Homofobija, homoseksualizam

• Začetnik teme Začetnik teme asiom
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Što nije slučaj u civilizovanoj hrvatskoj npr?...znači, tamo se muškarci ljube po ulicama
i zbog toga nema slučajeva premlaćivanja dece??...jel to želiš da kažeš ili je nešto drugo u pitanju..:think:
u hr vecinski ljudi nisu tukani da se jos uvijek pitaju je li homoseksualnost bolest i koliko je tacno zlo, ne ocekuju apokalipsu ni raspad drustva niti paranoisu da ce im djete imati neke traume od saznanja da postoje, a cak imaju i jacu crkvu od srbije :D sto je krajnje kontradiktorna pojava i vodi do pitanja da li su samo pro forma vjernici
al to je za neku drugu temu

krajnje simpatican sistem vrijednosti

Upravo se o sistemu vrednosti i radi...
..ja kažem da je prava vrednost zdrava porodica, zdravih navika i stremljenja a ti
kažeš da to nije prava vrednost..već da je prava vrednost marginalizovanje porodice
a veličanje prava manjinskih grupa sa validnom anomalijom u ponašanju..

Da još jednom naglasim...protivnik sam i homofobičnih ispada pojedinaca
ali sam za to da se homo pojavi ne daje na značaju ovoliko koliko joj se medijski daje...

u hr vecinski ljudi nisu tukani da se jos uvijek pitaju je li homoseksualnost bolest i koliko je tacno zlo, ne ocekuju apokalipsu ni raspad drustva niti paranoisu da ce im djete imati neke traume od saznanja da postoje, a cak imaju i jacu crkvu od srbije :D sto je krajnje kontradiktorna pojava i vodi do pitanja da li su samo pro forma vjernici

- homoseksualnost nije bolest;
- nema trauma ukoliko se deci lepo objasni;
- nije kontradiktrornom, jer katolički sveštenici imaju 95% veći problem pedofilije i homoseksualizma od pravoslavnih - vidi statistike.

..ja kažem da je prava vrednost zdrava porodica, zdravih navika i stremljenja a ti
kažeš da to nije prava vrednost..već da je prava vrednost marginalizovanje porodice

ali sam za to da se homo pojavi ne daje na značaju ovoliko koliko joj se medijski daje...
mi se slazemo
sa tim sto ti kao zdravu porodicu uzimas iskljucivo jedan uslov - da je par zena/muskarac
na veliku srecu, ko te pita :D

A mi većinski u srbiji smo tukani jer na jedan normalan način pričamo o tome?...:eek:

Mislim...ma nema šta da mislim...neozbiljna si..

Eto dođe mi da te poljubim ... :mrgreen:

(da se vidi da zdrava i prirodna ljubav pobeđuje sve ...) :heart:

O čemu ti pričaš.
Ovde svi pričaju napamet.
Živeo sam tamo i ... ,alo bre Eeejjjj ... tamo se muškarci u većini islam. zemalja drže za ruke... i potpuno normalno za prolaznike.

Šta je bre ovo?

Svi sve znaju, a sede na internetu....

Nisi bio bas u svim zemljama... Moja info je prilicno stara i iz prve ruke recimo. Al, da ne bi bilo rekla - kazala i individualnih preterivanja i dramatizacija, evo egzaktnijih info od nerado vidjenih UN...

Preuzeto sa: http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=35373&Cr=hiv&Cr1
"Punitive laws thwart fight against HIV in homosexual men in Asia-Pacific – UN

21 July 2010 – The continued criminalization of male-to-male sex in the Asia-Pacific, resulting in harassment and other human rights violations, is hurting the region’s response to HIV, a new United Nations Development Programme (UNDP) report has found.
Of the 48 countries in the region, 19 of them – including Afghanistan, Bhutan, Kiribati and Malaysia – have outlawed sex between consenting male adults, with these laws often used by vigilantes in ways that lead to abuse and rights violations.
The new report notes that police selectively target men who have sex with men (MSM) and transgender people, leading to assault, extortion and detention in some Asia-Pacific countries with repressive legal environments..."

Poslednja izmena:
Nisi bio bas u svim zemljama... Moja info je prilicno stara i iz prve ruke recimo. Al, da ne bi bilo rekla - kazala i individualnih preterivanja i dramatizacija, evo egzaktnijih info od nerado vidjenih UN...

