Hoće li SRS srušiti dinar

...мислим да сам те видео овде негде, чини ми се да нисмо политички истомишљеници...али сам сигуран да је ово најпаметнији пост овде.

...довољно је погледати само пар страних економских форума и пратити берзу електронски на пар сајтова...да би све било јасно.
...искрено...људи не иду толико далеко...и ја се надам да се тако нешто неће десити...али мени није нереалан тоталан крах целог финансијског система, прво долара...а то ће се после одразити и на еуро. Врло је могуће да доларска новчаница неће бити добра ни Д да обришете (сувише је груба :lol:)...кад морам тако да кажем...
Кина, која је прва у свету по девизним резервама у доларима, већ мање-више отворено размишља како да их конвертује у другу валуту (еуро), али не сме то да ради...јер би то био сигуран крах целог ситема. Са друге стране сама Америка чини огромне напоре...ФЕД само штанцује...интервенише да би цена злата остала на истом нивоу...али је то само привремена, неодржива ситуација (без обзира на то, нафту не могу да задрже, константно расте...из сата у сат.). Цена тога је превисока...а то користе паметни људи који купују злато.
:worth:

kina vec gradi rezeorvare od sto miliona barela po komadu,kupuje naftu ne pita za cenu,oslobadja se viska $
ma inismo mi neistomishljenici

Veruj mi da na zalost kod nas ekonomija=politika. Slazem se ja sa tobom da ovakav stabilni dinar pogoduje svima vise nego Srbima. Ali, ako se oslanjamo samo na svoju ekonomiju, bez investitora i bez MMF-a, onda je mrka kapa. Ne moze se mimo sveta, pogotovo u ovom duznicko-robovlasnickom odnosu koji gradi EU, a i ceo ostali svet. Je6iga, tako je. Hocu reci, da ako ocekujes da bilo ko od nasih lopova (veruj mi da ja ove zute smatram vecim lopovima od onih Slobinih) pokrene stvar sa mrtve tacke, pri tom mislim na stavljanje srpske ekonomije na noge, onda si u zabludi. Kod nas je pravilo, dodji na vlast, pokradi sve i niko ti ne moze nista. Tako dok se ne pozatvaraju lopovi i tajkuni, nista od toga. U svakom slucaju, ako u Srbiji neko obori dinar, i moju platu s tim, ne postoji obrazlozenje koje mi je prihvatljivo, zato sto razlika (ono od mene oteto - na bilo koji nacin) puni dzepove govedima na vlasti i vec dovoljno bogatim lopovima, a ne nekom jadniku koji radi u firmi za platu. To je poenta.

Ovaj potez radikala nece da izadje na dobro. Vidi sta se radi sa jestivim uljem i zitom. Ako malo prosiris dijapazon deficitarnih proizvoda, oboris plate i imas Miskovicev monopol i uvoznicki lobi, onda imas vrlo brzo gladovanje naroda koje malo-po-malo postaje opet onaj socijalni problem koji stvara dobru podlogu za nove sukobe, bilo koje vrste. Dovoljno je da nam uciteljice u skolama zapostave decu zbog svercovanja hrane iz madjarske, i onda vidi gde to vodi...

Recimo, primera je milion...

A za zlato necu da ti pricam. Budi clan stranke i otvori zlataru. Moci ces da uvozis jeftinog zlata na lopate iz Turske, istog onogzbog koga se hapse ljudi po autobusima zbog dve burme za svadbu!

