ljuba miljkovic
Ističe se
- Poruka
- 2.220
Hajde, dajte odgovarajući naslov!
Najmanji problem je promeniti ga.
Najmanji problem je promeniti ga.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Iskreno govoreci, stekao sam cvrst utisak da ne znas odgovor. Nije ni cudo. Takvih hiljadugodisnjih ratova, znaci u kontinuitetu, nije bilo. Drugo, govoriti o ratu izmedju Germana i Slovena je apsurdno, jer su u pitanju rase, a ne pojedia plemenna ili narodi.Trece, cudi me da ne znas da Vizantija nije zvanicno ime te imperije i da se njeni stanovnici nisu nazivali Grcima iako je Imperija nakon cetiri veka od njenog formiranja jelinizovana.Знаш, није твој проблем нерешив.
Погледаш на дну стране ко је модератор подфорума "историја"..видећеш два имена, пронађеш им профиле или текстове, упутиш ПП и љубазно замолиш да промене наслов теме да не испадаш глуп.
Нема разлога да то не учине.
Што се тиче твог пропитивања и интересовања- да ти кажем да могу много више од 10 битака да набројим одмах ...између Германа и Срба,...( а да не поменем 20. век, анексије Босне и све надаље..? али - нећу.
Између Срба и Грка не бих овако из главе могла да набројим 10, морала бих да се подсетим .... јер су Данајци лукави па су нам углавном крали и подметали , избегавајући отворену борбу..Нпр. довели су Турке ..унајмили.. да нападају Србе ..кад оно.. Турци заузеше прво њих, а после и нас.
Како су себе називали Грци- то имаш у свакој енциклопедији и сваком уџбенику историје.Итд.
Iskreno govoreci, stekao sam cvrst utisak da ne znas odgovor. Nije ni cudo. Takvih hiljadugodisnjih ratova, znaci u kontinuitetu, nije bilo. Drugo, govoriti o ratu izmedju Germana i Slovena je apsurdno, jer su u pitanju rase, a ne pojedia plemenna ili narodi.Trece, cudi me da ne znas da Vizantija nije zvanicno ime te imperije i da se njeni stanovnici nisu nazivali Grcima iako je Imperija nakon cetiri veka od njenog formiranja jelinizovana.
P.S. Sto se tice naslova, ne bi trebalo da si zbunjena. Proicitas tekst i znas o cemu se radi. Samo malo paznje i problem je resen..
Dva HILJADUGODISNJA rata Slovena i Srba
Jedan nas uvazeni kolega forumas je izneo neverovatnu storiju o dva hiljadugodisnja kontinuirana rata Slovena i Srba. Citiram gaitanje: koliko je ova tvrdnja zanovana na istorijskim cinjenicima, a koliko na mastovitosti autora. Ja nisam uspeo da pronadjem dokaze koji bi potvrdili ove iznete "cinjenice". Sta vi mislite o iznetom?
![]()
Byzantine–Bulgarian Wars
680-1366
http://en.wikipedia.org/wiki/Byzantine–Bulgarian_Wars
Category:Byzantine-Bulgarian battles
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Byzantine-Bulgarian_battles
Da li ti je to jedini problem da razumes sustinu postaavlajene teme? Doduse, imas moje dopunsko objasnjenje. Ako i dalje ne shvatas sustinu postavljene teme, ja ti, zaista, ne mogu pomoci.Srebrena:Знаш, није твој проблем нерешив.
Погледаш на дну стране ко је модератор подфорума "историја"..видећеш два имена, пронађеш им профиле или текстове, упутиш ПП и љубазно замолиш да промене наслов теме да не испадаш глуп.Нема разлога да то не учине.
Ocigledno da nisi shvatila sustinu postavljene teme, jer se i dalje bavis naslovom. Ne znas cinjenice pa se fokusiras na naslov koji, uzgred receno, i nije problematican. Tako, recimo, u novnskim tekstovima je sasvim normalno da iz naslova ne vidis sta je sustina clanka, pa imak citas.Srebrena:Што се тиче твог пропитивања и интересовања- да ти кажем да могу много више од 10 битака да набројим одмах ...између Германа и Срба,...( а да не поменем 20. век, анексије Босне и све надаље..? али - нећу.
Draga Srebrena, mozes li da navedes bar pet takvih sukoba u toku tog hiljadogodisnjeg rata izmedju nas i Grka (neko kaze da je u pitanju Vizantija – ti porices). Da, nisi pomenula Vizantiju, ali su tu i Grci i Danajci i Turci. Odakle su ti Grci?Srebrena:Између Срба и Грка не бих овако из главе могла да набројим 10, морала бих да се подсетим .... јер су Данајци лукави па су нам углавном крали и подметали , избегавајући отворену борбу..Нпр. довели су Турке ..унајмили.. да нападају Србе ..кад оно.. Турци заузеше прво њих, а после и нас.
