"Hoće da žene Srpkinje, dao sam im jedan uslov"

kokosko glupa,niste vi "usli" u OC ,nego ste silom pokoreni ,vlastela vam pobijena,i zbog toga ste i danas najnerazvijenija sredina, uz Kosovo gde su se Osmanlije najduze zadrzale.Da nije bilo obrezanih ,mozda bi gradovi po Bosni danas nalikovala na centralno evropske ,umesto da se osete na loj.Prvi dodir sa civilizacijom nakon cetiri veka osetil ste sa dolaskom Hasburga,koji su vam lojanice zamenili elektrifikacijom i infrastrukturom.Pogledas po Sarajevu zidane gradjevine poput zgrade muzeja koji je delo Hasvurgovaca,i onda uporedis sa ciganmalom zvana Bascarsija, nakon cega razumnoj osobi odmah bude jasno koliko ste cvilizacijski zaostali "ualskom" u OC

A tebe , pa mi smo imali vlastelu, Ahmed-paša Hercegović Kosača, Mehmed-paša Sokolović , Isa-beg Ishaković, i dr. ..
U OC nastali gradovi , pravljeni putovi, mostovi , hanovi (hoteli onog vremena) , gradili česme, sebilje, hamame, voda na sve strane i higijena došla ,
a po Zapadu epidemije kuge ..
Nazadak je došao sa 18. vijekom, tad izostala industrijska revolucija,nismo imali kad da se razvijamo, morali da se branimo od nastraja svih drugih carstava ..
Vi danas turistima pokazujete ono što je napravljeno u OC ..
Novinar New York Timesa Alex Crevar- Sarajevo jedan od najfascinantnijih gradova na svijetu

Poslednja izmena:
A tebe , pa mi smo imali vlastelu, Ahmed-paša Hercegović Kosača, Mehmed-paša Sokolović , Isa-beg Ishaković, i dr. ..
U OC nastali gradovi , pravljeni putovi, mostovi , hanovi (hoteli onog vremena) , gradili česme, sebilje, hamame, voda na sve strane i higijena došla ,
a po Zapadu epidemije kuge ..
Nazadak je došao sa 18. vijekom, tad izostala industrijska revolucija,nismo imali kad da se razvijamo, morali da se branimo od nastraja svih drugih carstava ..
Vi danas turistima pokazujete ono što je napravljeno u OC ..
Novinar New York Timesa Alex Crevar- Sarajevo jedan od najfascinantnijih gradova na svijetu

bolest:lol:

U OC nastali gradovi , pravljeni putovi

:rotf:

каже Андрић: у целој Босни за време Османлија постојао је само један једини друм- онај који је од Вишеграда, преко Сарајева, ишао до Травника, и којим је везир из Цариграда стизао у Босну. а и тај један једини дум, каже писац, већи део године био је потпуно непроходан.

Ma nisam...on je naso drugu. :)

Strasno! Bilo i ne ponovilo se.:lol:

Đubre bugarsko.Još ovaj Vučić oće da udaje naše poštene žene za te muške qrve ...pored toliko naših poštenih domaćina ili izgleda Vučić misli da su ti svi oženjeni i ostali su samo Đilasovi,Jeremićevi,Jankovićevi i Obradovićevi kompletni idoti pa onda bolje da budu žene na bratka?:hahaha::rotf:

AleVu lupa kao i obicno.

A sto se tice brakova, nek ih prave ako se vole, podrzavam, tu nema problema ako su svi hriscani,
ovi sto mrze sve komsije, aj ustase pa da razumem, ali ne valjaju ni madjari, rumuni , bugari, *********, i naravno neki ken**u i po srbima iz RS,
verovatno nikada nisu otisli iz svog sela i upoznali malo sveta..... sve je to povezano.

Da li je bolje ili gore da se udaju za nemca, britanca, ... ili bugarina?

