Hitno tumacenje sna!

ivana96

Zainteresovan član
Poruka
227
Ljudi pomagajte..Malo pre se budim sva preznojena..Sanjala sam kako lezim sa dekom i odjednom on hoce do kupatila,i nestaje..ja tada nekako zakacinjem svoju vilicu i pocinju zubi da mi klimaju i ispadaju.Usta puna zuba a nista me ne boli..jurim da ispljunem to i u saci drzim sve zube iz donje vilice,gornjoj se nista nije desilo..odjednom sam u sali gde se mnogo mlada sprema,i igra..nailazim na svoju majku i preklinjem je da zove naseg zubara da ga pita sta je ovo jer svi zubi iz donje vilice ispadose a na kraju sam i hrskavicu drzala u ruci (horor),ona hladnokrvno odbija i kaze da ide da legne malo.Ja je vucem i preklinjem ,pokazujem rukama da ga zove jer nmg da pricam ona nece .Onda u wc-u dolazi neka devojka da me pita je l znam neku njenu drugaricu a iza mene se stvara neki visok covek kojeg msm da znam ali da je on davno jos umro..
Pojma nemam sta san moze i da znaci,po netu svasta nesto pisu..

Pitala sam ako NEKO zna,ili je slicno sanjao..otkud znam s cim da povezujem san

- - - - - - - - - -

Nije bolelo..a sto je najgore sad bas nisam ni pod kakvim stresom,zato i ne znam s cim da povezem san

to je 1 od cescih sna
Zubi – Šta znači sanjati zube?

Ako sanjate zube to može imati raznorazna značenja, a najčešće zubi u snovima ukazuju na zdravlje. Ovi snovi mogu biti i pozitivni i negativni, a zavisno od same konotacije koju nosi san o zubima.

Sanjati lepe bele zube
Ako ste sanjali da imate lepe, bele zube to znači da je vaše zdravlje veoma dobro. U društvu važite za osobu od ugleda i svi vas poštuju. Zračite pozitivnom energijom gde god da se pojavite i da ljudi obožavaju biti u vašem društvu.
Sanjati pokvarene zube
Loši, pokvareni zubi u snu označavaju da ćete doživeti mali neuspeh na poslu. Uložićete novac u neproverene poslove koji vam mogu stvoriti finansijske gubitke i probleme sa zakonom, ipak ako mislite da preskočite ulaganja novac ćete svejedno izgubiti potrošnjom na nebitne stvari. Uglavnom doći ćete u situaciju da se zapitate gde su mi pare i na šta sam ih to potrošio/la.
Sanjati zlatan zub
Imati zlatne zube u snu znači da je pred vama period u kome ćete zaraditi dosta novca. Ako dugo očekujete nasledstvo, ovo je povoljan trenutak da ga dobijete. Postoji i alternativno značenje gde zlatan zub označava da gledate prijatelje sa visoka i da lagano počinju da vas izbegavaju. Trebali bi ste biti manje sebični i posvetiti pažnju drugima.
Ako sanjate nove zube
Sanjati da dobijate nove zube znači da vas zdravlje odlično služi. Ako ste se dvoumili da li da ulažete novac u posao, naredni period će biti idealan za ostvarivanje finansijske koristi.
Ako sanjate veštačke
Veštački zubi u snu upozoravaju da budete oprezni, neko u okruženju namerava da vas prevari. Moguće je da će tražiti da mu pozajmite novac posle čega će nestati bez traga.
Sanjati slomljen zub
Imati slomljene zube označava da ćete se naljutiti na blisku osobu. Osećate da drugi koriste vašu dobrotu, a za uzvrat vam ne pružaju nimalo poštovanja.
Snovi gde vam ispadaju zubi
Ispadanje zuba u snu znači da ste veoma opterećeni, ne posvećujete dovoljno pažnje zdravlju. Mislite na sve osim na sebe. To će naljutiti vašu porodicu pa će vas primorati da odete na redovan godišnji pregled.
Popravci zubi u snovima
Sanjati da popravljate zube simbolizuje da će većina vaših problema i poteškoća nestati. Ne gubite nadu, za vas će sve krenuti na bolje.
San gde vadite jedan zub ili više zuba
Ako ste vadili zub u snu, znači da ćete prekinuti kontakt sa osobom koja vas opterećuje i muči poput kvarnog zuba.
Zubobolju ili bol zuba sanjati
Kada vas bole zubi u snu to znači da vama ili nekom vašem bližnjem predstoji lakša bolest poput gripe ili prehlade.
Pranje zuba
Ako perete zube u snu znači da se na javi žrtvujete za nekoga, a to vam donosi štetu. Alternativno ovo može značiti da ćete izbeći neke lakše zaraze od kojih su oboleli neki vaši poznanici i da vam predstoji izuzetno dobar period što se tiče zdravlja.
Sanjati da vas je neko ugrizao zubima
Ako sanjate da vas je neko ugrizao zubima to znači da vam predstoji dobra sreća. Sanjati da vas je neko ugrizao iz strasti, to znači da vam predstoji strastvena ljubav na javi. Ako ste sanjali da vas je ugrizlo dete, to znači da vam predstoji finansijski dobitak.
Sanjati da vas je ugrizao kućni ljubimac
Ako sanjate da vas je ugrizla neka životinja koja ima zube, kao što su kućni ljubimci pas ili mačka, to znači da ste uvredili nekog prijatelja nesvesno.
Sanjati da vas je ugrizla domaća životinja
San u kojem vas je ugrizla domaća životinja poput konja, krave, ovce, koze ili praseta označava da bi ste se trebali paziti lažnih prijatelja.
Značenje ovih snova može biti pojednostavljeno. Ako ste skoro bili kod zubara ili vas boli zub, moguće je da je to podsvesno na vas ostavilo dublji utisak.

