HHO vodeni gas kao gorivo, diskusija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čvorović i brat Djura , ko na filmu ,pa lepo si to primetio . :))

nervozan si nešto brate Djuro , agresivan ?

jel imaš i ti nešto za crtu ?

nevalja rabota,otrov,perpetum mobile i šibicarenje u jednoj temi. previše je .
biću tu , da opomenem.da se ljudi ne zaleću , bacaju pare , truju se sa 2-3 otrova,oće to i da pukne pa da ode kiselina u oči.
a malo i čudno gledaju kad oćeš da kupiš par kila NaOH jel da ? za svašta to može da bude :)

evo sad kao i ja pravim wet cell . , uzmeš onaj pištolj za topljenje plastike, pa istisneš po ivicama ploče,i kad se osuši eto rama od plastike.
pomogao sam vam malo jel da ?

Poslednja izmena:

biću tu , da opomenem.da se ljudi ne zaleću , bacaju pare , truju se sa 2-3 otrova,oće to i da pukne pa da ode kiselina u oči.
a malo i čudno gledaju kad oćeš da kupiš par kila NaOH jel da ? za svašta to može da bude :)

evo sad kao i ja pravim wet cell . , uzmeš onaj pištolj za topljenje plastike, pa istisneš po ivicama ploče,i kad se osuši eto rama od plastike.
Hehehehehe ****** iz kog si ti filma?
NAOH možeš kupiti u bilo kojoj poljoprivrdnoj apoteci i koliko hoćeš, ako nisi znao. Šta se to sa živom sodom pravi atomska po tebi? Jel ti sediš pod haubom kad voziš kola, kad se plašiš da ti kiselina ne ode u oči? A šta benzin neće da pukne? Ala si se ti nalupetao!

Poslednja izmena:

Pocelo je pocelo!:D
Evo danas na Najlon pijaci u Novom Sadu je bila prezentacija i prodaja uredjaja.
Cena je 290 eura +50 eura ugradnja ali kako je rekao prodavac da najverovatnije ide na 360 eura + 50.
Moze da se ugradi na sve vrste motora(benzin,dizel,kerozin...) i pravi se usteda od 30%.Znaci,auto i dalje trosi postojece gorivo ali uz pomoc ovog sistema smanjuje se potrosnja za 30% a povecava se snaga.

Pocelo je pocelo!:D
Evo danas na Najlon pijaci u Novom Sadu je bila prezentacija i prodaja uredjaja.
Cena je 290 eura +50 eura ugradnja ali kako je rekao prodavac da najverovatnije ide na 360 eura + 50.
Moze da se ugradi na sve vrste motora(benzin,dizel,kerozin...) i pravi se usteda od 30%.Znaci,auto i dalje trosi postojece gorivo ali uz pomoc ovog sistema smanjuje se potrosnja za 30% a povecava se snaga.

Ima li sanse da upotpunis informaciju? Mislim neophodna struja ,vrsta elektrolita,snaga uredjaja.Ovako sam ukapirao: ko ima lovu kupi 4 kom i onda se voza samo na vodu ?:per:
Konstruktivno gledano cev u cev daje nesto veci stepen iskoristenja u odnosu na elektrolizere sa paralelnim plocama.Da li se usteda odnosi i na lpg kao gorivo?
Ako auto trosi 10 lit benzina onda sa 30% ustede dodjem na 7lit sto iznosi 7 x 140 =980din Za ove pare kupim 14 lit LPG gasa i predjem vise nego sa 10 lit benzina. Ugradjna gasa u starija vozila je niza nego cena ovog elektrolizera.Gde mi je usteda?:think: Medjutim ako se usteda odnosi i na LPG isto 30% onda ima smisla.Ako imas mogucnosti pokusaj da upotpunis informaciju .:bye::bye::bye::bye:

Ima li sanse da upotpunis informaciju? Mislim neophodna struja ,vrsta elektrolita,snaga uredjaja.Ovako sam ukapirao: ko ima lovu kupi 4 kom i onda se voza samo na vodu ?:per:
Konstruktivno gledano cev u cev daje nesto veci stepen iskoristenja u odnosu na elektrolizere sa paralelnim plocama.Da li se usteda odnosi i na lpg kao gorivo?
Ako auto trosi 10 lit benzina onda sa 30% ustede dodjem na 7lit sto iznosi 7 x 140 =980din Za ove pare kupim 14 lit LPG gasa i predjem vise nego sa 10 lit benzina. Ugradjna gasa u starija vozila je niza nego cena ovog elektrolizera.Gde mi je usteda?:think: Medjutim ako se usteda odnosi i na LPG isto 30% onda ima smisla.Ako imas mogucnosti pokusaj da upotpunis informaciju .:bye::bye::bye::bye:
Ja vozim na HHO i LPG ušteda mi je 2 litre LPG na 100 km.Ovo je firma Hydrogen solution iz Beograda koliko sam uspeo da vidim na kutiji, moji elktrolizeri su bar duplo efikasniji od njihovih, bio sam u kontaktu sa njima, tražili su mi da im donesem moj elektrolizer da ga ispitaju misleći da se zakopčavam na leđima.Uređaj im je veliki gutač ampera,tako da to 4 komada i samo na vodu ne prolazi, nemaš dovoljno struje za takvo nešto.Zameram im što su patentirali kao svoj izum nešto što postoji davno i što je free. MIslim da realna cena jednog elektrolizera ne bi trebala biti veća od 150 do 200 eura, a i to će pasti vremenom kad se pojavi konkurencija.

Poslednja izmena:

Laki je malo nervozan a brat Djura ce da ih eliminise.Znas kako je.Stariji brat,moras.
U krvi sam povukao crtu izmedju mene i njih sibicara da se zna ko je ko .:cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:
" par kila NAOH jel da ?" Posebno ako se dobro usitni "celo selo smrce belo" extra zarada.HE HE HE Ovo ti je promaklo.Bavis se sibicarenjem i sitnim kriminalcima a " Topalovici" zgrnuli lovu.
Nije ni cudo kad si se skoncentrisao samo na komsinicu.Ne mogu da verujem da si toliko naivan, pa oni su je i podmetnuli da je "POSPRICAS" pistoljem za topljenje plastike." I kad se osusi..." ::zper::zper::zper::zper::besna::besna::besna::dash::dash:
Posle neces imati vremena za wet cell.Koristi priliku dok jos imas vremena .Javi kako prolazis.

Ja vozim na HHO i LPG ušteda mi je 2 litre LPG na 100 km.Ovo je firma Hydrogen solution iz Beograda koliko sam uspeo da vidim na kutiji, moji elktrolizeri su bar duplo efikasniji od njihovih, bio sam u kontaktu sa njima, tražili su mi da im donesem moj elektrolizer da ga ispitaju misleći da se zakopčavam na leđima.Uređaj im je veliki gutač ampera,tako da to 4 komada i samo na vodu ne prolazi, nemaš dovoljno struje za takvo nešto.Zameram im što su patentirali kao svoj izum nešto što postoji davno i što je free. MIslim da realna cena jednog elektrolizera ne bi trebala biti veća od 150 do 200 eura, a i to će pasti vremenom kad se pojavi konkurencija.
Jasno je to meni odavno ali zbog ostalih clanova trebalo bi navesti precizne podatke ,jer je to osnova konkurencije.Ako je ovo osnovna cena ,koliko vredi onaj koji je duplo efikasniji? Znam ja da treba traktorska prikolica puna akumulatora za ovu skalameriju ,a zamisli tek za 4 kom. Sve u svemu 4 x 40A = 160A ( na leeru masina).Bitno je da ljudi znaju sta kupuju
Ako imas slucajno podatke navedi ih, da bi se u buducnosti moglo uporedjivati cena i efikasnost a takodje i snaga.
Pozzz.

Jasno je to meni odavno ali zbog ostalih clanova trebalo bi navesti precizne podatke ,jer je to osnova konkurencije.Ako je ovo osnovna cena ,koliko vredi onaj koji je duplo efikasniji? Znam ja da treba traktorska prikolica puna akumulatora za ovu skalameriju ,a zamisli tek za 4 kom. Sve u svemu 4 x 40A = 160A ( na leeru masina).Bitno je da ljudi znaju sta kupuju
Ako imas slucajno podatke navedi ih, da bi se u buducnosti moglo uporedjivati cena i efikasnost a takodje i snaga.
Pozzz.
Ovako moje ćelije ne prelaze 10 A, da dobro ste pročitali 10 ampera 1 litra HHO, do sada nisam prodavao ćelije već sam ljudima govorio kako da naprave sebi. Materijal za izradu dobre ćelije košta oko 50 eura, e sad ako uzmemo u obzir usluge strugara i svoj rad eto sam vidi koja bi to bila minimalna cena, dakle bez uračunavanja njene korisnosti i zarade kupca na račun uštede.