Problem moze da nastane izmedju ljudi u mesovitim brakovima hriscani- muslimani, dok se vole lepo ali vremenom isplivaju kulturoloske razlike
ipak se u toj veri mnogo drugacije gleda na zenu, mora da bude prekriivena carsavom, sve da radi i da slusa, i posle bude problema.....

Poslednja izmena:
Србија је до 1903 била Европа а онда је постала прћија разних разбојника убица и терориста.

Smrt evropi! Nama je mesto uz Rusiju, Belorusiju i Kazahstan, a ne uz zapadni olos koji nas je 1000+ godina tlacio, kinjio, ponizavao, ubijao, silovao, ponizavao.....

Za to zahvali tvojim nato i eu ''prijateljima'' koji su sankcijama, ratovima i bombardovanjima sveli Srbiju sa nivoa srednje razvijene drzave na nivo trecesvetske banana-republike. :evil:

Пре санкција и рата си такође имао инфлацију, дефицит, несташице горива, кафе, губиташка предузећа, тако да немој да ми много кукаш на друге јер си током свог читавог живота живео у сиромашној и корумпираној држави из које су људи одлазили.

Пре санкција и рата си такође имао инфлацију, дефицит, несташице горива, кафе, губиташка предузећа, тако да немој да ми много кукаш на друге јер си током свог читавог живота живео у сиромашној и корумпираној држави из које су људи одлазили.

718182796050096.png

636819139386824.png

Jasno se vidi koliki je bio pogubni uticaj sankcija 1992-93, nametnutih od strane nasih ''evroatlantskih prijatelja''..... :roll: :roll:

"Hoće da žene Srpkinje, dao sam im jedan uslov"

Dimitrovgrad -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić našalio se da bugarski radnici, inače zainteresovani, kaže, za lokalne devojke, mogu da ih žene - ali tek kada završe radove.

Bugarska kompanija Trejs angažovana je na izgradnji petlje Dimitrovgrad - Zapad na Koridoru 10, a Vučić je kazao da je veoma zadovoljan Napretkom radova.

"Koliko smo bratski i prijateljski narodi...mnogo ljudi iz Trejsa bugarskog, vidim, hoće da žene Srpkinje i ja sam im dao jedan uslov, da se malo nasmejete, rekao sam im: 'Možete da dobijete mlade naše odavde, ali prvo da završite svoj sektor ovde na autoputu, a kad završite to, uspešno, kad mi to odobrimo, onda lepo naše mlade dobijaju dozvolu da idu'", preneo je Vučić novinarima.

Šalu na stranu, dodao je, srećan je zbog saradnje, jer to govori koliko smo bliski narodi, "koliko ljubav može da približi Srbe i Bugare, a i Bugari i Grci i druga naša braća, zbog onoga što radimo u Srbiji, mnogo autoputeva koje gradimo, ako se vi, ministarka, saglasite imaće još mnogo posla... ".

On je to rekao misleći na ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović, a onda se "ispravio" i primetio:

"Ne, ona će da me napadne, opet sam nešto oko te rodne ravnopravnosti pogrešio, jel to?".

Na ministarkin odgovor "malo", Vučić je ponovio: "Malo. E dobro, neka sam. Ne mogu ja to, ja sam narodni čovek, ne mogu ja to sve, ta pravila, što mi kaže birokratija, ova ili ona...",

Ponovio je da je sa bugarskim kolegom dogovorio da se reši problem upisa prezimena Bugarki na zvaničnim dokumentima, što, kaže, nije znao da to Bugarkama mnogo znači.

Radev je "potvrdio" Vučićevu tačku gledišta, primetivši, na kraju, da su srpsko-bugarski brakovi najbolja garancija da će autoput biti izgradjen.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2018&mm=06&dd=23&nav_id=1409009

Koji je ovo lik :rotf:
Ovo je muski sovinizam. Omalovazavanje Srpkinja. Kao da su stoka na pijaci.. E ovu telad mozete da dobijete ako... Cc..

Back