Homofobija, homoseksualizam

• Začetnik teme Začetnik teme asiom
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Upravo to.
Cim vidim da je neko po tom pitanju izuzetno agresivan, pomislim da time potiskuje svoje podsvesne zelje.
Sto bi me inace toliko doticalo sto se neko ebe u doope, kad mene to ne zanima i ne tice me se sta neko radi u svojoj spavacoj sobi.
Jedino ne volim tendenciju da se na osnovu toga traze neka posebna prava i glumi neka izuzetna ugrozenost. Jer, ako je to privatna stvar, then keep it private

Jeste..baš me briga šta ko radi u svojoj spavaćoj sobi i van nje...ali to je klasično odbacivanje
kolektivne odgovornosti i tako ljudi pod maskom nezainteresovanosti zatvaraju oči
i odmahuju rukom a voz ide direkt u provaliju...generalno i na duže staze gledano...

Poslednja izmena:
Barbara.....treba li da ucim mog sina od osam godina da homoseksualce treba da goni, premlacuje i unistava?
Treba li ja odrasle ljude da "vracam na pravi put" ?
Treba li ja da im objasnjavam da ne treba da ih privlace muskarci?

Sve dok zbog toga ne traze neke specijalne privilegije u drustvu, oni mene (a verujem ni tebe) ne mogu ugroziti svojim nacinom zivota.

Barbara.....treba li da ucim mog sina od osam godina da homoseksualce treba da goni, premlacuje i unistava?
Treba li ja odrasle ljude da "vracam na pravi put" ?
Treba li ja da im objasnjavam da ne treba da ih privlace muskarci?

Sve dok zbog toga ne traze neke specijalne privilegije u drustvu, oni mene (a verujem ni tebe) ne mogu ugroziti svojim nacinom zivota.

Taman posla...ja sam uvek protiv nasilja bilo koje vrste...ali koliko ima agresivnih
nastupa s jedne, ima agresivnih i sa druge strane a i sama agresija ima puno lica...

Naravno da ne mogu...ali mi isto tako niko ne može zabraniti da kažem da ne odobravam
takav način života a još manje promovisanje istog javnim manifestacijama ili mi čak kao protivniku zabraniti
da smatram, da to ne šteti tebi i meni kao pojedincima ali da će sigurno štetiti
budućnosti..nije život jedan dan i nije svet jedan čovek...

Iskreno...ne želim da se sutra moje dete stidi što će sa devojkom prošetati šetalištem
umesto sa dečkom...ili obrnuto...:confused:..jer priznaćeš da promocija homoseksualizma ide
u smeru popularizacije takvog vida odnosa...

Taman posla...ja sam uvek protiv nasilja bilo koje vrste...ali koliko ima agresivnih
nastupa s jedne, ima agresivnih i sa druge strane a i sama agresija ima puno lica...

Naravno da ne mogu...ali mi isto tako niko ne može zabraniti da kažem da ne odobravam
takav način života a još manje promovisanje istog javnim manifestacijama ili mi čak kao protivniku zabraniti
da smatram, da to ne šteti tebi i meni kao pojedincima ali da će sigurno štetiti
budućnosti..nije život jedan dan i nije svet jedan čovek...

Iskreno...ne želim da se sutra moje dete stidi što će sa devojkom prošetati šetalištem
umesto sa dečkom...ili obrnuto...:confused:..jer priznaćeš da promocija homoseksualizma ide
u smeru popularizacije takvog vida odnosa...
ovo je u rangu onog komentara da zene od 40 ne smiju da radjaju jer ce ih se djeca stidjeti na roditeljskom :neutral:

Seksualno opredeljenje je privatna stvar. Otkud je to odgovornost drustva i srljanje u provaliju citave civilizacije? Vece je srljanje - npr. rat. Javne promocije bilo kog opredeljenja (seksualnog, religijskog, muzickog...) su mi licno antipaticne i neukusne. Niko nikome ne treba da brani da bude ono sto jeste. Odnosno ono sto osoba jeste ne treba da postane njegov marker drustvene razlike, razlog za iskljucivanje iz ustaljenih tokova zajednice, kao ni, u drugoj krajnosti, nesto cime treba paradirati i trljati nos svakom nemarkiranom radoznalcu.