Ljudi pomagajte..Malo pre se budim sva preznojena..Sanjala sam kako lezim sa dekom i odjednom on hoce do kupatila,i nestaje..ja tada nekako zakacinjem svoju vilicu i pocinju zubi da mi klimaju i ispadaju.Usta puna zuba a nista me ne boli..jurim da ispljunem to i u saci drzim sve zube iz donje vilice,gornjoj se nista nije desilo..odjednom sam u sali gde se mnogo mlada sprema,i igra..nailazim na svoju majku i preklinjem je da zove naseg zubara da ga pita sta je ovo jer svi zubi iz donje vilice ispadose a na kraju sam i hrskavicu drzala u ruci (horor),ona hladnokrvno odbija i kaze da ide da legne malo.Ja je vucem i preklinjem ,pokazujem rukama da ga zove jer nmg da pricam ona nece .Onda u wc-u dolazi neka devojka da me pita je l znam neku njenu drugaricu a iza mene se stvara neki visok covek kojeg msm da znam ali da je on davno jos umro..

da bi se snovi 'tumačili' trebaš kod nekog psihologa da ideš jer je sve to povezano
sa tvojim roživljenim, mislima, željama i strahovima... to je proces i treba vremena za analizu
a ako hoćeš po 'babski' onda si promašila pdf.... ovo ti je više za pdf - teorija zavere, svaštara, itd...