Пази...нису спорни инвеститори...то је ок. Али не у виду ММФ-а, светске банке...
Ужасно ме нервира чињеница да постајемо страшно зависни...али не зависни у смислу међусобне сарадње, то је свакој економији потребно...него у смислу дугова, буквално ропства.
Све те организације води врло узан круг људи, неколико породица, готово по правилу Јевреји (да ли знаш да је амерички ФЕД приватна организација? Значи америчка влада нема ништа са тим...чак им је уставом забрањено да штампају папирне новчанице, само одређену количину кованица. То је за мене рецимо било страшно непријатно изненађење...а онда тек када сам почео да копам...због неких ствари не спавам тако добро. Озбиљан сам).
...и види...не можеш тако да посматраш ствари...моја логика је...ови су имали довољно времена и у с р а л и су ствар, сад је имају ови. Управо једна од позитивних ствари овога ће бити што ће се Мишковићев монопол смањити.
Лош ти је аргумент за плату. То да ли се пуне нечији џепови не знам...ако је тако...постоје институције које треба да се боре против тога. Поента је да не можеш да се везујеш за своју плату и да на основу ње изводиш глобалне закључке везане за економију. Па нека и остане овако, нека не ослаби динар. Ок...платежна моћ ће ти бити мало већа. И шта онда, после неког времена? Нећеш имати ништа.

ako bi se oslabio dinar ,plate i penzije bi nominalno rasle ali realno padale,sto bi ubrzalo inflaciju i izazvalo haos,zato se grcevito drzi ovaj kurs.i onako ce cena nafte i skok cena hrane dovesti mnoge ljude u bezizlazan polozaj,a imnoge koji su uzimali kredite u situaciju,da li da uplate ratu ili da kupe hranu
medjutim postoji jedan bitan faktor zbog koje ovaj uruseni finansijski sistem jos nekako prezivljava,posto ga niko do sada ovde u strucnoj raspravi nije ni pomenuo a toliko je bitan!!
necu ni ja

ako bi se oslabio dinar ,plate i penzije bi nominalno rasle ali realno padale,sto bi ubrzalo inflaciju i izazvalo haos,zato se grcevito drzi ovaj kurs.i onako ce cena nafte i skok cena hrane dovesti mnoge ljude u bezezlazan polozaj,a imnoge koji su uzimali kredite u situaciju,da li da uplate ratu ili da kupe hranu
medjutim postoji jedna stvar zbog koje ovaj uruseni finansijski sistem jos nekako prezivljava,posto ga niko do sada ovde u strucnoj raspravi nije ni pomenuo a toliko je bitan!!
necu ni ja

WTF????:rotf:

Trgovinski deficit se trenutno pokriva i parama iz dijaspore. Zanimljivi podaci - samo 2,7 odsto građana iz dijaspore novac salje putem bankarskih doznaka, a na taj način u zemlju mesečno uđe oko 200 miliona dolara, odnosno nekoliko milijardi godišnje samo preko banki. Koliko uđe "na crno" niko ne zna. Plus ino penzioneri koji žive u Srbiji. U slučaju veće finansijske krize na Zapadu smanjiće se i priliv ovih sredstava i direktno će uticati na vrednost dinara.

Poslednja izmena:
ako bi se oslabio dinar ,plate i penzije bi nominalno rasle ali realno padale,sto bi ubrzalo inflaciju i izazvalo haos,zato se grcevito drzi ovaj kurs.i onako ce cena nafte i skok cena hrane dovesti mnoge ljude u bezizlazan polozaj,a imnoge koji su uzimali kredite u situaciju,da li da uplate ratu ili da kupe hranu
medjutim postoji jedan bitan faktor zbog koje ovaj uruseni finansijski sistem jos nekako prezivljava,posto ga niko do sada ovde u strucnoj raspravi nije ni pomenuo a toliko je bitan!!
necu ni ja

Говориш о дознакама?

A ti kao Radikal neces u Evropu a hoces Evro?
Ne volis Svabe a volis Dojce Marke?

Ja "kao Radikal" (što ti izmisli) već jesam u EUropi demoNkratskoj i nemam s tim problema. To što nisam na papiru u EUropi demoNkratskoj, baš me zabole. Taj papir bi rebalo da legalizuje pljačku manje razvijenih od strane razvijenijih tj. vojno jačih članica.

"Ne volim Švabe" (što ti izmisli) sve dok Švabe izigravaju silu. Kad kažem "Švabe" (što ti izmisli) pri tom mislim na vlade tlačitelja i onih koji ih podržavaju.

Back