ХОДОЧАШЋЕ ДО КОСОВА

Да се разумемо, ја нисам ни у једној странци, али они што ме нервира је то што се се непрекидно подмећу лажи и блати један човек, без икакве потребе за тим - За шта год се у Србији деси "Крив је Коштуница"..... па ако падне нека комета на Земљу, мислим да ће рећи "Крив је Коштуница"....за све је крив Коштуница....немам коментар....

Kad BĐ bude u mojoj stranci, a ja na čelu te stranke kao predsednik, pa kad ode na Kosovo sa hordom divljih navijača, onda će razboriti ljudi reći da je Registra, tj. ja, organizovala nemire na Kosovu. Žao mi je što moram da te razočaram, ali to će u slučaju BĐ i horde divljih navijača na Kosovu, biti neizostavan deo scenarija.:roll:

Kad BĐ bude u mojoj stranci, a ja na čelu te stranke kao predsednik, pa kad ode na Kosovo sa hordom divljih navijača, onda će razboriti ljudi reći da je Registra, tj. ja, organizovala nemire na Kosovu. Žao mi je što moram da te razočaram, ali to će u slučaju BĐ i horde divljih navijača na Kosovu, biti neizostavan deo scenarija.:roll:

Да ли можеш да схватиш шта су "уметничке и духовне висине", да ли можеш да замислиш једног Петера Хандкеа који пише и прича о Србима данас више од данашњих политичара, да ли можеш да замислиш концерте поводом тога да се изрази свој револт на новонасталу политичку ситуацију, и проглашење "квазидржаве" на нашим подручјима. Сликар ће узети четкицу, музичар гитару и микрофон, писац књигу, ако му је то једино оружје у борби за правду зашто неко има потребу да назива "хорде дивљих навијача", па и спортисти имају своје мишљење "СЛАЖЕМ СЕ СА ЧАВИЋЕМ", узвикују и спортисти и навијачи.

А то што хоћете и покушавате овде да окарактеришете људе који истински воле своју земљу и који су велики патриоте и родољуби своје земље, као алкохоличаре, лопове, хулигане, разбијаче и дивљаке е то је срамно од вас, јер ви немате никаквог поштовања ни према коме, само себичлук и мародерство.

Опет понављам "Зашто видиш трун у око брата својега, а балван у свом оку не видиш?"

Pa da se gleda svojim ocinjim i duhovnim vidom video bi, no sa mentorisano ugradjenom misaonom dioptrijom svoj "balvan" ne moze ni da vidi ni da pomisli ..................

A ja cu na svoj nacin....................ako nekog vredjam ili mu povredjujem osecanja neka se post obrise..........

POLJE KOSOVA

Ima POLJE, sve ravnina
Nije kao što su neka
Već kolevka od davnina
I svetinja pamtiveka...........

Ima POLJE, poraza i slave
I duhovno blago roda
Božuri su mesto trave
Nabujali kao voda............

Kada stigneš, tada kleči
I poljubi grudu ploda
I tada ćeš čuti reči
Od iskona, suzu roda.

ZK

AMANET

Otac stoji pored mene
Iz daljine ide deda
Izmaglica tiho vene
A na njima kosa seda..........

Na Drini sam i na Ceru
Jagma, tušta, sila, beda
Poćerao carevinu
Uz osmeh mi veli deda........

Zelengora i Kozara
Na Neretvi drug se stiče
Tu me srete moja Mara
Sa Vučeva otac viče............

Tad obadva u glas vele
Na Neretvi i na Ceru
Silu istu, bede zrele
Dadosmo im pravu meru..........

A TI VIDI SADA DETE
U VENAMA ŠTA TI TEČE
NE DAJ DA SE ALE SVETE
NEMOJ DA NAS SRAM OPEČE.

ZK

Pa da se gleda svojim ocinjim i duhovnim vidom video bi, no sa mentorisano ugradjenom misaonom dioptrijom svoj "balvan" ne moze ni da vidi ni da pomisli ..................

A ja cu na svoj nacin....................ako nekog vredjam ili mu povredjujem osecanja neka se post obrise..........

POLJE KOSOVA

Ima POLJE, sve ravnina
Nije kao što su neka
Već kolevka od davnina
I svetinja pamtiveka...........

Ima POLJE, poraza i slave
I duhovno blago roda
Božuri su mesto trave
Nabujali kao voda............

Kada stigneš, tada kleči
I poljubi grudu ploda
I tada ćeš čuti reči
Od iskona, suzu roda.

ZK

AMANET

Otac stoji pored mene
Iz daljine ide deda
Izmaglica tiho vene
A na njima kosa seda..........

