Hoću da moja deca idu u školu

To ce da primete i djaci valjda, zamisli koliko ce delovati otkaceno oni koji sad hoce petice kod takvih "prosvetara". Oni treba da krenu u masovni bojkot ucenja. Otaljaju malo za dvojku i to je to.
не улазим у то.
никакво ме отаљавање не интересује , па ни у ђака.

Исто тако још мање код професора.
Ствар је јасна, ево све више просветног кадра је у фебруару почело да ради, неко са минимумом рада 30 % а неко потпуно. Овдеу школи у новом саду у комшилуку нешто мање од ЈЕДНЕ ТРЕЋИНЕ наставникаи учитеља је у обустави рада.
Е сад сматраш ли да треба та непуна трећина да за месец фебруар буде плаћена као и остале две трећине њихових колега у тој школи који су радили ?
Па ако би то учинио , тек си онда направио проблем и довео државу и закон у апсолутни циркус.

Неко би испао ''паметан'' а неко ''будала'' ко није радио уопште.
Зато нема исплате пуне плате и свима исто. Не сме тога бити.

Слобода окупљања може се законом ограничити само ако је то неопходно ради заштите јавног здравља, морала, права других или безбедности Републике Србије.
Tokom Koronomora nije bilo reči o javnom zdravlju nego o teroru državnog aparata i testu koliko stanovništvo prostaje na isti pred pretnjama koje su daleko nadilazile stvarnu opasnost.

Naravno, ne samo u Srbiji.

Koronomor tj kontrolisano ubijanje miliona ljudi da bi se budžeti država oslobodili "oipterećenja" penzionera (i primalaca socijalne pomoći tamo gde to ima za ozbiljno) bio je najznačajniji događaj od pada Berlinskog zida tj ujedinjenja nacista u jednu Nemačku do danas. Daleko nadilazi ratove u Ukrajini i Palestini.

Koliko ja znam ovih dana je u opticaju opet neki virus kkoji napada iste delove tela kao sto je korona.....znaci bubrezi , pluca, jetra....malo po malo i za pokoj dushe taman...

Narod to lako prebrise, ili samo moje okruzenje..ne znam....meni krivo kad npr usled nemara, mozda i nehata....zagine neka starija ali ne preko 60 dobra osoba, a samo cujem, pa korona je odnela, onako pausalno , a bila prosla korona...

Nesto je odnelo , ili je bila u poremecaju koji nije saniran, pa akutno otisla u nemoc a odatle u opstu neravnotezu i smrt, ili sepsu , itd itd...A sa medicinskom uslugom se ne sme zaebavati , nece da daju krv kad treba, nego kome se daje...a nekad je stvano stani pani , pomogne ta jedna doza..posle nek stavljaju infuzione tecnosti....prihranu...

Raspust je verovatno produžen.
како за кога...
нек раде пун фонд, неки уз ЗАКОНСКИ минимум од 30 минута, а неки су у тоталној обустави. што се тиче новог сада за који сам компетентан говорити јер имам информације иѕ скоро свих школа, у граду раде просветари по овом систему кој исам навео (мањина је она која је у обустави рада, ретке су школе где су они бар половина угланвом трећина и испод) а што се тиче околних приградских насеља и села ту и није било прекида рада, па ни оног уѕ поштовање минимума од 30 минута.
тако да ако би се и фебруарска плата овима што су у обустави рада исплатила иста као онима који раде пун фонд или бар поштујући миниму од 30 минута то би било непоштено.
већи део нас грађана очекуеј да ћемо сада присустовати неком ''решењу'' које ће смислити ови ''паметњаковићи'' из тоталне обуставе рада како би себе обезбедили плату за тај нерад наспрам других који су радили.
веровтано ће бти већи притисци на родитеље или нека шема са њима да родитељи дођу у школу и тоталну блокирају ако им се не исплате зараде...
али то неће дати неке реѕултате јер су ти родитељи ипак мањина од оних који иду у школу ит ад би морала полиција реаговати да се обезбеди онима који желе да раде и да и да им деца иду школу то и омогући.

не мора да буде баш овако али претпостављам и ја као и многи да ће они прибећи некој лукавштини са родитељима као и до сад (када су им родитењи нбили штит од инспекције) јер кад им у паре дирнеш сви јако добро знамо колко су ту осетљиви.

међутим , не може се њима платити нерад и обустава рада јер ће бити тиме дискриминсани сви они који су раидли пун фонд или макар минимум од 30 минута.

