gost 36952
Elita
- Poruka
- 17.066
.......
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim da se termini hipohondrija i recimo, depresija, danas previše često (zlo)upotrebljavaju medju ljudima. Čim se neko malo više brine za svoje zdravlje(možda i opravdano), medicinski neobrazovan svet ga proglasi hipohondrom. Ako je neko neraspoložen par sati, već sebi postavlja dijagnozu, i na pitanje kako je ovih dana odgovara: ''Ma pao sam u neku depresiju''. Mislim stvarno...cojka:E pa nisam ja bas toliki hipohondra. Ja cak i ne volim da idem kod doktora, i to cinim bas kad moram. Meni kad nesto "fali", ja se samo malo zabrinem.
*misutka*:Mislim da se termini hipohondrija i recimo, depresija, danas previše često (zlo)upotrebljavaju medju ljudima. Čim se neko malo više brine za svoje zdravlje(možda i opravdano), medicinski neobrazovan svet ga proglasi hipohondrom. Ako je neko neraspoložen par sati, već sebi postavlja dijagnozu, i na pitanje kako je ovih dana odgovara: ''Ma pao sam u neku depresiju''. Mislim stvarno...cojka:E pa nisam ja bas toliki hipohondra. Ja cak i ne volim da idem kod doktora, i to cinim bas kad moram. Meni kad nesto "fali", ja se samo malo zabrinem.
indigo:moje iskustvo sa ljudima koji npr. zele da im se izvade potpuno zdravi zubi, sa onima koji imaju goluba u sinusu gornje vilice, ili ugradjen chip u kost donje vilice, su da je to pretezno posledica neke osnovne psihijatrijske bolesti.
mislim, WW ce to bolje znati, ali moje amatersko misljenje je da su njihovi hipohondricni problemi samo jedna od manifestacija neke od ozbiljnih psihoza; najcesce kasnije i kazu koja je sifra konkretno u pitanju...
samo nek' nije dosadno...
WithdrawnWater:Da, to sto ti pominjes (golub u sinusu itd) jesu sumanute ideje, i kao takve (sumanutosti vezane za poremecaj rada izvesnih organa ili delova tela) jesu deo psihoticnog spektra.
WithdrawnWater:Indigo:
sumanute ideje su cudo, mogu biti veoma fiksirane (pacijenti se ne mogu razubediti) a ponekad i nisu pa se pacijenti posle natezanja daju dovesti u sumnju....U svakom slucaju, karakteristika sumanutog poremecaja je prosto postojanje jedne ili vise sumanutih ideja, sumanutosti su cesto kao lanac u kome je prva karika potpuno pogresna (golub, chip...) a na nju se redjaju ostale potpuno normalne karike pa ako se ukljucis negde od trecine ili sredine - prosto je tesko prepoznati da je covek'ne bash...'
Pozdrav!
WithdrawnWater:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
HAHAHAH! Dobra fora! DA znas - nije ti to lose, moracu i ja da pocnem da primenjujem taj sistem...!!!
:shock: :? Uufh....u stvari - ja ne mogu...ja sam psihijatar, ja takve treba da lecim....Eh. Nista od velikih para onda!!!![]()
![]()
WithdrawnWater:Indigo:
Pa daj da pravimo privatno posao - da se udruzimo! Meni svakako treba stomatolog a tebi psihijatar (meni licno, a tebi za konsultacije - da ne bude pogresno shvaceno!)
![]()
![]()
![]()
![]()