Evo snimak jedne od mojih prvih Wet cel, 13,8 volti, 10 Ampera = 138 Wati 1 litar plina. Neznam šta bi rekao čika Faradej da je živ?

Poslednja izmena:
smanjuje potrosnju do 30% .. lepo.

samo i -5% ulazi u kategoriju DO.

litar vode zamenjuje 30 litara bezina.. super ,samo treba jedno 90 litara benzina da se 1 litar vode pretvori u vodonik i kiseonik.

atestirano da zaista proizvodi vodonik i kiseonik..,a ne da stedi gorivo.sta je tu pantetirano?nemam pojma,vidim da su ih pravili na isti nacin po celom svetu.sad sve manje,prosao cirkus svetom.ovde jos gostuje..

Poslednja izmena:
smanjuje potrosnju do 30% .. lepo.

samo i -5% ulazi u kategoriju DO.

litar vode zamenjuje 30 litara bezina.. super ,samo treba jedno 90 litara benzina da se 1 litar vode pretvori u vodonik i kiseonik.

atestirano da zaista proizvodi vodonik i kiseonik..,a ne da stedi gorivo.sta je tu pantetirano?nemam pojma,vidim da su ih pravili na isti nacin po celom svetu.sad sve manje,prosao cirkus svetom.ovde jos gostuje..
Ma šta ti vidiš, spoljnji izgled?!

đuro šta non stop govoriš 4x, ne razumem
U prethodnom postu ja sam kao mali perica. 4x 30%=120% Znaci obezbedio si dovoljnu kolicinu gasa da se vozas samo na 2H2 +O2 i imas jos malo viska za ne daj boze , ako ustreba. Stavi se u poziciju nekoga ko nema nikakvih saznanja a
zeleo bi da kupi ovaj ili neki slican proizvod.Uzmi u obzir da su to mozda zadnje pare u kuci sto covek ima.Dosta ljudi prati ovu temu.Oni koji znaju sve trikove trebali bi da na slikovit i saljiv nacin navedu ljude na logicno razmisljanje.Izuzetno jaka
i agresivna komercijalna politika + teorija zavere sa you tuba dovodi ljude u zabludu, kupuju uredjaje sa e-bay.Posle prvog neuspeha, i neispunjenih ocekivanja zapadnu u depresiju. I eto komentara tipa: "ma sta vi znate, ja sm kupio original.... " U jednom od prethodnih postova naveo sam da resenje za problem pogona automobila na alternativno gorivo jeste u Srbiji. Kako idejno resenje tako i komercijalno. Na osnovu ceste prepiske sa profesorima na stranim fakultetima i istrazivackim labaratorijama oni i dalje pokusavaju da podignu stepen iskoriscenja elektrolizera.Kol*ko se ja
onako laicki razumem u te stvari to bih nazvao tumaranje po mraku.S obzirom da su svi uglavnom na drzavnom budzetu ni njima ne odgovara da proces usavrsavanja ide brzo. Zaposljenima se plate krecu od 1800e spremacice ,2200e laboranti , pa do 4000e oni koji rade na projektu. Beneficije itd. Otkud meni ideja da je resenje bas u Srbiji ?
Znam, video sam

Pozdrav momci, vidim da se ovde rasplamsava pa bih da se ukljucim u diskusiju. Bavim se ovim vec duze vreme i mogu se pohvaliti da sam napravio vecinu poznatih vrsta elektrolizera. Licno vozim na kombinaciju LPG - HHO ali imam uredjaje i na automobilima sa drugim vrstama goriva, uglavnom prijatelja. Pravim nekoliko modela visoko efikasnih dry cell generatora i hibrida i ovo su neki od njih:

imag0355x.jpg

Ovo nemojte shvatiti kao reklamu, zelja mi je da ovu tehnologiju priblizim svima koji su zainteresovani da saznaju nesto novo ma kako to cudno zvucalo. Na zalost nisam imao vremena da procitam sve vase prethodne postove pa ne znam gde ste stigli sa tehnologijom generatora ali cu rado odgovarati na sva vasa pitanja.
Jos jednom veliki pozdrav svima

misliš da bi nekom sad, od tih neupućenih i lakovernih, bilo jasno da se 0.3 množi dodavanjem aparata, ne sabira?
konfuzan si ti lik...

u srbiji... odakle je otišlo stotine hiljada mozgova, ostala šaka jada polupismenih, i tu da se krije zec? teško... kolko nobelovaca ima iz srbije? nijedan.
Jugoslavija je dala samo jednog nobelovca, i to iz književnosti, a od nauke ovde nema ništa. Nije bilo ni tada kada se više novca izdvajalo za to, neće biti ni sada kad nema ni novca ni ljudi.
Ko misli da u garaži može da iznedri rešenje za problem ovog kalibra, zae8o se.

