hocu da studiram

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

mirko1985

Početnik
Poruka
3
Pozdrav svima,

zavrsio sam davno srednju skolu, smer automehanika i hteo bih da upisem prava.
Jel moguce to uopste, i ako jeste kako? Tj. kako da nadoknadim onu cetvrtu godinu koja mi fali?

Molim vas samo ozbiljni odgovori, hvala unapred ;)

Nikad nije kasno za studiranje.

Nije moguce da upises fakultet, a ne verujem da bi mogao i neki privatni. Bez cetvrtog stepena mozes upisati Visoku poslovnu skolu u NS. Cetvrta godina se zavrsava vanredno u srednjoj skoli. Odes us skolu, nadjes cetvorogodisnji smer koji ima najmanju razliku (posto ti za fakultet nije potrebna neka odredjena srednja) u odnosu na tvoj zavrseni i polazes te razlike. Upis te kosta oko 9000 din, a svaki ispit oko 1300. To je rerlativno od skole do skole. Detaljno sam informisan. Ako te jos nesto zanima, pitaj.

Knjigu u sake, pa ajmo u srednju. :lol:

pozdrav

Poslednja izmena:
Mirko, raspitao sam se kod nekih koji su polagali cetvrti stepen, na spisku za polaganje je CAK I FIZICKO!!!!!. Naravno, profesorica je rekla samo dodji i nista ne brini:lol: . I ostali predmeti se moraju polagati: fizika, hemija, matematika, istorija, geografija....sve zavisi od programa. Ali, ne boj se, kada budes isao na dogovor sa profesorom oko polaganja, ili ce ti dati koje oblasti d a naucis ili neka pitanja da spremis. Uglavnom, meni rekose da su od skoro 20 predmeta samo jedan morali da uce od korice do korice, sve ostalo je skraceno Jedino, treba vremena da se to zavrsi, tako da ne nadaj se upisu ove godine. Ispiti se organizuju svaki mesec ili svaki drugi mesec, zavisi od skole. Sada lepo idi u tvoju srednju, i raspitaj se za koji cvetvorogodisnji program imas najmanje razlike da poalzes.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

zavrsio sam davno srednju skolu, smer automehanika i hteo bih da upisem prava.
Jel moguce to uopste, i ako jeste kako? Tj. kako da nadoknadim onu cetvrtu godinu koja mi fali?

Molim vas samo ozbiljni odgovori, hvala unapred ;)
Koliko ja znam (mada bi morao da zovnes fax da se raspitas, mnogo se izmenilo od bolonje), u Cacku mozes da upises visu bez problema i sa 3 stepenom. Imas informatiku, dizajn, menadzment itd

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back