држава не сме ту направити преседан јер би то водило сутрадан у тоталну анархију и кад се мањини ћефне да командује већином или противно закону.

U Beočinu od 1500 đaka ide 500 što je trećina procesa rada.
у новом саду је у највећим школама ситуација обрнута. погледај рецимо школе типа св марковић тоза, жарко зрењанин и остале...
у селима крај новог сада нисам мислио на беочин који је подоста удаљен да бих га сврставао уз наша приградска насеља, већ на руменку, кисач, каћ, ветерник...

како год и тим 500 неко мора предавати, а ти који то чине испашће будале наспрам ових ''паметњаковића'' који су у обустави јел де...

не може.

ко ради пун фонд и ко се придржава макар минимума од 30 минута добиће плату. осталима ако поделе биће то проблема.
треба онда да родитељи чија су дјеца на бироу рада а имају амстер дипломе да су професори да шаљу дјецу у те школе уѕ инспекцију и да ако господа иѕволи и даље да обуствља рад ван ѕаконске норме (јер то просвети медицини и полицији није допуштено) да се лепо отпуштају и крај приче.

неко свесно ради неко свесно 30 минута а неко свесно НЕ РАДИ НИКАКО
е па тај последњи ће свесно да остане кратких рукава на исплати.
молим лепо.
:kpozdrav:

у новом саду је у највећим школама ситуација обрнута. погледај рецимо школе типа св марковић тоза, жарко зрењанин и остале...
у селима крај новог сада нисам мислио на беочин који је подоста удаљен да бих га сврставао уз наша приградска насеља, већ на руменку, кисач, каћ, ветерник...

како год и тим 500 неко мора предавати, а ти који то чине испашће будале наспрам ових ''паметњаковића'' који су у обустави јел де...

не може.

ко ради пун фонд и ко се придржава макар минимума од 30 минута добиће плату. осталима ако поделе биће то проблема.
треба онда да родитељи чија су дјеца на бироу рада а имају амстер дипломе да су професори да шаљу дјецу у те школе уѕ инспекцију и да ако господа иѕволи и даље да обуствља рад ван ѕаконске норме (јер то просвети медицини и полицији није допуштено) да се лепо отпуштају и крај приче.

неко свесно ради неко свесно 30 минута а неко свесно НЕ РАДИ НИКАКО
е па тај последњи ће свесно да остане кратких рукава на исплати.
молим лепо.
У тих 500 је моје дете,и шта сам ја сада, сендвичар јел.

У тих 500 је моје дете,и шта сам ја сада, сендвичар јел.
из чега си у мом посту то извукао ?

Ниси!

Ти си свестан родитељ ситуације, ем је школско полугодиште било смањено ем од 20 јануара прође ево још месец дана нерада, и великог распуштања деце која олако умеју томе да се привикну а потом је тешко се вратити навикама радним и учењу. За који ће бити премало времена и све ће бити шутро и брзински надокнађивано иа ко ''стручњаци'' који су у обустави рада тврде да ће то олако они надокандити. Не сумњам за њих али да ли ће деца мроати да жртвују лето или да уче пренетрпаним темпом ? или ће им се пак гледати кроз прсте око оцењивања и самим тим ће деца добар део обраѕовања и едукације пропуштати и ако има оних који то не би желели.

професори који раде ће испасти бдуале ако ови у обустави добију исту плату као и они. то једноставно не може да се догоди и крај приче.
власт нам је коруптивна и пуна криминала поготово ми у новом саду и ти добро то знаш и не би ме изненадило да под притисцима попуштају а ови то искористе.
но , то не сме да се догоди. нема ''паметних'' и ''будала'' по том питању већ законски миниму постоји па изволте.
немап лате за нерад. ко изједначи нерад са радом дебело је усро мотку да простиш..

из чега си у мом посту то извукао ?

Ниси!

Ти си свестан родитељ ситуације, ем је школско полугодиште било смањено ем од 20 јануара прође ево још месец дана нерада, и великог распуштања деце која олако умеју томе да се привикну а потом је тешко се вратити навикама радним и учењу. За који ће бити премало времена и све ће бити шутро и брзински надокнађивано иа ко ''стручњаци'' који су у обустави рада тврде да ће то олако они надокандити. Не сумњам за њих али да ли ће деца мроати да жртвују лето или да уче пренетрпаним темпом ? или ће им се пак гледати кроз прсте око оцењивања и самим тим ће деца добар део обраѕовања и едукације пропуштати и ако има оних који то не би желели.