Dakle, tebi treba pomoć ili ideja kako da pronikneš u značenje sna, ali ne i tumačenje, ako sam dobo razumeo.
Da odmah i kažem, da si spremna prihvatiti značenje sna on uopšte ne bi bio "skramblovan" sa simbolima. To znači da kada bi neko i ponudiop potpuno tačno značenje sna ti ne bi bila voljna (jer nisi spremna) da prihvatiš značenje. I ne samo to, ispravno tumačenje sna, onda kada nismo spremni može da nam donese malo ili nimalo koristi.
Zašto sve tako? Zato što snovi nose duboke duhovne pouke, ili snovi su tajni prolaz ka najvišim stanjima svesti i duhovne realizacije. Zato je veća korist da se sagleda pravo mesto i uloga snova u našim životima umesto da se dobije tačan odgovor - tumačenje.
Ako nemaš protiv, ja bih nešto predložio;
Pokušaj da taj isti san zabeležiš na drugačiji način sa mnogo više detalja. Zašto? Zato što gola simbologija, kako je mnogi prihvataju, ne znači ništa, jer snovi su sveobuhvatni i u celini imaju značenje koje govore same radnje i događanja dok simboli mogu samo malo da pripomognu. Ukoliko je ovaj san stvarno od većeg značaja za tebe, a ti ga nisi razumela, za očekivati je da će doći serija snova koja će biti drugačije data a sa istim ciljem. Svako onaj ko želi voditi računa o svom ispravnom duhovnom razvitku nikako neće ignorisati snove već će ih zapisivati budući da su oni besplatna a zlatna riznica na putu ka spoznaji Sebe i Kreatora, odnosno na putu ka realiozaciji najviših stanja svesti.
Predlažem da novi zapis sna opiše detalje u smislu; Zašto ja ležim sa dedom u krevetu? Koji je razlog, koju sam misao ili pomisao imala u trenutku saznanja da smo zajedno u krevetu? Zašto je otišao u toalet? Ako ima tu još detanja tvopjih misli, osećanja ili sitnijih događanja uneti ih redom i na pravom mestu.
Zatim, kako i čime zakačaš svoju vilicu, tvoji osećaju, tvoji strahovi, misli.
događaj sa ispadanjem zuba takođe je imao svoju hronologiju. Nakon toga si u sali gde se mnogo mlada (devojka?) ili mnogo mladih nevesta sprema za igru i igra ili igraju.
Nalaziš svoju majku! Šta je ona tu radila, da li je još uvek u fizičkom telu? I kao i pre toga zapiši detaljnije osećanja hronološki. Kako je bila obučena majka.... Da, kakvi su tvoji odsnosi sa dekom, kakvi sa majkom...? Visok čovek kojeg misliš da znaš i da je preminuo... zapiši i o njemu koju reč. Kakav je bio za života, značajne karakteristike po kojima ga znaš ili šta on tebi predstavlja? Recimo častan čovek i pošten i odgovoran ili nepristojan, lažljiv itd. itd. Na sličan način zabeleži i o ostalim likovima; Da li su od poverenja, da li su zaštitnički nastrojeni prema tebi ili su ograničavajući...
Može se činiti da je sve ovo suvišno, ali sve je neophodno.
Ako iskreno želiš značenje onda iskreno i bez rezervi pristupi zapisivanju detalja. Nije neophodno tražiti tumačenje ali je poželjno nastaviti sa zapisivanjem snova i poželjno je započeti proces samo korigovanja negativnih stavova i odnosa prema životu. Uostalom, mi gradimo svoj život; tačnije, mi gradimo svoju svest.
Lično zapisujem svoje snove već dugi niz godina, ali snovi su lična i najintimnija svojina ili otkrovenje naših unutarnjih stanja svesti...
Od mene ovoliko, A šta ćeš ti učiniti za sebe je tvoja lična odluka. (Da bolje je sam nego u lošem društvu, ali pitanje je koliko je naša sposobnost da ispravno procenimo društvo? Učimo iz iskustva i da pripazimo da sa "otpadom ne izbacimo i drago kamenje.")
Pozdrav!

sumnjas da ces naci pomoc u vezi sa nekim problemima

plasis se podsvesno da ce ti svi okrenuti ledja

obicno se haoticni snovi , puni sumnje i svet oko sebe sanjaju pri nekom zivotnom izazovu

samo guraj pa sta bude , ako bude dobro , nema suvise slavlja , ako bude lose nema suvise patnje.

Кад сањаш да ти је испао зуб кажу неко ће да ти умре..

Kod nje je u pitanju donja vilica.

Nije rekla gde živi, mislim kakav tip objekta.
Ako je stambena zgrada, ovo je nagoveštaj smrti svih stanara,
koji žive ispod.
Da su poispadali gornji zubi, onda oni iznad...
Za sada je deda bezbedan !
On je najeb'o tek ako sanja povećanje penzije.
Zagonetan je ovaj visoki lik...?
Verovatno komunalni policajac !

