Хиљаде на маршу: "Европа ће бити бела или без људи"

Tzv. migranti ne da nece ovladati Evropom (kao sto se patriJote nadaju), vec ce uskoro proci (u najboljem slucaju) kao njihova braca iz Gaze, budu li se i dalje ''junacili''.
Prije neki dan uđem u kafić i za stolom pored mene četvorica pričaju neki strani jezik, oslušnem malo bolje i prepoznam da pričaju turski. Kasnije kad su otišli čujem od kelnera da su Turci koji tu povremeno dolaze. Znači da nisu turisti već neki koji duže borave u Srbiji. Više puta sam sretao Turke za koje sam mogao zaključiti da nisu turisti. Mora da su ti Turci zaposleni po turskim firmama koje rade po Srbiji, uglavnom su to građevinske firme. Među njima ima svakako i špijuna, turska obavještajna služba pojačava prisustvo u Srbiji i regionu iz godine u godinu.
Čujem da je u 2023. godini u Srbiju došlo oko 48.000 radnika iz južne Azije (Indija, Šri Lanka, Nepal, Bangladeš itd).

Prvi univerzitet na Svetu u Bolonji krajem 11 veka.
Не. Први, најстарији на свету, а који је и данас у функцији, јесте универзитет Ал-Караоуине у Фезу у Мароку који је ОСНОВАЛА ЖЕНА (!) 859. године. А то да је најстарији на свету не кажем ја него UNESCO.

800px-University_of_Al_Qaraouiyine.jpg

Qarawiyine_library_reading_room_(589089843)_(edited).jpg

komso, ovi zabranise tvoju aldzaziru, sta cemo sad da gledamo? u pasulj te tvoje fatime? sta se izucavalo na tom univerzitetu osim kurana? marokanski hashish?

Нетанјаху угасио Ал Џазиру, полиција упала у канцеларије и размонтирала опрему​

Слободно се ти одушевљавај с тиме, али само немојте после да причате како је Израиљ "демократска земља" и да је "као Европа."
Иначе, Нетањаху је одмах после 7. октобра 2023. лажно оптужио Ал-Џазиру да је (цитирам) „пропагандни орган Хамаса и да је активно учествовао“ у нападу палестински покрет извео на југу Израела. Редакција Ал-Џазире на Палестинској територији је била бомбардована, а два њена дописника су убијена од стране израелских снага. Израел их је описао као „терористичке агенте“. Шеф бироа Ал-Џазире на Палестинској територији, Ваел ал-Даду, рањен је у децембру у нападу за који је крив Израел, а погинуо је и камерман тог канала.

А да те подсетим да не уништава Израиљ само оно шта је муслиманско него је и једну од најстаријих православних цркава на свету која се налазила на Палестинској територији директно гађао ракетама и уништио.

Слободно се ти одушевљавај с тиме, али само немојте после да причате како је Израиљ "демократска земља" и да је "као Европа."
kme, kme, zabole nas amere bas i za vas i za njih, ... secas se kada je onaj ruzni izraelac pretio da ce da gadja rim? e, to bi nam selo kao 1 na 11.. kme, kme, tek ces da kmecis

ej, umesto da cenis sto sam otvoren, sto te ne lazem, ti sta radis? pizdis tu, kao sekapersa? pa emitujte iz arabije, ima valjda jos negde aldzazire, od jerusalima se oprostite, nema vam tamo mesta vise, jel su vas malo ubijali ovi? sta sad? ajde dzada, pa tamo iz katara emitujte da vas gledamo, ja obozavam al dzaziru.:pop:

Poslednja izmena:
Не. Први, најстарији на свету, а који је и данас у функцији, јесте универзитет Ал-Караоуине у Фезу у Мароку који је ОСНОВАЛА ЖЕНА (!) 859. године. А то да је најстарији на свету не кажем ја него UNESCO.

Pogledajte prilog 1542683

Pogledajte prilog 1542685

Žao mi je ali ipak Bolonja.UNESCO je i politička institucija a nauka je mnogo pozvanija da daje ocene o tome da li je nešto bilo ili nije bilo univerzitet.