професори који раде ће испасти бдуале ако ови у обустави добију исту плату као и они. то једноставно не може да се догоди и крај приче.
власт нам је коруптивна и пуна криминала поготово ми у новом саду и ти добро то знаш и не би ме изненадило да под притисцима попуштају а ови то искористе.
но , то не сме да се догоди. нема ''паметних'' и ''будала'' по том питању већ законски миниму постоји па изволте.
немап лате за нерад. ко изједначи нерад са радом дебело је усро мотку да простиш..
Најмањи проблем су плате. Кваре се односи запослених по школама, једни о другима не мислимо више онако добро као пре и тако...

Најмањи проблем су плате. Кваре се односи запослених по школама, једни о другима не мислимо више онако добро као пре и тако...
мене школе у бих или хр , иѕван србије уопте не интересују так ода шта ви (ако си просветар) тамо радите ваша је ствар.
ако гледаш са стране на ову ситуацију овде, онда треба бити реалан.
свако има право на своје мишљење. али нам мишљења не допуштају да кршимо закон.

такође нам не допуштају да кваримо однос према ономе ко жели да ради пун фонд или бар да законски обезбеди минимум од 30 минута рада. таквих је све више и то се мроа констатовати.
као што је све више родитеља који децу шаљу у школе.
нема ту ''кварењња'' односа. не можеш свакога терати да поступа као ти нарочито ако он поштује закон и жели да га поштује.
то ''кварење'' односа је чињеница да они који су у обустави рада НЕ МОГУ БИТИ ИСТО ПЛАЋЕНИ као они који раде пун фонд или бар поштују миниму од 30 минута. у том грму лежи зец јер неће добити новце за нерад.

нема потребе за тим кварењем односа, свако има право на рад. ко неће нека неуцењује и не притиска остале. ипак ти који раде нису мала дјеца.

молим лепо.

Potpuna blokada škole u Somboru​

Zbog neispunjenja studentskih zahteva, ali i nepoštovanja stavova učenika, odnosno dela profesora, protivzakonitog uvođenja onlajn nastave, brojnih pretnji upućenih učenicima, profesorima i roditeljima, širenja dezinformacija i nedoličnog ponašanja direktora Dušana Miškovića, plenum maturanata Gimnazije Veljko Petrović je velikom većinom glasova doneo odluku o potpunoj blokadi, što uključuje ne samo nastavnu već i prostornu blokadu škole, prenosi portal soinfo.org.

1000012748.jpg

Potpuna blokada škole u Somboru

Zbog neispunjenja studentskih zahteva, ali i nepoštovanja stavova učenika, odnosno dela profesora, protivzakonitog uvođenja onlajn nastave, brojnih pretnji upućenih učenicima, profesorima i roditeljima, širenja dezinformacija i nedoličnog ponašanja direktora Dušana Miškovića, plenum maturanata Gimnazije Veljko Petrović je velikom većinom glasova doneo odluku o potpunoj blokadi, što uključuje ne samo nastavnu već i prostornu blokadu škole, prenosi portal soinfo.org.
Oni ne mogu da blokiraju skolu za mladje od sebe koji su maloletni. Treba ih sve izbaciti iz iste po kratkom postupku, gimnazija nije obavezna + diploma nista ne vredi, nece biti stete.

Oni ne mogu da blokiraju skolu za mladje od sebe koji su maloletni.
сложићу се да матуранти у средњим школама немају рпаво да блокирјау школску зграду и тако оенмугће право млађима од себе да уче ако то желе .
јбг то је реалност.

када то допуштамо онда знајмо да тек идемо у амбис безвлашћа тј када мањина крене да господари већином.
Treba ih sve izbaciti iz iste po kratkom postupku, gimnazija nije obavezna + diploma nista ne vredi, nece biti stete.
ајде ајде...
данас на жалост ни од академских студија многи немају корист тужна чињеница а камоли од средњих школа. немој подцењивати гимназијалце.

него то што раде по инстуркцијама динковим (за пленуме су чули колко и за лањснки снег ) то је други пар ципела и то бих растурио

међутим пошто су се студенти у бг и сбрији ОГРАДИЛИ ОД ДИНКА ГРУХОЊИЋА ГРУПА СТАВ И СВИЋЕ (што је јуче у више наврата потврдио и говорио немања шаровић) ја их сада подржавам

али да тим својим протестом не намећу другим избор ... так ода си у рпаву да им ту блокаду у име малтене свих ученика гимназије никако не оправдавам...

Back