Da, u pravu si, ima to u svakoj enciklopediji, ali ti ne znas, pa zato se pozivas na enciklopedije i udzbenike. Zaista, veoma, veoma znalacki.Srebrena:Како су себе називали Грци- то имаш у свакој енциклопедији и сваком уџбенику историје.Итд.
Jos uvek se bavis naslovom! Gde je odgovor na sustinu pitanja? Pazi se da se ne zagrcnes od smeha.Drugo, ne mopgu da verujem da postoji pismen čovek koji će posle izobličenog naslova da napise jos i da su Sloveni i Germani različite rase
Smiri zivce, procitaj dole citirani tekst na engleskom jeziku, mozda ce ti ubuduce trebati kada se upustas u diskusiju na temu rasa. Mozda ti i vidis narandzaste rase, ali to ne znaci da si dobro potkovana znanjem. Nadam se da ce ti dole citirani teks umanjiti psihosomatske probleme izazvane grohotnim smehom.Srebrena:Prvi su ljubičanstvene a drugi nandžaraste rase
Sjajno, nisi, vec samo Grke i Danajce. Da li mu to dodje isto???Treće, Vizantiju nisam pominjala pa te molim kad mi se obracas licno da proveris (uz naslove i rase) i postavljene tekstove na koje odgovaras.
Byzantine–Bulgarian Wars
680-1366
http://en.wikipedia.org/wiki/Byzantine–Bulgarian_Wars
Category:Byzantine-Bulgarian battles
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Byzantine-Bulgarian_battles
U pravu si samo se ne bih slozio sa vremenskim periodom koji si naveo. Ja bih, ako dozvolis, napravio malu korekciju. Protobugari dolaze na Balkansko poluostrvo krajem 7. veka (oko 681. godine}, a zavrsavaju svoju srednjovekovnu istoriju sa najezdom Osmanlija u 14. veku (oko 1395. godine).Sve skupa blizu 7.vekova.Није спам, Бугари и Грци су исто током 1000 година били мање-више непрестано у сукобима и рату, све до пропасти и Византије и Бугарске од Турака.
Iskreno govoreci, stekao sam cvrst utisak da ne znas odgovor. Nije ni cudo. Takvih hiljadugodisnjih ratova, znaci u kontinuitetu, nije bilo. Drugo, govoriti o ratu izmedju Germana i Slovena je apsurdno, jer su u pitanju rase, a ne pojedia plemenna ili narodi.Trece, cudi me da ne znas da Vizantija nije zvanicno ime te imperije i da se njeni stanovnici nisu nazivali Grcima iako je Imperija nakon cetiri veka od njenog formiranja jelinizovana.
P.S. Sto se tice naslova, ne bi trebalo da si zbunjena. Proicitas tekst i znas o cemu se radi. Samo malo paznje i problem je resen..
I ovog puta novo saznanje, neznas engleski, inace se ne bi zacenjivala od smeha. Ja, draga Srebrena, samo konstatujem cinjenice. Ako ne znas engleski, ja cu ti rado prevesti ono sto je bitno za pojama rasa u citiranm tekstovima na engleskom jeziku. To sto si ti pripadnica lepseg i slabijeg pola, ne znaci da sada treba da prihvatim da sam ovakav ili onakav. Mi ovde ravnopravno disktujemo. Ubedjen sam da ti ni jednom uvredljivom recju nisam oslovi. Mozda gresim? Nasuprot, ti moju malenkost obilato castis negativnim atributima.Pored ostalih mana, tebi, hogarijuse, ni vid nije kako treba.
Ovo je tvoj tekst u kome si napisao da su Germani i Sloveni različite rase, pa ne pravi se sad nevest.
Ne znam cime sam zasluzio ovakve "ocene" od jedne dame koju bi morala, ako zeli da zadrzi taj uvazeni status, da ne koristi grube i nelprikladne izraze.Što se tice tvojih pitanja upućenih bas meni, jasna sam bila u prethodnim odgovorima- nekome ko je takav kakav si ti, NEĆU da pomognem jer takvi kao ti ne zaslužuju ljudsku pažnju.I tu je, dragi moj, point.
Znanje i vaspitanja za tebe su nedohvatni.
I was talking about your nonsences in yours previous quotation,...that Germans and Slavs are of different race- that is my "reason for laughing".Meanwhille, you are darong to quote some neglish text about races which DO OT explains your own unknowledge about races.A, ako se osecas uvredjenom,
And, of course, your Serbian origin distinguish your from the rest of the civilized world
kada iznosis neke teze i hipoteze, trebalo bi da ponudis i objasnjenje plus izvore na koje se pozivas.
Da su svi Germani- "Rasi", to e ordirnarna glupost. Da SI REKAO DA JE 1/3 Germana ti "tvoji" "Rasi" to bi vec bilo blize istini.
Vidim da su ti dobro "napudrili" mozak sa pseudo-teorijama. Ono sto pripovedas nema bas velike veze sa stvarnoscu.