Poslednja izmena:
štos je u tome što sam se obratio standardnim putem ali ništa.
Jesi li ti to autonomaš ili samo Evropejac?
pa to sad što su te iskulirali je stvar novog moderatora, ako ga ima uopšte.
ja sam autonomaš, a zamerio sam se desničarima koji vode ovu državu i skoro sve u njoj (pa i ovo) 24god već i eto gde smo. a evropa, kako tadić juče reče, nema bolju(!) alternativu. Uvek ima alternativa svemu, a kakva je to je predmet razmatranja...
Što kaže onaj bilbord, ja neću u evropu, ja oću nazad u evropu.

Ovako moje ćelije ne prelaze 10 A, da dobro ste pročitali 10 ampera 1 litra HHO, do sada nisam prodavao ćelije već sam ljudima govorio kako da naprave sebi. Materijal za izradu dobre ćelije košta oko 50 eura, e sad ako uzmemo u obzir usluge strugara i svoj rad eto sam vidi koja bi to bila minimalna cena, dakle bez uračunavanja njene korisnosti i zarade kupca na račun uštede.

Evo snimak jedne od mojih prvih Wet cel, 13,8 volti, 10 Ampera = 138 Wati 1 litar plina. Neznam šta bi rekao čika Faradej da je živ?

Poschteno i lepo predstavljena cena .:klap:Ne bi bilo lose da napravisch svoju internet stranicu gde bi postavio slike ,i opisao
iskustva kako si prosao kod majstora sto se tice dodatnih usluga.Na cega obratiti paznju? Razmena informacija o ceni i kvalitetu prochronskih limova? Alat neophodan?Adresse firmi? Dodatni materijal?Ugradnja? Za ovo sve treba malo vise prostora od ovoga. Ozbiljno razmisli :ok: Zar treba neki polupis
meni INDIJANCI iz SAD , EU prodaju price o 2 paralelne prochronske ploce i kasikom sode bikarbone?
Sutra poslepodne idem u Conrad electronic ovde u Becu,idem da vidim prodaju elektrolizer za ugradnju u kola.Promocija proizvoda i mozda predavanje.Koliko sam video prospekat sa te
hnickim podacima smesno.Pa deca da su se igrala pa bi bolje is
palo.Ali ajde, pozvan sam.Jedva cekam da dodjem kuci i nastavim experimente :besna::besna::besna::besna: Poceli su da me opterecuju sopstvenim neznanjem a posebno arogancijo
m. Pa im posle bude krivo kad ih u strucnoj raspravi razbijes ko beba zvecku. S tom razlikom da oni za svoje misljenje primaju novac a ja ne. U ovoj prici novac je merilo kredibiliteta a ne znanje. Titula , ustanova gde radis,itd. Tu sam ja izgubio unap
red trku , ali potajno znaju ko ih zeza, pa jos kad kazem da ima hiljade drugih u mojoj zemlji koji se iz hobija kao i ja bave ovom problematikom i mnogo su uspesniji .......HE HE HE HE:rotf::rotf:
Razmisli ozbiljno o pravljenju svoje internet stranice.
Pozzz

misliš da bi nekom sad, od tih neupućenih i lakovernih, bilo jasno da se 0.3 množi dodavanjem aparata, ne sabira?
konfuzan si ti lik...

u srbiji... odakle je otišlo stotine hiljada mozgova, ostala šaka jada polupismenih, i tu da se krije zec? teško... kolko nobelovaca ima iz srbije? nijedan.
Jugoslavija je dala samo jednog nobelovca, i to iz književnosti, a od nauke ovde nema ništa. Nije bilo ni tada kada se više novca izdvajalo za to, neće biti ni sada kad nema ni novca ni ljudi.
Ko misli da u garaži može da iznedri rešenje za problem ovog kalibra, zae8o se.
Iznenadices se koliko je post sa slikama uneo zabunu.Ajde i da sabiras: ako auto trosi 10lit ,30%=3lit.Pa onda mozemo pisati 3lit+3lit+3lit+3lit=12lit Znaci kupis 4 uredjaja i resio si problem. U pitanju se krije odakle energija za 4 uredjaja?(traktorska prikolic
a puna akumulatora?)
Da li moze mali perica da sastavi atomsku bombu u garazi ,ako mu obezbedis sve neophodne delove? Ne znam. Bolje je pitanje je a gde su proizvedeni ?

