AleksaJ
Buduća legenda
- Poruka
- 38.646
Ухваћен блокадер који је скренуо воду и поплавео Златибор.... Обећао је да неће више када сам га очински замолео.. Опроститему и ја му праштам
АВ
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zlatibor je planina koja se prostire na preko 1000 kvadratnih kilometara. To naselje koje se širi na Zlatiboru se prostire verovatno na manje od jednog kvadratnog kilometra. Poređenja radi, čitava opština Vračar na kojoj živi preko 50 000 stanovnika se prostire na dva kvadratna kilometra.
Imam utisak da oni koji najviše kukaju zbog urbanizacije Zlatibora zapravo i ne znaju šta je Zlatibor ili bilo koja druga planina. Ne znaju za planinske vidikovce, staze i proplanke i to ogromnno planinsko prostranstvo, a Zlatibor poistovećuju sa nekakvim turističkim kič naseljem iz prostog razloga što su oni od Zlatibora videli jedino to kič naselje sa betonskim veštačkim jezerom i ostalim sadržajima, pa im je žao što se sada tu još nešto gradi i što se sve "urbanizuje".
Dušanov zakonik
Pre oko 6 vekova nešto![]()
Ko je pa taj sad?
Knjige u šake, obnoviti gradivo.Ја се тога сестро не сетјаМ.
Aham.. nemoj da skrećeš sa teme.Očigledno nisi skoro bio na Zlatiboru.
Каже другосрбојанка Ђурђија
A gdje se to gradi besplanski? Da, doći će helikopterom i to kad vrijeme bude pogodno, skijat će se nekoliko sati pa trk nazad jer gdje će pobogu spavati, ogrijati se, presvući..Gradovi trebaju imati prostorni plan i program,planine isto tako a možda još i rigorznije kriterije. Turista koji voli planinu on će doći da uživa u skijanju šetnji i atmosferi gdje je u okruženju šuma,livade,padine.
Ne vidjeh u Švici hotele na planininama veće od 4 ili 5 spratova ali zato na skoro samom vrhu Jahorine hotel od 18 spratova se završava. Jahorina počinje da li na Alipašino polje ili da prevedm blokove sa Novog Beograda. Čak je veći razmak između zgrada na Novom Beogradu nego između hotela na Jahorini.
Јесу.
И то је све одрађено преко Стаматовића.
Шта да се ради.
Коме се свиђа, ићи ће, коме се не свиђа, неће.
Ако се крене са експропријацијом, то ће заиста бити проблем.
Овако, сами пали, сами се убили.
На концу, лепо је кад ти плате њивицу толико да купиш стан у центру Београда за тај новац.![]()
Не би продавали, да их је брига.
Knjige u šake, obnoviti gradivo.
Misliš vi "stručnjaci" dok ste bili komunisti?
Znam kad se taj deo zvao "Partizanske vode". Kad sam bio mali, često su me roditelji vodili. Pamtim onaj mir i lepotu. To je bilo 80-tih. Kad sam se oženio 2009-te,bio sam na bračno, u apartmanu pored jezera. I tada je bilo još lepo. Ovo sad je tuga. Nikad više ne poželim da dođem, jer to više nije onaj lepi predeo. Praviti od planine grad, može samo poremećena vlast. Mnogo mi je žao Zlatibora. Bar mi je ostalo u sećanju, sve ono lepo iz detinjstva. I to mi niko ne može oduzeti.
meni je isto neverovatno da se na pasnjacima grade stambeni blokovi.Najveći deo planine Zlatibor su oduvek činili prirodni pašnjaci i livade bez šume. Naravno ima i šume. Na susednom Zlataru recimo šume zauzimaju veće prostrantvo nego livade, dok je na Zlatiboru obrnuto. To je sve prirodna vegetacija. Meni je neverovatno šta neki ljudi ovde pišu. Tuga, koliko neznanje.
meni je isto neverovatno da se na pasnjacima grade stambeni blokovi.
ne znam da li znas da tamo gde prestaje pasnjak pocinje suma. a suma se krci po planu i ne moze svako da krci kako mu se nadigne. ne mozes ni u svojoj sumi u nekom levom selu da seces sta ti padne na pamet vec dodje sumar i obelezi sta moze a sta ne. sa sobom nosis vlasnicki list ili izvod iz katastra ako te ne zna. dzaba pomicivanje sumara, jer to ne prolazi, moze za jedno dva drveta najvise.
ovde se pise o divljastvu pojedinaca pod zastitom drzave sta rade u nacionalnim parkovima: fruska gora, kopaonik, zlatibor, zlatar imenuj sta hoces. seti se kako je onaj iz sns-a nlagerovao u svojoj vili kod beograda stotine divlje posecenih stabala, slikale televizije i nikom nista. bilo negde ako se ne varam 2013 ili 2014.
da bi ljudi znali koji je to bisnis racunajte da jedno dvadesetogodisinje stablo dobrog drveta ide i do 20 soma evra. pa mnozite.
dobro, mi smo blokaderi i ustaski placenici pa je poznato da lupetamo.Bespravna seča šume i nasilje nad prirodom su jedna stvar i tome se treba stati u kraj, a neznalačka i drska lupetanja po forumuma su druga stvar.
dobro, mi smo blokaderi i ustaski placenici pa je poznato da lupetamo.
uvek je dobrodosao neko iz sns-a da nam to saspe u lice.
sad mi javio komsa sa placa da je sumar izobelezio sta moze da se se iz moje sume sece i da ce mi uplatiti 5 stoja evrica jer mu treba ogreva za zimu a jedini ja imam sumu...kaze, cime cete vi u bg da se grejete kad vam sve iskljuce ziv nisam da znam ali uvek si dobrodosao kod mene ako cvokocesNeki više vole drveće od ljudi !
A neki više vole fazane od kolone vozila !