Ljudi pomagajte..Malo pre se budim sva preznojena..Sanjala sam kako lezim sa dekom i odjednom on hoce do kupatila,i nestaje..ja tada nekako zakacinjem svoju vilicu i pocinju zubi da mi klimaju i ispadaju.Usta puna zuba a nista me ne boli..jurim da ispljunem to i u saci drzim sve zube iz donje vilice,gornjoj se nista nije desilo..odjednom sam u sali gde se mnogo mlada sprema,i igra..nailazim na svoju majku i preklinjem je da zove naseg zubara da ga pita sta je ovo jer svi zubi iz donje vilice ispadose a na kraju sam i hrskavicu drzala u ruci (horor),ona hladnokrvno odbija i kaze da ide da legne malo.Ja je vucem i preklinjem ,pokazujem rukama da ga zove jer nmg da pricam ona nece .Onda u wc-u dolazi neka devojka da me pita je l znam neku njenu drugaricu a iza mene se stvara neki visok covek kojeg msm da znam ali da je on davno jos umro..
Pojma nemam sta san moze i da znaci,po netu svasta nesto pisu..
Dakle, tebi treba pomoć ili ideja kako da pronikneš u značenje sna, ali ne i tumačenje, ako sam dobo razumeo.
Da odmah i kažem, da si spremna prihvatiti značenje sna on uopšte ne bi bio "skramblovan" sa simbolima. To znači da kada bi neko i ponudiop potpuno tačno značenje sna ti ne bi bila voljna (jer nisi spremna) da prihvatiš značenje. I ne samo to, ispravno tumačenje sna, onda kada nismo spremni može da nam donese malo ili nimalo koristi.
Zašto sve tako? Zato što snovi nose duboke duhovne pouke, ili snovi su tajni prolaz ka najvišim stanjima svesti i duhovne realizacije. Zato je veća korist da se sagleda pravo mesto i uloga snova u našim životima umesto da se dobije tačan odgovor - tumačenje.
Ako nemaš protiv, ja bih nešto predložio;
Pokušaj da taj isti san zabeležiš na drugačiji način sa mnogo više detalja. Zašto? Zato što gola simbologija, kako je mnogi prihvataju, ne znači ništa, jer snovi su sveobuhvatni i u celini imaju značenje koje govore same radnje i događanja dok simboli mogu samo malo da pripomognu. Ukoliko je ovaj san stvarno od većeg značaja za tebe, a ti ga nisi razumela, za očekivati je da će doći serija snova koja će biti drugačije data a sa istim ciljem. Svako onaj ko želi voditi računa o svom ispravnom duhovnom razvitku nikako neće ignorisati snove već će ih zapisivati budući da su oni besplatna a zlatna riznica na putu ka spoznaji Sebe i Kreatora, odnosno na putu ka realiozaciji najviših stanja svesti.
Predlažem da novi zapis sna opiše detalje u smislu; Zašto ja ležim sa dedom u krevetu? Koji je razlog, koju sam misao ili pomisao imala u trenutku saznanja da smo zajedno u krevetu? Zašto je otišao u toalet? Ako ima tu još detanja tvopjih misli, osećanja ili sitnijih događanja uneti ih redom i na pravom mestu.
Zatim, kako i čime zakačaš svoju vilicu, tvoji osećaju, tvoji strahovi, misli.
događaj sa ispadanjem zuba takođe je imao svoju hronologiju. Nakon toga si u sali gde se mnogo mlada (devojka?) ili mnogo mladih nevesta sprema za igru i igra ili igraju.
Nalaziš svoju majku! Šta je ona tu radila, da li je još uvek u fizičkom telu? I kao i pre toga zapiši detaljnije osećanja hronološki. Kako je bila obučena majka.... Da, kakvi su tvoji odsnosi sa dekom, kakvi sa majkom...? Visok čovek kojeg misliš da znaš i da je preminuo... zapiši i o njemu koju reč. Kakav je bio za života, značajne karakteristike po kojima ga znaš ili šta on tebi predstavlja? Recimo častan čovek i pošten i odgovoran ili nepristojan, lažljiv itd. itd. Na sličan način zabeleži i o ostalim likovima; Da li su od poverenja, da li su zaštitnički nastrojeni prema tebi ili su ograničavajući...
Može se činiti da je sve ovo suvišno, ali sve je neophodno.
Ako iskreno želiš značenje onda iskreno i bez rezervi pristupi zapisivanju detalja. Nije neophodno tražiti tumačenje ali je poželjno nastaviti sa zapisivanjem snova i poželjno je započeti proces samo korigovanja negativnih stavova i odnosa prema životu. Uostalom, mi gradimo svoj život; tačnije, mi gradimo svoju svest.
Lično zapisujem svoje snove već dugi niz godina, ali snovi su lična i najintimnija svojina ili otkrovenje naših unutarnjih stanja svesti...
Od mene ovoliko, A šta ćeš ti učiniti za sebe je tvoja lična odluka. (Da bolje je sam nego u lošem društvu, ali pitanje je koliko je naša sposobnost da ispravno procenimo društvo? Učimo iz iskustva i da pripazimo da sa "otpadom ne izbacimo i drago kamenje.")
Pozdrav!