Preuzeto sa: http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=35373&Cr=hiv&Cr1
"Punitive laws thwart fight against HIV in homosexual men in Asia-Pacific – UN

21 July 2010 – The continued criminalization of male-to-male sex in the Asia-Pacific, resulting in harassment and other human rights violations, is hurting the region’s response to HIV, a new United Nations Development Programme (UNDP) report has found.
Of the 48 countries in the region, 19 of them – including Afghanistan, Bhutan, Kiribati and Malaysia – have outlawed sex between consenting male adults, with these laws often used by vigilantes in ways that lead to abuse and rights violations.
The new report notes that police selectively target men who have sex with men (MSM) and transgender people, leading to assault, extortion and detention in some Asia-Pacific countries with repressive legal environments..."

tvojih informacija ? ... aha

šta će ti ekstremni primeri (ja pomenuh Afriku, samo da se ne pominje slično), siromaštvo, ratovi, talibani ... nisi na dobrom putu, to su nesrećne sredine koje ne mogu da se iščupaju iz grupe svetskih interesnih bitangi. Svaka kultura i civilizacija se povrati, ako je ostaviš na miru u svom okruženju, ... vremenom dođe sebi... , njihove destabilizacije su u cilju rušenja tradicionalnih sistema društvenih vrednosti i uspostavljanja ne novih-modernih, već samo onih društvenih civilizacijskih vrednosti koje nameću dominaciju