I, zasto decu mesati u sve to? Zar duznost roditelja nije da pomognu deci da razvijaju sopstveno misljenje i da koriste svoju glavu, da postuju i druge i sebe i da budu srecne i ispunjene individue? Ne znam kako je roditeljima kojima deca dodju i kazu - znas ja sam homoseksualno orjentisan... Ali, ako je to ono sto ga ispunjava i cini srecnim, a pri tom nikog ne ugrozava (ne tera nikog na seksualni odnos, nije nasilan bla bla)... Zar treba da zbog ljubavi prema roditeljima bude "normalna", nesrecna i neispunjena individua? A u celoj prici - homo i hetero traze isto: ljubav, samo su polne odlike partnera nesto drugacije.

Roditelji su tu da deci daju stabilnost i snagu da se odupru drustvenim pritiscima "masovne kulture", "in & out" modela i sl. A ako jednog dana deca spoznaju da svoju srecu u ljubavi mogu naci samo sa istopolnim partnerom - pa boze moj...

I dokle poredjenje homoseksualnosti sa pedofilijom? Stvarno - ne kontam.

Seksualno opredeljenje je privatna stvar. Otkud je to odgovornost drustva i srljanje u provaliju citave civilizacije? Vece je srljanje - npr. rat. Javne promocije bilo kog opredeljenja (seksualnog, religijskog, muzickog...) su mi licno antipaticne i neukusne. Niko nikome ne treba da brani da bude ono sto jeste. Odnosno ono sto osoba jeste ne treba da postane njegov marker drustvene razlike, razlog za iskljucivanje iz ustaljenih tokova zajednice, kao ni, u drugoj krajnosti, nesto cime treba paradirati i trljati nos svakom nemarkiranom radoznalcu.

I, zasto decu mesati u sve to? Zar duznost roditelja nije da pomognu deci da razvijaju sopstveno misljenje i da koriste svoju glavu, da postuju i druge i sebe i da budu srecne i ispunjene individue? Ne znam kako je roditeljima kojima deca dodju i kazu - znas ja sam homoseksualno orjentisan... Ali, ako je to ono sto ga ispunjava i cini srecnim, a pri tom nikog ne ugrozava (ne tera nikog na seksualni odnos, nije nasilan bla bla)... Zar treba da zbog ljubavi prema roditeljima bude "normalna", nesrecna i neispunjena individua? A u celoj prici - homo i hetero traze isto: ljubav, samo su polne odlike partnera nesto drugacije.

Roditelji su tu da deci daju stabilnost i snagu da se odupru drustvenim pritiscima "masovne kulture", "in & out" modela i sl. A ako jednog dana deca spoznaju da svoju srecu u ljubavi mogu naci samo sa istopolnim partnerom - pa boze moj...

I dokle poredjenje homoseksualnosti sa pedofilijom? Stvarno - ne kontam.

Sve je to lepo, sve je to fino...miriše na "zapad"...ako je to ono "nešto" što treba da predstavlja budućnost...:confused:

Ipak..kulturološka asimilacija homoseksualne manjinske grupe u jedan stabilni i zdravi model društvenog ponašanja
može da ima katastrofalne posledice po većinsku grupu...
I da..deca su u ovom slučaju u opasnosti jer tokom odrastanja i vaspitanja prihvataju model ponašanja kako od roditelja tako
i od društva koje ga okružuje..češće od društva...

Upravo to.
Cim vidim da je neko po tom pitanju izuzetno agresivan, pomislim da time potiskuje svoje podsvesne zelje.
Sto bi me inace toliko doticalo sto se neko ebe u doope, kad mene to ne zanima i ne tice me se sta neko radi u svojoj spavacoj sobi.
Jedino ne volim tendenciju da se na osnovu toga traze neka posebna prava i glumi neka izuzetna ugrozenost. Jer, ako je to privatna stvar, then keep it private

Ovo i jeste suština i istina o izvrtanju cele priče o ugroženosti.
Danas niko nije ugrožen u svojoj spavaćoj sobi kao pre 500god., međutim iskazivanjem i tendencioznim promovisanjem, ugrožavaju se drugima prava i to prirodna prava koje nazivamo prirodnim zakonima.

