Hoću da moja deca idu u školu

Prosvetari pozvali na obustavu nastave danas​

PULS srednjih škola pozvao je sve prosvetne radnike u osnovnim, srednjim, stručnim školama i gimnazijama da danas obustave nastavu.

1739524312-sss.jpg
Foto: PULS srednjih škola

U Srbiji nešto više od 30.000 ljudi radi u sektoru rudarstva. Naravno, nisu svi na kopovima, veliki deo odnosi se na prateće službe od održavanja do komercijale dok je na iskopima, u jamama i na površinskim kopovima oko trećine tog broja. Najviše zaposlenih, oko 14.500 angažovano je u rudnicima uglja gde su uslovi najteži, ulaganja najmanja a plate najniže.

Hoću da moja deca idu u školu, uče i studiraju.

Hoću da oni koji ih uče rade savesno i stručno svoj posao ili da prepuste mesto drugima.

Neću da se moja deca bave politikom.

Neću da ometaju život zajednice.

Neću da zlorabe tudju nesreću.

autorska.
Ууу баш си ми нешто искрено забринут за образовање, па си исту ову тему отворио и 2023. године у јуну, па си опет исту тему отворио и у децембру прошле године када је школска година прекидана по жељи Александра Вучића.

Ууу баш си ми нешто искрено забринут за образовање, па си исту ову тему отворио и 2023. године у јуну, па си опет исту тему отворио и у децембру прошле године када је школска година прекидана по жељи Александра Вучића.
Јеб#ш овакву искрену забринутост!
odavno sam te na ukrajini planirao na ignore listu. izvini za kašnjenje,

Колико је ко радио у фебруару , добиће.
Јер ће се направити неправда према многима који су радили, неки поштујући макар миниму о штрајку од 30 мин час, а неки радећи без скрађења часова.
Њихове обуставе рада који су то практиковали док су друге колеге радиле нека траже по судовима и законским поступцима као ибуду имали притужбе на то што је плата мала или што је нису уопште ни добили ако у овом месецу нису ни радили. Постоји закон за просвету око тога и ту је ствар јасна.
шта би било да се сутра подигне и полиција и медицина, да дигну све четри у вис јер...

Дакле, пошто има велики број који ипак јесу радили, никако се не може учинити неправда и свима поделити иста плата, јер ће испасти да је нко ''глуп'' јер је радио а овај други ''паметан'' јер није...
Ако им се исплате потпуне дневнице као у јануару (у фебруару је ипак много већи број оних који раде наспрам јануара) то ће довести до колапса незадовољства у читавој држави и међу осталим радницима ван просвете.

Дакле, пошто има велики број који ипак јесу радили, никако се не може учинити неправда и свима поделити иста плата, јер ће испасти да је нко ''глуп'' јер је радио а овај други ''паметан'' јер није...
To ce da primete i djaci valjda, zamisli koliko ce delovati otkaceno oni koji sad hoce petice kod takvih "prosvetara". Oni treba da krenu u masovni bojkot ucenja. Otaljaju malo za dvojku i to je to.

Back