Herpes

hanibaI77:
ja sam imala ovcije boginje ali herpes never.da li to znaci da ce mozda nekad da izadje?:?

pikax pitanje za tebe:da li valja nekad detetu dati da pojede i nesto sto je palo na pod,pustiti ga boso da seta s ciljem ojacavanja organizma..da li sterilno cisto cemu tezimo danas moze zaista da dovede do alergija na sve i svasta?je l lupam gluposti?mozda da otvorim novu temu da vidim kako mame rade
Nema to veze sa ovcijim boginjama - varicelom..
Nemoj nikada da dajes detetu prljavu hranu, a u cilju jacanja imuniteta :) ...boso da seta moze...:)
Znas, sterilne uslove je tesko postici..nemoguce :)..tako da ne brini Hani.
Razumela sam sta si htela da pitas.

pikax:
Ma kakav Herpes simplex virus Varicelle ( ovcijih boginja ) !! :shock: Lolika, ti mislis na Herpes Zoster !! :) Nema to veze sa Herpes simplexom...!!!

Bas to htedoh reci :)
Uostalom imas Herpes Simplex 1 koji je ovaj uobicajeni herpes na ustima
i Herpes Simplex 2 koji je ustvari genitalni herpes..bas groznoooo
Inace mozes da se zarazis i Herpes Simplexom i na genitalijama ali mu je ispoljavanje blaze nego kada se zarazis bas genitalnim herpesom (dvojka)

Dobar lek je Zovirax...i to tablete..proizvodjac GlaxoSmithKline
Ne znam da li ima da se nadje kod nas. Kada osetis da ti izlazi uzmes tabletu i par dana posle i znatno smanjuje simptome.

Herpes zoster je reaktiviran virus varicella...uglavom se javlja kod osoba kojima je imunitet znatno oslabljen i to su ti herpesi na kozi, ledjima, obrazu, a jako je opasan ako se pojavi na oku, mozes da izgubis vid.

pikax:
o da ..:D stres u najsirem smislu te reci - fizicki, psihicki...

Imala sam pauzu od jedno dve godine da mi se herpes nije pojavio..... ali..... desi mi se (ja bar mislim) najveca do sad prekretnica u mom zivotu (losa) i pojavi mi se pet herpesa :cry: oko usta u razmaku od 4-5 dana. To je bio horor film... uzas...nosila sam masku... buklvalno...

evi:
Imala sam pauzu od jedno dve godine da mi se herpes nije pojavio..... ali..... desi mi se (ja bar mislim) najveca do sad prekretnica u mom zivotu (losa) i pojavi mi se pet herpesa :cry: oko usta u razmaku od 4-5 dana. To je bio horor film... uzas...nosila sam masku... buklvalno...
:(...stres iz No 1...

Jedno vreme mi se herpes pojavljivao i znad usne skoro svakog meseca - toliko se raširio da je jedva stizalo da zaraste i evo ga ponovo! Bilo je užasno! :evil: ne samo da izgleda odvratno, već je i ptilično bolno. :sad:
Koga god gde god sam pitala - sv rekoše da tu nema leka, već samo pojačanje imuniteta itd.
Jedna lekarka mi je rekla da pokušam, kad osetim da će izaći, to mesto da što češće premazujem alkoholom (može da posluži i npr. rakija). Poboljšanje se odmah videlo: istna izašao je ali mnogo manji i vrlo brzo je prošao. Pored aciklovira, virumerca, interferona (koristla sam ih naizmenično, u kombinacji - svašta sam probala), kod mene se kao najefikasnija pokazala "propobaza" - gel na bazi propolisa.
Ukoliko mi "promakne" pa ipak izađe (sad se javlja možda jednom godšnje, možda ni toliko - ne mogu da se setim kad sam ga imala :p ), pomaže najobičnji pekarski kvasac. Primena je vrlo jednostavna: kvasac se razmuti sa nekoliko kapi vode i vrlo malo brašna... i time se maže obolelo mesto.

Da kucnem u drvo, u zadnjih par godina herpes gotovo da mi i ne izlazi, a nekad mi je bio redovan gost... Pila sam mnogo vitaminskih preparata, kalcijum, zeljezo, magnezijum, jela voce... Uglavnom, imunitet mi je sada primjetno jaci..

i ja sam imala problema sa herpesom na usnama isla sam na terapiju laserom i od tada se na tom mestu nije pojavio ALI se pojavio na nosu ....tako da mi zbog stresa pada imuniteta obavezno izlazi 3,4 puta god.ranije sam mazala sve kremice za to i nema efekta dok sam od sebe ne prodje ...tako d a sada pustim da samo prodje za 7 dana sto je dug period sa cudom na nosu ...

Back