Poschteno i lepo predstavljena cena .:klap:Ne bi bilo lose da napravisch svoju internet stranicu gde bi postavio slike ,i opisao
iskustva kako si prosao kod majstora sto se tice dodatnih usluga.Na cega obratiti paznju? Razmena informacija o ceni i kvalitetu prochronskih limova? Alat neophodan?Adresse firmi? Dodatni materijal?Ugradnja? Za ovo sve treba malo vise prostora od ovoga. Ozbiljno razmisli :ok: Zar treba neki polupis
meni INDIJANCI iz SAD , EU prodaju price o 2 paralelne prochronske ploce i kasikom sode bikarbone?
Sutra poslepodne idem u Conrad electronic ovde u Becu,idem da vidim prodaju elektrolizer za ugradnju u kola.Promocija proizvoda i mozda predavanje.Koliko sam video prospekat sa te
hnickim podacima smesno.Pa deca da su se igrala pa bi bolje is
palo.Ali ajde, pozvan sam.Jedva cekam da dodjem kuci i nastavim experimente :besna::besna::besna::besna: Poceli su da me opterecuju sopstvenim neznanjem a posebno arogancijo
m. Pa im posle bude krivo kad ih u strucnoj raspravi razbijes ko beba zvecku. S tom razlikom da oni za svoje misljenje primaju novac a ja ne. U ovoj prici novac je merilo kredibiliteta a ne znanje. Titula , ustanova gde radis,itd. Tu sam ja izgubio unap
red trku , ali potajno znaju ko ih zeza, pa jos kad kazem da ima hiljade drugih u mojoj zemlji koji se iz hobija kao i ja bave ovom problematikom i mnogo su uspesniji .......HE HE HE HE:rotf::rotf:
Razmisli ozbiljno o pravljenju svoje internet stranice.
Pozzz
Hvala za predlog, ali stranica već postoji!

Iznenadices se koliko je post sa slikama uneo zabunu.Ajde i da sabiras: ako auto trosi 10lit ,30%=3lit.Pa onda mozemo pisati 3lit+3lit+3lit+3lit=12lit Znaci kupis 4 uredjaja i resio si problem. U pitanju se krije odakle energija za 4 uredjaja?(traktorska prikolic
a puna akumulatora?)
Da li moze mali perica da sastavi atomsku bombu u garazi ,ako mu obezbedis sve neophodne delove? Ne znam. Bolje je pitanje je a gde su proizvedeni ?
pA ne može da se sabira. nema tu ajde i da sabiraš... nema. a ko je toliki debil da to uradi, i treba mu uzeti pare kad je glup.
zaista ne vidim zašto je to bolje pitanje i kakve to veze ima... svaki tvoj post me podseća na ono: zašto je voz brži noću nego na šinama? zato što je zimi hladnije nego napolju...

Dobro dosao . Jel mozes neke osnovne informacije da navedes? Struja? Kolicina dobijenog nekompresovanog gasa?itd
Pravim prvenstveno 5n generatore mada sam testirao i sve druge kombinacije. Plocasti Dry cell mi ide u konfiguraciji 2x5n i sa kvalitetnim kondicioniranjem postizu proizvodnju od preko 1 l/min na 10A, dok su mi hibridi ustvari cevaste Dry cell, poprilicno komplikovane za gradnju i sa produkcijom od oko 1 l/min na 10A ali samo sa jednim setom cevi konfiguracije takodje 5n. Snimicu vam filmice da vidite kako to radi.
Sto se tice proizvodnje od 1l/min ona je i vise nego dovoljno za povecanje performansi automobila do 2000ccm, cak i sa 0,5l HHO gasa u motoru oseticete razliku na gasu. Moram samo da napomenem da je ta razlika dosta izrazenija kod starijih konfiguracija motora nego kod najsavremenijih, komjuterski kontrolisanih, kod kojih dolazi do poboljsanja ali uz par jednostavnih simulatora senzora. Kod poboljsanja performani smatram povecanje snage i obrtnog momenta automobila kao i smanjenje goriva sto je direktno povezano sa poboljsanim sagorevanjem goriva i ono je razlicito od auta do auta i zavisno od mnogih faktora: ukupnog stanja motora, podesenosti sistema paljenja i ubrizgavanja goriva, izduvnog sistema, ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back