Casual Observer
Stara legenda
- Poruka
- 92.940
Bide, kao u Francuskoj i Italiji…Korištenje wc papira ili vlažnih maramica mi je samo ,,razmazivanje,,!
Zar je tako teško oprati se?
Dobro, kada si na poslu, na putu....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bide, kao u Francuskoj i Italiji…Korištenje wc papira ili vlažnih maramica mi je samo ,,razmazivanje,,!
Zar je tako teško oprati se?
Dobro, kada si na poslu, na putu....
Pričali, tj. pisali su neki forumaši na HB org da u nekim sarajevskim kafićima nema toalet papir nego samo flaša od litar sa vodom.Bide, kao u Francuskoj i Italiji…
A zelena agenda?Bide, kao u Francuskoj i Italiji…
Ti si, baćo, danas, u formi. U elemenat, što 'no kažu!A zelena agenda?
Čuvajmo planetu?

Ajaooj! @lapsi, jel ovo standardna procedura u Sarajevu? I bide mora da se glanca, dezinfikuje i deratizuje milion puta dnevno, a tek te flaše!Pričali, tj. pisali su neki forumaši na HB org da u nekim sarajevskim kafićima nema toalet papir nego samo flaša od litar sa vodom.
I kako tu obaviti kvalitetno pranje?!
A posle se vraćaš za astal, da konzumiraš što šta...
Hladnom vodom, samo nemoj bez sapuna.A zelena agenda?
Čuvajmo planetu?

Mi stariji se sećamo JNA toaleta u kojima je bilo flaša, a u boljim kasarnama i slavine sa hladnom vodom.Pričali, tj. pisali su neki forumaši na HB org da u nekim sarajevskim kafićima nema toalet papir nego samo flaša od litar sa vodom.
I kako tu obaviti kvalitetno pranje?!
A posle se vraćaš za astal, da konzumiraš što šta...
A rasprava je počela kad je neki kolega Bošnjak poručio Srbima i Hrvatima da su prljavi, glibavi, ugursuzi i sl, upravo potežući argument da se oni peru, dok brisanjem se ne čisti dovoljno.Ajaooj! @lapsi, jel ovo standardna procedura u Sarajevu? Bide mora da se glanca, dezinfikuje i deratizuje milion puta dnevno, inače…

Tog su garant međedi najurili iz šume pa došo na forum.A rasprava je počela kad je neki kolega Bošnjak poručio Srbima i Hrvatima da su prljavi, glibavi, ugursuzi i sl, upravo potežući argument da se oni peru, dok brisanjem se ne čisti dovoljno.![]()
Mislim da to nije samo njegovo mišljenje. Slušao sam efendiju Mustafu Spahića Mujkija, kako kaže da je muslimanima bitno da je "čista gubica i čista g.zica". Aludirajući da treba da govore ispravno i da se peru pozadi.Tog su garant međedi najurili iz šume pa došo na forum.

Čisti, ali ne higijenski nego onako ritualno: vidim na nekom forumu čovek ladno kaže “dosta je vodom, ne mora sapun”! Pa to mu je 100x gore nego nzm kakvim papirom…Mislim da to nije samo njegovo mišljenje. Slušao sam efendiju Mustafu Spahića Mujkija, kako kaže da je muslimanima bitno da je "čista gubica i čista g.zica". Aludirajući da treba da govore ispravno i da se peru pozadi.![]()
Kolega Robert sa HB je rekao da postoji verski propis po kojem u nedostatku vode, može da se briše kamenom. I to neparnim brojem kamenova, to je striktno.Čisti, ali ne higijenski nego onako ritualno: vidim na nekom forumu čovek ladno kaže “dosta je vodom, ne mora sapun”! Pa to mu je 100x gore nego nzm kakvim papirom…
Pranje je bitno, sapun je već opciono. Msm…

Ne znam za to. Ne vjerujem.Ajaooj! @lapsi, jel ovo standardna procedura u Sarajevu? I bide mora da se glanca, dezinfikuje i deratizuje milion puta dnevno, a tek te flaše!
Da li tamo ima neke sanitarne inspekcije?
Nije papir od čelika. Prsti znaju da prolete kroz papir samo tako!Korišćenje toalet papira služi da ne dođe do konktakta prstiju i fekalija.
Dok korišćenjem vode do tog kontakta dolazi, i ustvari to je razmazivanje i ne samo po zadnjici nego i po prstima koje koristimo da jedemo.
A detaljno pranje može sačekati tuširanje, pa da se temeljno operu i prsti i analni otvor.
Kaže li da li je to isprobao?Kolega Robert sa HB je rekao da postoji verski propis po kojem u nedostatku vode, može da se briše kamenom. I to neparnim brojem kamenova, to je striktno.![]()
Kada kažem vodom mislim na tuš!Čisti, ali ne higijenski nego onako ritualno: vidim na nekom forumu čovek ladno kaže “dosta je vodom, ne mora sapun”! Pa to mu je 100x gore nego nzm kakvim papirom…
Pranje je bitno, sapun je već opciono. Msm…
I ti se Aleksije uhvatio ove teme ko pijan ,,iza plota,,!Kaže li da li je to isprobao?
Da nije Robi ovaj Garfo?!Kaže li da li je to isprobao?

OK, OK, samo bez ljutnje.Kada kažem vodom mislim na tuš!
Kao i onaj Bosanac iz vica o Crnogorcu što je prodavao supstancu za Bosance..,Kaže li da li je to isprobao?
Opa. Tamo si bio bistriji mnogo.Da nije Robi ovaj Garfo?!![]()
Nisam ja, majke mi.Da nije Robi ovaj Garfo?!![]()
Pa nisam to bio ja.Opa. Tamo si bio bistriji mnogo.
Ko je? Aleksije zna sigurno.Nisam ja, majke mi.