Dakle, tebi treba pomoć ili ideja kako da pronikneš u značenje sna, ali ne i tumačenje, ako sam dobo razumeo.
Da odmah i kažem, da si spremna prihvatiti značenje sna on uopšte ne bi bio "skramblovan" sa simbolima. To znači da kada bi neko i ponudiop potpuno tačno značenje sna ti ne bi bila voljna (jer nisi spremna) da prihvatiš značenje. I ne samo to, ispravno tumačenje sna, onda kada nismo spremni može da nam donese malo ili nimalo koristi.
Zašto sve tako? Zato što snovi nose duboke duhovne pouke, ili snovi su tajni prolaz ka najvišim stanjima svesti i duhovne realizacije. Zato je veća korist da se sagleda pravo mesto i uloga snova u našim životima umesto da se dobije tačan odgovor - tumačenje.
Ako nemaš protiv, ja bih nešto predložio;
Pokušaj da taj isti san zabeležiš na drugačiji način sa mnogo više detalja. Zašto? Zato što gola simbologija, kako je mnogi prihvataju, ne znači ništa, jer snovi su sveobuhvatni i u celini imaju značenje koje govore same radnje i događanja dok simboli mogu samo malo da pripomognu. Ukoliko je ovaj san stvarno od većeg značaja za tebe, a ti ga nisi razumela, za očekivati je da će doći serija snova koja će biti drugačije data a sa istim ciljem. Svako onaj ko želi voditi računa o svom ispravnom duhovnom razvitku nikako neće ignorisati snove već će ih zapisivati budući da su oni besplatna a zlatna riznica na putu ka spoznaji Sebe i Kreatora, odnosno na putu ka realiozaciji najviših stanja svesti.
Predlažem da novi zapis sna opiše detalje u smislu; Zašto ja ležim sa dedom u krevetu? Koji je razlog, koju sam misao ili pomisao imala u trenutku saznanja da smo zajedno u krevetu? Zašto je otišao u toalet? Ako ima tu još detanja tvopjih misli, osećanja ili sitnijih događanja uneti ih redom i na pravom mestu.
Zatim, kako i čime zakačaš svoju vilicu, tvoji osećaju, tvoji strahovi, misli.
događaj sa ispadanjem zuba takođe je imao svoju hronologiju. Nakon toga si u sali gde se mnogo mlada (devojka?) ili mnogo mladih nevesta sprema za igru i igra ili igraju.
Nalaziš svoju majku! Šta je ona tu radila, da li je još uvek u fizičkom telu? I kao i pre toga zapiši detaljnije osećanja hronološki. Kako je bila obučena majka.... Da, kakvi su tvoji odsnosi sa dekom, kakvi sa majkom...? Visok čovek kojeg misliš da znaš i da je preminuo... zapiši i o njemu koju reč. Kakav je bio za života, značajne karakteristike po kojima ga znaš ili šta on tebi predstavlja? Recimo častan čovek i pošten i odgovoran ili nepristojan, lažljiv itd. itd. Na sličan način zabeleži i o ostalim likovima; Da li su od poverenja, da li su zaštitnički nastrojeni prema tebi ili su ograničavajući...
Može se činiti da je sve ovo suvišno, ali sve je neophodno.
Ako iskreno želiš značenje onda iskreno i bez rezervi pristupi zapisivanju detalja. Nije neophodno tražiti tumačenje ali je poželjno nastaviti sa zapisivanjem snova i poželjno je započeti proces samo korigovanja negativnih stavova i odnosa prema životu. Uostalom, mi gradimo svoj život; tačnije, mi gradimo svoju svest.
Lično zapisujem svoje snove već dugi niz godina, ali snovi su lična i najintimnija svojina ili otkrovenje naših unutarnjih stanja svesti...
Od mene ovoliko, A šta ćeš ti učiniti za sebe je tvoja lična odluka. (Da bolje je sam nego u lošem društvu, ali pitanje je koliko je naša sposobnost da ispravno procenimo društvo? Učimo iz iskustva i da pripazimo da sa "otpadom ne izbacimo i drago kamenje.")
Pozdrav!

