ХИТ: Ко је победио из хрватског? Па, Срби!

Poruka
20.095

Тројица ученика Српске православне гимназије у Загребу победила су на такмичењу из хрватског језика.

Квиз је седам месеци, кроз седам етапа, организовала загребачка Градска библиотека, јавља "Слободна Далмација".

Један од тројице ученика је рођен у Ервенику крај Книна. Одлучио је по средњошколско образовање отићи у Загреб. Име му је Ђорђе Суботић.

"Зашто ми не бисмо знали хрватски?"
, пита он.

Ако неко може добро знати енглески, зашто ми не бисмо знали хрватски", рекао је Суботић.

Победници су и Александар Медић и Синиша Ненадовић. Александар је пореклом из Книна, а Синиша из Доњих Борки крај Дарувара. Они деле собу у ученичком дому

"На квизу су биле четири групе питања. Хрватска књижевност, светска књижевност, општа култура и граматика. Нисмо се нешто посебно припремали, а пуно нам је помогла наша професорка из хрватског језика Мира Бичанић. Она из 'Милионера'", рекао је појаснио је Суботић.

Синиша је рекао да се први пут са српским језиком срео у гимназији. "До тада сам учио само хрватски", рекао је он и додао да би сигурно лошије решио тестове из српског.

568200

Па ни у познавању сопственог језика не могу да буду бољи од Срба :hehe::bravo:

.

Koja idiotska tema, ovo nije nikakav poraz njihove države , već potvrda da i dalje uspevaju da Srbe asimiluju. Vremena su se promenila pa fratri ne mogu da prekrštavaju uz nož pod vrat i raspeće, već se to radi kroz njihove institucije.

Da je više Šiptara osvajalo takmičenja iz srpskog jezika ne bi sada blokade bile na Jarinju.

Koja idiotska tema, ovo nije nikakav poraz njihove države , već potvrda da i dalje uspevaju da Srbe asimiluju. Vremena su se promenila pa fratri ne mogu da prekrštavaju uz nož pod vrat i raspeće, već se to radi kroz njihove institucije.

Da je više Šiptara osvajalo takmičenja iz srpskog jezika ne bi sada blokade bile na Jarinju.
Ne preteruj! Ako samo kao gastarbajter odeš u Nemačku, red je, a i korisno je da NAUČIŠ nemački jezik, pogotovo ako si i rođen u Švabiji!

Svaka čast momcima u Hrvatskoj. Ali u čemu je problem što je nekii Srbin iz Hrvatske pobedio na takmičenju iz hrvatskog jezika? Pa tamo su rođeni, odrasli... hrvatski im je praktično maternji jezik. Uostalom prisetimo se da najveći autoriteti za srpski jezik - Ivan Klajn i Egon Fekete po imenima verovatno baš i nisu 100% Srbijanci pa im to nije smetalo da postanu to što jesu.

Тројица ученика Српске православне гимназије у Загребу победила су на такмичењу из хрватског језика.

Квиз је седам месеци, кроз седам етапа, организовала загребачка Градска библиотека, јавља "Слободна Далмација".

Један од тројице ученика је рођен у Ервенику крај Книна. Одлучио је по средњошколско образовање отићи у Загреб. Име му је Ђорђе Суботић.

"Зашто ми не бисмо знали хрватски?"
, пита он.

Ако неко може добро знати енглески, зашто ми не бисмо знали хрватски", рекао је Суботић.

Победници су и Александар Медић и Синиша Ненадовић. Александар је пореклом из Книна, а Синиша из Доњих Борки крај Дарувара. Они деле собу у ученичком дому

"На квизу су биле четири групе питања. Хрватска књижевност, светска књижевност, општа култура и граматика. Нисмо се нешто посебно припремали, а пуно нам је помогла наша професорка из хрватског језика Мира Бичанић. Она из 'Милионера'", рекао је појаснио је Суботић.

Синиша је рекао да се први пут са српским језиком срео у гимназији. "До тада сам учио само хрватски", рекао је он и додао да би сигурно лошије решио тестове из српског.

Pogledajte prilog 568200

Па ни у познавању сопственог језика не могу да буду бољи од Срба :hehe::bravo:

.

да је био квиз о томе како се праве логори за малу децу , другачији би био резултат

osvojili su u srpskom jeziku sto je dokaz od cega su rvati nastali...rvatski jezik je u sustini srpski sa njihovim izopacenim izmenama kako bi se u necemu barem razlikovali...

pa danas imas , zrakoplov, pucanstvo, milokliz...

Када постану Хрвати, неће морати толико учити новоговор и доказивати се.

Било би за похвалу, да је то победа због жеље за знањем, плашим се предимензионираности иу репресије учења новоговора.

Замене су они мученици хрватског терора

Мали је кретен.

Pametna deca i kao što napisah kamo lepe sreće da svi Srbi iz hrvatske dođu i žive u Srbiji,ipak se hrvatska mladež uči nekim drugim vrednostima,na primer da razlikuju Srbe od hrvata pa ako nisu sigurni da kulturno pitaju ''tko je ovdi Srbin''
I šta onda jer i mnogi Srbe gledaju što pre 'pobeći' iz Srbije? Neki samo zato i žele da Srbija uđe u EU!

I šta onda jer i mnogi Srbe gledaju što pre 'pobeći' iz Srbije? Neki samo zato i žele da Srbija uđe u EU!
Vidi milioni kineza žele pobeći iz Kine ali to ne umanjuje činjenicu da je Kina velesila samo zahvaljujući broju stanovnika jer u svakoj iole normalnoj temlji ljudi su najvažniji resurs
Napisao sam,kamo lepe sreće jer bih ja najviše voleo da je Srbija moderna,bogata i u svakom pogledu uređena zemlja
U svakom slučaju Srbija je 10 puta bogatija prirodnim resursima od hrvatske

Vidi milioni kineza žele pobeći iz Kine ali to ne umanjuje činjenicu da je Kina velesila samo zahvaljujući broju stanovnika jer u svakoj iole normalnoj temlji ljudi su najvažniji resurs
Napisao sam,kamo lepe sreće jer bih ja najviše voleo da je Srbija moderna,bogata i u svakom pogledu uređena zemlja
U svakom slučaju Srbija je 10 puta bogatija prirodnim resursima od hrvatske
Svejedno su ih japanci u WW2 gazili kao žohare! A Kina je danas ovo što jeste zahvaljujući samo pohlepnim kapitalističkim svinjama!

Back