mnogi sede za internetom i misle da su informacije dovoljne.
Ne nisu. Ne biti tamo, ne videti, ne osetiti sjaj i bedu neke kulture, jednostavno je neosećajno i beskorisno sa svim tim www informacijama koje imaju drugu funkciju iz stvarnog sveta , te njene obrade razumom ne može se doći do realne slike kulture koju posmatraš bez stvarnog kontakta.

~~~
Ja i Jastvo

Ja cu napraviti malu digresiju,zasto?,ja opravdavam homoseksualne osobe jer je njihov problem zdravsvene prirode,tj. radi se o hormonalnom poremecaju koji se danas leci,ali neobazrivi roditelji prave gresku i prihvataju ih takve kakvi/e su.To sam rekao za osobe koje su rodjene sa tim poremecajem.Ali,
sve osobe koje su rodjene zdarve,tj sa normalnim nagonom,a predju ka istom polu u pubertetu npr.,predju na homo opredelenje to je zaista tesko shvatiti za mene.

Da dodam,sto se tice gay parada to naravno ne podrzavan!

po meni gora homofobija.
glupo mi je ikoga mrzit.svak ima pravo da radi sto hoce.
nisan za to da treba pobit sve lgbt ljude vec one koji pricaju da ih treba pobit.
meni je to oke,iman u drustvu lgb[ne i t za sad :lol: ] ljudi i super san s njima.ne znaci mi nista sto e netko tamo ***** kad mi je dobar prijatelj.
a bolidni su mi i ljudi koji misle da se ******/lezbejke samo sexaju.zasto se ne bi mogli i oni zaljubit?ne mora da znaci da ne mogu nesto sto i mi ak su drugaciji.
nervira me i ovo...nemojte me sad ubit :lol: ...kad strejtu na netu pokazen sliku tranvestita nekog i on kaze nes tipa ''kak je ljepaaaaaaaaa!!!!!!!''.i onda kad kazen da e to musko povraca.msm,glupo mi e kad netko nece za Hizaki-ja,Izzy Hilton-a,i slicne da prizna da su ljepsi od pola cura.kao sto ima i jedna natalija koja je iskreno ljepsa od pola deckiju :lol: ne,nemojte pogrjesno sad shvatit da ja ocu drugima nabijat na nos da to jeste normalno,da ih treba podrzavat i sve to.ne,svak svoje misljenje,al mislin da ne treba ni bjezat ni srat po njima :roll:
____
btw. i ako ih podrzavan,moran rec da ne podrzavan to sto oce da se paradiraju po ulicama.sve je to ok,volite se,sexajte se,radite sta ocete..al mi e glupo to napijat strejtasima na nos.nek se uzmu za rucice i odu u neki podrum da se vataju.a i sto u opce prave paradu kad znaju da ce da ih premlate? :roll:

nervira me i ovo...nemojte me sad ubit :lol: ...kad strejtu na netu pokazen sliku tranvestita nekog i on kaze nes tipa ''kak je ljepaaaaaaaaa!!!!!!!''.i onda kad kazen da e to musko povraca.msm,glupo mi e kad netko nece za Hizaki-ja,Izzy Hilton-a,i slicne da prizna da su ljepsi od pola cura.kao sto ima i jedna natalija koja je iskreno ljepsa od pola deckiju :lol:

ahahahah:)ekstra:)mada ne znam ko su hizaki i izzy...ahah

nervira me i ovo...nemojte me sad ubit :lol: ...kad strejtu na netu pokazen sliku tranvestita nekog i on kaze nes tipa ''kak je ljepaaaaaaaaa!!!!!!!''.i onda kad kazen da e to musko povraca.msm,glupo mi e kad netko nece za Hizaki-ja,Izzy Hilton-a,i slicne da prizna da su ljepsi od pola cura.kao sto ima i jedna natalija koja je iskreno ljepsa od pola deckiju :lol:

ahahahah:)ekstra:)mada ne znam ko su hizaki i izzy...ahah

hizaki e japanski muzicar,a izzy hilton model :3 obojica zajedno s ostalima su najozbiljnije ljepsi od po cura. ...google is ur best friend x3

Sta je za vas gore, homofobija ili homoseksualizam?
ay

Homofobija

Davne 1972 ovaj naziv je smislio jedan gej atkivista Dzordz Vinberg, koji je plasirao preko svoje knjige pod nazivom Drustvo i zdrava homoseksualnost. Ovaj termin postaje veoma vazno oruzje u rukama gej aktivista, gde bi svako ko nesto kaze bio proglasen da je homofob. Pazite to je godinu dana pre nego sto je ukinuta homoseksualnost.

1970. uradjeno jedno veoma vazno istrazivanje o homoseksualnosti i transeksualnosti od strane APA(Americke psihijatrijske asocijacije), u kome se govori o psiho-socijalnim uzrocima, cije je prezentovanje na silu prekinuto od strane gay aktivista. Ubrzo je povuceno zbog politickog pritiska!

Posle ovoga incidenta, nasilje dostize svoj vrhunac u paroli od strane LGBTija da je ovo objava rata, a zatim ubrzo na celo APA dolazi niko drugi do upravo homoseksualac? Paradoks u ovoj celoj prici sto se kao osnova uzima publikacija iz 1957 napisana od strane Evelin Huker koja i dan danas od strane Americkog psihijatrijskog udruzenja predstavlja jedini dokument kojim se pravda ukidanje homoseksualnosti kao bolesti. Kao jos jedan delicimican dokaz uzeli su od strane dr Alfreda Kinskog, inace coveka koji je osvedoceni pedofil, a uporedjuju ga sa doktorom Mengelom, jer je vrsio zastrasujuce eksperimente nad decom, i ujedno ih seksualno zlostavljao.

