HLEB NAŠ...

Espanol:
dadap:
Espanol:
Goscica:
dadap:
Jojjjjjjjj! Gde sad ovo da vidim!
A lepo sam te upozorila 8)
Mene ne bi mrzelo da skoknem do kujne pa UDRI! :lol: :wink:
Ma ne bi ni mene, a to je problem... :wink:
Ali mislim da moji ukucani ne bi bas bili odusevljeni to idejom... :(
Siguran sam da bi "legli" na gotov proizvod! :lol:
U to ne sumnjam, ali kad bi odmah mogao da bude gotov da im ne lupam rernom...
Ma nestalo bi za 15 minuta... Razmazila sam ih...

Espanol:
Ko te tera da lupaš, budi nežna. Sa rernicom kao sa ljubljenim, tiho, nežno...i gotov posao. Stalno moram da ponavljam da je kulinarstvo ljubav a ne TRAS- TRAS. :wink: :lol:
Ma odvalila sam vrata kad sam bila mala. :oops: Pa sad moraju malko jace da se lupe...
Nemoguce ih je popraviti... :oops:

Bez iznenađenja, ovaj začinjeni, zdrav i ukusan hleb jako je popularan u nekim delovima Italije i Francuske. Za količinu za koju dajem recept potrebne su dve nove najobičnije glinene saksije za cveće.
Materijal:

- 500 gr. brašna
- 40 gr. kvasca
- malo više od 1 dl. mlakog mleka
- 2 glavice luka
- 1 kašika šećera
- 1 čen belog luka
- 50 gr butera
- 2 jaja
- malo nastruganog oraščića
- 1/2 kašičice sušenog ruzmarina
U prosejano brašno dodajte mleko, kvasac i šećer i zamesite kvas koji treba da raste oko 15 minuta. Za to vreme sitno naseckati crni luk, zgnječiti čen belog luka, rastopljeni buter umutiti sa jajima, ruzmarin usitnite (najbolje u avanu) i sve to dodati naraslom testu. Sve dobro umesiti i ostaviti da miruje oko pola sata. Saksije iznutra namazati uljem ili buterom, napuniti testom i pokrivene krpom ostaviti da rastu još 20 minuta. Pred pečenje vrh premazati vodom i posuti susamom. Rernu zagrejati na 190 stepeni i na donjoj pregradi peći oko 40 minuta. Obavezno staviti plitki sud sa vodom na dno rerrne (važi za sve hlebove i testa). Rezultat je na fotografiji.

Hleb%20iz%20saksije.jpg

Espanol:
Bez iznenađenja, ovaj začinjeni, zdrav i ukusan hleb jako je popularan u nekim delovima Italije i Francuske. Za količinu za koju dajem recept potrebne su dve nove najobičnije glinene saksije za cveće.
Materijal:

- 500 gr. brašna
- 40 gr. kvasca
- 2 glavice luka
- 1 kašika šećera
- 1 čen belog luka
- 50 gr butera
- 2 jaja
U prosejano brašno dodajte mleko, kvasac i šećer i zamesite kvas koji treba da raste oko 15 minuta. Za to vreme sitno naseckati crni luk, zgnječiti čen belog luka, rastopljeni buter umutiti sa jajima, ruzmarin usitnite (najbolje u avanu) i sve to dodati naraslom testu. Sve dobro umesiti i ostaviti da miruje oko pola sata. Saksije iznutra namazati uljem ili buterom, napuniti testom i pokrivene krpom ostaviti da rastu još 20 minuta. Pred pečenje vrh premazati vodom i posuti susamom. Rernu zagrejati na 190 stepeni i na donjoj pregradi peći oko 40 minuta. Obavezno staviti plitki sud sa vodom na dno rerrne (važi za sve hlebove i testa). Rezultat je na fotografiji.

Hleb%20iz%20saksije.jpg
E, znas sta - čudooooo si!!! Samo da znas da si mi ulepsao dan sa ovim saksijama, kome bi to palo na pamet :?: Ovih dana ih kupujem, i zanima me izraz lica prijatelja kad pred njih budem iznela saksije sa hlebom :lol: Reci mi samo koja veličina saksija :?: :lol:

Espanol:
Materijal:

- 500 gr. brašna
- 40 gr. kvasca
- 2 glavice luka
- 1 kašika šećera
- 1 čen belog luka
- 50 gr butera
- 2 jaja

Hleb%20iz%20saksije.jpg

Da li je ovde slucajno ili namerno zaboravljena so?
Ja upravo pravim ovaj hleb, i ipak cu dodati so, pa sta bude...

bavim se isatom aktivnošću (dok 'leb raste, ja kuckam), a pošto pouzdano znam da šef piše recepte "iz glave", ne smemo mu zameriti ako mu je promaklo. Ili stvarno ne treba ni trunka soli? :?

Goscica:
Blago vama! Jel ga pecete u saxsiji? Ja tek od nedelje kupujem saxije i mesim, jedva cekam! :D I odmah da nas izvestite o rezultatima!!!
Saksija ja melo veći problem! Nema ih na našoj pijaci! :cry: Zamisli, svi mi nude - plastičnu! :o
Ali, kao stari uzgajivač i ljubitelj cveća, imam par komada... Jednu sam izribala onako baš-baš pa ćemo videti šta će da ispadne!

Saksije so vec ispale problem, pa sam ja uzela neku keramicku ciniju-pleh-stali-je-vec (nemam pojma kako se to zove, stavlja se u rernu i sve mame to imaju, pa i moja), testo sam prepolovila pa pola u tu ciniju a pola u poklopac. Sad je u rerni. I ne deluje uopste lose. Jedva cekam da probam...

Back