Na Drini sam i na Ceru
Jagma, tušta, sila, beda
Poćerao carevinu
Uz osmeh mi veli deda........

Zelengora i Kozara
Na Neretvi drug se stiče
Tu me srete moja Mara
Sa Vučeva otac viče............

Tad obadva u glas vele
Na Neretvi i na Ceru
Silu istu, bede zrele
Dadosmo im pravu meru..........

A TI VIDI SADA DETE
U VENAMA ŠTA TI TEČE
NE DAJ DA SE ALE SVETE
NEMOJ DA NAS SRAM OPEČE.

ZK

Браво за песму а и коментар! :ok: ;)Овако се воли Србија срцем, душом и песмом! :super:

Ово је земља песника и различитих богова (каже Бајага у песми) ;)и зато је неизмерно волим!!! :heart: :ok:

Да ли можеш да схватиш шта су "уметничке и духовне висине", да ли можеш да замислиш једног Петера Хандкеа који пише и прича о Србима данас више од данашњих политичара, да ли можеш да замислиш концерте поводом тога да се изрази свој револт на новонасталу политичку ситуацију, и проглашење "квазидржаве" на нашим подручјима. Сликар ће узети четкицу, музичар гитару и микрофон, писац књигу, ако му је то једино оружје у борби за правду зашто неко има потребу да назива "хорде дивљих навијача", па и спортисти имају своје мишљење "СЛАЖЕМ СЕ СА ЧАВИЋЕМ", узвикују и спортисти и навијачи.

А то што хоћете и покушавате овде да окарактеришете људе који истински воле своју земљу и који су велики патриоте и родољуби своје земље, као алкохоличаре, лопове, хулигане, разбијаче и дивљаке е то је срамно од вас, јер ви немате никаквог поштовања ни према коме, само себичлук и мародерство.

Da, BĐ je verovatno dostigao "umetničke i duhovne visine" u delirijumu. O njegovim pratiocima u pohodu na Kosovo, neću opširnije. Ne znam šta bih više rekla o organizovanim grupama navijača. Više puta je rečeno.

Da, BĐ je verovatno dostigao "umetničke i duhovne visine" u delirijumu. O njegovim pratiocima u pohodu na Kosovo, neću opširnije. Ne znam šta bih više rekla o organizovanim grupama navijača. Više puta je rečeno.

Не знам ко је БЂ, (људи ипак нису само иницијали), али овде на интернету све је могуће.....а ја знам само да ће његово пуно име и презиме БОРА ЂОРЂЕВИЋ писати у српској историји. Е видиш то је духовна висина човека.

Не знам ко је БЂ, (људи ипак нису само иницијали), али овде на интернету све је могуће.....а ја знам само да ће његово пуно име и презиме БОРА ЂОРЂЕВИЋ писати у српској историји. Е видиш то је духовна висина човека.

Nemoj dalje da ga braniš, molim te.:lol:

Све су то (ДС, ЛДП, Г17+ ЛСВ...) чланови једне парије - гузичари.
Свима њима је врховни државни и национални интерес - свакодневна сигурност и удобност сопствене гузице.
А после још њихова мантра.....мрачне 90-е, мрачне 90-е.... А овде је већ дуго, такав ''демократски'' мрак да је то чудо. Прво, ружни, неписмени, крезуби, ретарди.....сада још + хулигани, алкохоличари, навијачке хорде, дивљаци.... Чудо је ова наша 'демократија'. Милошевић би им позавидео на оваквом третирању великог дела свог народа. Ђики, у кога се сви и даље наводно куну и наводно доследно настављају његову политику, се сигурно од муке окреће у гробу.

e, stvarno lepo od njega... il' od njih svih... koji "dolaze na kosovo"... samo neko treba da im kaze da Kosovo nije samo mitrovica... nego da ima jos Srba dole, juznije... niko od njih nece da ode i poseti Strpce, Gracanicu, Osojane, Kamenicu, Orahovac... nego su svi "veliki Srbi" u mitrovici, gde imaju Srbiju iza ledja... pa mogu da pobegnu cim malo zagusti... kao i ona usrana "garda cara lazara"... prave sranje na granici... vicu da je kosovo srbija... a onda se vrate u kursumliju, nis, krusevac, beograd, suboticu... i uzivaju tamo... i ostavljaju Srbe u enklavama da budu napadani... muka mi je vise od tih "velikih srba" koji svoju ljubav prema otadzbini dokazuju na sigurnom... il' sa sigurnog... neka odu u enklave i zive bez struje po mesec ili dva, pa neka onda kazu da su spremni da ginu za kosovo... i oni i svi vi kojima su usta puna srpstva i svete srpske zemlje... i neka iz enklava brane kosovo i srpstvo...

Back