Zasto su samo jedan deo iz istrazivanja uzeli, jer drugi deo govori o mogucnosti promene seksualnog identiteta od homoseksualnog u heteroseksualni.

U osnovi termina homofobija je rec fobija koja znaci strah. Preciznije, iracionalni, preteran strah. Ako neko ima ovaj poremecaj koji ga ometa u svakodnevnom funkcionisanju, trebalo bi da potrazi pomoc. Prema ovome svako ko se ne slaze da je homoseksualnost normalna ima poremecaj.

Homoseksualizam

27. Jun 1969 godine je zvanicni uvod u nasilnicko ponasanje LGBT aktivista koje se desilo pred Stonwelskim barom kada je razjarena masa razbijala sve pred sobom. Taj nasilnicki dan se naziva "Gay pride day". Tom prilikom cetiri policajca su bila povredjena, jer su kontrolisala bar zbog zbranjene prodaje droge i alkohola.
Inace najpopularniji slogan sedamdesetih glasio je ovako:
"Two, four, six, eight - Smash the family, smash the state".
Posle ovoga razbijanja koga LGBT slave kao svoj dan, kontrolu nad pokretom preuzima "Gay Liberation Front". Ovi aktivisti su kao svoj primarni cilj imali maltretiranje i vrsenje pritiska nad psiholozima i psihijatrima. Prekidali su diskusije, napadali govornike itd.
Od 1970 do 1973. Gay aktivisti su neprekidno napadali, prekidali i pretili psihijatrima.
Takve pretnje su dovele do glasanja, prvi put u istoriji medicine, da se na taj nacin neka bolest ukine. Nova kategorija je glasila "Sexual orientation disturbance". Dr Robert Spitzer koji je tada pomogao da se homoseksualnost ukine, danas je u svojim izstrazivanjima rekao da ipak moze doci do promene nezeljene seksualne orjentacije. Medjutim pod pritisko gay lobija, svoj iskaz je morao da ublazi, ali ipak nije u potpunosti odstupio.
Nego, kada je ova odluka izglasana, mnoge clanice APA se nisu slagale i trazili su da se svih 17905 clanica izjasni. Glasalo je samo 10555 jer ostali nisu dobili poziv. 5854 je glasalo za, 3810 protiv, 367 uzdrzano. Ceo proces glsanja je nadgledala organizacija "National Gay and Lesbian Task Force", koja je ujedno slala clanicama pismo da glasaju za.

1985. godine Marshall Kirk i Dr. hunter Madsen plasirali su born that way teoriju kao osnovu njihove kampanje u pravljenju LGBT populacije kao zrtve. Iste godine napisali su clanak pod nazivom The gay agenda koji je izasao u homo magazinu Cristopher Sreet. U clanku su predstavljeni strateski vazni ciljevi koje treba ostvariti u debati o homoseksualnosti i kako prilsiliti one koji su oponenti da se povuku ili ce biti prikazani na najgori moguci nacin. Takodje je sadrzala strategiju kako javnost ubediti da se tako radjaju.
1987. Godine pomenuta dvojica napisali su novi clanak pod nazivom The Overhauling of Straight America u novinama Guide, ali i jos nekim. Poznatih sest tacaka kako da oni ispadnu zrtve, a kako satanizovati neistomisljenike, kao i kako ubediti strejt da se oni takvi radjaju. 1988 je organizovana konferencija pod nazivom "War Conference" na kojoj je ucestvovalo 175 lidera LGBT pokreta na kojoj su usvojili zvanicnu strategiju predlozenu od one dvojice i polaziste u svojoj borbi da se oni takvi radjaju. M.Kirk i H. Madsen 1989 izdaju novu knjigu pod nazivom "After the Ball: How America Will Conquer Its Fear and Hatred of the Gays in the 90s". Ova knjiga je bila jos jedan prirucnik da kako oni kazu javnost se ubedi da su gay osobe zrtve.

U svim njihovim dokumentima i planiranim kampanjama najvaznije je bilo ubediti strejt ljude da su rodjeni, a oponente satanizovati. Naslove sam dao u originalu da bi ih lakse nasli preko gugla.

Ali evo jos nesto da za pocetak procitate.

Clanak “The Overhauling of Straight America” napisan od strane Marshall K. Kirk and Erastes Pill koji postaje jedan od najznacajnijih polazista u gay kampanji.

Ima sest tacka koji ovako glase:
1. pricati o gay ljudima i pokretu uopste sto glasnije i sto cesce;
2. opisati gay-eve kao zrtve, nikako kao agresivne izazivace;
3. dati zastitnicima pravi cilj - napraviti takvu kampanju, opisujuci gay zajednicu kao zrtve drustva, kako bi im i straigt ljudi stali u odbranu;
4. napraviti da gay ljudi izgledaju dobro;
5. napraviti da ugnjetavaci izgledaju lose;
6. sakupiti novac iz svih gay zajednica, radi sto jace/agresivnije medijske kampanje

I izdvojio bih neke recenice kao na pr.
1. In any campaign to win over the public, gays must be cast as victims in need of protection so that straights will be inclined by reflex to assume the role of protector.
