Hocu da se udajem/zenim

Vitez Koja

Ističe se
Poruka
2.108
Cesto tako cujem, najvise na poslu: ona/on (negde moje godine, 28 +/- 1 ili 2 god), resili da se udaju/zene ali trenutno nisu u vezi, sami su, bez igde ikoga.
I onda meni nije jasno kako mislis da se udajes/zenis ako nemas nijednog kandidata? Kako se nalazi kandidat bas za to ako nemas nijednog u opticaju? Cisto da pitam, da znam, ako mi zatreba za par godina. :per:

Cesto tako cujem, najvise na poslu: ona/on (negde moje godine, 28 +/- 1 ili 2 god), resili da se udaju/zene ali trenutno nisu u vezi, sami su, bez igde ikoga.
I onda meni nije jasno kako mislis da se udajes/zenis ako nemas nijednog kandidata? Kako se nalazi kandidat bas za to ako nemas nijednog u opticaju? Cisto da pitam, da znam, ako mi zatreba za par godina. :per:
Najvaznije je da doneses odluku . To ti je kao kad ti se prijede zecetina .
Neces cekati da ti zec dodje u kucu nego uzmes pusku , odes u polje
i ubijes zeca .
Isto ti je i sa onima koji su rijesili da se zene jer im je dopizdilo da budu
sami u krevetu i da se zamlacuju kratkotrajnim vezama . Zategnu uprtace
i krenu u lov na one kojima su isto tako dopizdile kratkotrajne veze .

Valjda se želje ne cenzurišu :roll:
Msm da se to više odnosi na neko ćasakanje uz kafu, nego da je ozbiljna tema...Ko još na poslu hekla o sopstvenoj privatnosti...pf

Ma ozbiljna tema, znam njih dvoje koji samo o tome pricaju, hoce ali ne znam zasto jos nisu. Ostali pricaju ali ne toliko.

- - - - - - - - - -

daš oglas i čekaš da se jave

Znaci napisem ovde hocu da se zenim i samo cekam ponude i biram? :think:

A zar to ona ne ispadne na kraju daj da se zenim/udajem samo da sam ozenjen/udat.
Vec su to neke godine, oko 30, pocela panika da hvata pa onda daj sta das.

Najvaznije je da doneses odluku . To ti je kao kad ti se prijede zecetina .
Neces cekati da ti zec dodje u kucu nego uzmes pusku , odes u polje
i ubijes zeca .
vala bas :ok:
bitno je da se cesto razmislja o tome,a kada o necemu mislis logicno je i da pricas :telefon:

A zar to ona ne ispadne na kraju daj da se zenim/udajem samo da sam ozenjen/udat.
Tako se zene i oni od dvadeset . Jedina je razlika sto su oni vece kukavice i zene se cim im se ukaze prva sansa .
Boje se da ce im svaka sledeca sansa biti gora . Mene je panika pocela hvatati kad sam imao 25 godina . Tada sam se
za malo ozenio . Kad je to propalo razocarao sam se i momkovao do 35 . Tu me pocela opet hvatati panika ali sam se
prilicno mlako angazovao . Sada to vidim iz ove perspektive . Kasnije panika prodje i guras starim tempom .
Pre nekog vremena sam odlucio da se zenim i da vise nema zajebancije . Bacio sam sva oruzja u napad a kad tako
krenes onda ces sigurno naci nekoliko kandidatkinja .Loviste mi je bila cijela Srbija . Bio sam i u Leskovcu i Subotici .
Izbor se sveo na jednu osobu i najvjerovatnije je za 2~3 mjeseca dovodim kuci . Uspjesno zavrsavam lov .
Malo karikiram ali je to to . Da ne zaboravim , imam vise od 50 godina i do sada se nisam zenio .

Tako se zene i oni od dvadeset . Jedina je razlika sto su oni vece kukavice i zene se cim im se ukaze prva sansa .
Boje se da ce im svaka sledeca sansa biti gora . Mene je panika pocela hvatati kad sam imao 25 godina . Tada sam se
za malo ozenio . Kad je to propalo razocarao sam se i momkovao do 35 . Tu me pocela opet hvatati panika ali sam se
prilicno mlako angazovao . Sada to vidim iz ove perspektive . Kasnije panika prodje i guras starim tempom .
Pre nekog vremena sam odlucio da se zenim i da vise nema zajebancije . Bacio sam sva oruzja u napad a kad tako
krenes onda ces sigurno naci nekoliko kandidatkinja .Loviste mi je bila cijela Srbija . Bio sam i u Leskovcu i Subotici .
Izbor se sveo na jednu osobu i najvjerovatnije je za 2~3 mjeseca dovodim kuci . Uspjesno zavrsavam lov .
Malo karikiram ali je to to . Da ne zaboravim , imam vise od 50 godina i do sada se nisam zenio .
nemoj da se ljutis ,ali sto si se bas sada odlucio na zenidbu?imao si vise pokusaja pa si odustajao.

ne nalazis, nego ti nalaze :cool:

Neces cekati da ti zec dodje u kucu nego uzmes pusku , odes u polje i ubijes zeca . Isto ti je i sa onima koji su rijesili da se zene

Pa sad, zavisi..., zecetinu(kao i ostalo meso) moz da nabavis i vec 'ulovljenu', 'upucanu', 'smrznutu'. Ili da narucis vec spremljeno :kuvar5::jede: ;)

A moz i da nabavis preko posrednika.:ortaci: ;)

Ok, salim se malo, naravno, znam da je ovd izraz lov i lovina upotrebljen u figurativnom kontekstu, al nije taj 'lov' uvek nuzan. Moze 'lovina' da se dobije i bez licnog ucesca u 'lovu'. Tako to moz i kod zenidbe ili udaje putem 'provodadzisanja'. Ne mora se uvek ici u 'lov', ima i onih koji bas i ne umeju sami da 'ulove'. Zato ima i drugih nacina. Ma koliko to danas izgledalo zastarelo.