PRIMER:
Zamislite da se formira udruženje muškaraca i žena analnog seksa. Po čemu oni imaju pravo da se promovišu i da iskazuju tu vrstu ljubavi na ulicama. Ako je to njima prava ljubav neka ih sa punim ljudskim pravima. ali u privatnosti. Zašto bi jedna zdrava društvena zajednica koja se posle 8h rada bavi i ulaže veliki trud u zdravu familiju i natalitet, puštala i tek tako dozvoljavala formiranje i promovisanje takvih društvenih anomalija (društvo treba samo da bude tolerantno, ali ne i stimulativno). Hoćemo li našu dacu da sklanjamo sa ulica, jer prirodna i normalna ljubav se ne promoviše kod zdravih psihofizičkih osoba ili se treba miriti stihijama, mode i novotarijama globalicacije. Da li ćemo sutra . nakon poplava svih ugroženih belih nosoroga, morati voditi ljubav po parkovima da bi deci pokazali da prirodan sex ima budućnost.

ZAKLJUČAK
Zaista nema potrebe za egzibicionizmom ili nekom posebnom popularnosti ni jedne grupacije, bilo manjinske, bilo one većinske koje su biološki stvorile ove manjinske tj. anomalijske.

PODRŠKA
Stroncijumu i Barbari

~~~~
malo više društvene odgovornosti,
Pozdrav svima

Ja

Poslednja izmena:
Nisam prozapadno orjentisana, ali jesam proljudski. Zasto je sve sto izlazi iz dobro ustanovljenih okvira tradicionalnog drustva - katastrofalno? Pa, drustvo ima svoj ritam i mora da se menja...

Hajde, jedan primer zdravog drustvenog model koji je aktuelan u nekim islamskim zemljama: kada prvi put policija "uhvati na delu" homoseksualca - ide opomena, drugi put - zatvor, treci put - smrtna kazna. Nekad je postupak i ubrzan. Te zemlje zvanicno nemaju homoseksualce.

Samo hocu reci: zivi i pusti druge da zive. Individui se ili d.i.z.e ili ne na isti pol. Drustvo i nije neka vijagra.

.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*..*.*.

A paradiranje gej, strejt, analista, vaginalista, oralista, desnicara, levicara i kojih god jeste auto-markiranje: vidi, ja sam drugaciji i pripadam grupi drugacijih. (Obicno se za takvu "drugost" polaku vezu i razlicite predstave i zahtevi socijalnog, pravnog, ekonomskog, zdravstvenog, kulturnog itd. smisla, sto vecinsku grupu iritira jer ni oni nisu zadovoljni u svakom smislu i imaju osnov da negoduju oko istih tih "prava"). LM, takvo "komuniciranje" preko markiranja razlike ide ili ka podrzavanju takvih grupa ili ka teznji za njihovom eliminacijom od strane okruzujuce grupe. Homofobija moze za posledicu da ima samo izbegavanje homoseksualno orjentisanih ili potrebu da se od njih odbrani eliminacijom izvora straha (jer se izvor vezuje za drugu osobu, a ne za ono gde je nastao - u sebi).

keep it private, jel? vjerovatno zbog toga sto je seksualna orjentacija privatna i samo za sobu
danas mozemo da vidimo heteroseksualce svuda oko nas bez ikakvog problema :D a da jos neko ima ista prava, svijet bi propao...

dan kada neko strejt bude rizikovao batine samo jer se zna da je strejt, pocnite da *****te o nepostojanju ugrozenosti

dan kada neko strejt bude rizikovao batine samo jer se zna da je strejt, pocnite da *****te o
nepostojanju ugrozenost
i

Ovo bi mogao da bude odgovor bezimenoj...treba samo znati čitati izmedju redova
i uvideti već tako očigledne posledice realne tolerantnosti većinske hetero grupe...

Ansai...evo ti jedna paralela...trči besna kuca prema kravici sa namerom da je ujede.
Šta misliš, hoće li kravica stajati mirno i čekati ugriz ili će okrenuti rogove i braniti se
i tako pokušati da sačuva svoje zdravlje pre nego bude morala kod veterinara?

Mystic_..hvala...a ova tvoja rečenica je zlata vredna "društvo treba samo da bude tolerantno, ali ne i stimulativno"...

"tolerancija bez stimulacije" ... wtf? nisam upoznata sa tim izrazom, mozete li pojasniti o cemu se tacno radi
pored i onog kakve veze imaju bjesni psi i seoske domace zivotinje sa cinjenicom da su homoseksualne osobe ugrozene od strane homofoba
i sta mi smeta?
pa smeta mi homofobija, kao i podrzavanje iste. a zasto? jer ugrozava ljude, treba li neki dodatan razlog civilizovanoj osobi?

"tolerancija bez stimulacije" ... wtf? nisam upoznata sa tim izrazom, mozete li pojasniti o cemu se tacno radi
pored i onog kakve veze imaju bjesni psi i seoske domace zivotinje sa cinjenicom da su homoseksualne osobe ugrozene od strane homofoba
i sta mi smeta?
pa smeta mi homofobija, kao i podrzavanje iste. a zasto? jer ugrozava ljude, treba li neki dodatan razlog civilizovanoj osobi?

civilizovana osoba zna ko je stvorio civilizaciju.

civilizacija nije samo jalovi sex iz subjektivne potrebe zadovoljstva.
već produženje kultivisane generacije

