white_warg
Iskusan
- Poruka
- 6.040
U nekim državama a posebno kod Amera roditelji praktikuju da se deca školuju kod kuće. Šta mislite o tome? Da li biste dozvolili da vam se dete tako školuje?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je tamo već dobro ukorenjeno. U Srbiji se oduvek znao red, pa tako i da dete treba da ide u školu. Tako da ne verujem. Ako se neki i odluče na homeschooling to će bez sumnje da zna i ceo kraj, a sigurno i rodbina. Da će da odobravaju to teško.U nekim državama a posebno kod Amera roditelji praktikuju da se deca školuju kod kuće. Šta mislite o tome? Da li biste dozvolili da vam se dete tako školuje?
Da slažem se.To je tamo već dobro ukorenjeno. U Srbiji se oduvek znao red, pa tako i da dete treba da ide u školu. Tako da ne verujem. Ako se neki i odluče na homeschooling to će bez sumnje da zna i ceo kraj, a sigurno i rodbina. Da će da odobravaju to teško.
Sa druge strane ne isključujem mogućnost da postane 'in', pa da snobovi krenu da praktikuju.
Baš tako. Pored toga što im je sada sve dostupno od potrebnih informacija koje stiču tokom školovanja treba i da ostvare socijalizaciju.Mislim da to za dete može da bude užasno loše, jer recimo dete tako može potpuno da izgubi kontakt sa svetom i postane skroz asocijalno da posle uopšte ni ne ume da uspostavi bilo kakav kontakt i interakciju sa ljudima, znači može ono da otupi totalno i to baš u tom nekom kritičnom i formativnom periodu.
Recimo danas mislim da je to glavna svrha i prednost škola , znači da se deca upoznaju, druže, zezaju i da stiču to neko socijalno iskustvo i veštine, a što se tiče gradiva i učenja, ono u principu za to im danas i ne treba više škola, sve informacije, sve što ih zanima ili što treba da znaju im je dostupno jednim klikom i zaista nema potrebe više da dete ide u školu da bi saznalo kad je počeo prvi svetski rat, ko je bio Karađorđe, koji je glavni grad Obale Slonovače, koliko je Mesec udaljen od Zemlje ili šta je proces fotosinteze, ono to sve može jednim klikom da sazna i to ono za jedan dan, ali da provodi vreme sa drugom decom, da se druži, da stiče neko socijalno iskustvo i veštine to već ne može kod kuće jer potrebna mu je interakcija i razmena energije sa drugim živim ljudima.
Kako misliš dozvoliš? Ti si taj (roditelj) koji traži da se dete školuje kući i ti si taj ko ga uči i vodi na aktivnosti sa drugom sličnom decom.U nekim državama a posebno kod Amera roditelji praktikuju da se deca školuju kod kuće. Šta mislite o tome? Da li biste dozvolili da vam se dete tako školuje?
Pa da li bi dozvolili to. Da li bi praktikovali to. Da li bi tako odlučili za dete.Kako misliš dozvoliš? Ti si taj (roditelj) koji traži da se dete školuje kući i ti si taj ko ga uči i vodi na aktivnosti sa drugom sličnom decom.
Postoje dva glavna razloga zašto to rade u drugim zemljama:Pa da li bi dozvolili to. Da li bi praktikovali to. Da li bi tako odlučili za dete.
Jeste, razvoj socijalnih veština od ranih noguSocijalna inteligencija jei bitna; za školu sam.
Ne jer ne bih bila sposobna da ga skolujem, plus mislim da je super da ide u skolu zbog sistematizovanog ucenja i socijalizacijeU nekim državama a posebno kod Amera roditelji praktikuju da se deca školuju kod kuće. Šta mislite o tome? Da li biste dozvolili da vam se dete tako školuje?
Ali ta deca nisu razvijena socijalno. Onoliko koliko bi trebaloDeca koja se školuju od kuće imaju socijalne interakcije sa drugom decom u istoj situaciji.
Misliš, nisu dovoljno "bullying"?Ali ta deca nisu razvijena socijalno. Onoliko koliko bi trebalo
Deci je mesto uz majku do sedme godine.Postoje dva glavna razloga zašto to rade u drugim zemljama:
1. Škole su daleko jer ima jako malo dece
2. Roditelji se ne slažu sa politikom državnih škola (nastavni program kao i nedovoljna zaštita od vršnjačkog nasilja), a za privatne nemaju para.
Barem jedan od roditelja mora da bude stalno kući sa detetom-decom.
Ima istine u tome.Deci je mesto uz majku do sedme godine.
Posle toga dečaci uz oca, devojčice uz majku.
Dok je tako bilo, bili smo narod za poštovanje.
Od kad su decu počele da nam vaspitavaju školetine, odosmo u krasankurac.
I ne samo mi.
Obrnuto.Do neke godine, tipa četvrtog razreda osnovne sam za školovanje u školi, tek da se nauči da se čita i piše i osnove neke da se udare u obrazovanju. Posle može školovanje od kuće. Nema razloga da socijalno neuklopljeni, maltretirani, autistični itd prolaze kroz sve to bez ikakve alternative.
Neko je potegao i pitanje razvoja imuniteta na određene bolesti, a to se obavlja u najmlađoj dobi. Plus kako rastu krene i pubertet da ih drma pa vršnjačko nasilje postaje sve teže kontrolisati...Obrnuto.
Do desete godine treba da budu uz roditelje ko ždrebad uz kola.
Posle toga treba da idu u škole, ko je za škole.
Do neke godine, tipa četvrtog razreda osnovne sam za školovanje u školi, tek da se nauči da se čita i piše i osnove neke da se udare u obrazovanju. Posle može školovanje od kuće. Nema razloga da socijalno neuklopljeni, maltretirani, autistični itd prolaze kroz sve to bez ikakve alternative.
Uopste ne mora da znači.Ali ta deca nisu razvijena socijalno. Onoliko koliko bi trebalo