Jutros me je decko probudio pozivom,pricali smo nesto kratko jer sutra treba da dodje kod mene,prekinuli smo razgovor jer mora na posao i ja sam opet zaspala.Kad sam utonula u san,on je bio pored mene u krevetu ,hteo je u kupatilo ali ja nisam htela da ga pustim .Kad je otisao nekako sam sama sebi zakacila vilicu,ne znam kako i osetila kako mi se klimaju zubi.Primetila sam da 1 ispao,i prvo mi je proslo kroz glavu ,,Joj,on sutra dolazi a meni ispao zub"Potom,primecujem da ih jos ispada i da ja ne znam kako izaci pred njega bez par zuba.Odjednom,nisam vise u svojoj sobi vec u nekoj prostoriji gde ima puno nevesta koje se vrte,isprobavaju vencanice,igraju,a ja jurim da ispljunem to sto mi je ostalo u ustima jer vec imam puno zuba u rukama.Nista me ne boli ali zubi ispadaju i dalje,samo iz donje vilice.Pocinjem da placem i jurim trazeci majku,nailazim na nju u nekoj uzanoj haljini,a ona kao na nekim drogama gleda kroz mene i briga je sto joj pokazujem rukama da su mi poispadali zubi da je molim da zove naseg zubara jer nije normalno ovo sto se desava.Ona odbija,ja je preklinjem i dalje ,ona odlazi da odspava.(Inace smo u bas dobrim odnosima,nemamo nikakvih problema u stvarnom zivotu).Onda trcim u kupatilo cekam da ljudi izadju i iz usta vadfim hrskavicu(kao to gde su zubi stajali) i preplasena pokusavam da je vratim u usta jer osecam kao da se raspadam.Onda neka devojka(bas krupnih zelenih ociju,preterano nasminkana) pokusava da udje da me pita je l poznajem neku njenu drugaricu.Ja odbijam da je pustim unutra,okrecem se,kad iza mene stoji neki stariji covek,visok,u odelu.Ne znam kako se stvorio tu,osecam da ga poznajem ali nmg da se setim odakle,ali znam isto tako da je odavno mrtav.Tad sam se probudila.
Verujem da neke ovo smara jer je dugacko,ali bi mi znacilo ako neko moze bilo kako da protumaci i poveze.Nisam pod stresom,nemam nekih ozbiljnijih problema,niti sam u losim odnosima ni sa kim.

- - - - - - - - - -

Kod nje je u pitanju donja vilica.

Nije rekla gde živi, mislim kakav tip objekta.
Ako je stambena zgrada, ovo je nagoveštaj smrti svih stanara,
koji žive ispod.
Da su poispadali gornji zubi, onda oni iznad...
Za sada je deda bezbedan !
On je najeb'o tek ako sanja povećanje penzije.
Zagonetan je ovaj visoki lik...?
Verovatno komunalni policajac !

Zivim sama u stanu.Ja u snu osecam da poznajem tog dedu ali ne mogu da se setim ko je on .(U stavrnom zivotu dede i sa tatine i mamine strane odavno su mrtvi).

Poslednja izmena:
U malopređašnjem postu sam se zezao, a sada ću ozbiljno da ti kažem...
Ne oslanjaj se mnogo na snove.
To je više igra, nešto kao horoskop.
Ljudi su potrošili ceo život izučavajući fenomen snova
i nisu odmakli dalje od nule.
Mlada si, imaš 21 godinu, uživaj...raduj se životu
i svemu dobrom što ti pruža.
Snovi su samo imaginacija, a verovanje u njih - iluzija !

U malopređašnjem postu sam se zezao, a sada ću ozbiljno da ti kažem...
Ne oslanjaj se mnogo na snove.
To je više igra, nešto kao horoskop.
Ljudi su potrošili ceo život izučavajući fenomen snova
i nisu odmakli dalje od nule.
Mlada si, imaš 21 godinu, uživaj...raduj se životu
i svemu dobrom što ti pruža.
Snovi su samo imaginacija, a verovanje u njih - iluzija !

To tvrdiš po svom ličnom ubeđenju? Nađi nekog stručnog ko to tvrdi. Dr. Ivan Nastović napisa dve solidne stručne knjige o tumačenju snova. Misliš da bi se neko ozbiljan bavio nečim što je samo ubijanje vremena?
I život je samo imaginacija.
Jedno je tačno, da ne treba paničiti.

- - - - - - - - - - - - - - -
Jeste dobro znati koju nam poruku nesvesno šalje, ali se može i bez toga.
Za tumačenje nije dovoljno znati samo sadržaj sna, već i ko ga sanja.
Prvo pravilo za tumačenje je proveriti da li san upućuje upravo na ono o čemu je, pa tek onda tražiti simboličko značenje.