OT: Sto se tice teme...i pitanja zasto se ljudi zene i udaju sa onima koji su tu pored...hm...pa mozda prosto zato sto ne zele biti sami. Verovatno zato sto tokom godina i godina raznih ljubavnih neuspeha, ili konstantnog soliranja, shvate da je vreme proslo, da neumitno, nezaustavljivo tece, i prosto se u ljudima javi ta zelja da imaju uz sebe nekog neku osobu, da oni budu uz nekog neku osobu. Ne znam, meni to nije toliko misticno, mislim ta zelja, jer kada su ljudi usamljeni, kada su solo, onda je mislim prirodno da ima tih zelja, cak opsesivnih zelja da se razbije samoca, zelja da se bude sa nekom osobom nekom koja je tu odmah pored, da se udje u nesto sto se zove ziveti zajedno, zelja da se sa nekom osobom razgovara da se podeli nesto, da se oseti neka toplina, neka kakva takva bliskost, da se podele emocije, zatim da se oseti i onaj intimni seksualni zivot. Da bude nesto sto ce dvoje ljudi deliti zajedno, svakog dana. Da se razbije osecaj usamljenosti, samoce. Mislim da su ovo sve ljudski razlozi koji u nekom momentu navedu ljude da prelome, da se vezu za osobe koje se nadju tu blizu njih, spoj usamljenih ljudi. Mislim da to i nije tako tesko razumeti. Ljudi se cesto i danas sve cesce suocavaju sa zivotnom cinjenicom da iz raznoraznih razloga prosto ne umeju da nadju ono sto zele(o cemu su mastali), spoznaju realnost da nemaju puno mogucnosti da biraju, da nisu za nesto 'bolje'. Verovatno i zato sto posle godina raznoraznog traganja, cekanja na kraju skapiraju da niko(a svako prvo treba da podje od sebe i svojih mana) nije bez mana i nedostataka, i verovatno sto shvate da taj neko ili ta neka koji su tu pored ce najbolje istrpeti, prihvatiti te nesavrsenosti, obostrano. Ljudi dodju valjda do spoznaje da nema idealno ni savrseno, da su kilometarske liste raznoraznih kriterijuma, cesto tesko ispunjive i cak besmislene. Shvate da cekajuci ispunjenje kriterijuma i sna o nekakvom 'savrsenstvu' docekaju starost i samocu.

Naravno, i samoca je za ljude. Ko zna, nekad je to mozda casnije nego u zajednici nekom ili sebi zivot upropastiti. Samoca, nije strasna(tj ne mora se biti sa nekim po svaku cenu), al s druge strane...samoca ipak nije bas ni jednostavna.

Poslednja izmena:

takvi koji utuve u svoju glavu da im polako prolazi vreme a sami su, obično gledaju da nađu nešto što pre, pošto poto, pri čemu im kriterijumi opadaju i to često pod pritiskom tih nekih svojih fiks ideja u glavi da ih godine gaze i da im je vreme da se žene...to im baca maglu pred oči i često bivaju slepi kod očiju, ne primete ili primete ali prenebregavaju neke opasne mane i nedostatke kod osobe koju upoznaju i koju u svojoj glavi odaberu za brak / suživot po sistemu "da, to je ona prava", a koje mogu da im grdno zasmetaju u budućnosti...najčešće, barem ono što sam ja video u praksi i pričao na tu temu s ljudima koje poznajem - nakon određenog vremena progledaju i dolazi do rasturanja braka...posle im bude kriv đavo, posle mrze ceo ženski rod...a ustvari su sami krivi zbog sopstvenih zabluda i brzopletosti koje im je sopstveni um neosnovano nametnuo

Znam čopor od 35+ neoženjenih i neudatih i ne da nije "daj šta daš" nego im Jesica Alba/Bred Pit ne bi bili dovoljno dobri. Nema većih izbirača od samaca i što su duže sami sve su gori po tom pitanju.

A veruj mi nema panike posle 30-te,onda ide 35-a pa 40-a...krizna granica se uvek pomera :D

Valjda to sve nekako dodje spontano.
Nikad na reci "nikad" ali ako mi bude ova pamet,necu se zeniti sigurno.Nekako,bracni zivot nije za mene.Brak smara,iziskuje previse pozrtvovanja,odgovornosti i smatram da je previse drasticna promena za nekog kao sto sam ja.
A i ne razumem te koji su slobodni a ocajnicki zele da se udaju/ozene.To ne ide tek tako.Bar nebi trebalo.

Ja sam chula da kad se trazhi vazda se DoFno pronadje a kad se nishta netrazhi onda ti ljubav opasno syebe zhivot to znachi zhenish / udajesh se :D

Ja sam chula da kad se trazhi vazda se DoFno pronadje a kad se nishta netrazhi onda ti ljubav opasno syebe zhivot to znachi zhenish / udajesh se :D

Gotov sam.:sad2:
Ja ne trazim nista.:(
Moram da pocnem da trazim onda.:)

- - - - - - - - - -

Ja imam 28 i ne pada mi na pamet da radim tako nesto.:zeek:

Back