2. Second, we intend to make the antigays look so nasty that average Americans will want to dissociate themselves from such types.
3. portray gays as innocent and vulnerable, victimized and misunderstood, surprisingly numerous yet not menacing.

Inace jedan homoseksualac po imenu Dennis Altman's je 1982. godine napisao knjigu „The Homosexualization of America“ u kojoj je izneo jednu veoma smelu misao "to make the whole world gay“.

U njihovoj knjizi koja je napisana jos daleke 1989 godine (imamo prilike da 20 godina posle vidimo sta su uspeli da urade), Posle bala: Kako Amerika ’90-ih može da pobedi svoj strah od homoseksualaca (“After the Ball: How America Will Conquer Its Fear of Gays in the ’90s” - New York: Penguin, 1989) – koja je postala i svojevrsna biblija homoseksualne agende – marketinški geniji Marshall Kirk i Madsen pišu (strana 146):
“Kada ste jako različiti, i ljudi Vas mrze zbog toga, treba da uradite sledeće: prvo nogom blokirajte vrata, time što ćete biti što je više moguće slični njima; tada i samo tada – kada je vaša mala razlika konačno prihvaćena – možete početi da uvlačite i ostale osobitosti jednu po jednu. Zakucajte klin na uskom kraju prvo. Kao što poslovica kaže, dozvolite kamili da promoli nos pod šator i njeno telo će uskoro pratiti. ”

Zatim nastavljaju (strana 155):
“Mi mislimo na preobražaj tipičnih američkih emocija, načina razmišljanja i volje, kroz isplaniran psihološki napad, u obliku naciji ponuđene propagande putem medija. Želimo da potkopamo svaki mehanizam predrasuda – da bi nas Amerika zavolela koristićemo isti proces zbog kojeg nas je zamrzela – hteli to oni ili ne. ”

Kirk i Madsen dalje objašnjavaju (strana 155-156):
“U preobraćanju mišljenja o homoseksualcima, mi imitiramo prirodni proces stereotipnog-učenja koji ima sledeći efekat: polazimo od osobe s predrasudama o homoseksualcima i pokušavamo proizvesti pozitivna osećanja prema tome da je uredu biti homoseksualac time što ćemo oslabiti negativne konotacije stereotipa homoseksualca, ili zameniti njena loša osećanja prema ovoj ”etiketi”. . . Dok ”salećanje” i ”tovarenje” osobe koju obrađujemo ima za cilj da se ona oseti odbačenom zbog svojih predrasuda prema homoseksualcima, u procesu ”preobraćanja” cilj je da ova osoba počne pokazivati drugima svoj pozitivni stav prema homoseksualcima time što će se početi družiti s njima. Još jednom, veoma je teško prosečnoj osobi, koja po prirodi i obrazovanju skoro neizbežno oseća isto što vidi da njegovi drugovi osećaju, teško joj je da ne reaguje na ovakve izkalkulisane reklame od kojih klecaju kolena.

Poštujući istinite činjenice koje se navode u reklamama, Kirk i Madsen arogantno izjavljuju (strana 154):
“Nema veze što su reklame same laži. Ne i nama jer ih mi koristimo u etički dobre svrhe, da bi se suprotstavili negativnim stereotipima koji su u istoj meri laži, pa čak i više opasne. ”

Svi navedeni clanci su dati kao originalni naslovi da ako neko posumnja da to nije tacno moze lako da izgugla.

Ne znam sta je gore. I jedno i drugo su poremecaji. Ipak, svako ima prava na svoju seksualnost i mislim da u to ne treba ulaziti. Decu treba uciti sta je dobro, kako ne bi dolazilo do porasta gej populacije, ali licno nisam protiv homoseksualaca. Ukoliko je njima lepo i pronalaze se u tome onda ok, neka zive tako.
Sto se homofobije tice smatram da ne treba izrazavati mrznju prema gej populaciji samo zato sto su drugaciji. Ne volim kad vidim da se pripadnici istog pola ljube, ali ne mogu ni protiv toga, a jos manje da ih kamenujem, pljujem po njima, omalovazavam ih, kao sto neki rade.

A cekajte malo.. Ko vama uopste daje pravo da se vi pitate sta je gore a sta ne.. ?..A drzava se uvatila te gej parade i usvajanja dece od strane homoseksualaca (ovo 2 uopste ne postoji kod nas) pa mlate li mlate.. Bolje bi im bilo da se pobrinu za ovu vec odavnoooo raspalu drzavu nego sto se bave homoseksualcima...Sta vama smetaju homoseksualci?Ocigledno je ljudima zanimljivo da razmisljaju o tome ko se skim je.be u slobodno vreme...To nije bolest kao prvo,svi smo mi biseksualni hteli vi to da priznate ili ne,i svako se opredeli za ono za sta misli da je najbolje..Uopste nisam od osoba koje ljude razvrstavaju prema seksualnosti,veri,nacionalnosti i ostalim stvarima tako da te ljude podrzavam..A homofobicare necu komentarisati jer nisu ni vredni komentarisanja bar sa moje strane....

Poslednja izmena:

Back