Партије у Србији дају лажну наду народу да ће да га изведу из беде и да ће да му поврате достојанство. Сви причају како ће да поврате Косово и Метохију, а предају га постепено већ деценијама. Сви причају како ће Србија да буде јака, стабилна и поштована, а од тога нема ништа.

Исто су тако завлачили и ове који су хтели да иду у Европу. ДОС је 12 година причао о Европи и о томе како само што нисмо ушли:

- Зоран Ђинђић је 2000. године рекао да Србија улази у ЕУ до 2003. године;
- 2002. године, када је свима постало јасно да од уласка нема ништа, Ђинђић је померио рок на 2005;
- од 2004. године, па до коначног пада, Борис Тадић је причао како Србија улази у ЕУ за 5 година, само да ДС још једном победи на изборима;
- 2012. године СНС је причао о уласку Србије у ЕУ и опет је давао рокове од по 5 година;
- 2030. година је последњи саопштени рок, а од тога нема ништа.

Како политичке странке троше енергију и лажу народ? Најбољи пример су парламентарни избори 2008. године. Тада су људи, након проглашења независности Косова и након распродаје свих државних предузећа, решили да сруше ДОС. Јасно је било као дан да СРС, СПС и ДСС имају већину и да ниједна партија "демократске оријентације" нема никакве шансе, чак и да се сви удруже. Када су се пребројали гласови, видело се да ДС нема већину. И шта су тада урадили? СПС је продао сопствене гласаче и ушао је у коалицију са ДС-ом и Г17+. Нико од гласача СПС-а није гласао да би сутра правили власт са демократама. Друга превара су избори за Град Београд, где је СПС преварио СРС и оформио је градску власт са Ђиласом. Након тога иде још једна превара, а то је формирање странке СНС, где су од гласова радикала направили посланички клуб који је почео да прича да је за улазак у ЕУ.

Гласаш за једно, добијеш друго.

2012. године је направљена још једна превара, а то је формирање владе са Г17+ или ти како су се они назвали УРС. Људи који су гласали за СНС и СПС су се надали да ће се формирати влада са ДСС-ом, али до тога није дошло. Даља превара иде тако што СНС усисава све партије и људе у себе, тако да онај који је гласао за СНС добија ДОС-ове министре у Влади. Најновија превара је Милица Заветница, која је на сва уста причала како је опозиција, да би на крају ушла у власт и добила министарско место.
Ти људи који су изиграни, рецимо до СПСа и поново се враћају том СПСу, то нису људи то су овце.
Ваљда је логично да када те неки политичар превари, да га казниш. Зашто они то не раде ?

Са друге стране, људи не верује ни политичарима који нуде изолацију, јер знају шта следи, то је већ познато.
На крају крајева и ти који нуде изолацију, ко ти гаранзтује да неће поклекнути када осете власт.

Зашто они то не раде ?
Немају самопоштовање нити достојанство.
На крају крајева и ти који нуде изолацију, ко ти гаранзтује да неће поклекнути када осете власт.
Нико ми не гарантује и ја никоме више не верујем. Досадашње понашање политичких партија ме је довело до тога да не верујем више никоме. Могу да причају и обећавају до сутра.

Žao mi je ali ipak Bolonja.UNESCO je i politička institucija a nauka je mnogo pozvanija da daje ocene o tome da li je nešto bilo ili nije bilo univerzitet.
:zcepanje::lol::rotf::hahaha::cepanje::hahaha1:

Ма како да не, јер то је она иста 'наука' која на основу једног фалсификованог односно више пута преписиваног и свакако неаутентичног текста каже да смо ми Србијанци овде дошли из неких недефинисаних мочвара иза Карпата, побили добре Ромеје и аутохтоно становништво, а које јел`те нисмо били ми већ неки други људи који су уз нашу помоћ нестали нетрагом, иако генетска истраживања и археолошки налази недвосмислено указују да смо ми овде аутохтоно становништво.

