjenicu da se između dvoje ljudi (makar oni bili i muškarci) dešava nešto lepo uz obostrani pristanak i zadovoljstvo! Nisam takav čovek. Ko može da prezire ljubav, ima gadnih problema u svojoj psihi, a takvi me fasciniraju već odavno!

Kakvo ugrožavanje ?
Da bi bilo u kontekstu evo citata:
quote_icon.png
Original postavio Pjedro

Može da se desi slažem se , ali i dalje mislim da je to poremećaj seksualnosti nastao životom ili urođen , dakle manjinski je ali dovoljno rasprostranjen da bi bio prihvaćen.
Nije pitanje rasprostranjenosti da bi bio prihvaćen. Pitanje je ugrožavanja.
I nasilje je rasprostranjeno pa nije prihvaćeno.
Neprihvatljivo bi bilo da se radi o nekoj vrsti ugrožavanja.

To što ti zoveš poremećaj seksualnosti je varijacija seksualnosti.
Poremećaj je sve ono što odstupa od neke reference koju čovek postavlja i definiše. Referenca sama po sebi služi da bi mogla da se uočavaju odstupanja. Dodeljivanje negativne ili pozitivne kvalifikacije ima smisla tek kada se postavi cilj. A opet čovek postavlja cilj.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back