Hleb sa ili bez aditiva?!?

mario80

Stara legenda
Poruka
77.798
Pre neki dan sam bio u maloj pekari u vojvodini, u ponudi imaju dve vrste hleba, sa ili bez aditiva. Cena je ista 60 dinara za veknu. Normalno uzeo sam hleb bez aditiva koji je bajan i ogroman, rascvetao se otvorio. Mekan ukusan...

Koja je poenta aditiva ako je cena ista?

Evo treći dan mislim hleb bez aditiva ko nov.

Mislim da zavisi da li ima kvasca ili ne.
Ja mesim hleb par puta nedeljno...kada radim sa belim brasnom i kvascem ubajati se do jutra, uhvati se skrama.
Kada kombinujem brasna, semenke i koristim sodu bikarbonu moze stajati i pet dana.
Sa puterom, mlekom i medom mi traje isto nesto duze.
Ako moram da kupim, biram francuski baget ili neki pita hleb ili somun...ono sto naraste na velicinu moje glave ne ljubim bas.
I fino mi traje sa grckim jogurtom bez kvasca...on je lepsi ujutru nego uvece.

Ми смо купили хлебопекач Горење и презадовољни смо. Убацимо само састојке и машина све сама одради мешање, печење... Нема адитива, укуснији и јефтинији је него из пекаре. У пекари векна 500 гр.60 динара.. Ми купимо џак брашна у локалном млину кг брашна изађе 55 дин... Е сад ако за векну хлеба од 1200 грама треба 800 гр.брашна рачуница је да је јефтиније кући правити.. Правимо ражени, бели, какви год хоћемо...
Некад увече ставимо састојке и темпирамо време да кад се пробудимо имамо врућ хлеб...Кућа мирише..

Него што се тиче хлеба неко рече да се убуђа мене је изненадило кад сам у Холандији куповао бели у самопослузи не може да се пореди са нашим белим, то Боже опрости и кад је свеж укус буђавог дрвета, а поплесни за дан... позелени учас... Наш бели најјефтинији је укуснији од њиховог белог..

IMG_20220213_161528722.jpg

od pre ne celih 30' sekundi , bez aditiva konzervansa i E farbi

Back