~~~
pozz
Ja i moje Jastvo

Poslednja izmena:
eto, u ovoj civilizovanoj srbiji, gdje svi zaziru od dva muskraca koji se ljube, svakodnevno po jedan roditelj umlati svoje djete, a ovaj najsvjeziji les jos traze
sreca te mali nije gej, bio bi u humoru umjesto crnoj hronici

Niko ne tvrdi da smo civilizovani na principu tuđih kriterijuma, naročito ne na principu globalističkih tračeva...

Ti možeš da tvrdiš da u africi treba u svakom selu sigurna kuća, jer u skoro svakoj afričkoj državi svako pleme vodi svoj rat, muškarci primaju 1 US$ nadnicu, mnogi koji krijumčare budu ubijeni i kada dođu kući često šutiraju decu, za vikend mlate ženu. Dakle, koliko koliba skoro toliko i sigurnih kuća... ,ali gde su te UN i njihovi standardi da se zapad ne meša u afričke dijamente, naftu i druge resurse. Da se ne bi možda sam situacija od sebe rešila da nema stranih uticaja ... i interesa moćnika....CCccc.c.c.c.cc

Draga moja, u kojoj ti bajci živiš ... ?

~~~
Ja

Poslednja izmena:
eto, u ovoj civilizovanoj srbiji, gdje svi zaziru od dva muskraca koji se ljube, svakodnevno po jedan roditelj umlati svoje djete, a ovaj najsvjeziji les jos traze
sreca te mali nije gej, bio bi u humoru umjesto crnoj hronici

Što nije slučaj u civilizovanoj hrvatskoj npr?...znači, tamo se muškarci ljube po ulicama
i zbog toga nema slučajeva premlaćivanja dece??...jel to želiš da kažeš ili je nešto drugo u pitanju..:think:

Upravo to.

a kakva posebna prava oni traze ?:think:

Nisam prozapadno orjentisana, ali jesam proljudski. Zasto je sve sto izlazi iz dobro ustanovljenih okvira tradicionalnog drustva - katastrofalno? Pa, drustvo ima svoj ritam i mora da se menja...

Hajde, jedan primer zdravog drustvenog model koji je aktuelan u nekim islamskim zemljama: kada prvi put policija "uhvati na delu" homoseksualca - ide opomena, drugi put - zatvor, treci put - smrtna kazna. Nekad je postupak i ubrzan. Te zemlje zvanicno nemaju homoseksualce.

Samo hocu reci: zivi i pusti druge da zive. Individui se ili d.i.z.e ili ne na isti pol. Drustvo i nije neka vijagra.

.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*..*.*.

A paradiranje gej, strejt, analista, vaginalista, oralista, desnicara, levicara i kojih god jeste auto-markiranje: vidi, ja sam drugaciji i pripadam grupi drugacijih. (Obicno se za takvu "drugost" polaku vezu i razlicite predstave i zahtevi socijalnog, pravnog, ekonomskog, zdravstvenog, kulturnog itd. smisla, sto vecinsku grupu iritira jer ni oni nisu zadovoljni u svakom smislu i imaju osnov da negoduju oko istih tih "prava"). LM, takvo "komuniciranje" preko markiranja razlike ide ili ka podrzavanju takvih grupa ili ka teznji za njihovom eliminacijom od strane okruzujuce grupe. Homofobija moze za posledicu da ima samo izbegavanje homoseksualno orjentisanih ili potrebu da se od njih odbrani eliminacijom izvora straha (jer se izvor vezuje za drugu osobu, a ne za ono gde je nastao - u sebi).

O čemu ti pričaš.
Ovde svi pričaju napamet.
Živeo sam tamo i ... ,alo bre Eeejjjj ... tamo se muškarci u većini islam. zemalja drže za ruke... i potpuno normalno za prolaznike.

Šta je bre ovo?

Svi sve znaju, a sede na internetu....

Back