Hiperrealizam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Augusto Ferrer-Dalmau.jpg

Augusto Ferrer-Dalmau

Veljko Djurdjević
Veljko-Djurdjević-slikar-hiperrealista-na-radnom-mestu-hiperrealizam.jpg

Veljko Djurdjević-slikar hiperrealista-na radnom mestu

Kada radim potreban mi je mir, disciplina, mentalna higijena i duhovna cistota. Svaka promena toka energije oseti se na platnu. Moja najveca strast bila je da nekako ‘uhvatim’ i prenesem tu etericnu, lekovitu energiju prirode, i donesem je u domove ljudi kroz moje slike, koje ce tu sijati i leciti. Jos je Josif Pancic izdradjivao specijalne metalne kutije u kojima bi prezervirao sakupljene biljke tokom
dugih putovanja do beogradskog Univerziteta. Tako da i ovo sto ja radim je na neki nacin alhemija, travarstvo, metafizika… Humanizam. Ono sto me fascinira je to da na moje slikarstvo jednako
reaguju ljudi sa svih svetskih meridijana.
Veljko-Djurdjević-Banjska-stena.-Tara-Mountain.jpg

Veljko Djurdjević-Banjska stena.-Tara Mountain
Provodim puno vremena kampujuci sa bratom po vrletima nacionalnih parkova sirom Balkana i
Evrope. Te ekspedicije traju i po nekoliko nedelja. Zelim da se zavucem u najcuvanije, najkrasnije kutke prirode, da boravim i spavam u tom devicanskom, maestralnom ambijentu, i da uhvatim one najfascinantnije trenutke u prirodi, koji cesto traju svega nekoliko sekundi. Taj, terenski rad mi je najlepsi deo posla. Tamo punim baterije, inspirisem se, napajam energijom koju posle prezerviram
i pretacem u svoje slike, i saljem dalje po celom svetu. Jedino, sto vam za moje slike nije potreban recept! I kada nas zacudjeni mestani ugledaju tako u nekoj vrleti na 2000 metara nadmorske visine,
sa dzinovskim rancima, neobrijane i ispecene suncem, kazemo prosto da smo „krenuli na posao“. I zaista, to je moj posao i moje radno mesto, Priroda. I beskrajno sam zahvalan sudbini na tome…

Ne sumnjam u tvoje znanje u oblasti umetnosti, to mi nije namera.
Ponekad i sama imam problem da razlikujem,pogotovo ako nema
dovoljno podataka,ali ovde su i ljudi koji nisu umetnici,pa ponekad
zbog posećenosti ovom pdf,zažmurim..ali ovaj slikar jeste hiperrealista.
Treba razlikovati hiperrealizam i fotorealizam..pozzz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back