:zcepanje::lol::rotf::hahaha::cepanje::hahaha1:

Ма како да не, јер то је она иста 'наука' која на основу једног фалсификованог односно више пута преписиваног и свакако неаутентичног текста каже да смо ми Србијанци овде дошли из неких недефинисаних мочвара иза Карпата, побили добре Ромеје и аутохтоно становништво, а које јел`те нисмо били ми већ неки други људи који су уз нашу помоћ нестали нетрагом, иако генетска истраживања и археолошки налази недвосмислено указују да смо ми овде аутохтоно становништво.
mi jesmo ali za vas poturcenjake ne moz' da garantujemo, k'o ni za ove rome, romeje, k'o da je svet nastao sa rimskim carstvom ili bolonja neka nauka, ali jest' najpoznatiji univerzitet
i sta se ucilo na njemu? i ko?

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 1542683

Pogledajte prilog 1542685

Па и Винчанска цивилизација је била најнапреднија цивилизација тог доба, а налазила се на овим нашим балканским просторима ... па погледај сада балканске тупаве народе који су (једним делом) наследници те напредне цивилизације.
Тако је и са Арапима. Џаба славна прошлост, када је ислам испрао мозак.

универзитет Ал-Караоуине у Фезу у Мароку који је ОСНОВАЛА ЖЕНА (!) 859. године. А то да је најстарији на свету не кажем ја него UNESCO.
ал-Карауин је основала као џамију 857. или 859. године Фатима ал-Фихри

halo, kako dzamiju mozes da nazoves univerzitetom, hajde objasni mi?

Фатима се заклела да ће потрошити читаво своје наследство на изградњу џамије погодне за њену заједницу.[29]‍:48–49 Слично томе, њена сестра Маријам је такође позната по томе да је исте године основала џамију ал-Андалусијин.[30][29]

dz-a-m-i-j-a
komsija cita univerzitet, ja ne znam kako, cudim se, a ova se sama zaklela da pravi dzamiju?

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Univerzitet_Al_Karauin

koju god crkvu da uzmemo iz ranih vekova mozemo da proglasimo univerzitetom, jer su teolozi onda bili najuceniji, imali su ucenike itd
mozemo i prethriscanska svetista, prorocista, sta god hocemo, samo kazemo univerzitet, skola ... koji god kulturni, religijski, filoZofski centar da uzmemo

moz' tako do vavilonske kule da idemo i kazemo da je prvi univerzitet

Poslednja izmena:
ne kliberi se
bolonja je definisala sam pojam univerziteta, univerzalno znanje razlicitih disciplina kroz razlicite disciples sa raznih strana, znaci strance, edukuj se malo, a ne samo islam, islam, dzamije, 'bale te one, kako je univerzitet koncipiran, to se pika, vidi:
https://en.wikipedia.org/wiki/University_of_Bologna
The university arose around mutual aid societies (known as universitates scholarium) of foreign students called "nations" (as they were grouped by nationality) for protection against city laws which imposed collective punishment on foreigners for the crimes and debts of their countrymen. These students then hired scholars from the city's pre-existing lay and ecclesiastical schools to teach them subjects such as liberal arts, notarial law, theology, and ars dictaminis (scrivenery).[15] The lectures were given in informal schools called scholae. In time the various universitates scholarium decided to form a larger association, or Studium—thus, the university.

Не. Званично према рема UNЕSCО-у, али и по Гинесовој књизи рекорда, први и уједно најстарији универзитет на свету је Ал-Караоуине који се налази у граду Фесу у Мароку. Основала га је 859. године Фатима ал-Фихри, кћерка богатог трговца Мохамеда ал-Фихрија. Међу познатим хришћанима који су похађали универзитет Ал-Караоуине били су римски папа Силвестер II који је живео од 940 до 1003. године, затим фламански граматичар Никола Клејнертс (1495-1542) и холандски математичар и оријенталиста Голиус (1596-1667).
Универзитет Ал-Караоуине је и данас у функцији.

Back