kisela bombona
Elita
- Poruka
- 20.095
Тројица ученика Српске православне гимназије у Загребу победила су на такмичењу из хрватског језика.
Квиз је седам месеци, кроз седам етапа, организовала загребачка Градска библиотека, јавља "Слободна Далмација".
Један од тројице ученика је рођен у Ервенику крај Книна. Одлучио је по средњошколско образовање отићи у Загреб. Име му је Ђорђе Суботић.
"Зашто ми не бисмо знали хрватски?", пита он.
Ако неко може добро знати енглески, зашто ми не бисмо знали хрватски", рекао је Суботић.
Победници су и Александар Медић и Синиша Ненадовић. Александар је пореклом из Книна, а Синиша из Доњих Борки крај Дарувара. Они деле собу у ученичком дому
"На квизу су биле четири групе питања. Хрватска књижевност, светска књижевност, општа култура и граматика. Нисмо се нешто посебно припремали, а пуно нам је помогла наша професорка из хрватског језика Мира Бичанић. Она из 'Милионера'", рекао је појаснио је Суботић.
Синиша је рекао да се први пут са српским језиком срео у гимназији. "До тада сам учио само хрватски", рекао је он и додао да би сигурно лошије решио тестове из српског.

.