Bik u horoskopu sam, podznak vodolija.
Ceo život mi ljudi govore da sam neosećajna, veoma hladna osoba
kojoj je stalo isključivo do sebe, novca i napredka na poslovnom polju,
Zanima me da li je to možda istina? Ja lično ne mogu da znam, trudim se da pomognem ljudima
ali ne volim da se preterano zbližavam, da li je to zbog straha ili jednostavno hladan karakter?
Nije ovo dovoljno podataka.
Oba ova znaka su mogla da daju to što govoriš.
Bik jeste sebičan znak koji jako voli sebe, sve radi po svom, voli svoje, i voli da stiče. On se zaista bavi sobom, i boli ga uvo šta drugi kažu, tera po svom. Njega ne mogu pomeriti drugi ljudi, jako teško... On je stabilan u svom svetu.
Vodolija je emotivno distancirana, jer je istraumirana. Da, Vodolija vlada traumama. I baš zbog svega toga, je naučena da se ne otvara mnogo, već glumi neka ludila. Ima potrebu da pravi otklon od svega sa čim se sretne, da bi odgovor pronašla u nečemu drugom i daleko od toga, da bi se kasnije vratila i prihvatila to nešto odakle je krenula..
Vodolija predstavlja fragmentaciju duše, ono kad nešto razbiješ na milion delića. Ona traži te svoje deliće koje su razne traume životne raznele ko zna gde... Traži u nekim drugim svetovima...
Zato je tako divlja... Recimo priča Vodolije je neko ko odrasta u domu, bez roditelja, u zajednici gde ima puno dece. Niko nije posebno izdvojen. Nema mame i tate da te izdvajaju, da ti kažu da si najbolji... Nema lavovskog dela... I tvoje srce nauči da se zgrči, da ne peva, jer niko i neće doći na njegovu predstavu... On je navikao. Uvek da pravi kompromise za dobro svih, ne samo sebe... Navikao je da funkcioniše u grupi. Ali ne ume nikoga da izdvoji, ne ume onako srčano da se nasjmeje, jer joj je taj deo istraumiran... I onda je ljudi ne osećaju dovoljno. Deluje im distancirano, iako ona više misli na njih sve, nego neko tamo ko im se toplo nasmeje... To je znak humanosti, ali duboko neshvaćen.
U sdemoj kući Asc Vodolije je Lav, pa će u svim odnosima sa ljudima imati neki ego sukob, i neke tripove, gde će osećati da je identitet bitan da se dokaže, te neće popuštati zbog sujete... Ne ta osoba, već možda i ti neki sa kojima se sreće... Tj. njeni partneri će uvek biti popularniji od nje, ili će se međusobno boriti za popularnost u društvu. A kao par će biti uvek primećeni.
Takođe ako ti je Sunce u Biku u 4. to je kao Rak, a Rak važi za zatvoren znak koji sebično čuva svoju intimu i život. Pa deluje sebično...
Sunce u Biku u 4. da, naravno da deluješ sebično, hladno i zatvoreno. Takođe ti je znači na MC-u Škorpija, koja se javno ne otvara, i deluje kao opasan, mračan manipulativan tip ljudima koji te ne poznaju, ili su poslovno nekako čuli za tebe i sl.
Zavisi od svakakvih drugih aspekata...