Vec 20 god. imam konstantno nizak pritisak 90/60 tako da sam se do sada vec i navikla da ga "nosim". Prvi put mi je pritisak naglo pao u 18-toj godini i onesvestila sam se na ulici iz "cista mira" cekajucu autobus tako da sam danima imala veliku cvorugu na glavi. Od tada pa do danas situacija ista. Tom prilikom lekari se isto tako nisu previse uzbudjivali zbog niskog pritiska nego vise zbog udarca glave. Vremenom sam sama shvatila sta treba. Redovna ishrana (obavezno dorucak), bez stresa i nervoze, bez cigareta, dosta tecnosti, u kriticnim situacijama pojesti nesto slano (cips) i obavezno umiti hladnom vodom lice, vrat, ruke i zgobove, izbegavati zagusljive prostorije, sparno vreme, vise vremena provoditi na svezem vazduhu, baviti se sportom.Od lekova sam probala sve i svasta sto su mi lekari davali ali bez nekog trajnog efekta. Za mene je najbolja preventiva -sve gore navedeno- ali ako se i pored toga dogodi da pritisak naglo padne(od 90/60 jos nize) onda je to strasna slika. Obavezno onesvescivanje, povracanje, hladan znoj, drhtanje celog tela i malaksalost dugo nakon vracanja u normalu. Sto se tice vase cerke neka obavezno poseti lekara, vodi uredan zivot, obavezno doruckuje itd. Vise o svemu ce objasniti dr. sigurna sam. Sve najbolje !!!