Hleb poskupeo za 50-75% , meso za 25%, benzin za 50% autogas za 68%

:worth: i da dodam:

Zbor radnih ljudi! Radnici, mi smo u teškoj buli! Proizvodite samo škarta, zaje*avate se tu na poslu, niko ništa ne radi. Zašto? Zato što se nakrkate! Japan, mala zemlja, mali ljudi, male mašine, a najbolji su. Zašto? Zato što u Japanu jedan čovek na dan pojede šaku riže, i sit je! A vi, dva kila mesa s' buta, kilo i po' kobasica, čvaraka i švargle, nakrkate se, trpate u taj stomak ko u vreću, i ne možete da radite. Normalno da ne možete da radite kad ste se nakrkali! Ali, budućnost svetska, svetski trendovi, tehnologije, to više nije u trulim fabrikama, propalim preduzećima. Je*eš fabrike, u fudbalu je posao, u fudbalu je kapital! Sad ćemo oformiti fudbalski klub! Evo ja ću biti direktor, ti ćeš biti član uprave, ovaj mali što radi na strugu on će biti bek, ovaj komšija iz kantine-golman. Trojica na krilo, jedan half, nema dva centarhalfa-kak'i dva! Ima da budemo najbolji! Bajern - nula, Minhen - nula, Papen - kakav, ništa! Ko, Talijani!? Nemaju oni pojma, mi smo uvek bili najbolji! Kad nam skinu sankcije pokašćemo svima! Jel' tako? Tako je! Kraj zbora radnih ljudi. Je*eš fabrike! Svi na polje, svi na fudbal, da trenirate!

Ajd' zdravo!
:worth::worth::worth:
Ateisti rules :super:

Јесте, тачно тако, од Ал Капонеа на овамо, све мафије је Слоба направио и што је најгоре прави
и од 2000-те па на даље, а сад као покојник је најјактивнији... :rotf::rotf::rotf:

Al Kapone nije delovao u Srbiji, tako da ne znam sta haluciniras. Nekuh 90% mafija koje danas postoje u Srbiji napravio je SLoba ili su nastale za vreme Zlobe.

Druže Markowac,dođite na moju temu da objasnite svoj ekonomski program. Nemojte da me izbegavate,baš Vas tražim tamo.

vi demokrate ste vas program pokazali za ovih 8 godina.

a taj program se sastoji u pljacki, rasprodaji, namestanju tendera, povecanju cena i poreza , pljackanju obicnih gradjana i punjenju vasih dzepova.

moju babu da sam postavio ona bi mogla takav program da sastavi.

velika je filozofija bazirati zivot na rasprodaji dedovine, porodicnog zlata i babinih zlatnih zuba kao sto to radite vi nedemokrate.

ne znam koja je vasa tema, al ja vas program znam odlicno. ja u tom vasem programu kao pokusni kunic zivim kao i ostalih nekoliko miliona gradjana ove zemlje.

a taj program se sastoji u pljacki, rasprodaji, namestanju tendera, povecanju cena i poreza , pljackanju obicnih gradjana i punjenju vasih dzepova.

velika je filozofija bazirati zivot na rasprodaji dedovine, porodicnog zlata i babinog zuba kao sto to radite vi nedemokrate.

ne znam koja je vasa tema, al ja vas program znam odlicno. ja u tom vasem programu kao pokusni kunic zivim kao i ostalih nekoliko miliona gradjana ove zemlje.
:eek::shock:Sa preko 1000€ mesecno.Tesko tebi-tvoje prohteve ne moze ni Svajcarska Banka da finansira!

Srbija rekorder po poskupljenjima
2. jun 2008. | 16:15 | Izvor: B92
Beograd -- Srbija je po poskupljenjima postala svojevrsni rekorder u regionu, a prema proceni ekonomista, u tom segmentu zadržaće lidersku poziciju.

Posle najvećeg poskupljenja naftnih derivata u poslednje dve godine, stručnjaci očekuju lančani efekat na celu ekonomiju. Iako ta pojava od 2000. nije uobičajena, poslednjih nedelja ulična prodaja benzina u Srbiji postala je češća.

Kupujući jeftinije i manje kvalitetne proizvode domaće stanovništvo trudi se da uštedi. Računica, međutim, pokazuje da to nije baš uvek moguće.

Tako, svi oni koji su kupovali beli hleb i zbog niže cene prešli na polubeli, ipak nisu uspeli da uštede. Navodno jeftiniji hleb, za godinu dana poskupeo je 75, a beli 52 odsto .

Cene mesnih prerađevina skočile su za šest, a svežeg mesa za 25 odsto. Ista situacija je i sa mlekom. Jeftinije sveže mleko poskupelo je za 40, a dugotrajno za 21 odsto.

Skupo gorivo polako stiže i autogas, koji je za godinu dana poskupeo 68 odsto, dok je cena benzina veća za 29 odsto. Neki vozači se snalaze, pa umesto kupovine na ulici, skup benzin zamenjuju jeftinijim auto-plinom.

Posle najvećeg poskupljenja goriva u poslednje dve godine ekonomista Miroslav Zdravković kaže da očekuje lančanu reakciju na tržištu.