Dakle, prvo proveri da li je sa zubima sve u redu, ili nešto vezano za donju vilicu.

Ne traži od drugih tumačenje svog sna, jer svako projektuje samog sebe.
San je samo simbolična slikovnica tvojih misli i osećanja, u njemu nema ničeg što je tebi
nepoznato.
Evo kako ga ja vidim, a ti prosudi:

Jako ti je stalo do tvog dečka, ali on nije dovoljno sa tobom - prekida telefonski razgovor,
doći će tek sutra, i kada ste u krevetu, on nestaje u kupatilu.
Zabrinuta si, nesigurna i u sebe i u njega - ispada ti zub, pitaš se kako ćeš krezava pred njega?
Mnoge devojke se već udaju - soba puna nevesta.
I ti bi želela, ali nemaš podršku - majka je ravnodušna, kao drogirana, ide da prilegne !
Hvata te panika, a pomoći niotkud, majka se protivi tvojim planovima. - svi zubi ispali do hrskavice, a majka neće da zove zubara.
Nagriza te ljubomora - devojka zelenih očiju jako našminkana, ne želiš da je pustiš da uđe.
Na kraju,
iza sebe vidiš samo svoju veliku ljubav neostvarenu - upečatljiv čovek, visok i u odelu, poznat, ali mrtav.

Kažeš da nisi pod stresom?
Ali ljubav jeste stres i to - ogroman i divan. :)

Interesantno.

Gladna zena stoji u kuhinji i vice iz sveg glasa : Glaaaadnaaaa sam!
Sav komsiluk se strci , udju u njenu kuhinju i vide da ima svasta od namirnica u njenoj kuhinji ali ona sada tvrdi : Imam sve te namirnice ali nemam recept!
Ljudi se opet potrude i napisu joj par razlicitih recepta. Moze svaki da iskoristi i napravi nesto sebi da ne bude vise gladna.
Posle svih recepta ona se okrene i opet jaukne: Ajde da mi neko i skuva!

Lenjost duha je jednako tragicna kao i svakodnevna lenjost.

A san?

Strah od smrti, strah od gubljenja ljubavi i poredjenje sa majkom u slicnoj situaciji.

Veoma davno u nazad kada je čovekov život bio fizički dosta surov, gubitak zuba je značio manje hrane, što manje zuba manje hrane i teži položaj u zajednici ako je ima, pa mu je to bio jedan od velikih strahova, koji je i sanjao. Može svako sanjati, a često sanjaju oni koji imaju ili predosećaju probleme, svakome ko odsanja je prvi put dramatičo ostatak sna isto čudan, mozak ume da proizvede takav san kad se javi problem u spavanju npr. disanje,...

Ne traži od drugih tumačenje svog sna, jer svako projektuje samog sebe.
San je samo simbolična slikovnica tvojih misli i osećanja, u njemu nema ničeg što je tebi
nepoznato.
Evo kako ga ja vidim, a ti prosudi:

Jako ti je stalo do tvog dečka, ali on nije dovoljno sa tobom - prekida telefonski razgovor,
doći će tek sutra, i kada ste u krevetu, on nestaje u kupatilu.
Zabrinuta si, nesigurna i u sebe i u njega - ispada ti zub, pitaš se kako ćeš krezava pred njega?
Mnoge devojke se već udaju - soba puna nevesta.
I ti bi želela, ali nemaš podršku - majka je ravnodušna, kao drogirana, ide da prilegne !
Hvata te panika, a pomoći niotkud, majka se protivi tvojim planovima. - svi zubi ispali do hrskavice, a majka neće da zove zubara.
Nagriza te ljubomora - devojka zelenih očiju jako našminkana, ne želiš da je pustiš da uđe.
Na kraju,
iza sebe vidiš samo svoju veliku ljubav neostvarenu - upečatljiv čovek, visok i u odelu, poznat, ali mrtav.

Kažeš da nisi pod stresom?
Ali ljubav jeste stres i to - ogroman i divan. :)

jes, sve je to okejj, ali nepoznati deda je problematičan

Back