I pored najave novih poskupljenja životnih namirnica zbog cene goriva, Ministarstvo finansija ne planira da smanji akcize na naftne derivate. Iako bi jeftinije gorivo usporilo i rast inflacije, resorni ministar Mirko Cvetković kaže da bi smanjenje akciza napravilo veliki manjak u budžetu.

---------------

a kazu inflacija ispod 10% . ma vazi....

:rtfm: :rtfm: :rtfm:
ma koga briga za hleb, jedino vazno su evropske integracije! :klap:

a kazu inflacija ispod 10% .
Имаш у исто време ствари које су пале, рецимо нека електроника је јефтинија 50% него раније.

На Западу су неки показатељи инфлације "excluding food and energy," тј. без хране и енергената, не знам да ли је тај наш број од 9% такав или није. Америчка инфлација је око 4%.

Иначе смрадикалска инфлација је била 112%, али то овим будалама не иде у главу...

velika je filozofija bazirati zivot na rasprodaji dedovine, porodicnog zlata i babinih zlatnih zuba kao sto to radite vi nedemokrate.

A ti se zalažeš za ekonomski program kradikala iz 1998.?

Komentarisati teme Markovca je postala prava budalaština.
Dečko je totalno izgubljen u prostoru i vremenu.

Klasičan blejač, koji ceo život očekuje da mu neko drugi daje.

Nemoj tako o patrijoti,narodnom heroju.
Kako reče juče ili prekjuče: vi iz vojske u KZB-u uzmete pancire,sednete u bunkere i ladite j...,a ja guram glavu u torbu svaki put kad odem u šverc turu u jarinje.
Vidiš kakav je to patrijota. Nije mu dosta 1000 evra koje zaradi mesečno ( tako kaže),već mora da se bavi i crnom berzom i švercuje gorivo. Težak li je njegov život. A još teži onima koji moraju da trpe njegove gluposti.

Komentarisati teme Markovca je postala prava budalaština.
Dečko je totalno izgubljen u prostoru i vremenu.

Klasičan blejač, koji ceo život očekuje da mu neko drugi daje.

ja uopste ne ocekujem da mi bilo ko sta da. ocekujem samo da rezim u srbiji prestane da OTIMA

jer kad ti imas 43% porez na uvoz automobila, 65% porez na plate, kad cene zivotnih namirnica skacu a plate ostaju iste to se zove otimacina.

ja ocekujem da ova drzava ima poresku politiku kao jedna recimo grcka i ja cu biti zadovoljan a ne da se vlast bazira na pljacki privatnih firmi i rasprodaji drzave.

ja uopste ne ocekujem da mi bilo ko sta da. ocekujem samo da rezim u srbiji prestane da OTIMA

jer kad ti imas 43% porez na uvoz automobila, 65% porez na plate, kad cene zivotnih namirnica skacu a plate ostaju iste to se zove otimacina.

ja ocekujem da ova drzava ima poresku politiku kao jedna recimo grcka i ja cu biti zadovoljan a ne da se vlast bazira na pljacki privatnih firmi i rasprodaji drzave.

Opet lažeš. Porez na plate je 11%. Na isplaćenu zaradu radniku plaća se još oko 50% dažbina. Od toga je 11 % porez ,a ostalo su penzijsko,zdrastveno i sl.

Opet lažeš. Porez na plate je 11%. Na isplaćenu zaradu radniku plaća se još oko 50% dažbina. Od toga je 11 % porez ,a ostalo su penzijsko,zdrastveno i sl.

na 11.000 dinara koliko iznosi minimalan licni dohodak davanja drzavi su 7900 dinara. jel to 11% ?

nemas ti pojma neznalice . za pocetak uzmi svoj obracun za platu pa pogledaj koliko ti je bruto a koliko neto plata. dal je bruto 11% veca od neto ili je u pitanju mnogo veci iznos.

na 11.000 dinara koliko iznosi minimalan licni dohodak davanja drzavi su 7900 dinara. jel to 11% ?

nemas ti pojma neznalice . za pocetak uzmi svoj obracun za platu pa pogledaj koliko ti je bruto a koliko neto plata. dal je bruto 11% veca od neto ili je u pitanju mnogo veci iznos.

više mi tvoja glupost ide na nerve.
polako čitaj,pa ćeš možda ukapirati šta ljudi pričaju.Nije sve što ti obračunaju na platu POREZ. Čudi me da takav vrstan ekonomista to ne zna.
Na platu se plaćaju sledeće stvari:
-porez
i doprinosi za:
-PiO
-zdrastveno
- i nezaposlene

E ona prva stavka koja se zove porez iznosi 11% na obračunatu platu. Ja znam da je tebi teško da ukapiraš,ali potrudi se malo.

Evo ti moj listić:
-za isplatu 43669.32

- porez 4803.62
doprinosi: za PiO 5641.22
za zdrastveno 3301.45
za nezaposlene 402.61

Znači neto plata koju sam primio je bila 43669.32,a bruto sa porezom i doprinosima 57818.22
Pa ti sad izračunaj. Ti pričaš nešto o ekonomiji na razlikuješ porez na platu i doprinose.

Back